reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudzień 2009

Dobra koniec tego dobrego:-D
Dziś odpuszczamy spacer bo mamusia musi dokończyć mycie okien:confused2:
Wczoraj umyłam dwa, dziś rano u ciotki i zostały mi jeszcze 3:sorry:
A jeszcze się dowiedziałam że nasza 88letnia ciotka zakupiła sobie telewizor lcd:-D razem z jakimś dekoderem z telewizją Trwam:szok::szok::szok::szok:
A że jest przygłucha to słucha wszystkiego tak głośno że ja moge u góry oglądać to samo bez dzwięku i wszystko slyszę:szok::szok::szok:
Idę...bo się w końcu nie zabiorę za mój obiad:-D

Nie no ciotka idzie z rozwojem !!!!!!!!!!!! A co sie bedzie ahahha !

Cześc Mamuśki!:) Jaka ja jestem wyspana! Lolek zrobił mi prezent i spał 6 godzin!!! och:) Taki luksus!:D Wczoraj byl tragiczny dzień bo jadł co godzine - półtorej (wyobraźcie sobie, że jadł, a nie ciamkał. Cycki do zera opróżniał), ale za to w nocy dał troche pospać :))) Dziś USG! :D Zaraz się zbieramy:) Trzymajcie kciuki, bo lekarka powiedziała, ze jest duże ryzyko, że dobre nie wyjdzie, bo ja miałam poważne problemy z bioderkami jako dziecko :(

Trzymamy kciuki !I daj znac jak po bedziecie :)

Ja dzis mam rosolek,udeczka pieczone i ziemniaczki;-)

U mnie bylo podobnie:tak:tez dzis Julka obudzila sie po 7:00 i tez obudzila malego:tak:

Tak,u mnie bynajmniej tak bylo:tak:jak przestalam karmic to byla masakra:tak:teraz narazie mi nie wypadaja:-)

U nas Malego co dzien Patryk obudzi bo wparowuje do pokoju i mowi" mamo juz 7 :eek:" wiec wstaje ,robie sniadanie ,szykuje mu ubranie do szkoly a Jarek go wiezie jak jest !No ale zanim ja naszykuje wsio i wracam a on spi od nowa ahhaha !

nip ??? a po co dziecku numer idetyfikacji podatkowej ??? :szok:
akt urodzenia w miejscu narodzin dziecka i pesel w miejscu zameldowania :tak:

o to samo chcialam zapytac

No Joasia super humorek :-)

:-):-)

A ty Asia juz wprowadzasz jedzonko? hm... kieyd ja powinnam? Ernest do 6 miesiecy byl na cycu wiec nic nie dawalam. Maxowi powinnam chyba wczesniej ale kiedy? w 4 miesiacu czy wczesniej?

Ja daje do kilku dni jak Fifi zaczol 4 miesiac zaczelismy od soboty chyba od 20 lutego !Jadl jabluszko ,od wczoraj probojemy marchewke!

reklama
Sprawdziłam w google i rzeczywiście opakowanie to samo:-D
Co do spania Aleks śpi od 19.30 do 3 a potem do 7 więc nie tak żle:happy: potem znów butla i śpi do 10
moje dziecko spi od 20 czasem 21 do 2 :-D pozniej budzi sie kolo 5..
a dzisiaj dała mi pospac.. bo najpierw o 2 a pozniej dopiero o 7 wstala.. i dalej spała.. do 10..!!
mielismy sie zbierac na szczepienie a tej nic nie ruszylo !!
w konsekwencji jakos zjadla i spała dalej.. dopiero pani doktor ja wybudzila :-D
bo polozyla na brzuszku i patrzala jak glowe podnosi..

A to sie podaje od 4 miesiacy od poczatk czy od skonczenia?
Jejku musze poczytac troszke.
Max ma dopiero 2i pol ale moze za dwa tyg powinnamzaczac jakies eksperymenty. Ciekawe tylko jak u niego bedzie z trawieniem. On tak bardzo ulewal na poczatku. Tearz juz przeszlochoc i tak sie czasem zdarza.

No to Paulus tak samo jak i Max z Filipem.
Mysle ,ze moze po 3 miesiacu ta pobudka o 3 w nocy zniknie. A nawet jesli nie to i tak nie jest to uciazliwe. Je z zamknietymi oczami i spi dalej.
Mi to już się śni, że butle zrobiłam już i mam na poduszce a gdy Aleks mnie budzi to rozglądam się w szoku gdzie ta butla jest:-D Potrzebuje paru sekund żeby doszło, że to był sen:)

Max ma dopiero 2i pol ale moze za dwa tyg powinnamzaczac jakies eksperymenty. Ciekawe tylko jak u niego bedzie z trawieniem. On tak bardzo ulewal na poczatku. Tearz juz przeszlochoc i tak sie czasem zdarza.
Mój ma 2 misiące i już jabłko skrobane dostaje. No ale faktem jest, że z brzuszkiem żadnych problemów nie było:tak:

Eliza- my właśnie też w celu pokazania ćwicze ń do poradni rehabilitacyjnej- pani doktor mówi że to kwestia rozćwiczenia tych mięni i że lepiej dmuchac na zimne;-)
Hihi, Wasze dzieciaki też się tak ostatnio rozgadały? Lidka gada i gada, krzyczy i wydaje przeróżne nowe dźwięki:-D

NO na sloiczkach wlansie pisze PO 4 miesiacu ! Ale jak gadalam z pediatra to nie widziala przeciwskazan tylko kazala powolutko 2 lyzeczki ,3 lyzeczki i obserwowac ! A ze moje dziecie nie ma z niczym problemow boli brzuszka ,kupki robi ksiazkowo ,nie placze i wali baki na potege uznala ze mozna juz wprowadzac ! Tak jak mi tlumaczyla ze nie damy odrazu dziecku calego sloika ! Tylko stopniowo pod obserwacja nasza zwiekszamy ilosc jedzonka tak aby przy skonczonym 4 miesiacu zjadl ok 1/3 lub 1/2 sloiczka i bedziemy mogli je liczyc jako jeden posilek ,bo teraz te 2 lyzeczki nie liczymy jako posilku !

Albo ja sie zamotalam albo jakas glupia jestem ale tak ja zrozumialam !

Filip jak narazie daje rade :-D
Z Patrykiem z racji tego ze to byl wczesniak wogole wszystko pozno wprowadzalam ,an roczek jeszcze musialam mu mielic zupki bo go cofalo wsio !!!!!!!!!!!!!!!!:eek:

ha ha - a ja od porodu prawie nie snie:eek:
Dziwne - zawsze mialam tyle snow i takie glupie a teraz prawie nic.
Moze zmecaona jestem i spie zbyt twardo. Choc w sumie takiego zmeczenia to nie doczuwam

A chcialm sie pochwalic i pozalic jednoczesnie.
Radosc wynika z tego ze lecimy z Michaelem do Florencji na 4 dni 6marca. Odkad sie poznalismy nigdy nigdzie nie bylismy sami. Zawsze byl z nami moj syn albo moj i jego a teraz jeszcze Max. Wiecznie gdzies cala druzyna jestesmy. A teraz lecimy na taki romantyczny weekend tylko dla siebie :-)
Smutne to to ,ze musze zostawic Maxa:-(. Nie wiem jak ja to zrobie. Moja mama przyleci do nas i sie nim zajmie ale mi chyba serce peknie. Mimo to uwazam ,ze o zwiazek i swoja milosc tez trzea bac wiec stad ta decyzja. Nowy synek nie moze zabrac nam tego co jest miedzy nami a tai yjazd tylko umocni nasza relacje , ktora zawsze w nowych warunkach jest nazona.
Mam nadzieje tylko ,ze mnie Max nie zapomni przez te 4 dni .​

Kupiłam nowy leżaczek na allegro za 65 zł :szok: ładnie trafiłam facetowi zalezy na kasie :) a może przy tym i mój mały da mi w ciągu dnia coś porobić ...

Dziś nie dam rady na spacer, potrzebuję snu, ale wystawiłam go na balkon i .....
śpi - szok

Kupiłam też mate używaną z duża ilościa zabawek za 100 zł :)) tiny love, zdjęcia wkleje wieczorem :)

Ostatnia edycja:
reklama
Mój ma 2 misiące i już jabłko skrobane dostaje. No ale faktem jest, że z brzuszkiem żadnych problemów nie było:tak:

:szok::szok:

OOO a ja sie stresowalam ze byc moze za szybko wystartowalam z tym jedzonkiem ahahahhah bo na sloikach czytam a tam pisze PO 4 miesiacu a my 4 zaczynamy i ja juz daje ,ale widze ze sa i szybsze mamusie :laugh2:

My tez z brzuszkiem zero akcji kolowych wiec juz poznajemy smaki no ale dopiero od 4 dni!

Do góry