reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

Sylwia85 to taką samą różnicę wieku będziemy miały :-) a wszystkie Zuzki to fajne dziewuchy :-D

Zazdroszczę takiej różnicy wieku u dzieciaczków. U mnie będzie równo 7 lat ( Laura jest z 8 października), z jednej strony będę miała pomoc:-), a z drugiej strony ciekawe jaki będą miały kontakt później. Dodam że u Laury wykryli w sierpniu 2009 cukrzycę i teraz juz martwię się czy drugie dziecko też nie będzie jej miało:no:Oby nie.

reklama
Tak pomylilo mi się ,jak to czlowiek zapomina, w kazdym razie to w 12 tygodniu
Moja też miala kiedyś taki wysyp ale to tak w 8 miesiącu ,ani pediatra ani dermatolog nie pomógl też darly sie żeby tetrówki , a ja wyczailam maśc Argosulfan ,którą można stosować od 3 miesiąca życi a (mój brat mial ) i przeszlo jej na drugi dzień jak ręką odjął .
Póki co dał mi maść robioną, zobaczę co będzie. Ale dziki za podpowiedź - takie rady są bezcenne (nie słyszałam o tej maści). Podobno nie alergia, nie uczulenie ale nie powiedział co... Zobaczymy
Beata no zmieniaj lekarza jak najszybciej po to jakiś szarlatan! W głowie mi sie nie mieści co piszesz. Poza wszystkim innym myślę, ze chciał Cię naciągnąć a kobieta w ciązy zrobi i zapłaci wiele byle z Dzidzią było wszystko dobrze. Nie stresuj się - masz prawo do miłej i fachowej opieki!

dawidowe mnie nie badał ale siedziałam dosyć długo bo miałam karteczkę z pytaniami a on mi cierpliwie odpowiadał i tłumaczył co i jak... Jesteś zadowolona z lekarza? Bo Twoje samopoczucie najważniejsze!

Gabires, jesteś pewna, że w 12 tygodniu robią jeszcze USG dopochwowe? Mi w poprzedniej ciaży robili od 8 tygdnia zwykłe przez powłoki brzuszne.
U mnie na 100% - może gdzie indziej lekarze mają lepszy sprzęt (na tym, na którym mi robili/będą robić usg nic by nie było widać). Z Miśką miałam w 10 i 11 t.c. usg dopochwowe a dopiero połówkowe przez powłoki. A tutaj dyskusja usg w 12 tyg ciazy-dopochwowo czy brzusznie - Ciąża, poród, wychowanie - serwis dla rodziców Parenting.pl i rzeczywiście zależy od sprzętu i lekarza...

Gabires też nam dali na początku maśc robioną która tylko pogorszyla sprawę , ale może inną i wam pomoże trzymam kciuki
U nas też usg dopochwowe w 12 tygodniu ,moim zdaniem dużo lepszy obraz jest z niego ,a chyba jakieś wielkiej penetracji tak jak zazwyczaj przy seksie
a dla faceta dyiwne e moe bz niepryzjemnz widok, jak pjdyie na pord rodyinnz to dopiero sie moe stresowa

Beata specjalnie tak planowalismy roznice ja mam braci 9 i 11 lat mlodsych to yupelnie innz swiat ale tez planujemz tryecie duzo pozniej
Sorz klawiatura mzli mi literz

Beata, to trafiłaś takiego samego patafiana jak moja przyjaciółka, której lekarz powiedział, że to nie jest żaden zarodek tylko jakiś krwiak... a drugiej ten same gin stwierdzł, że coś to jest, ale on sam nie wie co, bo jakieś dziwne to jest... Obie teraz z tych krwiaków mają super córki;-)
Ale się uśmiałam hehe:-D
No hejka!

Sylwia85 to taką samą różnicę wieku będziemy miały :-) a wszystkie Zuzki to fajne dziewuchy :-D
U mnie też fajna różnica między dzieciaczkami będzie

Ello Oktoberki :-)

No i stało się, dostałam wczoraj antybiotyk lekarka powiedziała że jest całkowicie bezpieczny dla dzidzi...no trzeba było mi już to wziąść, bo są zmiany w oskrzelach :no:
Kaszel koszmarny, ale może mi to pomoże, bo taka choroba jeszcze bardziej męcząca dla dzidzi :no:
Martwię się strasznie i boję teraz , no ale mus to mus.

A co do różnicy wieku...to ja marzyłam o tym żeby między moimi dziećmi byla niejsza, ale wyszło tak, tak do 5 lat jest OK ;-)

i zrobiłam ten test. Dwie kreski które spokojnie moge swiecic w nocy. Ja to mam schizy. Lekarz potwierdza ciaze a ja jeszcze testy robie chyba dla atrakcji.

Beata specjalnie tak planowalismy roznice ja mam braci 9 i 11 lat mlodsych to yupelnie innz swiat ale tez planujemz tryecie duzo pozniej
Sorz klawiatura mzli mi literz

No ja na dwójce już kończę. Zresztą będę miała 33 lata jak urodzę ( też jestem z października). Ja też planowałam inną różnicę wieku ale poroniłam dwa razy. Dobrze że teraz sie udało bo więcej prób bym się już nie podjęła. Mam nadzieję że będzie dobrze. Pozdrawiam.

dawidowe to świeć sobie w nocy kreseczkami i bądz już spokojna.
Ja też robiłam ze trzy raz teścik, co kolejny tym krechy wyrażniejsze ;-)

Wróciłam od lekarza. Ciąża jest zdrowa i na miejscu wszystko ok, miałam USG, jutro postaram się wkleić zdjęcie. Z pozytywów to tyle.

Z negatywów: trafiłam na beznadziejnego lekarza. A tyle się naszukałam po necie... Gościu traktuje pacjentkę protekcjonalnie, zwracał się do mnie per: dziecko, albo na ty, choć doskonale wiedział że mam 24 lata (on niewiele więcej, moooże 30)
Wszystkie moje pytania zbywał: po co?
Po co z mężem przyszłam, po co chcę w pracy mówić w ogóle do niczego gość. Jeszcze stwierdził: proszę się przygotować do badania - a juz gdzie mam się przygotować - nie powiedział. Zgaduj zgadula. Było specjalne pomieszczenie ale nie raczył mi powiedzieć, musiałam zgadnąć. A już najbardziej mnie rozbroił tekstem: a gdzie chcesz tą ciążę prowadzić? ( a po co tu niby przyszlam? w gości?) I jeszcze się pytał czy się cieszę z tej ciąży. Nawet mój mąż zauważył że z gościem coś nie tak. Na wiejście powiedziałam że przyszłam potwierdzić ciążę - a on że na jakiej podstawie sądzę że jestem w ciazy? Ja mówię że testy i beta hcg. A on - to po co on ma potwierdzać, skoro sama sobie potwierdziłam. Karty ciąży mi oczywiście nie założył.
Ogólnie wniosek jeden - muszę zmienić lekarza.

Któraś Wrocławianka mogłaby mi kogoś polecić? Pytałam wczesniej ale nie moge znaleźć tej strony. :no:

Ostatnia edycja:
reklama
Widzę Ulisia ze trafiłaś tak jak ja:no: Ja też nie mam karty ciąży, a pamiętam jak z Laurą byłam w ciąży to juz w 6tyg miałam założoną. Fajnego miałam lekarza ale niestety w innym mieście mieszkałam.

Do góry