reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

A to tak może wracać laktacja sama od siebie??

ja prawie wcale nie mialam pokarmu ale bralam tabletki na zasuszenie... skonczylam brac 3 dni wczesniej niz powinnam...ale myslalam ze juz go nie ma... i po 2tyg nie brania tabletek nacisnelam na obie piersi by sprawdzic czy nic nie ma juz.. a tu zonk bo wycisnelam kilka kropel.. i od tego czasu mam coraz wiecej i jak wczoraj nacisnelam to lecialo juz duzo wiecej.. zaczynam odciagac i sa efekty....

reklama
wszystkiego Naj Uleńka!!!!

stwierdzam ze dziecka butelkowego nie przestawi sie na cyca!
julka za dlugo jadla butle by ciagnac piers!
jak jej dalam piers to ona dziubek otworzyla i lizala czekala az wejdzie jej dalej do buzki.. jest nauczona smoczka a mi laktacja wraca po malutku..

spróbuj ją przystawić w kapturkach ochronnych - sa w aptekach, najlepsze philips'a avent, tylko te najmniejsze, ja miałam problem z przystawianiem w szpitalu bo tam dokarmiały butlą i mały nie chciał ciągnąć bo po co-skoro mu tam fajnie samo leciało. Te od noworodków poleciły żeby kupić właśnie te kapturki ochronne na brodawki - mój pomyślał że to smoczek z butelki bo to guma heh, i ciągnął jak marzenie :) a jak się bedzie krzywić to w strzykawce lej mleko na ten kapturek to powinna ciągnąć. Mój później mi ładnie wyciągnął brodawki bo miałam wklęsłe, w sumie tylko tydzień przez te kapturki, i już nie były potrzebne. Teraz fajnie ciągnie z cyca, i z butelki /daje mu wode kooperkową na pierdzenie/ i super z tego i z tego. Powodzenia :)

spróbuj ją przystawić w kapturkach ochronnych - sa w aptekach, najlepsze philips'a avent, tylko te najmniejsze, ja miałam problem z przystawianiem w szpitalu bo tam dokarmiały butlą i mały nie chciał ciągnąć bo po co-skoro mu tam fajnie samo leciało. Te od noworodków poleciły żeby kupić właśnie te kapturki ochronne na brodawki - mój pomyślał że to smoczek z butelki bo to guma heh, i ciągnął jak marzenie :) a jak się bedzie krzywić to w strzykawce lej mleko na ten kapturek to powinna ciągnąć. Mój później mi ładnie wyciągnął brodawki bo miałam wklęsłe, w sumie tylko tydzień przez te kapturki, i już nie były potrzebne. Teraz fajnie ciągnie z cyca, i z butelki /daje mu wode kooperkową na pierdzenie/ i super z tego i z tego. Powodzenia :)

mam kapturki bo mialam tak poranione sutki jak ciagnela cyca ze bez kapturkow bym nie wyrobila.. a racja nie pomyslalam o tym.. zawsze to cos.. nie ebde musiala ciagle odciagac i w butli podawac... bede mogla z kapturka jej dawac.. ehehe sprobuje i wam napisze!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
bardzo chetnie.. bo mu to juz planujemy od narodzin julki i przystalo definitywnie na Chorwacji bo była mowa jeszcze o Egipcie i Grecji....

o nie ...jak dla mnie Egipt odpada na pewno...z dzieckiem nie ma co ryzykowac tam jechac , bo sensacje zoladkowe sa tam gwarantowane...my jak tylko przyjechalismy bylismy na prochach zeby wakacji na kiblu ,ze tak powiem nie spedzic a z takim maluchem to bym w zyciu sie nie odwazyla...
ale chorwacja bardzo chetnie...kurcze ,ale byloby fajnie:tak:

dokladnie ! pisalam o tym samym pare stron wczesniej:tak:

Czy komuś pomógł FISSAN na rozstępy?? Stosuję. Ale od niedawna regularnie. Ciekawa jestem czy cokolwiek to da. Jak skończę opakowanie a efektów nie zobaczę to może CEPANA kupię. Ktosik tu polecał..

I moje drugie pytanie czy z rozstępami na brzuchu mogę opalać się w solarium? Chciałabym do ślubu być troszkę opalona bo biała jestem jak papier toaletowy..;P

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Bylam sobie na spacerku sloneczko swiecilo super tylko ze musialam jezdzic ciagle ta sama trasa jakies 200 m odsniezonego chodnika ale co tam:) Mam pytanko z racji tego ze moj T wraca za 3 tygodnie ( hura hura hura:) musze sie zrobic na bostwo o ile sie da hehe pojde do fryzjera na pazokietki i chcialam sie troche opalic bo rok bez slonca bylysmy przeciez no ale na solarke to ja czasu nie mam bo maluszka nie ma z kim zostawic i chcialam isc na to opalanie natryskowe byla ktoras na tym a jak tak to raz wystarczy zeby byc brazowiutkim czy trzeba pare sesji zaliczyc?

reklama
Do góry