reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

malinka co ty pie... chcesz popełnić grzech zaniedbania i pozwolić aby twoje dziecko w wypadku nagłej śmierci zostało zesłane do piekielnych czeluści? nie pozwól na to bo popełnisz wielki grzech a jeżeli porównujesz chrzest do mówienia sąsiadowi dzień dobry(boi jak powiedział twój facet "bo wypada") to jesteś jakaś nienormalna chrzest dziecka to ogromne wydarzenie a powiedzenie sąsiadowi dzień dobry jest obojętne jak śnieg sprzed 10 lat więc ogarnij swój niedowład umysłowy i ochrzcij dziecko bo kiedyś dziecko się o tym dowie i odda cię do domu starców za to co mu zrobiłaś...
dobrze sie czujesz?:angry: znaczy sie ze kazde dziecko ateisty oddaje rodziców do doomu starców?:confused2:
aha a nie masz lezaczka?
nie:-p

reklama
Malinka dzięki za komplement ale nawet nie wiesz jak baaaardzo bym chciała przytyć :-( ale u mnie się nie da, mam tak dobrą przemianę materii że mi się nic nie kumuluje :no:
Ja do tej pory miałam tak samo.
Od roku zaczyna nieco zostawać.
Fotka super a Ty chudzinka rzeczywiście jesteś.
Mi się udało przytyć przez 13 lat 7 kg.!!!!:-D:-D:-D:-D
Moja waga z przed ciąży to 59 po ciąży też 59 a nawet 57.5 momentami była.:szok::szok::-D:-D:-D
Teraz zaczynam wyglądać jak człowiek a nie jak kościotrup.
Dla mnie obecnie najlepsza waga to 65 kg.
Jak miałam już nieco więcej to się męczyłam i dostawałam zadyszki.:-D:-D:-D
Jakoś samo spadło do 65 i niech tak zostanie.:tak::-):-)
Jak znajdę fotkę z tamtego okresu to też wkleję.

malinka co ty pie... chcesz popełnić grzech zaniedbania i pozwolić aby twoje dziecko w wypadku nagłej śmierci zostało zesłane do piekielnych czeluści? nie pozwól na to bo popełnisz wielki grzech a jeżeli porównujesz chrzest do mówienia sąsiadowi dzień dobry(boi jak powiedział twój facet "bo wypada") to jesteś jakaś nienormalna chrzest dziecka to ogromne wydarzenie a powiedzenie sąsiadowi dzień dobry jest obojętne jak śnieg sprzed 10 lat więc ogarnij swój niedowład umysłowy i ochrzcij dziecko bo kiedyś dziecko się o tym dowie i odda cię do domu starców za to co mu zrobiłaś...
Co ty za bzdury opowiadasz?:szok::szok::szok::szok::szok:
Jestem mocno wierząca,praktykująca i chodzę do kościoła.
Kiedyś nawet z księdzem się kłóciłam rozważając pismo święte,ale to dawno temu było.
Większej głupoty nie słyszałam jak to co ty napisałaś.:szok::szok::szok::szok:
Piekło to jest na ziemi.
Nie ma gorzej nigdzie niż my tu mamy.
Na odkupienie grzechów to jest czyściec i każdy za siebie odpowiada .
Pierwsi chrześcijanie byli chrzczeni jako dorośli i rzekomo Bóg ich przyjął do Królestwa Niebieskiego.
Są dwie szkoły.
W chrześcijaństwie się przyjeło ,że chrzcimy małe dzieci,ale gdzie to w Biblii napisane? NIE MA
W dekalogu tego też nie ma a to podstawy naszej wiary.
Jeśli ktoś chce dać dziecku wolny wybór to jego sprawa i nikt nie powinien ingerować.
Jakim prawem w ogóle w ten sposób piszesz do osoby ,której zupełnie nie znasz?
O tym czy nasza Malinka jest normalna czy też nie to raczej lekarz specjalista powinien decydować a nie ty !!!
Sorry,ale przegięłaś.:sorry::sorry:
Jak się wchodzi na wątek to powinno się przedstawić,ale to już szczegół w porównaniu z tym co napisałas.:angry::angry:
To się wygadałam.
Wracam do garów,bo sporo tego do szykowania.:tak:

Dostałam wezwanie z banku -uwaga,że mam urgulować należność w kwocie 1.89(słownie :złotówka z groszami),bo obrotów brak ,ostatnio wybrałam w bankomacie do cna:tak:i muszę to uregulować ,kazali mai sprawe potraktować pilnie:-Di poważnie:-D

I skąd ty kochana tyle pieniędzy teraz weźmiesz:-D:-D:-D
My już w domku, oczywiście zdjęć nie załatwiłam bo się okazało że jeszcze nie ma, czyli znowu na darmo wcześniej poszłam:crazy::crazy::crazy:

:-D:-D:-D:-D:-DDawno sie tak nie uśmiałam:-D:-D:-D:-D
Myśle ,ze ten tekst najwiecej mówi o jego autorce właśnie :szok:
Istnieje jeszcze mozliwośc ,ze to wyborny dowcip:tak::szok:
Nie wytrzymam i napiszę malinie eska ,ze ma niedowład,ciekawe co ona na to??

No dziewczyny ,myśle o kredycie:-Dbo inaczej mogę nie dzwignać:-D

Odśnieżyłam podwórko ,ale sie naryłam wiecie co,myśle ,ze mam juz dosć zimy:tak::eek:

Ostatnia edycja:
A ja wzielam pomylam podlogi, zrobilam kisiel.Czekam az ostygnie co by jezyka nie poparzyc:tak:

Myje podlogi a Lali mi gada: sprzataj mama, sprzataj!nabalaganilas to sprzataj:szok:
Mowie ide zrobie dla nas kisiel a Lali:Kisiel dla mamy, Laury i dla taty.Tata w pracy, wroci i zje:-D:-D
Jakby mogla o tatusiu zapomniec:-D:-D

/Na dworze pada snieg non stop -4 a wcale go nie widac:szok:

Gadałam z Malina przez telefon:tak:jest w drodze do kościoła chrzest załatwiać:-Dbiedna ,tak sie przejęła,zrobi wszystko ,zeby sie Adam nie dowiedział ,ze tak póżno był chrzczony ,aby uniknąc domu starców:-D
Anka ja ci chętnie kilkadziesiat cm.śniegu mogę oddać , u nas jest duzo:)

Malina zajrzy dopiero w niedziele wieczorem ,bo teraz niedługo z miasta leci do pracy,pozdrowienia prawie:) wszystkie macie.

Ostatnia edycja:
jestesm
wypilam dzis juz 3 kawy i normlanie usypiam na stojaco
co za cisnienie:eek::eek::eek:
odsniezylam kawal podworka i wjazdu w sumie godzine machalam lopata,ale luzik
przestalo padac i jest dosc fajnie,tylko slonca jak na lekarstwo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
mialam wlezc wczesniej ale szwagierka wpadla i dopiero niedawno pojechala do domu

Nadrobiłam.
Witam się piątkowo.
Na śniadanie zjadłam 2 pączki z różą.:-D:-D:-Dmniamm...
Jeszcze 2 mi zostały i miska oponek.:szok::szok::-D:-D:-D
Nocka bardzo udana.
Zaraz biorę się za robotę,bo mam do zrobienia mojemu mężulkowi spóźnione urodziny jutro.
Miał w sumie 3 lutego,ale ja byłam na wyjeździe i obiecałam mu,że jak wrócę to w najbliższą sobotę mu wyprawię.
I czas nadszedł,to trzeba trochę powymyślać.
W sumie nic specjalnego nie robię,ale jak dla pułku wojska :-D:-D:-D
Będzie jak zwykle ok.30 osób
dziś mam w planach zrobić schab pieczony w sosie grzybowym (jutro go tylko zapiekę przed podaniem)
Sałatki gyros i moja ryżowa (i owocowa jutro)
ryba po grecku
i oddzielnie tołpyga smażona na półmisek z dodatkami warzywnymi i sosami
tatar
obiad (chyba mielone)z ziemniakami i surówką
białą kiełbaskę smażoną z cebulką i do popicia biały barszczyk
I chyba to tyle .
Mam nadzieję ,że wystarczy.
Jakieś ciasto też trzeba wymyslec,albo torta mu zrobię.:tak::-):-)
uciekam dziewczynki,bo kuchnia i garnki mnie wzywają.:laugh2::laugh2::laugh2::rofl2:

Ty to chyba jakas masochistka jestes co?:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-D:-D:-D
ja dzis sie lenie:tak::tak::tak::tak:

Wczoraj był tłusty czwartek, a ja mam dziś tłusty piątek :-p:-p:-p Zjadłam już pączka i prawie pół czekolady z orzechami :szok::szok::szok: A później będę tłumaczyć, że ta waga to mi rośnie bo mi się woda w organizmie gromadzi :-p:-D:-D:-D:-D

ja i tlusta sroda i czwartek i piatek
sama tlusta bede:-D:-D:-D:-D
dobrze ze od poniedzilaku szkola:tak::tak::tak:

pisze jedna reka bo druga daje maksowi zupke pomidorowa;-)

nawet mi babka wszytko rozpisała od kiedy do kiedy mam dodatkowy macierzynski potem 2 dni opieki nad dzieckiem zdrowym, urlop wypoczynkowy i macierzynski- wszystkie podania jej wyślę od razu i bede miala z glowy. Juz nigdy w zyciu nie dam nic tej pindzie z punktu, ktora za wielką kerowniczke sie uważa a nic załatwic nie potrafi.

Mówi sie umiesz liczyc licz na siebie:confused2:
D

dajesz mu pomidorowa ze sloika czy taka gotwana?
jaki dodatkowy macierzynski????????????

I może jeszcze posprzątam trochę... :sorry: A jakbym tak podłogi umyła :sorry: i okna :sorry: Ciekawe czy by pomogło :sorry: :-p:-p:-p:-p:-D:-D:-D:-D
mi pomoglo mycie okien i scieranie kurzy wyyysoko na szafie
a wieczorem sowjego meza zbalamuc:tak::tak::tak::tak:

słuchajcie jak ja byłam do kwietnia na macierzyńskim a potem miałam ponad m-c zaległgo urlopu i terza tzn od maja jestem na wychowawczym i dostałam pit z zakładu pracy a z zusu też jeszcze muszę dostać tak??bo macierzyński wypłacał mi zus???bo chciałabym się już rozliczyć a tu dupa:eek:
Pietruszka sobie może Antka odliczyć ale on to zwrotu może mieć na 2500 tylko tyle rachyunków nie ma tylko Antka a to coś onad tysiąć:sorry:
a ja mogę sobie Julinę i Adama odliczyć ale z tego co mam na picie z pracy to tylko 180 zł:sorry::sorry::sorry:a może mój ex ma większy podatek to sobie odliczy dzieciaki albo jedno z nich:sorry:
no i nie wiem teraz czy mam czekać na ten pit z zusu czy nic nie dostanę???
skoro mialas normalny macierzynski z zakldu pracy(bo nadal masz umowe tak?) to powinnas dostac pit z zakladu pracy,niewazne ze kasa z zusu ale na pewno przez zaklad pracy szla

Wiecie co?Ja chyba oszaleje...
Nie mogłam sobie większego palanta za męża wziąć...
Nie mogę iść z Anią do przychodni bo jaśnie pan nie załatwił przeniesienia do przychodni pod domem...A tylko on może to zrobić bo on ją ubezpiecza....
Opieki na dziecko wziąć nie może bo jakieś zaświadczenie ode mnie z pracy musi być,a ja tam już nie pracuje,tylko nadal mam umowe więc nie załatwię.
Powiedziałam mu żeby wziął na żądanie,bo ma do tego prawo.A ten idiota wziął i poszedł do pracy...Tak najłatwiej...Mnie zostawić samą w domu z chorym dzieckiem i bez możliwości pójścia do lekarza....
No,przepraszam,zawsze mogę z wymiotującym i gorączkującym dzieckiem tłuc się na drugi koniec miasta...
Kuźwa....
Ja już mam dość :-(

uppppssss niepowazny
taka jak dziewczyny radza-taxi albo jakies sasiada i z dzieckiem do lekazra
po 18 mozesz od razu jechac do szpitala na nocny dyzur

Ja tylko na chwile.Niedawno wrocilysmy od pediatry i urzedu.Plecy mnie strasznie bola od pchania tego wozka w tych zaspach :-(.
Mowie wamzwijam sie z bulu plecow :-(.
Wlasnie karmie Oliwke .Ide posrzatac i nam cos zrobic do zjedzenia.
G dzis do klubu nie idzie wiec w domu bedzie po pracy wiec bede miala czas aby do was wejsc :-).

to juz iwesz jak ja sie czuje:-D:-D:-D:-D:-D
do szkoly mam 2,5km a do tego Weronika wazy 18kg i nieraz kupe zakupow:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

i co zalatwials u pediatry?

[
Ja w tym roku 32 kończę:szok:,a ryczace to sa dopiero 40:rofl2::rofl2:

to 30 niby jakie?:-)
bo nie pamietam tej calej wyliczanki

Jakaś taka śnięta jestem dziś :eek:

ja tez

Ja urodziny bede swietowala za tydzien bo teraz @ sie czai zeby do mnie przyjsc i pewnie dzisiaj albo jutro dostane a przy @ zle sie pije;-):no::no::no::no:
]

wez sobie dzis jutro poloirynke zanim dostaniesz @ to lagodniejsza bedzie

no laska jak siępatrzy!!!!!!!!:szok::szok::szok:
dzis mój M wraca!!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D

oj bedzie sie dzialo:tak::tak::tak:

Dostałam wezwanie z banku -uwaga,że mam urgulować należność w kwocie 1.89(słownie :złotówka z groszami),bo obrotów brak ,ostatnio wybrałam w bankomacie do cna:tak:i muszę to uregulować ,kazali mai sprawe potraktować pilnie:-Di poważnie:-D
hehehhe
mi zaje.... debet i mam ponad -200 na koncie i trudnoczekam na wplyw z gopsu:eek:

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
ale jazda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
widze ze bania niezle zryta:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

a w ogole jakim prawem oceniasz kogos po 1 poscie?
i gdzies go wykukalabo to juz pare dni temu bylo

Co ty za bzdury opowiadasz?:szok::szok::szok::szok::szok:
Jestem mocno wierząca,praktykująca i chodzę do kościoła.
Kiedyś nawet z księdzem się kłóciłam rozważając pismo święte,ale to dawno temu było.
Większej głupoty nie słyszałam jak to co ty napisałaś.:szok::szok::szok::szok:
Piekło to jest na ziemi.
Nie ma gorzej nigdzie niż my tu mamy.
Na odkupienie grzechów to jest czyściec i każdy za siebie odpowiada .
Pierwsi chrześcijanie byli chrzczeni jako dorośli i rzekomo Bóg ich przyjął do Królestwa Niebieskiego.
Są dwie szkoły.
W chrześcijaństwie się przyjeło ,że chrzcimy małe dzieci,ale gdzie to w Biblii napisane? NIE MA
W dekalogu tego też nie ma a to podstawy naszej wiary.
Jeśli ktoś chce dać dziecku wolny wybór to jego sprawa i nikt nie powinien ingerować.
Jakim prawem w ogóle w ten sposób piszesz do osoby ,której zupełnie nie znasz?
O tym czy nasza Malinka jest normalna czy też nie to raczej lekarz specjalista powinien decydować a nie ty !!!
Sorry,ale przegięłaś.:sorry::sorry:
Jak się wchodzi na wątek to powinno się przedstawić,ale to już szczegół w porównaniu z tym co napisałas.:angry::angry:
To się wygadałam.
Wracam do garów,bo sporo tego do szykowania.:tak:

dobrze jej powiedzials
As wyslalam Ci wiadomosc na gg

To zacznij piec chleb zamiast jakiejś pracy szukać.
Ja też piekę ,ale taki bez zakwasu.
Szybko,tanio i smacznie.:tak::-D:-D

Dodajesz karmel i spulchniacze?
Czy tylko piszesz o tym dla informacji?:-p:-p
Zamówień mam masę,dokupiłam foremki i produkcja idzie;-):tak:.
O dodawaniu chemii tylko dla info pisałam:tak:.W naszym chlebku jest mąka żytnia i trochę pszennej,woda, mielone siemię lniane,słonecznik, sól i cukier,foremka wysypana otrębami:tak:.
Wybaczcie,że nie popiszę ale z kursu wyrwał mnie telefon z przedszkola - Julu dostał biegunki i gardło go bolało:-(.Pojechałam po niego i od razu do lekarza - sytuacja opanowana ale dalej leci z niego, tak się wymęczył,że 3,5 godziny spał.

Obrażająca Malinkę dostałą ode mnie ostrzeżenie:wściekła/y::wściekła/y::angry: i zgłoszona do administracji:tak:. Dzięki za szybką reakcję dziewczyny.

reklama
Gadałam z Malina przez telefon:tak:jest w drodze do kościoła chrzest załatwiać:-Dbiedna ,tak sie przejęła,zrobi wszystko ,zeby sie Adam nie dowiedział ,ze tak póżno był chrzczony ,aby uniknąc domu starców:-D
Anka ja ci chętnie kilkadziesiat cm.śniegu mogę oddać , u nas jest duzo:)

Malina zajrzy dopiero w niedziele wieczorem ,bo teraz niedługo z miasta leci do pracy,pozdrowienia prawie:) wszystkie macie.
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
rto pewnie ja jestem poza pozdro:-p:-p:-p:-p:-p:rofl2::rofl2::rofl2:

Obrażająca Malinkę dostałą ode mnie ostrzeżenie:wściekła/y::wściekła/y::angry: i zgłoszona do administracji:tak:. Dzięki za szybką reakcję dziewczyny.

bardzo dobrze:tak:

anabuba ze słoiczka
od 2010 wyszly dodatkow 2 tyg macierzynskiego, do dostania po napisaniu podania:tak::tak::tak:

a nie za wczesnie na pomidory?moga uczulac.
a te 2tyg to taki tacierzynski dodatkowy?gdzies cos czytalam ale nie bardzo pamietam
powiedz co i jak to bratowej podpowiem
od razu trzeba skladac podanie do zakldu pracy czy jak?

Do góry