reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

a ja dziś mam taki humor: :-( do tego mi niedobrze, do tego kłuje mnie ten uparty jajnik z prawej strony (chyba że to wyrostek, już sama nie wiem co gorsze) i jestem zmartwiona. Już chciałabym być po tej wizycie, ale strasznie mi się nie chce jechać do Wrocławia...
:-(
Wczoraj miałam to samo tylko, że rano się poślizgnęłam i bałam się, że to przez nagłe zerwanie się (nasłuchałam się ostatnio jak to dziewczyna w 6 m.c. poślizgnęła się na chodniku i pojechała rodzić - teraz czeka 8 tyg. bo stan dziecka bardzo poważny...).
Oj przecież tak długo czekałaś na tą wizytę! Będzie dobrze. Czekam na szczegółowe informacje po powrocie. ;-)

Witam nowe Mamy! Wszystkiego dobrego i gratuluję!

sylwia usg połówkowe jest około 20 tyg. ciąży (w połowie ciąży) a koło 12 jest transwaginalne tzn. przezpochwowe więc wydaje mi się, że Ci się nazwy pomyliły....

U mnie prawie weekend, tylko trochę na ścierze pojeżdżę i poprasuję i mam wolne:-)
To samo u mnie. Tylko, żeby się chciało tak jak się nie chce ;-)

A moja Mała ma dziwne krosteczki, byłam już u lekarza i dostała maść. Zalecenie dodatkowe - tetra a nie pampers! Więc niech żyją siuśki bo będzie gonić w majteczkach po całym domu :-D I oby przeszło jak najszybciej...

Ostatnia edycja:
reklama
Tak pomylilo mi się ,jak to czlowiek zapomina, w kazdym razie to w 12 tygodniu
Moja też miala kiedyś taki wysyp ale to tak w 8 miesiącu ,ani pediatra ani dermatolog nie pomógl też darly sie żeby tetrówki , a ja wyczailam maśc Argosulfan ,którą można stosować od 3 miesiąca życi a (mój brat mial ) i przeszlo jej na drugi dzień jak ręką odjął .

mój nowy lekarz wychodzi z założenia nie potrzebnie macać pacjentkę jak można wszystko na usg zobaczyć.
sylwia85 dokładnie to samo moja lekarka powiedziała. Wczoraj byłam na wizycie i stwierdziła że nie będzie mnie badać, bo narazie nie ma co tam grzebać, a jak pójde 23lutego na usg to się wszystkiego dowiem:-).
Witam wszystkie szczęśliwe przyszłe mamusie.

Wiecie ja jestem nienormalna i ciagle nie dowierzam ze tam cos jest. I dzisaj postawiłam wracajac w pracy przejsc sie do sklepu kupic test. I zrobie go zaraz po powrocie. Do 23 umre

To trafiłyście na super lekarzy, Mój mało nie spowodował u mnie ataku serca gdy stwierdził na usg w 5 tyg że brak jest zarodka:szok:Kazał przyjść w ten sam dzień wieczorem na lepsze usg i jak tam tez niczego nie będzie to wypisze mi skierowanie na zabieg do szpitala.. Nie muszę chyba pisać co przeżyłam przez te parę godzin. Ale szłam do niego z nastawieniem że na żaden zabieg sie nie zgodzę i będę czekać jak sytuacja się rozwinie bo 5 tydz. to dosyć wczesna ciąża. Okazało się że wszystko ok. Dodam że byłam prywatnie i trochę mnie kosztowały te jego dwa usg i wizyta. Wogóle lekarz dość specyficzny ( a ma dobrą opinię), powiedziałam że pobolewa mnie brzuch więc on mi na to że jak głowa boli to nie znaczy od razu że jest guz mózgu:szok:Po następnej wizycie napewno go zmienię. Nie powiedział mi o żadnych witaminach, o żadnym leku na ból brzucha. Po prostu totalnie to olał. Dobrze że juz byłam w ciąży i wiem z czym to się je:-)

Powiedzcie dziewczyny czyma jakieś znaczenie to że pęcherzyk ma rozmiar na 7,7 tyg a zarodek na 5,6?? Dodam że mam nieregularne cykle (nawet do 40 dni).

mnie tez lekarz badał dosłownie 5 sekund. Powiedział ze USG wsztystko wykarze a besensu badac na wizycie.

To trafiłyście na super lekarzy, Mój mało nie spowodował u mnie ataku serca gdy stwierdził na usg w 5 tyg że brak jest zarodka:szok:Kazał przyjść w ten sam dzień wieczorem na lepsze usg i jak tam tez niczego nie będzie to wypisze mi skierowanie na zabieg do szpitala.. Nie muszę chyba pisać co przeżyłam przez te parę godzin. Ale szłam do niego z nastawieniem że na żaden zabieg sie nie zgodzę i będę czekać jak sytuacja się rozwinie bo 5 tydz. to dosyć wczesna ciąża. Okazało się że wszystko ok. Dodam że byłam prywatnie i trochę mnie kosztowały te jego dwa usg i wizyta. Wogóle lekarz dość specyficzny ( a ma dobrą opinię), powiedziałam że pobolewa mnie brzuch więc on mi na to że jak głowa boli to nie znaczy od razu że jest guz mózgu:szok:Po następnej wizycie napewno go zmienię. Nie powiedział mi o żadnych witaminach, o żadnym leku na ból brzucha. Po prostu totalnie to olał. Dobrze że juz byłam w ciąży i wiem z czym to się je:-)

Powiedzcie dziewczyny czyma jakieś znaczenie to że pęcherzyk ma rozmiar na 7,7 tyg a zarodek na 5,6?? Dodam że mam nieregularne cykle (nawet do 40 dni).

Rzeczywiście trudne do opisania , poza tym jaki zabieg w tak wczesnym tygodniu ?ma prawo nie być za bardzo widać. I że kazal ci jeszcze placić za drugie? U mnie usg jest w ramach wizyty za wszystko placę 50zł ,w pierwszej ciązy chodziłam na nfz a teraz nawet jakbym chciala to nie oplaca mi się dojeżdzać ,rejestrować ,bo jesteśmy po przeprowadzce tylko jestem ciekawa ile mnie badania wyniosą, wiecie ile sie placi za te pierwsze mniej więcej.

Dawidowe nic się nie martw dzidzia na pewno grzecznie siedzi w brzuszku

Sylwia, zapomniałam wcześniej napisać. Powiedz o tych krostkach i swędzeniu swojemu lekarzowi, bo może być cholestaza ciazowa. Ona powoduje takie objawy.

Beata, to trafiłaś takiego samego patafiana jak moja przyjaciółka, której lekarz powiedział, że to nie jest żaden zarodek tylko jakiś krwiak... a drugiej ten same gin stwierdzł, że coś to jest, ale on sam nie wie co, bo jakieś dziwne to jest... Obie teraz z tych krwiaków mają super córki;-)

Dawidowe i co Ci wyszło? A może zrób tą betę?

Gabires, jesteś pewna, że w 12 tygodniu robią jeszcze USG dopochwowe? Mi w poprzedniej ciaży robili od 8 tygdnia zwykłe przez powłoki brzuszne.

Bira jeszcze nic nie wyszło ponieważ siedze grzecznie w pracy. Do domu powinnam zajechac przed 17. U mnie wszedzie bet kosztuje 40 zł. Wiec troszke duzo. Wole za to cos kupic dzidzi. Niestety za duzo mi sie wydatków na mnozyło.

reklama
No hejka!

Faktycznie z tą wkładką dosyć śmiesznie. Jednak ja od początku miałam z nią problemy. Miałam potężne skrzepy które podczas okresu wypadały i straszne boleści brzucha... jendak od początku stycznia zero dolegliwości... więc kto wie... idę w piątek za tydzień na usg to się wszystkiego jeszcze dowiem ale faktycznie dzidzia bardzo chce sie pojawić na świecie skoro nic jej nie powstrzymuje :-p ale to dobrze ja sie cieszę :-D

Sylwia85 to taką samą różnicę wieku będziemy miały :-) a wszystkie Zuzki to fajne dziewuchy :-D

Do góry