reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam Was Kochane. Wybaczcie że nie nadrobię ale jestem padnięta :no: Kuba dał nam popalić w nocy. Wczoraj dostał takiego kataru że szok i jak się obudził o 23.30 tak zasnął dopiero po 2 :no: oczywiście jak się uspokoił to poszedł się bawić żeby było ciekawie :sorry: teraz zasnął jakoś i jak na razie cisza :tak: jeszcze dwa dni i będzie mu lepiej :tak: a mnie nadal kaszel męczy i chyba katar biorę od małego :no: oj jak nas rozłoży to będzie nie ciekawie :dry: pogoda nawet fajna bo śnieg już topnieje już połowy nie ma :-D ale za to co chwilę pada deszcz, mgła i wieje :sorry: uroki przedwiośnia :tak: ale to dobrze bo śnieg to mi uszami wychodzi :-) pranko się drugie robi, zaraz lecę obiad szykować i podłogi umyć bo mi pomidorówka się wylała :-p jak mi dziecko da to potem jeszcze zaglądnę :tak:

reklama
... Gabi zaniosła nie płakała ze musi zrezygnowac a jedna to patrzyłą ze zgroza i co to za matka ze kaze dziecku wybierac a ja mowie ze moge byc niedobra matka ale dzieck omusi weidziec ze nie mozna miec wszyskiego :tak:

Ja też może jestem wredna, ale jak pozwoliłam wybrać jedną żecz to zanczy dosłownie jedną :tak: I na tym koniec.

ni ide zobaczyj ja kkapusniak ;-)

Zdradz jak sie robi kapuśnaik z pulpecikami, bo jeszcze takiego nie jadłam :-)

bylam maksem na spacerze... ale dzisiaj jakis marudny....
ostatmnionaet jak z nim wychdodze to mi wyje w gondoli.....

jak go wielam na ręce i chodzilam z nim na rekach to sie rozglądał z zaciekawieniem i jak go wlozylam spowrotem to calą drogę do domu mi wył:wściekła/y:
muszę jk najszybciej zdobyc tą spacerówkę, bo nie da rady nim wychodzić:eek:

dzisiaj przycięłam mu skóre pod szyjka:-:)-:)-( biedny tak płakał, ja mowie zcemu on tak płacze, mówie moze mu za ciepło, odpinam, nie da die, a on mial caly czas przycięte:szok::szok::szok::szok:
biedny, a ja jescze mu tak sarpnęłma jak chcialam odpiąc, az do krwi mu robiłam ała:-:)-:)-:)-:)-:)zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Boroek mój malutki tak płakał bardzo:-( ale od razu wiełam go na ręce i mu przeszło zaraz ja go pocałowałam i przytuliłamn:tak::tak::tak::tak:
ae teraz mam wyrzuty sumienia:-( mam nadzieje ze ju go to nie boli tak mocno:-(
Witam,

Anika ma trzydniówkę :eek:

Pięknie :-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2:

U nas jest bajka opowiadana, czytana:tak:, albo Kot Filemon na laptopie :eek::rofl2: Usypia na 2 odcinku :-D;-)

No to super, że juz wszystko jasne :tak: /Zdrówka dla małej :tak:

Kochana, ale się za niego wzięłaś :tak: dobrze, dobrze :tak:

Wczoraj neurolog stwierdziła, że podejrzewa zaburzenia integracji sensorycznej u Niki :confused2: To one moga byc powodem moich nieprzespanych nocy :eek: No ale to na razie podejrzenia, wszystko ma się okazać, rehabilitujemy się dalej :sorry:

Zabawa urodzinnowa u kolezanki Helenki, bardzo sympatyczna :tak: Poza tym, że Niki obrzygała całe spodnie M :eek: ( dobrze, że nie moje :-p) i dostała temperatury, 39,5 :no: M był tak zarzygany, że poleciał odrazu po nowe spodnie :sorry: ( sala zabawa była w centrum handlowym ) Ja z Niki poganałam do domu walczyć z temperaturą :sorry: Mała teraz spi. Juto muszę pobrać mocz do analizy :eek:

Ja mam tonę sprzatania :eek:
ojjjj
to zdrówka:tak:
Kerna skąd ja to znam:sorry::sorry:mieszkałam na tzw "kupie" miałam dość zawsze źle:no:tulam cię mocno nie denerwuj się pomyśl o groszku w brzuszku:tak:
Meduska my po śniadanku to juz dawno:-):-)kochana a zupke gotuję bo to mało roboty samo sie a będzie szybko gotowe:-D:-D:-D
MH a skąd wiesz że to trzydniówka?????ma wysypkę????bidulka:-(zdrówka dla niej i morza cierpliwości dla ciebie:tak:
Justa a ile Amelka ma już zębów????
Toni ma nową zabawę chodzi na korytarz puka w drzw wejściowe i mówi "tomtam???":-D:-D:-D:-D
:-D

a z mila checia - jak znow siade za kierownica :-p
bo m pewnie sie nie bedzie chcialo chyba ze... :-D:-D:-D pogadam z nim :tak:
masz juz prawko?
pogadaj ogadaj:tak:

Ja spadam powoli:tak::tak::tak:Bo jak zwykle umowilam sie najpierw ze szwagrem ze podjedzie ze mna na pobranie krwi i poczeka mi z Klaudia i Dominikiem a ja wejde tylko z Wiktoria:tak::tak::tak:
Dominik nie idzie dzisiaj do szkoly bo oczywiscie nie zdazylabym Go odebrac do 14:confused2:
A ze szwagrem umowilam sie na 10 i jak zwykle sie spoznie:-p:-p:-p
Bo jak ja sie umawiam na 10 to przewaznie kolo 11 wychodze z domu:szok::-D:-D:-D:-D
:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

No niestety mama neta nie ma, chyba będę miała drgawki odstawienne bo tydzień bez was !! :szok::szok::szok:
ojjjjj

mam dzisiaj takie przeczucie ze nawiedzi nas tesciowa :baffled::baffled::baffled:
trza sie zbierac na dwor :sorry2::sorry2::cool2::cool2::cool2::-D:-D:-D
ide sie szykowac bo zaraz mala tez sie bedzie domagac :-)
:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

JA sobie sama pralkę podłączyłam :-p w kuchni :rofl2:
respect:-)

malinka na razie tak musi być, mieszkamy u rodziców mojego męża, ja nie pracuje on zarabia średnio 1300 zł na miesiąc a przy dwójce dzieci z tych pieniędzy ciężko coś odłożyć i jeszcze mi się studiów zachciało, ale szukam pracy i może nam się uda iść na swoje. Tylko, że z moim obecnym wykształceniem jest ciężko.

Nadrobilam tylko troche bo musialabym siedziec i siedziec:-p.
JOASIU 3 mam kciuki za umowe.
JUSTA Zdrowka dla Amelki i wspolczuje nocki.
PATRYSIA niestety nie ma kogos kto da G kase.Trzeba czekac na szefa:wściekła/y:.

no a ja ide teraz wyplukac pranie bo sie zrobilo...
ale wiecie co ja dalej piore wszystko w tej zakichanej frani :wściekła/y::confused2:

bede z doskoku :-D
Wielki szacun.Ja bym nie dala we frani rade przy 2 dzieci.
ufff bo to mi zakrawało na grę wstępną:-D:-D:-D:-D

:eek::eek::eek: widzę tu pewne nieprawidłowości...a moze to normalne:-p:-p:-p

witaj!!!!! dobrze, że jest już wszystko dobrze:tak::tak::tak: odpoczywaj i wracaj do nas:tak:

kurcze też bym zjadła...ciekawie brzmi:-D:-D:-D a gdzie to rośnie:confused::confused::confused::rolleyes2::rolleyes2::rolleyes2::oo:

A Wy to babki dajcie spokój z tym straszeniem.....:eek:ja tak czytam posty o niewysypianiu to już jestem zmęczona:confused2::confused2::confused2:wolę nie myśleć:rofl2:
Dorotka fajne fotki:-)

Witam sie z rana. Przespałam sie z problemem wiec opowiem Wam wczorajszy wieczór i nie będę tak przynajmniej mięchem rzucać:sorry:

A więc wczoraj jak wiecie przyjechało drzewo. Mój M porżnął i porąbał. Zajęło mu to ładnych kilka godzin. Zwiezienie drzewa i poukłądanie pozostawił hrabiostwu czyt. mój brat, karafka i ojciec. Matka jest za bardzo zmęcozna:confused2:
Wybrałam się do sklepu a brat nie widział że stoję obok i rzucał błotem na mojego! Że Sławka nie ma cały tydzień i nie nosi drewna do domu :eek: bo sławek powinien z łodzi przyjeżdżać specjalnie drzewa hrabiemu nanieść!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a jak przyjeżdża na wekend to jak do hotelu na wakacje:angry::angry::angry::angry::angry::angry: Że mój nic nie robi i tylko odpoczywa a ten zapierdala:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Dodam że mój brat nic nie umie:eek: nic....nawet drzewa nie porąbie bo siekiera mu z rąk leci...jakby nie mój to nikt by drzewa nie zrobił bo nikt piły trzymać nie umie.....no *****!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:angry::angry::angry::angry::angry::angry: tak mi sie podniosło ciśnienie że myślałam że wyjde z siebie!!! Niestety przez to że mój M wszystko sobie sam zrobi to wszyscy troszczą sie co by mu sie nie nudziło. A to nosić płytki, ocieplić ścianę, porobić sufity...już o 7rano wczoraj ojciec po niego leciał żeby mu ponosił na drogę coś tam:angry::angry::angry::angry::angry: szlag mnie trafi normalnie.....nie odezwe sie do h....ja nigdy!!!!
sorki miało być z cenzurą ale nie daje rady:no:
Wspolczuje tej calej sytuacji:-(
Witam,

Wczoraj neurolog stwierdziła, że podejrzewa zaburzenia integracji sensorycznej u Niki :confused2: To one moga byc powodem moich nieprzespanych nocy :eek: No ale to na razie podejrzenia, wszystko ma się okazać, rehabilitujemy się dalej :sorry:
Co to jest dokladnie?
Zdrowka dla malej i ciesze sie ze zabawa udana mimo spodni M:tak:
Witam i ja
Tak wczesnie bo jakos tak nam sie wstalo a poza tym planuje jechac n apobranie krwi,pozniej do jednej siory do pracy(do tego rzeznika gdzie pracowalam),pozniej do drugiej siory i na jakies zakupki:tak::tak::tak:
Mlode chyba nie wyspane,wiec na bank usna gdzies po drodze.
Nasypalo tyle sniegu ze jest bialo:szok::szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Ale to taki snieg ze pewnie zaraz go nie bedzie i zostanie po nim mega chlapa:no::no::no:
Mnie boli gardlo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Zdrowka i szykuje ci sie fajny dzien.

A ze szwagrem umowilam sie na 10 i jak zwykle sie spoznie:-p:-p:-p
Bo jak ja sie umawiam na 10 to przewaznie kolo 11 wychodze z domu:szok::-D:-D:-D:-D
I umawiaj sie tu z taka hihihi:-D:-D:-D:-D
JA sobie sama pralkę podłączyłam :-p w kuchni :rofl2:
To moze Patrysi podlacz;-)
Jak twoje do przedszkola pójdą to też odsapniesz:tak::tak:
A apropo przedszkola to kiedy się zaczyna rekrutacja? Która coś wie na ten temat?
U nas w marcu ale nie wiem dokladnie od ktorego do ktorego.
Witajcie ledwo zyje bylismy przedtem na jarmaku kupilismy chlebak i deske do krojenia taka dużą i koc który najbardziej sie Kamilkowi spodobał bo są na nim kotki i ciągleich woła.

Wczoraj m poszedł dzieci kompac bo mu powiedziałam ze to tez jego dzieci i ma sie też nimi zajmowac i postawiłam na swojim Martynka sie rozebrała i nie miał wyjscia i poszedł kompac później mi barszczyk zrobił wypilismy i poszłam uspic dzieci bo nie miałam juz sił walczyc jeszcze z nimi i zasnełam obudziłam sie o 22:00 poszłam sie umyc i do oglądalismy film i poszłam spac.
Zdrowka.No i dobrze ze M cokolwiek przy dzieciach zrobil:tak:.
a jeszcze zapomniałam zamykając dzwi w aucie zamkłam sobie kciuka
UUUUUUUUUU:-(BOROKA
Witam Was Kochane. Wybaczcie że nie nadrobię ale jestem padnięta :no: Kuba dał nam popalić w nocy. Wczoraj dostał takiego kataru że szok i jak się obudził o 23.30 tak zasnął dopiero po 2 :no: oczywiście jak się uspokoił to poszedł się bawić żeby było ciekawie :sorry: teraz zasnął jakoś i jak na razie cisza :tak: jeszcze dwa dni i będzie mu lepiej :tak: a mnie nadal kaszel męczy i chyba katar biorę od małego :no: oj jak nas rozłoży to będzie nie ciekawie :dry: pogoda nawet fajna bo śnieg już topnieje już połowy nie ma :-D ale za to co chwilę pada deszcz, mgła i wieje :sorry: uroki przedwiośnia :tak: ale to dobrze bo śnieg to mi uszami wychodzi :-) pranko się drugie robi, zaraz lecę obiad szykować i podłogi umyć bo mi pomidorówka się wylała :-p jak mi dziecko da to potem jeszcze zaglądnę :tak:
Wspolczuje nocki.

My po spacerku.Ponad godzine bylysmy.Zakupy zrobione.Oliwka spi od 45 minut.Ide podlogi pomyc i na zupe nastawic:tak:.

Ja już dwa kwiatki przesadziłam i jutro mus iść znowu po ziemię bo następne wołają o pomoc :-p:-p

t
ja zazwyczaj kupuje tylko najpotrzebniejsze rzeczy dzis mialm kupic chleb mleko mieso mielone i jak doszlismy do lodowek z jogurtami to Gabi wziela sobie jogurt fantazje i włozyla do koszyka a potem przy kasie zobaczyła czekoladowe serduszka była spora kolejka wziela te serduszka i wklada do koszyka a ja mowie ze albo serduszka albo jogurt wybrala serduszka no to ja mowie zanies jogurt z powrotem do lodowki bo albo jedno albo drugie kobitka ktora stal za mna byla w szoku ze Gabi zaniosła nie płakała ze musi zrezygnowac a jedna to patrzyłą ze zgroza i co to za matka ze kaze dziecku wybierac a ja mowie ze moge byc niedobra matka ale dzieck omusi weidziec ze nie mozna miec wszyskiego :tak:

U mnie jest to samo, wybiera tylko jedną rzecz :tak::tak:

dzisiaj przycięłam mu skóre pod szyjka:-:)-:)-( biedny tak płakał, ja mowie zcemu on tak płacze, mówie moze mu za ciepło, odpinam, nie da die, a on mial caly czas przycięte:szok::szok::szok::szok:
biedny, a ja jescze mu tak sarpnęłma jak chcialam odpiąc, az do krwi mu robiłam ała:-:)-:)-:)-:)-:)zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Boroek mój malutki tak płakał bardzo:-( ale od razu wiełam go na ręce i mu przeszło zaraz ja go pocałowałam i przytuliłamn:tak::tak::tak::tak:
ae teraz mam wyrzuty sumienia:-( mam nadzieje ze ju go to nie boli tak mocno:-(
ojjjj

To fakt z maluszkami trzeba się obchodzić delikatnie jak z jajkiem. to mu mamuśka bólu narobiłaś :cool::cool:

malinka na razie tak musi być, mieszkamy u rodziców mojego męża, ja nie pracuje on zarabia średnio 1300 zł na miesiąc a przy dwójce dzieci z tych pieniędzy ciężko coś odłożyć i jeszcze mi się studiów zachciało, ale szukam pracy i może nam się uda iść na swoje. Tylko, że z moim obecnym wykształceniem jest ciężko.

To faktycznie sytuacja nie za ciekawa, może jak pracę znajdziesz to się polepszy czego życzę :tak::tak:

anaconda a zawsze uważałam i nigdy naet nie bylo blisko:sorry: disiaj jak nie popatrzylam to akurat jak na złość:eek: na szczescie nie plakal dlugo:tak:

reklama
Madea, a ty nie masz spacerówki do swojego wózka ?? :confused2:

Pamietam, że coś było nie tak, tylko nie pamiętam co ...

Ostatnia edycja:
Do góry