reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

Kasis dobre masz podejscie do tego :) bo racja ze nei mozna za duzo przytyc w ciazy, poprostu trzeba jesc zdrowe rzeczy i bedzie wszystko wporzadku ;-)
ja mam taka fajna ksiazke gdze jest rozpisane co ile wagi nam dodaje ;) np poza dzieckiem to wody plodowe swoje waza, ilosc krwi w organizmie sie zwieksza itp itd

Dawidowe aha a myslalam ze Ci czesciej dokuczaja mdlosci ale skoro tak nei ejst to super i oby tak zostalo ;) akurat jesli chodzi o to szykowanie sie specjalnie po jedna rzezc to ja tak czesto miewalam :D a mnie teraz ciagnie do tych soczkow jednodniowych albo soczki typu Pysio, Leon ale tylko te z dodatkiem banana bo raz kupilam z truskawka i nei dalam rady wypic :]

Ren ja tez kocham kubusie i pysie i tez tylko ze co sa z bananem ostano dobry porobowałam to z zielonego bana i kiwi pycha

kasiadove ja tez mam jakies dziwne bole brzucha i odrazu mam głupie mysli ze cos nie tak.

Ostatnia edycja:
reklama
Dawidowe ja to za nerwowa jestem na bycie w ciąży :eek:;-) Najgorszy początek bo potem jak już pojawiają sie ruchy dziecka to jakoś leci :tak:

Dawidowe ja to za nerwowa jestem na bycie w ciąży :eek:;-) Najgorszy początek bo potem jak już pojawiają sie ruchy dziecka to jakoś leci :tak:

tak tak jak juz dzidzia zacznie sie ruszac i nagle jakis czas sie nie poruszy to ja umre na zawał serca. Zawsze sobe znajde cos zeby sie denerwowac.

Hej!! Nie denerwuj się tak!! Ja też jestem nerwowa. I w pierwszej ciąży wszystkie się chwaliły, że ruchy czują, a ja rzadko czułam, i wszystko było ok.
tak tak jak juz dzidzia zacznie sie ruszac i nagle jakis czas sie nie poruszy to ja umre na zawał serca. Zawsze sobe znajde cos zeby sie denerwowac.
Ja też nie mogę się doczekać do tych ruchów... A kiedy to tak mniej więcej?? W czwartym - piątym m. c.????

Witam po przerwie!
Serwus nowe Mamuśki-Październikówki - dużo zdrowia i radości w nadchodzących miesiącach :-)
czesc Dziewczyny ja juz odzyskalam laptopa i juz dziala jak nalezy wiec na nowo bede zagladac jak wczesniej tylko nei dam rady nadrobic zaleglosci :/ czy ktos mi stresci co sie dzialo przez ostatni tydzien?
pozdrawiam ;-)
Czekałyśmy na Ciebie :-) :-)
A z spraw istotnych to poruszałyśmy kwestie l4 ale Ty dziewczyna pracująca więc nie wiem czy zainteresowana. Aaa i zmienili przepis o wizycie przed 10 t.c. w odniesieniu do becikowego :szok:

JuliaK mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze. Napisz jutro jaki wynik. Trzymię kciuki :-)

Baśka_28 dziewczyny już podpowiedziały. Obszerna instrukcja tutaj: https://www.babyboom.pl/forum/dziec...-zrobic-suwaczek-wkleic-zdjecie-avatar-22526/

mlodam no dobrze Ci idzie z tymi pierwszymi krokami! Zasuwasz z postami, że hej! ;-) A forum aktywne i tętniące życie własnie dzięki takim Mamuśkom jak Ty!

kasis z wzdęciami to była masakra! To był chyba pierwszy objaw u mnie! Zresztą chyba bira teżmiała zapaszkowe problemy o ile dobrze pamiętam. No właśnie - a jak teraz?
Popieram Birę - przy karmieniu waga szybko spada (przeważnie). U mnie poszło szybko, waga sprzed ciązy po 3 miesiącach :-)
Nospę miałam w torebce całą poprzednią ciąże i mój gin. zalecał przy bólach tylko to więc myślę, że masz dobry pomysł...

Witajcie dziewczyny.
Nie wiem czy mnie pamiętacie ale pojawiłam się tu jakiś czas temu i zniknęłam :zawstydzona/y: Coś nie mogę się wbić w temat :zawstydzona/y:
A i ponawiam swoja sugestię o utworzenie naszej galerii w wątku ukrytym fajnie było by was zobaczyć i wasze starsze pociechy ;-)
Pamiętamy :tak: Powolutku nadrobisz....
Co sądzicie dziewczyny o pomyśle? Czy któraś ma jeszcze jakąś propozycję wątku zamkniętego? Proszę zgłaszać sugestie!

Aaa i gratuluję Mamusiom mdlącym i ... poprawy! Oby nie było nawrotu! Ja już wolę w lodówce siedzieć i po hamburgery w nocy jeździć niż bac się zjeść śniadanie ;-)

Ja też nie mogę się doczekać do tych ruchów... A kiedy to tak mniej więcej?? W czwartym - piątym m. c.????
Z tego co pamiętam mniej więcej 18-20 tydzień ;-)

Gabires witaj :-)
Nospę miałam w torebce całą poprzednią ciąże i mój gin. zalecał przy bólach tylko to więc myślę, że masz dobry pomysł..
U mnie też w poprzedniej Nospa i magnez moim przyjacielem :-)

Wow, miałam dzisiaj taką długą noc, że... dopiero wstałam :)
Jeszcze nigdy w ciąży nie przespałam tylu godzin!
Wow od której spałaś? :szok::-D

Ostatnia edycja:
reklama
Powiedzcie mi jeszcze laseczki co myslicie o badaniach prenatalnych? moja kolzeżanka powiedziała ,że ginekolodzy zalecają ale ja znam mało mamuś ,które robiły takie badania.

Do góry