reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witajcie ledwo zyje bylismy przedtem na jarmaku kupilismy chlebak i deske do krojenia taka dużą i koc który najbardziej sie Kamilkowi spodobał bo są na nim kotki i ciągleich woła.

Wczoraj m poszedł dzieci kompac bo mu powiedziałam ze to tez jego dzieci i ma sie też nimi zajmowac i postawiłam na swojim Martynka sie rozebrała i nie miał wyjscia i poszedł kompac później mi barszczyk zrobił wypilismy i poszłam uspic dzieci bo nie miałam juz sił walczyc jeszcze z nimi i zasnełam obudziłam sie o 22:00 poszłam sie umyc i do oglądalismy film i poszłam spac.

reklama
odziwo dobrze znosi:eek::eek::eek:
nie ma goraczki nie jest marudny (procz wczoraj) wszystko je :tak:
heh to szybko zaczelas w tym fachu :-D:-D:-D
to po czym poznałaś, że to zęby? :sorry2::rolleyes::huh:

fach fachem :rofl2::rofl::rofl::rolleyes2:
mam dzisiaj takie przeczucie ze nawiedzi nas tesciowa :baffled::baffled::baffled:
trza sie zbierac na dwor :sorry2::sorry2::cool2::cool2::cool2::-D:-D:-D
ide sie szykowac bo zaraz mala tez sie bedzie domagac :-)
:-D:-D:-D:-D:-D

ja pisałam kiedys ze mial zadanie z polaka i nie zrobił i wogole olał całkiem :no:
a trzymajcie kciuki bo przedłuża mie chyba umowe bede pracowac na 3/4 etastu :tak:
A twoje maluchy same odrabiają lekcje? Jak to olał? :sorry:Wiek buntowniczy.
Trzymam kciuki. Nareszcie lepsze wieści.:tak:

O.K. spadam:confused2:

To zamykaj się na cztery spusty i udawaj że cię nie ma :-p:-p:-p

Będziemy trzymać :tak::tak:
haha Sewek mnie wyda - bedzie krzyczal ze ktos dzwoni albo ktos puka - normlaka :tak:
to po czym poznałaś, że to zęby? :sorry2::rolleyes::huh:

fach fachem :rofl2::rofl::rofl::rolleyes2:

:-D:-D:-D:-D:-D

A twoje maluchy same odrabiają lekcje? Jak to olał? :sorry:Wiek buntowniczy.
Trzymam kciuki. Nareszcie lepsze wieści.:tak:

O.K. spadam:confused2:
tylko te zeby mu zostaly wiec tak podejrzewam :-D

dobra ja juz wylaczam kompa nbo nie ywjde nigdy :eek:

a nie mwilysmy ze uzalezniamy :-D:-D:-D:-D:-D:-D

ja spadam z malym na spacerek;-);-);-);-)

papa
No to racja, strasznie uzalezniacie,

Kurcze mam gorszy humor z braku kasy.Musimy do piatku zaplacic rachunek za telefon 140 zl.G dostaje kase zawsze co tydzien i z tego chcielismy to zaplacic,ale teraz nie ma szefa od G bo gdzies pojechal i narazie kasy nie ma.A jak nie zaplace to nam tel wylanczal a pozniej sa dodatkowe koszta aby wlaczyli te telefony:-(.
Powiedzialam troche niefajnie G ze ma stanac na ciulu ale pozyczyc i wykabinowac ta kase.Ja sie nie puszcze.To on jest od zarabiania itp.
Moze to bylo troche niemile ale wkurzylam sie dzis strasznie.Od mamy nie pozycze bo same wiecie dlaczego po ostatniej histori:no:.
Powiedzialam mu ze ma rzucic palenie.Bo nas na to nie stac.
Powiedzcie mi czy najlepiej sie rzuca palenie krotkim cieciem.Od teraz nie pale i juz ,czy ograniczac?.
U nas tez nieciekawie z kasa, ale na papierosy i na ewentualne piwo P kombinuje sam. Tez nie lubie pozyczac od nikogo. na temat pozyczania od mamy sie nie wypowiadam bo ze swoja nie rozmawiam a Twojwj historii nie znam.

ellooo
ja dzis dosc pozno na BB ale to wszystko dlatego ze laura mi wstala po 11:szok::szok::szok:
Zrobilam na sniadanie omlety wiec kolo 12 bylysmy gotowe ze sniadaniem:-D
Potem wizelam sie za skladanie prania i wlaczylam jedno:tak:
Posprzatane mam a jeszcze wloski musze umyc bo na 16 do sadysty jade ale tylko na kamien wiec luzik;-)
Laura maluje farbami i fajnie wyglada ehhh ide ja myc
Fajnie macie z tymi wieczorkami na BB ja tak nie mam bo to komp szwagra i korzystam tylko jak go nie ma bo mi na ręce patrzy i historię sprawdza co robiłam.

MALINUS
Z tym paleniem to jest prawda niestety:no::no::no:Ja ile razy kazalam rzucic palenie mojemu M jak bylam w ciazy z Dominikiem:no:I palil wlasnei cichaczem a mi wmawial ze nie pali:szok:Pozniej dalam sobei z tym spakoj i anwet raz chcial sam rzucic,kupil sobie jakies tabletki ale fatalnei sie po nich czul i tak pali do dzisiaj :tak::tak::tak:Ja sie mega ograniczam bo pale tak do 3 papierochow dziennie:tak::tak::tak:
Boje sie lata bo wtedy zawsze wiecej palilam:no:Chyba ze do tego czasu rzcuce definitywnie
Mój P też rzucał ale mu jakos nie wyszło

No i , bo znów zapomnę, chciałam zapytać WAS dziewczyny, co sądzicie o usypianiu dziecka przed tv na bajkach i kołysankach?
Słuchajcie, moja kiedyś ( 2 tyg temu) byla padnięta o 19.40, ale koniecznie chciala baki jeszcze, wiec włączyłam jej mini mini i położyłam o łóżeczka, zasnęła w 15 minut.
No i tak zostało. Zawze kladłą się spać zaraz po misiu i kołysance na mini mini , czyli o 21 i zasypiała dść szybko. Ale budziłą sie w nocy przyjamniej raz czy dwa. Odkąd pozwalam jej oglądać bajki w łóżeczku ( tzn pół h-Miś w niebieskim domu i kołysanka) ona przesypia spokojnie całe nocki bez budzenia sie, rano butla i śpi dalej!
I nie jest to problem wyciszenia przed snem, bo zawsze oglądała tylko tą jedną bajkę i kołysankę u mnie na kolanach, a ja ją głaskałam, albo leciutko bujałam, albo po pleckach drapałam i spać.
Co Wy na to?
Mi się gdzieskiedyś o uszy obiło, że dzieci nie powinny zasypiać przed tv, ale dlaczego???
Odkąd pamiętam zasypiałam przy bajkach, najpierw z kasety ( co uważam za bardzo zdrowe, ale nie mam żadnego małego odtwarzacza na płyty do jej pokoju), póżniej na bajkach z wyświetlacza, a póżniej przy tv. I żadnego strasznego wpływu to na mnie chyba nie mialo.
Moja Klaudia też usypia w łózku oglądając telewizor, bo na razie wszyscy mieszkamy w jednym pokoju.

ale pustki, gdzieście się podziały babencje??????
jak mogę posiedziec to nikoguśko...
ja mam tak samo jak ja jestem to prawie nikogo nie ma

hej, dotarłam po burzy:-D:-D:-D:-D i jeszcze żyję:-)

lecę poczytać co się działo jak mnie nie było, ale pewnie machnę tylko dzisiejszy dzień i moze wczorajszy:zawstydzona/y:bo Wy za dużo piszecie, to nie jest forum tylko czat:-D:-D:-D
Całkowicie sie z Toba zgadzam że to czat

u mnie dzisiaj było tak ślicznie i wiosennie, ze niektórzy kierowcy zapomnieli o ostrożnej jeździe i jeden wylądował u nas przy ogrodzeniu w rowie:szok::szok::szok::szok: potem jeszcze kilku w tym samym miejscu wpadało w poślizg:eek: ludzka głupota nie ma granic, jeszcze nie jest sucho na drodze żeby sobie tak szarżować

muszę się Wam pochwalić, ze jestem juz siódmy dzień na diecie i dzisiaj zmieściłam się w spódnicę, w której nie chodziłam kilka miesięcy:tak::tak::tak:juppppppppi
żebym tylko wytrwała:cool:

zmykam na barwy szczęścia a potem może popatrzę na m jak miłość:tak:

dobrej nocy babeczki;-)
Moje dziewczyny szaleją ale w gumiakach po kałużach i gratuluje wytrwałości w diecie, a na jkiej jesteś? bo tez chce troche zrzucić

witajcie
nie nadrobie tego co napisalyscie a chcialabym...
jestem umeczona do reszty ... moimi dziecmi...
po dzisiejszym dniu stwierdzam ze mam ich dosc :szok::szok::szok::szok:
sewek nie spal caly dzien i normlanie jeden wielki kataklizmos!!!
niki zas caly dzien marudna i wyje.... o Boze!!!!
moj m cieszyl sie ze poszedl do roboty :sorry:
a ja mam kupe sprzatania ale juz to pieprze... ide spac w takim syfie... ale dzis nie dalam rady nic porobic... normalnie nic...
ja nie wiem normalnie oni dzis bylo jacys opetani!!!

jestem padnieta jak nie wiem ide od razu spac....
o wlasnie i mala juz wyje
ach wrrrrrrrrrrrrrrrr :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::confused2::confused2::confused2::confused2:

dobrej nocki ;-)
Jak ja Cię dobrze rozumiem

Witam i ja :-):-):-)
Maja do przedszkola już zawieziona więc ja na spokojnie mogę sobie przed komputerem zasiąść z kawką :-p:-p;-);-)
Coś chyba u nas się chmurzyć zaczyna więc nici z pięknej wiosny dzisiejszego dnia :cool::cool:
A teraz będę mogła wreszcie was spokojnie poczytać :-p:-p:-p
Ja nie mam tak dobrze bo moje pociechy cały czas cos ode mnie chcą

Witam,

U nas jest bajka opowiadana, czytana:tak:, albo Kot Filemon na laptopie :eek::rofl2: Usypia na 2 odcinku :-D;-)
Wczoraj neurolog stwierdziła, że podejrzewa zaburzenia integracji sensorycznej u Niki :confused2: To one moga byc powodem moich nieprzespanych nocy :eek: No ale to na razie podejrzenia, wszystko ma się okazać, rehabilitujemy się dalej :sorry:
Zabawa urodzinnowa u kolezanki Helenki, bardzo sympatyczna :tak: Poza tym, że Niki obrzygała całe spodnie M :eek: ( dobrze, że nie moje :-p) i dostała temperatury, 39,5 :no: M był tak zarzygany, że poleciał odrazu po nowe spodnie :sorry: ( sala zabawa była w centrum handlowym ) Ja z Niki poganałam do domu walczyć z temperaturą :sorry: Mała teraz spi. Juto muszę pobrać mocz do analizy :eek:
Ja mam tonę sprzatania :eek:
Klaudia też usypia po kilku minutach jak juz lezy w łóżku, gorzej mam z Amelką. Zdrówka życzę Twojej córci bo to co piszesz to dla mnie czarna magia.

no a ja ide teraz wyplukac pranie bo sie zrobilo...
ale wiecie co ja dalej piore wszystko w tej zakichanej frani :wściekła/y::confused2:
bede z doskoku :-D
Ja czasami tez piorę w frani i rzeczywiście to modręka.

Dziewczyny ciężko Was nadrabiać. P ma druga zmianę i nie mogę siedzieć cały dzień przed kompem po południu wraca szwagier ze szkoły i będzie to samo a jak wchodze na chwile to nie wiem o co chodzi, zaraz zabieram dziewczynki na spacer. Teraz wychodzą tylko w gumiaczkach bo u nas pełno wody i są przebierane co parę minut tak się chlapią

anaconda, MH - dlatego ze moj tata jeszcze nie podlaczyl jej i nie zrobil odplywu w kuchni - bo tam mamy pralke :sorry: ostatnio zlamal noge i nie moze chodzic wiec jestesmy uwaleni, a od mojego m kolega ktory tez sie tym zajmuje nie ma czasu... no coz... trza czekac... :confused2:

...

JA sobie sama pralkę podłączyłam :-p w kuchni :rofl2:

reklama
ja pisałam kiedys ze mial zadanie z polaka i nie zrobił i wogole olał całkiem :no:
a trzymajcie kciuki bo przedłuża mie chyba umowe bede pracowac na 3/4 etastu :tak:
trzymamy kciukasy mocno mocno:tak::tak::tak:
twój Wojtek to mi tak Adama przypomina że szok:szok:
Patrysia ja tam swoją nauczyłam że jak ktoś puka do drzwi to trzeba cichutko siedzieć :-p:-p:-p:-D:-D:-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-Dmądra mamusia:-D:-D:-D:-Dmoi lecą do domofonu i nawijają zanim ja zdąże zareagować że ktoś dzwoni:eek::-)
Oriflame to nieciekawie w jednym pokoju wszyscy:no:a to sytuacja przejściowa tzn czekacie na mieszkanie czy poprostu narazie tak musi być?????
Antek śpi zupka ugotowana pranie wywieszone przydało by się wysprzątać trochę w kuchni ale może potem:eek:

Jak twoje do przedszkola pójdą to też odsapniesz:tak::tak:
A apropo przedszkola to kiedy się zaczyna rekrutacja? Która coś wie na ten temat?
kochana w niektórych miastach od początku marca w niektórych od połowy marca:sorry:musisz się u siebie zapytać:tak:u nas w ubiegłym roku była rekrutacja od 2o marca do 10 kwietnia:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry