reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Oriflame ty nas nie przepraszaj jak widzisz my tu o wszystkim piszemy dzielimy się swoimi smutkami i radościami:tak:wiesz jak to jest smutki dzielone skimś staja sie o połowe mniejsze a radości 2 razy większe:tak::tak::tak::tak:
Własnie dlatego Wam o tym powiedziałam - napisałam i trochę mi lżej, bo mój mąż jest uczulony na temat moich "rodziców" i wcale mu sie nie dziwię.

Jeśli to wraca to potrzebny Ci dobry psycholog i terapia.
Sama się z tym nie uporasz.:no:
Wiem co piszę.
Na kilkanaście lat zatarłam ślady przeszłości a niedawno pojawiły się spowrotem.
Czasmi przypominają mi się nawet jakies niemiłe szczegóły.
Cięzko z tym zyć,ale trzeba.:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Idę po małego do szkoły.
Ciekawa jestem co mnie dziś spotka.
Na samą myśl już mnie brzuch boli....
W mojej okolicy raczej nie ma dobrego psychologa możesz kogos polecić. A w tej szkole to aż tak źle?

Mh a tej Oli to bym nie popuściła:no: Jak chcesz to zgłoszę ją w moderatorni ...albo ktokolwiek niech ja zgłosi, że obraża innych...zostanie pewnie zbanowana:tak:
My wróciliśmy z zakupów i M robi obiad:szok: szczerze Wam sięprzyznam że odkąd M jest w domu to ja ani razu naczyń nie myłam:szok::tak:
Dziś znowu do teściowejk bo M robi u nich instalacje...ehh

Oriflame współczuje baaardzo..miałąm podobnie, ale na szczęście nie dochodziło do sedna sprawy.. ale własny ojciec!!!!!!!!! paranoja co się z ludźmi dzieje!!!!!!!!!!!!
Dokładnie, paranoja nawet we własnych rodzicach nie można mieć oparcia, mój P jak jest w domu też mi dużo pomaga, taki facet to skarb.

elllooo

My dzis wstalysmy o przyzwoitej porze bo o 10:-D:-D
Jestesmy ubrane i czekamy na telefon od kolezanki
Wlecialam poczytac co sie dzieje bo wczoraj troche mi zeszlo w czytaniu

o i wlasnie zadzwonila wiec szybciutko
Oriflame kochana nawet nie wiem co napisac.Na cale szczescie masz teraz szczesliwe zycie u boku meza i masz dla kogo zyc- dzieci daja tyle radosci:tak:
Ładnie się wstaje, ja miałam pobudkę o 7 i chyba juz tak będzie w zimie wstawałyśmy ok 9, ale teraz jest widno wcześniej i koniec spania.
Na temat mojego dzieciństwa nie można nic dobrego napisać, dziękuję Wam za ciepłe słowa i rzeczywiście mój P wyciągnął mnie z piekła w porę i teraz jestem szczęśliwa tylko mogłabym mieć amnezję z tamtego okresu. Jako mała dziewczynka parę razy chciałam uciec z domu już byłam spakowana tylko nie miałam pomysłu gdzie iść rodzice o tym wiedzieli bo znaleźli moje spakowane rzeczy. Dla nich to były wygłupy a nie sygnalizowanie że jest jakis problem że ja chcę uciec. TRAGEDIA

Oriflame ,ciężko cie zycie doświadczyło,dużo przeszłaś ,ale teraz juz bedzie tylko lepiej:tak:Brak slow na twoich rodziców,cieszę sie ,ze spotkałaś takich ludzi jak twój m i teście ,na swej drodze.
Z teściami też różnie jest ale to nie ma porównania z tym co przeżywałam wcześniej. To że spotkałam Pawła i urodziłam śliczne i zdrowe dziewczynki to jest najlepsze co mnie w życiu spotkało. To że mogę się wygadać na forum też mi duzo pomaga.

My już zaliczyłyśmy 1,5 godzinny spacer oczywiście dziewczynki były do przebrania. Znikne na razie bo coraz głośniej domagają się jeść i zaraz muszę Amelkę położyć spać.

reklama
a ja bym sobie czarka naspacerek wziela ale ma ciepla glowe a za chiny nie da sprawdzic sobie temperatury:no::no::no:
wczoraj mial szczepienie wiec nie wiem jak zareaguje, niby wieczirem mial goraca glowe ale nic mu nie dawalam
no i mam jedno pytanie, czarek nie chce jesc mleka je raz dziennie tylko rano ale i to nie zasze zje, krcze a ma skaze bialkowa wiec nie moge mu podac jakiegos deserku mlecznego czy mleka i nie wie jak to rozwiazac:sorry::sorry::sorry:
jak by nie patrzec jeszcze powinien jesc mleko:tak::tak::tak:

Kurcze malinka z tą dziewczynką masakra......daj znać jak cos się dowiesz. Masakra!:no:
Niki też cos bierze??? Oj matko... u nas dopiero teraz mega gęsta mgła zeszła i słońceeeeeeeeeeeeeeeeeeeee wyszło!!!!!:-D

Ostatnia edycja:
a ja bym sobie czarka naspacerek wziela ale ma ciepla glowe a za chiny nie da sprawdzic sobie temperatury:no::no::no:
wczoraj mial szczepienie wiec nie wiem jak zareaguje, niby wieczirem mial goraca glowe ale nic mu nie dawalam
no i mam jedno pytanie, czarek nie chce jesc mleka je raz dziennie tylko rano ale i to nie zasze zje, krcze a ma skaze bialkowa wiec nie moge mu podac jakiegos deserku mlecznego czy mleka i nie wie jak to rozwiazac:sorry::sorry::sorry:

Ja bym poszła do pediatry :tak: da się żyć bez mleka :tak: Tylko dieta musi być odpowiednia :tak: Moja Niki na razie na diecie bez mlecznej tylko nie mam problemu bo ona jeszcze cycoli, potem trzeba będzie kombinować :eek:

No ze spaceru nici, Niki ma 37,7, a pikne słoneczko zaczeło świecic :sorry:
oj to niedobrze
zdrówka po raz kolejny.;-):-):-)

Bez mleka da się żyć.
Białka i to więcej jest np w dobrym gatunkowo mięsie i rybach i wielu innych produktach ;-).
Ustal z lekarzem dietę i będzie cacy

Dziewczyny ,no jestem szczęśliwa.
Kuba dziś z zachowania zielona zamalowana kropka czyli wzorowo z wyróżnieniem :szok::szok::szok::szok:
Ale nie o tym.
Dzwoniłam do fundacji,bo chccę małego na razie na pełnopłatne zajęcia wysłać z racji braku orzeczenia i co się dowiedziałam.:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

Kolejna sensacyjna wiadomość.
Z chwilą kiedy Kuba dostanie orzeczenie ,to przysługuje mu osobisty asystent,który będzie z nim chodził do szkoły i go pilnował,dbał o wszystko.
Kurczę,wreszcie będę spokojna.
Asystent już na niego czeka.:szok::szok::szok::szok::eek::eek::eek::eek:
Brak tylko tego orzeczenia,bo czekamy na komisję. :-)
Oczywiście załatwiła to fundacja :szok::szok::szok::szok::eek::eek::eek::eek:
Dobrym duszkiem,który mnie polecił są aż 4 osoby.:szok::szok::szok::szok::szok::eek::eek::eek::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Ania ze stajni ,bo to jej wujka fundacja i wie,że ja sobie poradzę ,
Kubusia dyrektorka
terapeutka od artterapii ,z którą kiedyś rozmawiałam
i siostra Ula,która prowadzi tę fundację dla nastolatków.:szok::szok::szok:
No to mam już tam niezłą opinię wystawioną. :-D:-D:-D:-D
Zrobili spisek w mojej sprawie:-D:-D:-D:-D:-D:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
Dlatego brakowało im tylko mojej zgody.:tak::-):-):-)
Jestem w coraz większym szoku. :szok::szok::szok::szok::eek::eek::eek::eek::eek:
Ależ ja się ciesze :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-):-):-):-):-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
I od razu minął mi mega dół.
Aż chce się żyć na takie wieści.:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Oj biedny:no::no::no:Szkoda ze nie da sobie zmierzyc temp bo bys wiedziala czy cos podac czy nie
A jak nie wypije mleka to nic Jemu nie bedzie:tak:Mozesz podawac Jemu jakies szyneczki z kurczaka lub indyka,gotowane miesko drobiowe i nie tylko,rybki
Witam was dziewczyny:tak::tak:
Ja chora i do niczego gardlo mnie boli okropnie czuje sie jak bym jakas wielka kluche w gardle miala katar i kaszel mnie meczy :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Wczoraj poszlam po 20 spac:szok::szok::szok::szok: a dzis o 10 nie umialam z lozka wstac :szok::szok:
wszystko mnie boli i jednym slowem czuje sie do d....py:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Zdrowka

A my juz w domku po spacerku:tak::tak::tak:Bylo mega fajnie i bardzo cieplusio:tak::tak::tak:Dziewczynki juz spia ,a ja zrobilam sobie rury kretem i zaraz ide wstawic kurczaczka:tak::tak::tak:
Musze sobie jeszcze capucinko strzelic i zjem sobie rogalika:tak::tak::tak:
Ale mnei glowa zaczela mocno bolec:szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Wreszcie doczytałam. Zaraz po Maję muszę iść no i do laryngologa, zakupy już zrobiłam, kwiatki przesadziłam tak więc plan na dzisiaj wykonany :tak::tak::tak:

Anaconda jak uda ci sie za 50 zł.zatankować do pełna idać m 100to powiedz mi jak to zrobiłaś ,ja chetnie skorzystam:rofl2::-Dsama potrzebuje takich sztuczek.

:-D:-D:-D:-D:-D:-D

zapomniałam wam napisać wczoraj wracam z pracy była gdzieś 21.20-30 a po ulicy biega kobieta i woła Martusia!!!!Martusia!!!!podchodzi do mnie i pyta zapłakana czy nie widziałam gdzies dziewczynki 6 letniej w czerwonej kurteczce białej czapce pyzatej?????ja że nie :no:ale co się stało ???a ona że córeczka wyszła o 18 do sąsiadki klatkę obok pobawić się z jej dziećmi i ona po 20 poszła po nią i się okazało że dziewczynka wcale tam nie doszła!!!!!:szok::szok::szok:biegała krzyczała szukała jej:-:)-:)-(ja jej mówę żeby zawiadomiła policję!!!a ona że to dopiero godzina!!!!ja mówię jaka godzina przecież od 18 to już ponad 3 godziny!!!!kobieta płakała była roztrzesiona krzyczała:-:)-:)-:)-(zapytałam czy mogę jakoś pomóc a ona żebym zadzwoniła na policję bo z tego wszystkiego nie wzieła telefonu:no::no:zadzwoniłam przy niej zgłoszenie przyjeli ona podała im adres numer do siebie:-:)-(Piotr mówi że potem do późna bo oglądał tv jeździły radiowozy:-:)-:)-(długo potem nie mogłam zasnąć jakieś głupoty mi się śniły:-:)-:)-(a teraz myślę boże czy ta dziewczynka się znalazła czy jest cała i zdrowa:-(

Jejku co za tragedia, ja też małej nigdzie samej nie puszczę jak podrośnie bo teraz strach. Malinka daj koniecznie znać jak się dowiesz co z tą dziewczynką :tak::tak:

Dobra piszę coś o sobie, będziecie miały co czytać;-)
Zacznę od mojego dzieciństwa, które było okropne. Moi rodzice byli bardzo surowi i wiem tylko, że ja nie chcę wychowywać tak moich dzieci. Mam dwa lata młodszą siostrę i o 10 lat młodszego brata. My z siostrą dostawałyśmy porządne lanie o byle co. A w dodatku mój ojciec zaczął interesować się mną seksualnie gdy miałam 6 lat a 10 lat później mnie wykorzystywał tzn. uprawiał ze mną seks. Podejrzewam że mama o tym wiedziała i nie zrobiła z tym nic. Mam do nich okropny żal. Potem jak byłam w technikum poznałam Pawła - mojego obecnego męża, miałam wcześniej kilku chłopaków ale P miał to coś. 3 miesiące jak sie poznaliśmy poszedł do wojska, ja chciałam do niego jeździć na widzenia z jego rodzicami ale moi się nie zgodzili bo że niby prawie go nie znam a tym bardziej jego rodziny. Doszło do tego że zabrali mi telefon i nie puścili mnie do niego na przysięgę. P się zdenerwował (miałam wtedy prawie 20 lat) i powiedział że zamieszkam u niego i tak 2 miesiące później "uciekłam" z domu. Mieszkałam z obcymi ludźmi bo on nadal był w wojsku i było mi lepiej niz w domu.Po 2 miesiącach wzięliśmy ślub cywilny (wojsko płaciło mi prawie 1000 zł bo P był prawnie jedynym żywicielem rodziny), na kościelny chcieliśmy zaczekać aż wyjdzie z wojska, ale miesiąc później dowiedziałam się, żę jestem w ciąży i pobraliśmy się w styczniu. Wtedy byłam na studiach zaocznych ekonomicznych, których nie skończyłam przez ciążę. Urodziła się Klaudia a dwa lata później Amelka. W tym roku zaczęłam studia też zaocznie - filologia angielska. Z rodzicami nie utrzymuje kontaktu, na moich ślubach nie byli, swoich wnuczek nie znają a mieszkają 4 km od nas.
Ciekawa jestem czy którejś z Was będzie się chciało to przeczytać.

Współczuję dzieciństwa i takich rodziców, dobrze ze teraz znalazłaś wsparcie w mężu i teściach :tak::tak:

Jak zaprowadziłam dziś małego do szkoły to już czekała dyrektorka na mnie.
Znów zebranie nadzwyczajne.
Jedna proponuje ustawić go na lekach .
druga twierdzi,że dla niego to była od razu za głęboka woda i proponuje nauczanie indywidualne
kolejna osoba wizytę u psychiatry ,ale w Sotis.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
A ja już zgłupiałam z tego wszystkiego.
Powiedziałam co o tym wszystkim mysle.
Na koniec wypaliłam ,że skoro ja się męczę z tym cholernym autyzmem w domu to oni muszą w szkole.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Mam tego dośc.
sami robią zmiany a potem pretensje mają.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dyrektorka puściła mi oczko i powiedziała,że indywidualne nie wchodzi w grę,bo w uzasadnieniu jest ,że potrzebuje grupy.
Leki nie wchodzą w grę ,bo on nimi wymiotuje i nigdy nie wiadomo ile połknie.
A na koniec stwierdziła,że ona od tego są,żeby sobie z nim poradzili.:tak:
Na koniec jak wszyscy się rozeszli to mnie przytuliła i pocałowała jak dziecko :sorry::sorry::eek::eek::eek:.
i powiedziała.
Kochana podziwiam się ,bo tyle co ty dźwigasz na barach to by wystarczyła dla pułku wojska :-D:-D:-D

Widziała,że jestem załamana,więc mi powiedziała coś w tajemnicy.
TO ona dała znać dla tej fundacji i udostępniła wszystkie dokumenty :eek::eek::tak:;-):-):-)
Kazała mi się uspokoić,wyciszyć i odwiozła mnie do domu.:szok::szok::eek::eek::eek:

Ty to się masz kochana, ale jak sama widzisz są dobrzy ludzie na tym świecie tylko trzeba mieć to szczęście żeby ich spotkać :tak::tak:

Ale dostała wiadomość PM :szok: Panianka mi " nie ładnie " odpisła na posta, dałam jej kartkę, ale niestety dopiero jak go zedytowała :eek: A potem dostałam od niej taka wiadomość:

jak dla mnie to ostrzeżenie możecie sobie wsadzić to forum jest i tak beznadziejne i możecie usunąć moje konto i tak mam to gdzieś!!! sama napisałaś ironicznie a później donosisz konfidentko, GNĘBIĆ KONFITURY!!!!!!!!!!!!!!!!! FRAJERKA ETC.

A to link do jej profilu

Forum BabyBoom - Zobacz Profil: ola652

Nie wiem, czy ruszać tę sprawę, czy zostawić :eek:

As, dobrze, ze ktoś za tobą stoi :)

Skoro sama się prosi to nie puść płazem :no::no::no:

Raz widziałam scenę na treasie przelotowej przez miasto. Trasa, korek gigant, obok terasy domki jednorodzinne, w jednym otwarta bram wjazdowa i chłopiec około 6 lat, wylatuje z krzykiem podbiega do najbliższego auta stojącego w kroku, klepie po masce i wraca biegiem do domu, a za chwile to samo :no: Stałam tam ponad 20 min a nikt z domu się dzieckiem nie zainteresował :no: kobita z auta obok wezwała policje ( lato było to okna w autach pootwierane w korku )

A rodzice gdzie byli? :szok::szok::szok: Co to się dzieje teraz :szok::szok::szok:

My wróciliśmy z zakupów i M robi obiad:szok: szczerze Wam sięprzyznam że odkąd M jest w domu to ja ani razu naczyń nie myłam:szok::tak:

Takiej to dobrze :tak::tak::tak:

Witam was dziewczyny:tak::tak:
Ja chora i do niczego gardlo mnie boli okropnie czuje sie jak bym jakas wielka kluche w gardle miala katar i kaszel mnie meczy :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Wczoraj poszlam po 20 spac:szok::szok::szok::szok: a dzis o 10 nie umialam z lozka wstac :szok::szok:
wszystko mnie boli i jednym slowem czuje sie do d....py:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Zdrówka dużo życzę :tak::tak:

mam jedno pytanie, czarek nie chce jesc mleka je raz dziennie tylko rano ale i to nie zasze zje, krcze a ma skaze bialkowa wiec nie moge mu podac jakiegos deserku mlecznego czy mleka i nie wie jak to rozwiazac:sorry::sorry::sorry:

Ja bym do pediatry się przeszła i zapytała co mu dawać w zamian :tak::tak::tak:

reklama
As hura!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
Dowikla ale ja przeczytałam twojego posta:-D:-D:-D:-D:-D:-Dże masz rurki z kremem a to rury kretem:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Dla wszystkich chorowitek dużo zdrówka moje bidulki:tak::tak::tak::tak:
u nas big big big słońce na termometrze w cieniu+6 w słonku +17 no bosko:tak::tak::tak:tylko ci debilni kierowcy są :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:znów nas ochlapali i to błotem antek miał błoto na buzi na śpiworku na czapce:wściekła/y:ja całe spodnie:wściekła/y:no widza kałuże jak jeziora zamiast zwolnić albo zjechac na bok bo jest gdzie to nie po co:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ale tam WIOSNA NADCHODZI:happy::happy::happy::happy::happy::happy::happy::happy::happy::happy::happy:

Do góry