reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam

Nadal w dwupaku, nadal chora, słabo się czuję, więc się tylko odmeldowuję i kładę się do wyrka! :zawstydzona/y:

Piotruś na szczęście OK. :tak:

Miłego dnia kobitki!
zycze szybkiego rozwiazania:tak:

Siedze i slysze ze otwiera sie balkon
Patrze Laura trzyma za klamke dzrwi balkonowe i wychodzi
Pytam sie jej gdzie idziesz?
L: ide na balkon
Ja: a po co tam idziesz?
L: ide na papierosa
:szok::szok::szok:
Ja: slucham?
L: zaraz przyjde tylko wypale.Przyjde pozniej

No tak byla ciocia Aga z wujkiem i palili na balkonie to podlapala
dobra jest:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Anaconda to mnie zmartwilas:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: co do zabkow bo wlasnie ostatnio u Emily zobaczylam dwie biale plamki na gornych jedynkach tyle ze nie przy dzasle tylko na dole przy samym koncu zeba :-:)-:)-( mam nadzieje ze to nie poczatki pruchnicy:-:)-( kurcze dobrze ze mamy jutro wszyscy termin o dentysty to jej to pokaze

No to teraz sie witam
Wstalismy ok 9 30 Emily cala przesikana i zimna jak lod :wściekła/y::wściekła/y:
Bylismy u lekarza nadal ma zapalenie oskrzeli dostala nastepny antybiotyk to juz 3:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: krew pobrali i jest wszystko ok lekarz sie dziwi ze nic jej nie pomaga za pare dni znow do kontroli:no::no::no:

Zaliczylismy kawke oponki paczki i faworki u Ani:tak::tak::tak:
Taraz moje dziecko spi

reklama

:-D:-D:-D:-D
Dziewczyny wklejam ciekawą teorię na temat próchnicy.
Ja już rozmawiałam ze swoją dentystką i powiedziała,że coś w tym jest,bo rzeczywiście niektórzy jedzą wszystko ,szczególnie o zęby nie dbają a po 30 lat u dentysty też nie bywają.:rofl2::rofl2:
Długie ,ale myślę,że warto obejrzeć.
Rzuca to nieco inne światło na próchnicę.
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=tKfiBz2LrFo&feature=related"]YouTube- Jak dentyści leczą nasze zęby?[/ame]
Aniu jak znajdę ten filmik o szkodliwości lapisowania to Ci go wkleję.

na pewno cos w tym jest
ja zawsze mylam zeby a mi sie psuły mi sie bardzo szybko-juz w wieku 13 lat nie miałam stałych 6 na dole:eek:

M nigdy nie mył i wsystkie ma swoje:szok:
tylko 1 nie mial ale to uszkodzenie mechaniczne bylo a nie próchnica:eek:

Witam Was.
Na sam poczatek przepraszam za moja nieobecnosc ale troche sie nam narobilo przynajmniej przez te ostatnie dni :-(
wczesniej miewalismy czesto gosci... jak nie rano to w poludnie i wieczorami... :confused2:
a teraz... to juz istny koszmar...
Seweryn jest chory w poniedzialek moj m byl z nim u lekarza i ma infekcje drog oddechowych, powiekszone wezly chlonne, migdlay, czerwone gardlo, kaszel i katar... ale ten katar to jakas masakra - tak sie meczy borok - nie potrafi oddychac mimo czestego czyszczenia noska...
ale wczoraj to myslalm ze dziecko strace... jak to pisze to mi sie plakac chce na sama mysl...
polozylam Seweryna spac na wieczor - byl juz po kapaniu wypil mleko i poszedl spac - zasnal nagle slysze jak ktos sie dlawi biegne do pokoju (mielismy w tym czasie gosci) i patrze a Sewek lezy pod koldra na wznak caly czerwony, oczy to juz mu na wierch wyszly i wymiotuje na siebie no Boze...
a z tego strachu to sie koldra przykryl bo nie wiedzial jak ma reagowac wiec zaraz co zrobilam to wzielam go a nawet szarplam do siebie i kazalam mu wypluwac i uspakajalam go w tym czasie zeby nie wpadl w panike ale jemu to nie chcialo wyleciec z buzi takie to mial geste. wiec prubowalam mu to palcami odebrac... z nosa mu cieklo ale zwymiotowal co mial zwymiotowac zaraz jak juz bylo po wszystkim przytulilam go i wzielam do sibie na noc... w nocy juz o wiele spokojniej ale budzil sie czesto...
tak wiec jutro moj m pojdzie na kontrole i niech mu przepisze jakies inne lekarstwa albo zacznie go leczyc w inny sposob...
do tego zeby bylo malo ja ledwo gadam bo mnie gardlo boli, mam katar ikaszel... wszystkie miesnie mnie bola jak diabli... ale skorzystalam z okazji poki wszyscy domownicy spia i postanowilam Was odwiedzic...
Mala czuje sie dobrze ma niesamowity apetyt, nawet ladnie spi no coz moge jeszcze powiedziec:sorry:

Pozdrawiam Was wszystki

Witaj Patrysiu:happy:
o mój boże to miałaś przeżycia współczuję kochana i tulę mocno:-***
dużo zdrówka wam życzę:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
co do zębów Meduska w wieku 13 lat nie miałaś już 6 zębów:szok::szok::szok:jestem w szoku:szok::szok::szok::szok:
ja mam prawie 32 lata i jak narazie nie mam tylko jednego zęba stałego dolnej lewej piątki:tak:ale ja mam za to jeszcze mleczaki ale zalążków stałych nie ma więc nie wyrosną i dbać o nie trzeba:tak:a żeby było smieszniej nie mam 32 zębów jak normalny człek tylko 35 i to bez tego jednego brakującego a co za tym idzie za ciasno w buzi i się krzywią:eek:no i jeszcze 2 ósemki mi nie wyrosły ale wiem ze muszę te dwie co wyszły usunąć ale się boję:zawstydzona/y:

Witam Was.
Na sam poczatek przepraszam za moja nieobecnosc ale troche sie nam narobilo przynajmniej przez te ostatnie dni :-(
wczesniej miewalismy czesto gosci... jak nie rano to w poludnie i wieczorami... :confused2:
a teraz... to juz istny koszmar...
Seweryn jest chory w poniedzialek moj m byl z nim u lekarza i ma infekcje drog oddechowych, powiekszone wezly chlonne, migdlay, czerwone gardlo, kaszel i katar... ale ten katar to jakas masakra - tak sie meczy borok - nie potrafi oddychac mimo czestego czyszczenia noska...
ale wczoraj to myslalm ze dziecko strace... jak to pisze to mi sie plakac chce na sama mysl...
polozylam Seweryna spac na wieczor - byl juz po kapaniu wypil mleko i poszedl spac - zasnal nagle slysze jak ktos sie dlawi biegne do pokoju (mielismy w tym czasie gosci) i patrze a Sewek lezy pod koldra na wznak caly czerwony, oczy to juz mu na wierch wyszly i wymiotuje na siebie no Boze...
a z tego strachu to sie koldra przykryl bo nie wiedzial jak ma reagowac wiec zaraz co zrobilam to wzielam go a nawet szarplam do siebie i kazalam mu wypluwac i uspakajalam go w tym czasie zeby nie wpadl w panike ale jemu to nie chcialo wyleciec z buzi takie to mial geste. wiec prubowalam mu to palcami odebrac... z nosa mu cieklo ale zwymiotowal co mial zwymiotowac zaraz jak juz bylo po wszystkim przytulilam go i wzielam do sibie na noc... w nocy juz o wiele spokojniej ale budzil sie czesto...
tak wiec jutro moj m pojdzie na kontrole i niech mu przepisze jakies inne lekarstwa albo zacznie go leczyc w inny sposob...
do tego zeby bylo malo ja ledwo gadam bo mnie gardlo boli, mam katar ikaszel... wszystkie miesnie mnie bola jak diabli... ale skorzystalam z okazji poki wszyscy domownicy spia i postanowilam Was odwiedzic...
Mala czuje sie dobrze ma niesamowity apetyt, nawet ladnie spi no coz moge jeszcze powiedziec:sorry:

Pozdrawiam Was wszystki
Z tego piszesz to wygląda ,że on wymiotował flegmą ,skoro to gęste było.
Jemu na pewno lepiej jest jak zrzucił,bo sobie drogi oddechowe i całą resztę oczyścił.
Moje zawsze przy katarze wymiotowali,ale nie wyglądało to tak strasznie.
Współczuję przeżycia i życzę zdrówka.

Witaj Patrysiu:happy:
o mój boże to miałaś przeżycia współczuję kochana i tulę mocno:-***
dużo zdrówka wam życzę:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
co do zębów Meduska w wieku 13 lat nie miałaś już 6 zębów:szok::szok::szok:jestem w szoku:szok::szok::szok::szok:
ja mam prawie 32 lata i jak narazie nie mam tylko jednego zęba stałego dolnej lewej piątki:tak:ale ja mam za to jeszcze mleczaki ale zalążków stałych nie ma więc nie wyrosną i dbać o nie trzeba:tak:a żeby było smieszniej nie mam 32 zębów jak normalny człek tylko 35 i to bez tego jednego brakującego a co za tym idzie za ciasno w buzi i się krzywią:eek:no i jeszcze 2 ósemki mi nie wyrosły ale wiem ze muszę te dwie co wyszły usunąć ale się boję:zawstydzona/y:
Malinka o co chodzi z tymi twoimi zębami.:eek::szok::-D:-D:-D

wróciłam d dentystki- przymierzya tylko gotowe zęby- są dużo dlusze od moich więc narazie nie zakłada bo nie miałabym jak jesc bo wszystkie poza tymi 4 bylyby w powietrzu:-D:-D
nałozyła mi spowrotem nakłądki i dopiero jak mi skonczy drugą strone to obie założy.

a potem środek.... ale to nie wiadomo jak bedzie, bo chce mi szlifowac we wtorek, ale techniczka idzie 22.02 na urlop i nie wiadomo czy zdąży mi zrobić przed urlopem ten przód:confused2: mam nadzieję, bo kur.... bede chodzila jak debilka z 1 i 2 w powietrzu żóltymi i króviutkimi w porównaniu do tamtych:-D:-D:-D:-D

boze jakie one są biale i dłuuugie:szok::szok::szok::szok::szok::szok: masakra.. ja nie wiem jak ja sie do nich przywyczaje:eek:

no to mam nadzieje ze wlepisz tu fotke ząbków ale ci zazdroszcze ja tez chce, ale musze poczekać:-:)-:)-(

Anakonda nie ma to jak trafić na porządnego lekarza:tak:a na te zaparcia naprawde olecam actiwie sprawdzona na mnie i mojej Julce:tak:wiem jak to jest z zatwardzeniami i to u dziecka Julka miała zaparcia nawykowe jak to nazwała pani doktor wstrzymywała bo boli a potem bolało jeszcze bardziej i tak błędne koło ale aktiwie je teraz co drugi dzień i problemów z kupką nie ma:no:
Meduzka ty obżartuchu:-D:-D:-D:-D:-Dkochana a jak wyrwiesz tego zęba co masz do kanałówki to bedziesz miała na czym mosty trzymać?nie przeszkadza to przy nowych zębach jak już masz miary pobrane???
Mamitka to do której Zuzia śpi że byś chciała żeby choć raz do 9 pospała?
Dowikluś jak ja to kocham chce człowiek w ciszy coś obejrzeć popisać a tu z boku non top bla bla bla bla bla bla moje dzieci maja to samo:-D:-D:-D
mój Antek wzgardził pączkiem:szok:popatrzył na niego powąchał:eek:i odstawił talerzyk na bok i pokazał mi że chce paluszki:cool:dba o linię czy co???????

He he taki mały a juz o linie dba:-D:-D:-D zzreszta mój Maksiu tez ugryzł i zostawił pączka jedyne co zjadł to zlizał lukier z góry pączka :-D:-D:-D
Ja też stawiam na robaki.
W sumie dość często robale nie wychodzą w badaniach i oby to było to.
Zdrówka dla Majeczki.
Mój młody miała takie problemy i ja mu kupowałam frutapurę tę dla niemowląt .
Z czasem się wyregulowało.
Podawaj też dużo kefirów i jogurtów najlepiej naturalne i do tego sama wmiksuj owoce takie świeże.
Mi tak lekarz kazała robić.
W ostateczności podawałam małe ilości Laktulozy.
Na razie jest spokój.
To moje oponki.
Tylko tyle zostało :-D:-D:-D:-D
Częstujcie się proszę.

Tak się bawiła moja panna na wyjeździe.

Ależ jej zazdroszczę tych skoków :cool::cool::rofl2::rofl2:

O kurcze ale smakołyków napiekłaś , ja to 10 pączków kupiłam i poszłam na łatwizne :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Też byłam na obozie konnym ale my nie skakalismy tak jak twoja córcia:tak::tak::tak:

Hej dziewczyny ,ja na minutkę ,przeleciałam po łebkach co popisałyście:zawstydzona/y:
ale nie mam weny dziś na pisanie ,mam w domu kolege Ksawka ,a to znacza ,ze huragan po domu lata i hałasuje ,a ja nie mam chęci na pisanie ,bo cieżko myśli zebrać.:-DJa tez zjadłam sobie pyszne 2 pączusie i starczy:rofl2::rofl2:
Jak nie póżniej, to jutro zawitam z rana:tak:

Oj kochana to bedziesz miała co sprzątać:tak::tak::tak:

As cholero dobrze ze przez neta kalorie nie tuczą to skosztuję:-D:-D:-Da Klauduśka na koniach bosko to jej pasja:tak::tak:
Meduska a kiedy chrzcicie Maxia?????
mój Antek jeszcze nie chrzczony:-p

Kazdy chrzci kiedy chce jedni maja 3 miesiące inni po 14 lat:-D:-D:-D

A nie wzieła sobie do reki paluszka jako by za papierosa robił????????????:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Dnie no Lali jest coraz lepsza w swoich tekstach:-D:-Dkochana jak ona tak nawija jak ma 2.5 roku to na bank moją Julinę pobije na głowę:-D:-D:-Dwięc się kochana nastaw na to że nie raz będziesz świeciła oczami:-D:-D:-D:-D:-D
dostałam smsa od Pietruszki a byłam w kuchni a tu wpada biegiem Antek i mama alo alo mama alo:szok::szok::szok:no byłam w szoku bo nigdy nie reagował tak:szok::szok:
a wogóle @ mi się definitywnie skończyła wczoraj i dzis mi moje kochanie świntuszy smsami a ja się 21.30 doczekać nie mogę jak wrócę z pracy:-):-):-)

No nie dziw sie chłopu bo mój to teraztylko sms nadrabia , biedaczysko ale co ja poradze jak mi odrzuciło całkowicie moze po 15 tygodniu sie zmieni :-p:-p:-p

wreszcie sie dorwałam do kompa, dziecko mi okupywało lap bo grała sobie w grę:-D:-D:-D:-D:-D
tak jak mówiłam ja poszłam z teściową na wymianę, faworki za 10 pączków:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:ciekawe tylko kto tyle zje:eek::eek:

Dorota trzymam kciuki zebyście dostały tą kaskę, zawsze to troche łatwiej jak się ma comiesięczny zastrzyk gotówki:tak:
Iwcik ten Twój listonosz to gdzie mieszkał rok temu, ze nie wie o tym że zimą jeżdzi się na zimówkach:laugh2::laugh2::laugh2: i po co zjeżdżał z górki, piechotą kawałek nie łaska:laugh2:

co do chrzczenia dzieci, my chrzciliśmy jak Misia miała już pół roku:szok: jakoś tak zeszło bo zima była, i nie robiłam w domu bo nie miałby mi kto pomóc a sama nie dałabym rady ze wszystkim, robiliśmy w takiej szkole, która się wynajmuje na różne imprezy i wcale nie było tak drogo tylko ciasta we własnym zakresie, a to co zostało mogliśmy zabrać do domu:tak:

idę do kuchni bo mi sie zamaniła pizza na obiad:rofl2::rofl2::rofl2:cały dzień w kuchni stoję znów, ale chyba to lubię:happy:

No własnie ja nie wiem tyle razy tu ciułała chodzi i wie ze tu trzeba chodzic na nogach jak sie jezdzic nie umie , sąsiadka bierze maksa rano do szkoły to czeka az maksiu dojdzie do drogi bo wie ze moze nie wyjechac a ten to nie wiem na co liczył:crazy::crazy::crazy::crazy:

Maksia odebrałam ze szkoły teraz bawi sie armatą a ja dalej w łóżku leże i klikam:-):-):-)

reklama
Patrys ales miała przezycia , sama bym sie wystraszyła ale faktycznie chyba wymiotował flegmą i to dobrze bo to co mu zalegało nie umiał wykaszlec to zwymiotował , teraz juz powinno byc lepiej;-);-);-)

Malinka miłej pracy:tak::tak::tak:

Do góry