reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

No i stało się, dostałam wczoraj antybiotyk lekarka powiedziała że jest całkowicie bezpieczny dla dzidzi...no trzeba było mi już to wziąść, bo są zmiany w oskrzelach ;-)
Nie zamartwiaj się, choroba rzeczywiście gorsza dla Dzieciątka. Teraz najważniejsze, zeby jak najszybciej przeszło...

i zrobiłam ten test. Dwie kreski które spokojnie moge swiecic w nocy. Ja to mam schizy. Lekarz potwierdza ciaze a ja jeszcze testy robie chyba dla atrakcji.
To może już nie dotuj koncernów ;-) Myśłę, że dowody masz już niezbite ;-)

Wróciłam od lekarza. Ciąża jest zdrowa i na miejscu wszystko ok, miałam USG, jutro postaram się wkleić zdjęcie. Z pozytywów to tyle.

Z negatywów: trafiłam na beznadziejnego lekarza. A tyle się naszukałam po necie... Gościu traktuje pacjentkę protekcjonalnie, zwracał się do mnie per: dziecko, albo na ty, choć doskonale wiedział że mam 24 lata (on niewiele więcej, moooże 30)
Wszystkie moje pytania zbywał: po co?
Po co z mężem przyszłam, po co chcę w pracy mówić w ogóle do niczego gość. Jeszcze stwierdził: proszę się przygotować do badania - a juz gdzie mam się przygotować - nie powiedział. Zgaduj zgadula. Było specjalne pomieszczenie ale nie raczył mi powiedzieć, musiałam zgadnąć. A już najbardziej mnie rozbroił tekstem: a gdzie chcesz tą ciążę prowadzić? ( a po co tu niby przyszlam? w gości?) I jeszcze się pytał czy się cieszę z tej ciąży. Nawet mój mąż zauważył że z gościem coś nie tak. Na wiejście powiedziałam że przyszłam potwierdzić ciążę - a on że na jakiej podstawie sądzę że jestem w ciazy? Ja mówię że testy i beta hcg. A on - to po co on ma potwierdzać, skoro sama sobie potwierdziłam. Karty ciąży mi oczywiście nie założył.
Ogólnie wniosek jeden - muszę zmienić lekarza.

Któraś Wrocławianka mogłaby mi kogoś polecić? Pytałam wczesniej ale nie moge znaleźć tej strony. :no:

ulisiu koniecznie zmień. Mój gin. też mówi do mnie "dziecko" ale ma ponad 60tkę ;-) Poza tym masz prawo do pytań i - co najważniejsze - do odpowiedzi! Przykro, ze się tak rozczarowałaś :-( bo wiem jak na tą wizytę czekałaś... Grunt, że Dzidzia rośnie! Spytam przyjaciółki z Wrocławia, ona ma świetną ginekolożkę (płeć Ci nie przeszkadza? Miałam znajomą, która chciała tylko do faceta) z tym, że chyba na Krzykach :zawstydzona/y:

reklama
ulisiu koniecznie zmień. Mój gin. też mówi do mnie "dziecko" ale ma ponad 60tkę ;-) Poza tym masz prawo do pytań i - co najważniejsze - do odpowiedzi! Przykro, ze się tak rozczarowałaś :-( bo wiem jak na tą wizytę czekałaś... Grunt, że Dzidzia rośnie! Spytam przyjaciółki z Wrocławia, ona ma świetną ginekolożkę (płeć Ci nie przeszkadza? Miałam znajomą, która chciała tylko do faceta) z tym, że chyba na Krzykach :zawstydzona/y:

zawsze myślałam żeby własnie do faceta, ale teraz to już nie jestem pewna. spytaj. na krzykach mi rownie nie po drodze co gdziekolwiek indziej, więc nieważne ;-)

polecam na Krzyckiej prywatna przychodnie Mediconcept . DR Mydlowski:-)

A przyjmuje w ramach NFZ? Czy prywatnie?

ulisia masakra przy pierwszej ciąży, kiedy kobieta ma mnóstwo pytań trafić na takiego lekarza!!!!
Moja lekarka też nie jest zbyt rozmowna, ale jest rzeczowa, ale nie wiem czy ciąże będę u niej prowadzić.
No i jeszcze pytanie: odebrałam wynik z bety - 4 456. Dziewczyny to dobrze? I jeszcze nie wiem czy po tej czwórce ma być przecinek, po co ten odstęp?Jak to interpretować?Pewnie doświadczone mamusie będą się śmiać ze mnie, ale wole zapytac niż miałoby mnie to nurtowac...

współczuje, moj dość zabawny wiedział ze mam 20 lat a pytal czy to 3, 4 ciąza?:D ja odp ze ósma. potem zrobił mi zdjecie Kropeczki. Dał ksiązki gazety poradniki itd. i zapytał się czy chcę cos jeszcze wiedzieć. :)

lunatyczko - cztery tysiące czterysta pięćdziesiąt sześć. bez kropki. Jak na 6ty tydz. bardzo ładny wynik

dzięki za dobre słowo dziewczyny

ulisia, cieszę się że z dzidzią ok. I że mogłaś sobie popatrzeć na kropeczkę :-D
A lekarza zmień czym prędzej, bo to co opisałaś, to masakra jakaś :no:

Hej! Co do ginekologa, to w czwartek idę do nowej pani ginekolog (bo do poprzedniej musiałam miesiącami czekać na wizytę). Nikt z moich znajomych nie zna tej lekarki, ale spróbuję i zobaczę... Mam nadzieję,że będzie ok. A jak nie, to zmienię....;-)

reklama
ja swojemu lekarzowi wogole musiałam przypomniec ze wypadało aby dał mi juz skierowanie na USG. A on wielkie oczy to ja pani wczesniej nie dałem?:szok:
Naszczescie jest miły ale jak bedze dalej to sie okaze

Do góry