reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Witam. Przeleciałam tylko tak pobierznie bo mi Kuba nie daje nic zrobić :no: wchodzi na mnie i mi myszkę zabiera :sorry: Pranie się robi zaraz następne i jeszcze podłogi muszę umyć zeby jutro mieć mniej do roboty :tak: wczoraj miałam wejść wieczorem ale M mnie tak wkurzył że obejrzałam tylko końcówkę housa i poszłam spać :tak: wczoraj mówie do niego że ktoś mi w szafce grzebie gdzie mam gacie itp to ten od razu że to nie on, a miałam tam paczkę fajek schowanych. Kuba zasnął zaglądam do szafy zobaczyć ile fajek mi zostało a tam pół paczki nie ma a brakowało tylko chyba 3-4 :szok::wściekła/y: jak się nie wkur**** i mówie do niego spokojnie że wiem że to on i czekam aż się przyzna :wściekła/y: gdzie tam, tylko rzucił "oboje wiemy o co chodzi więc daj spokój" o rzesz ty **** jak mu dałam zmiankę, że nie umie przyznać się do winy, że kłamie itd :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i skończyłam, dobrze że Kuba spał bo bym go chyba przez okno wy*** :wściekła/y: powiedziałam co miałam powiedzieć i skończyłam. Powiedziałam mu jeszcze że w jego przepraszam przestałam wierzyć bo mówi to tak samo jakby powiedział dupa :wściekła/y: bo on nie umie przepraszać i się wytłumaczył tym że jak jego młodszy brat się urodził ma zespół downa to rodzice się nim tylko zajęli a nie radkiem i bratem :no: dla mnie to nie jest wytłumaczenie bo jak filip się urodził to on miał 10-11 lat jakoś tak to wychowanie już było za nim. Powinien wiedzieć co i jak :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: powiedziałam że będzie się wychowywał na nowo z Kubą. Będą razem jeść srać spać aż się nauczy! Dla nie to jest nie normalne nie nauczyć własnego dziecka przepraszać i przyznawać się do winy :angry::wściekła/y::wściekła/y:
No to się wyżaliłam :tak: teraz idę sprzątać itd zajrzę jak Kubek zaśnie :tak:

Ach ci faceci:no::no::no:

Dowikla, Piotrku Malinki

Z okazji urodzin, które są raz w roku
Niechaj będą szczęśliwe i pełne uroku
Składam Wam szczere życzenia
Aby się spełniły najskrytsze marzenia
[/CENTER]

Dowikla
To nie Grecja ,to nie Chiny,
to są Twoje urodziny.
Zawsze zdrowa z lekarstw kpij
i beztrosko sobie spij.
Chleb na stole, mleko w dzbanku,
dobry humor, konto w banku,
niepsujący się samochód
i rosnący stale dochód.​

Dla Pietruszki od MALINKI
WSZYSTKIEGO NAJ,NAJLEPSZEGO:tak::tak::tak:
ZDROWKA,SZCZESCIA,POMYSLNOSCI,SPELNIENIA MARZEN:tak::tak::tak::tak:

Dołączam sie do życzeń :tak:

A wogóle to WITAM :-)

masz w dzien imienin urodziny?????????
alez Cie rodzice pokarali:-D:-D:-D:-D:-p:-p:-p:-p:-p
imie piekne nosisz bo takie jak ja ale zawsze to jeden prezent mniej:-):-):-):-):-)

no ja tez uciekam bo pranie nadala w pralce
do rana
mam urodzinki i imieniny w jeden dzien.Ja obchodze tylko urodziny ale wiem ze w innych regionach to imieniny obchodza, nie ma problemu bo to w ten sam dzien:-DNajgorzej maja ci co sie urodzili w Wigilie
Ej, co wy z tymi 30tkami? :sorry: No przecie my wszystkie młodziuchne osiemnastki! :-p:-D:-D:-D:-D

A swoją drogą to ja już rycząca od jakiegoś czasu :-D:-D:-D:-D:szok::szok::szok::szok:
18 mam duchowo:-)
Dzien dobry. Maks now nam zrobil pobudke szybko- 5.30:-D
a od 5 juz sobie gadał:eek::eek::eek:ja całe ycie zgrzytam zebami i nie mam robaków:sorry: ale ja jestem inna:-D:-D:-D:-D

zalezy czy z ciastem czy bez- moja kolezanka zrobila:-D
o mniam.... malibu z mlekiem........mmmmmmmmmmmmmmm
[/B]
ale mialas pobudke:eek:
Malibu z mlekiem to najlepsze co moze byc:tak:
Witam:-):-):-)

Moja ciocia jak byłam młoda to zawsze powiadała: - jedz Beatko ciasteczka póki możesz bo po 30-stce każde ciasteczko już w boki wchodzi - i coś w tym jest:-D:-D:-D

i miala ciocia racje:tak:
ale dziewczyyny! szerokie biodra sa sexy:tak::tak::-)

popatrzcie sobie na Beyonce;-);-);-)

ja to akurat narzekam na nogi i brzuch:sorry::-D biodra moge miec szeersze jak mam:tak::tak::tak::tak: lubie wciecie w talii wielkie:-D tylko mi zmalało w porównaniu do tego fajnego wciecia jakie miałam przed ciążą:confused2::confused2::confused2: bo tłuszcz sie w nim odłożyl:-D
Byonce wcale nie jest taka fajna:eek:a ile ty mnasz w tali kobieto:cool:
zrobiłam sobie kawke i zajadam sie 3 faworkami które sie uchroniły u patryka w pokoju:-D:-D:-D:-D

maks mi chce wyjsc z nosidełka:-D:-D:-D wygina sie i wypycha:szok::szok::szok: chyba bede musiala go zaczac zapinac bo on juz coraz wiecej sily ma:szok::szok::szok:
Ty go w domu w nosidelku trzymasz:eek:
Cześć i ja sie witam zrana ale zeście długo wczoraj pisaly ale poczytałam tylko cytatów nie pozaznaczałam sorki:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Maksiu w przedszkolu majadzisiaj z szmatek wyklejac eskimosa:-D:-D:-D napewno bedzie piekny z futerka ....:-D:-D:-D

A ja musze sie ubrac , zjesc sniadanko no i wio na masaże moze jakoś przebije sie do góry przez te zwały sniegu a jak nie to zostane na BB:-D:-D:-D:-D
mam nadzieje ze odsniezyli ci dorge:-D
Widze ze macie super temat .......

Ja juz też nie mam wcięcia w talii :-D:-D:-D jestem 15 cm do przodu wpasie i 7 kg na plusie :szok::szok::szok: choc w tym tygodniu kg mi spadł wiec 6 na plusie:-D:-D:-D
no to ladnie waga i dzie w gore:-) i jakie ladne cm :tak:
A co to za kilogram uciekl:eek:
Witam w końcu i ja:happy:
Produkcja bobasa mnie wykańcza:confused2: jestem tak zmęcozna, że ledwo daje rady:zawstydzona/y: do tego mega mdłości....ale co się tu będę żalić..każda przechodziła przez to samo:rofl2:

wybaczcie ze Was nie poczytam i nie poodpisuję... :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Dorotka widzę, że wzięłaś się ostro za sprawę! Tak trzymać, uszy do góry i za ciosem:tak::tak::tak:
ja nie mialam mdlosci nawet nie wiem co to jest:-D:-D
Ogolnie w ciazy czulam sie bardzo dobrze pomijajac incydent lezenia na poczatku by utrzymac ciaze
Hejka

No widzicie, ja myłam zeby ( jako nastolatka ) głónie rano i to przed sniadaniem, zaraz jak wstałam, wieczorem bardzo zadko i zeby zdrowe jak u konia. A mój od dziecka dbał i chuchał, mył po 3 razy dziennie i co 2 to leczony kuż, kilku nie ma szóstek. No i po jakims czasie pruchnice sprzedał mi mój chłopak ( obecny mąż) , przy całowaniu. Wszystkie szóstki do leczenia.

o co chodzi z tą cytryną???

mała zasnęła spowrotem-dzięki Bogu, ale na górze taka awantura, że jak mi jej nie obudzą to sprawdze czy mała jeszcze żyje:-D
As wkleila link pewnie nie ogladnelas filmu ale gosciu pokazal jak sie leczy zeby i jako zab cytrynka grala glowna role:tak:
Doberek ;-)
Dziewczyny...Ja śpie na stojąco...
Taką miałam nockę jak nigdy...
Ania zasnęła o 20-było wszystko w porządku...
O 24 obudziła się z rykiem...No i na łóżku było pełno wymiotów :-( 3 razy...
Potem wzięliśmy ją do siebie do pokoju,obejrzała bajkę....Zasnęła dopiero po 4 rano,a wymiotowała jeszcze ze 4-5 razy...Skończyła dopiero wtedy jak już nie miała czym :-(
Niewiele piła...
Chciałam o 3 z nią do szpitala jechać-zadzwoniłam,i babka kazała mi zaczekać do dzisiaj...
Mąż weźmie opiekę na Anulkę,tak żebyśmy w razie czego oboje byli w domu,i czekamy...
Na razie Ania czuje się nieźle,choć jest blada ciut...
Ehh trzymajcie kciuki żeby dzisiaj nie było tak samo :-(
upsss mam nadzieje ze to nic powaznego
Daj znac jak sie cos zmieni
Justa wrzucilam przepis na torcik i tez na te moje kajzerki:-D:-D:-D:-D o tu
https://www.babyboom.pl/forum/mamy-...mam-co-na-obiad-6559/index14.html#post4982600

Weronika ostro produkuje na nocnik
jak skonczy to idziemy odsniezac,bo dzis tak nie wieje jak wczoraj i sasiedzi ze swoim synkiem wyszli tez na dwor
jak wroce to poodkurzam
na obiad mam wczorajsza pomidorowa bo spoor zsotalo a p pozno wraca wiec nie bede gotowac:tak::tak::tak::tak:

milego dnia

kochana tak co za 3h nie bedziesz musial znow odsniezac:sorry:

witam sie i ja

Najpier nadrobilam a teraz napisze co u nas
Tak wiec pobudka o 9:30.Jestem wyspana
Laura obudzila sie z gestym katarem i kaszelkiem.Podalam jej calcium, witaminki i syropek.Nie ma goraczki wiec zabieram ja na miasto -musze do drogerii obiecalam szwagierce kosmetyki.
Na dworze karnawal wiec Lali pomaluje na kotka i uciekam.
Ja jeszcze w szlafroczku wiec troche to potrwa:rofl2:

Na obiad serwuje piers z kurczaka w sosie pieczarkowym.Bo to mam w domu:-D:-D
W niedziele nie gotuje bo strajkuje.Na obiad pojdziemy do restauracji a skoro sa walentynki to trzeba skorzystac:-D:-D:-D

Dowikla, Piotrku Malinki

Z okazji urodzin, które są raz w roku
Niechaj będą szczęśliwe i pełne uroku
Składam Wam szczere życzenia
Aby się spełniły najskrytsze marzenia
[/CENTER]
przyłączam się do życzeń.

Anka, M nie może usiedzieć bezczynnie w domu :sorry: i tylko wymyśla pomysły na biznes ;-):tak:- chleb ile kosztuje każdy wie :tak:- co w nim jest napchane to już mało kto wie a takiego swojskiego na zakwasie to by się zjadło:-p:tak:. Mąka żytnia w sklepie prawie 6zł za 900g:szok::wściekła/y::wściekła/y: a w młynie 70 groszy:szok::szok::tak: - na 20 kilogramach mąki zostaje 100zł w kieszeni.Koszt upieczenia chlebka 400g ze słonecznikiem czy innym dodatkiem to ok. 80-90groszy:tak: i maszyna się kręci;-):tak::-).
To zacznij piec chleb zamiast jakiejś pracy szukać.
Ja też piekę ,ale taki bez zakwasu.
Szybko,tanio i smacznie.:tak::-D:-D

Tak wyglądają naprawdę - gwiazdy bez retuszu i upiększeń - Fotonewsy - Onet.pl Życie Gwiazd

Obejrzyjcie sobie "naturalne" fotki gwiazd - można się kompleksów pozbyć ;-):tak:

Cholinex i syrop "dla kobiet w ciąży" - tak na opakowaniu jest napisane :-D
Ja mam obie dziurki zatkane, ale lewą zdecydowanie bardziej. A dziś jak wydmuchiwałam nos to myślałam, że mi mózg wyleci :-D:-D:-D:-D

:no::no::no::no::no:
Te gwiasdy to... ech pozostawiam bez komentarza.
My przy nich wszystkie jesteśmy piękne i młode...:-D:-D:-D
A prawidłowo wydmuchiwałaś nos?
Tak jak lekarze uczą dzieci?

Aniu, zmykaj;-):tak: - a co ja mam powiedzieć jak o 6:30 mam autobus żeby do rodzinnego w kolejkę się zaklepać i 1 numerek mieć,bo na 8:30 kurs.A położę się po 3-ej jak chlebuś wyciągnę:tak:. Żeby chlebek wyglądał na razowy,był ciemny to zamiast mąki żytniej dodaje się karmel:-p:tak: i inne spulchniacze.
Dodajesz karmel i spulchniacze?
Czy tylko piszesz o tym dla informacji?:-p:-p

anabubka JA narazie dam im to wypelnione przez pediatre bo do endokrynologa mam daleko I jak sie nie uda z tym pediatra to wtedy bede musiala jechac do endo ta ktora nas skierowala itp.Mam nadzieje ze padiatra wystarczy.Dzieki za cynk abym wszystko od pediatry skserowala,Pogadam dzis tam z nimi.
Przez pediatrę nie ma sensu,bo Ci to nie przejdzie.
Musi byś specjalista .:tak:

Hejka
:-D:-D:-D
AS jak dojde do siebie to przeczytam wszystko co tam nam powklejałaś, i tego gości aod pruchnicy sobie obejrze.
Ale późńiej, bo mi głowa pęka, oczy wypycha nawet włosy mnie już bolą.

No widzicie, ja myłam zeby ( jako nastolatka ) głónie rano i to przed sniadaniem, zaraz jak wstałam, wieczorem bardzo zadko i zeby zdrowe jak u konia. A mój od dziecka dbał i chuchał, mył po 3 razy dziennie i co 2 to leczony kuż, kilku nie ma szóstek. No i po jakims czasie pruchnice sprzedał mi mój chłopak ( obecny mąż) , przy całowaniu. Wszystkie szóstki do leczenia.

a no widzisz kochana, ja sama się nad tym nie zastanowiłąm i gar oleju z piwem wylałam, hihi. Małą włożyłam do łóżeczka i poleciałam po kolejny i zrobiłam takie zwykłe na śmietanie. Wyszły pyszne, właśnie rąbię.
Mojej trójka się przebiła, ale tak kiepsko jej idą że bolą aż całkiem nie wyjdą. Gdzie tam do piątek...
noooooo, tłustą parówę:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
AS-piękne konie
No i wpadłam rano tylko na chwilkę z myśłą, że napisze usprawiedliwienie i się odmelduję do wyrka spowrotem, ale jak zobaczyłam 5 mega stron, to :szok:. Nadrobiłma. Co prawda po łępkach troszkę, bo głowa tak mnei boli, że mrugać nie mogę, tabsy mi nie pomagają, czekam na ten tomograf jak na zbawienie, mam nadzieje, że cos pomogą po badaniu. TYlko kiedy???
mała zasnęła spowrotem-dzięki Bogu, ale na górze taka awantura, że jak mi jej nie obudzą to sprawdze czy mała jeszcze żyje:-D
Lunka co do zębów to wiadomo ile ludzi i specjalistów tyle opinii.
Trzeba wypośrodkować i tyle.
Ja piwo dolewałam do ciasta na faworki a nie do tłuszczu :szok::szok:
Co ty masz za przepis?
Ból głowy?
Współczuję kochana.
Mi ostatnio smarowanie łepetyny wcierką końską pomaga.:tak::-D:-D
Lunka tekst z parówką jest the best.:-D:-D:-D:-D:-D

Doberek ;-)
Potem wzięliśmy ją do siebie do pokoju,obejrzała bajkę....Zasnęła dopiero po 4 rano,a wymiotowała jeszcze ze 4-5 razy...Skończyła dopiero wtedy jak już nie miała czym :-(
Niewiele piła...
Chciałam o 3 z nią do szpitala jechać-zadzwoniłam,i babka kazała mi zaczekać do dzisiaj...
Mąż weźmie opiekę na Anulkę,tak żebyśmy w razie czego oboje byli w domu,i czekamy...
Podaj jej coś przeciwwymiotnego.Wszystkie środki na chorobę lokomocyjną są dobre do tego krople lub czopki Vomitusheel. Dawaj dużo do picia i jak nie chce jeść to nie karm na siłę.

Wow
Nadrobiłam.
Witam się piątkowo.
Na śniadanie zjadłam 2 pączki z różą.:-D:-D:-Dmniamm...
Jeszcze 2 mi zostały i miska oponek.:szok::szok::-D:-D:-D
Nocka bardzo udana.
Zaraz biorę się za robotę,bo mam do zrobienia mojemu mężulkowi spóźnione urodziny jutro.
Miał w sumie 3 lutego,ale ja byłam na wyjeździe i obiecałam mu,że jak wrócę to w najbliższą sobotę mu wyprawię.
I czas nadszedł,to trzeba trochę powymyślać.
W sumie nic specjalnego nie robię,ale jak dla pułku wojska :-D:-D:-D
Będzie jak zwykle ok.30 osób
dziś mam w planach zrobić schab pieczony w sosie grzybowym (jutro go tylko zapiekę przed podaniem)
Sałatki gyros i moja ryżowa (i owocowa jutro)
ryba po grecku
i oddzielnie tołpyga smażona na półmisek z dodatkami warzywnymi i sosami
tatar
obiad (chyba mielone)z ziemniakami i surówką
białą kiełbaskę smażoną z cebulką i do popicia biały barszczyk
I chyba to tyle .
Mam nadzieję ,że wystarczy.
Jakieś ciasto też trzeba wymyslec,albo torta mu zrobię.:tak::-):-)
uciekam dziewczynki,bo kuchnia i garnki mnie wzywają.:laugh2::laugh2::laugh2::rofl2:

reklama
Dzień Dobry! :-):-)
Tak jak przypuszczałam o 7.00 Piotruś mnie wyciągnął z wyrka i to dosłownie :-p Nie chciałam dobrowolnie wstać, więc mi kapcie na nogi założył i po kolei każdą nogę na podłogę zestawił :-D:-D:-D:-D
Za to teraz poszedł podrzemać, więc mam chwilę dla siebie! :tak:
To najpierw ponadrabiałam:

...
Myszunia a Ciebie wywalam na porodówke!!!!!!!
Nie udało się :-D Próbuj dalej! :-D:-D:-D:-D
ale dziewczyyny! szerokie biodra sa sexy:tak::tak::-)

popatrzcie sobie na Beyonce;-);-);-)

ja to akurat narzekam na nogi i brzuch:sorry::-D biodra moge miec szeersze jak mam:tak::tak::tak::tak: lubie wciecie w talii wielkie:-D tylko mi zmalało w porównaniu do tego fajnego wciecia jakie miałam przed ciążą:confused2::confused2::confused2: bo tłuszcz sie w nim odłożyl:-D
Oj oj, Medea, wszystkie wiemy, że kto jak kto, ale ty nie masz powodów do narzekań na swoją figurę :tak:
Witam w końcu i ja:happy:
Produkcja bobasa mnie wykańcza:confused2: jestem tak zmęcozna, że ledwo daje rady:zawstydzona/y: do tego mega mdłości....ale co się tu będę żalić..każda przechodziła przez to samo:rofl2:

Co Wy tu o szerokich biodrach!! Medea zwariowałaś?? Sexi...no Beyonce to nawet uszy ma sexowne:sorry: Kurcze ona ma takie jędrne i gładkie ciało, że jakie biodra nie byłyby szerokie to będą apetyczne..mi do takiej jędrności jak stąd...do Honolulu:confused2::confused2::confused2: i oglądając swoje wiszące pośladki zastanawiam się czy w ciąży można jakieś delikatne ćwiczenia robić na nogi i tyłek:confused::confused::confused:

wybaczcie ze Was nie poczytam i nie poodpisuję... :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Dorotka widzę, że wzięłaś się ostro za sprawę! Tak trzymać, uszy do góry i za ciosem:tak::tak::tak:
Beyonce wcale nie ma takiego gładkiego ciała - obejrzyj sobie jej zdjęcia bez ingerencji Photoshopa to się przekonasz! :tak: Ideałów nie ma na świecie :sorry:
Doberek ;-)
Niewiele piła...
Współczuję serdecznie :no: Weźcie małą do lekarza na wszelki wypadek, bo mogła się odwodnić. Na odwodnienie możecie podać jej jakiś elektrolit, tylko w rozsądnej dawce, żeby nie przesadzić. Najlepiej jeśli lekarz o tym zadecyduje.
Witam kochane w piątek:happy:
u mnie śniegiem wali jak diabli:eek:kurcze a tak się cieszyłam ze już nie sypie i od poniedziału łatwiej bedzie dzieci do szkoły prowadzać taaaaa:eek:
Dziękuję wszystkim za życzenia dla Pietruszki tzn on wam dziękuje bo mu przeczytałam:tak:
DOWIKLUŚ KOCHANA
W DNIU TWEGO ŚWIĘTA SZYSTKIEGO NAJ NAJ USMIECHU OD RANA SZCZYPIORÓW GRZECZNYCH ,DOMU WYMARZONEGO Z OGRODEM ,CHŁOPA CO NIE MARUDZI I WSZYSTKIEGO O CZYM TAM SKRYCIE MARZYSZ;-)MALINKA Z FAMILIĄ
WSZYSTKO PRZECZYTAŁAM ALE PO ŁEPKACH:zawstydzona/y:
chłopa mam w domu a wiecie co to znaczy:sorry:
mam jechać koło 12-13 po prezent dla Adasia ale tak sypie ze mi się odechciało :confused2:ale pojadę............
a szefowa dalej nie zapłaciła i się w firmie nawet nie pojawiła :wściekła/y::wściekła/y:już mam jej po dziurki w nosie:wściekła/y::wściekła/y:boże gdyby teściowa z nami mieszkała to bym się chwili nie zastanawiała tylko pierdylneła ta robotą i poszukała czegoś normalnego:cool:
U nas też sypie już drugi dzień bez przerwy :wściekła/y: Już mam dość tego śniegu! :wściekła/y:

A ta twoja szefowa to sobie normalnie w kulki leci. :no: Weź się dziewczyno rozejrzyj za czymś innym, bo z takim babskiem to się można nerwowo wykończyć. :no:
...
A wogóle to WITAM :-)
Witaj Joasiu, widzę że humorek dziś znacznie lepszy! :tak::tak::tak:;-)

Do góry