reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

hej
dawno mnie nie było, troszke mam do poczytania :-) ciekawe co tam u was ...
u nas fajnie, ja czuje sie dobrze :-D smyki rosną a Asia moja skonczyła juz 6 miesięcy :-D pięknie siedzi sama czasmai jej sie jeszcze przewróci ale i tak juz jest pięknie :-)
no i znalezlismy dom na wyspie niedaleko siostry mojego męża może jak beda bliżej siebie mieszkac to sie bedą mniej kłócić :-) no i czeka nas przeprowadzka :-) jak sie urządzimy to wstawię zdjęcia:-) a narazie powstawiam mojej Asi :-)
i uciekam na spacer bo pogodę mamy dzisiaj ładną i zamierzamy z niej skorzystać :-)
a co się dzieje z bira? jak troszke podczytywałam to nei znalazłam jej ani jednego posta ...

a i powiem wam jeszcze że dziwne te zmiany na forum, mam nadzieje że sie przwyczaję troszke mi zajeło rozeznanie w terenie :-D

miłego dnia :-)

Załączniki

• P1220604..JPG
    P1220604..JPG
    16,6 KB · Wyświetleń: 49
  • IMG_6405..JPG
    IMG_6405..JPG
    17,7 KB · Wyświetleń: 47
reklama
Nikita fajnei ze znowu do nas zajrzalas i ze samopoczucie ok :tak: mala jest slodziuchna :-)
Aniahaven jak otwieram forum z linku z maila o powiadomieniu to nie otwiera mi sie na poscie, ktorego link dotyczy, tylko zawsze na pierwszym posice na ostatnie stronie :wściekła/y:
Noi opcja pokaz pierwszy nieprzeczytany post dalej u mnie niewidoczna :no:
jest taka opcja zanim jeszcze wejde na forum holandia, ale i tak nei dziala, bo otwiera sie podobnie jak w inych przypadkach na 1 poscie ostatniej str :wściekła/y::crazy:

Nikita ale Asia silna dziewczynka,fajnie ze juz sama siada,moja Jessi jeszcze nawet nie probuje.Gartulujemy polroczku

My wlasnie wrocilysmy do domku,zaraz Mala dostanie owoce i powinna sie zdrzemnac,ale nie wiem co z tego bedzie bo mi przysnela w aucie jak wracalysmy od kumpeli.Teraz szaleje w najlepsze w lozeczku.

Witam Was :tak:
Ja zrobiłam rano duże zakupy (mam nadzieje, że na 1,5 tyg mam z głowy ) :-D:-):tak: i dopiero co je rozpakowałam i posprzątałam mieszkanko :tak::tak::tak:
Gosiu wczoraj trochę szybciej zasnęłam :tak::-) Mój M się trochę zdenerwował, bo zmęczony po pracy, już zasypiał, a ja co chwilę "Michu coś tam coś tam...., michu .... " i się zdenerwował na mnie :rofl2:
Gosiu, Czarna lecimy do Egiptu, Hurghada :tak::tak:, a chcieliśmy do Sharm El Sheikh. Myślę, że w Harghadzie też będzie fajnie :tak::-). Problem mieliśmy z organizatorem (ci co mają najlepsze opinie to już oferty nieaktualne) i z hotelem również, bo chcieliśmy Aqua blu, ale na cały rok już mają zarezerwowane miejsca :tak: Może innym razem ;-) Odliczamy dni i żyjemy już czerwcem, myślę, że to będzie niezapomniana VI rocznica ślubu :-D:-D:-D :tak::tak:.
Nikita jaka duża Twoja córeczka :szok::-D i jak juz ślicznie siedzi :szok::-) Ogromne brawa :tak::tak: Jak się czujesz :confused:
Też się zastanawiałam co u Biry, ale myślę, że się dowiem w sobotę jeśli będzie z Ingą w szkole :confused::tak:
Agasta miałam kiedyś ten sam problem co ty, nie otwierało się forum na ostatnim przeczytanym poście tylko na ostatniej stronie. Masz może forum zapisane w zakładkach :confused: Usuń je z zakładek wyszukaj od nowa w google i dodaj do zakładek, zobaczy czy to coś da lub jeśli masz włączoną opcje zapamiętaj moje logowanie to wyloguj się i zaloguj na nowo :tak:
Anna117 mi też się nie chciało dziś wstać (jak zawsze:-D), miałam wstać o 7:20, a wstałam o 8:00 :szok::-D - zdążyłam :tak:
Nikita ja ostatnio oglądałam domki i powiem Ci szczerze, że Zuid-Holland najdroższy :szok::baffled::baffled: Dziewczyny napiszcie, gdzie mieszkacie, czy Wam się tam podoba i czy nie ma w Waszym regionie problemów ze znalezieniem pracy :confused: Ktoś mieszka w Eindhoven :confused::confused::confused: Jak tam jest :confused: No i zastanawiamy się nad Bredą :tak::tak::tak: Aniu napisz jak Wam się tam mieszka :confused::confused:

Witam
Dziękuję serdecznie dziewczyny za wszystkie życzenia! To bardzo miłe...:-D:tak::tak:

Agasta ja tez myslę, że powinnaś zalogować sie od nowa...Ja jak pierwszy raz weszłam z zakładki z ulubionych to mnie samo przekierowało na stronę logowania...I wszystko działało:tak::tak::tak:
Aneta gratuluję zaplanowania wakacji...:tak::tak::-D:-D Ale Wam zazdroszczę...:zawstydzona/y:
Czarna, Nikita Gratulki dla waszych słoneczek z okazji 6 miesięcznicy:-D:-D:-D! Ależ nam szybko rosną dziewczyny...

Ostatnia edycja:
Witam serdecznie
co za zmiany na forum!
Pauka, i ja biegne ze spoznionymi zyczeniami... Zycze Ci milosci, dobra, prawdziwej przyjazni! I usmiechu! A przede wszystkim radosci z coreczek!
Aneta, co do mieszkania.. to ja juz przerabialam chyba prawie wszystkie regiony Holandii :-D Nie, no, moze nie wszystkie.. Ale ...
Najpierw mieszkalismy w Haarlem (bardzo ladnie, blisko morze, ale troche za tloczno), pozniej byl Rijswijk ( moze byc) , pozniej Vlaardingen zaraz obok Rotterdamu (odpada), a teraz mieszkamy w Hoorn i powiem Ci, ze jest naprawde super. Jest slicznie, wokol tylko pola, bardzo blisko do Amsterdamu, a Hoorn jest uroczym, portowym, nie za duzym miastem. Wszedzie blisko. Nie czeka sie dlugo na przedszkole, do szkoly nie trzeba zapisywac dziecka, bedac juz w ciazy.. A co do pracy.. Wiadomo, ze teraz wszedzie jest ciezko, Ale to jest region typowo rolniczy, wiec wydaje mi sie, ze jesli chodzi o szklarnie itd. to pracy nie brakuje.
Aha, no i w okolicy kwitnie baaaardzo duzo tulipanow w maju :tak:Tu jest taki spokoj po prostu, nam sie bardzo podoba.NO i zaraz jest jezioro, w okolicy przepiekne wioseczki, a do morza tez niedaleko. Polecam! :tak:

Sencilla ja mieszkam w Hadze, ale do znaku Rijswijk mam 100m :-D:-D:-D To jest miejsce gdzie na 100% chciałabym mieszkać, ale w Rijswijk mieszkanie 3 pokojowe od 200.000 e:szok: z maleńkim ogródkiem, a o takim 2-poziomowym domku w szeregowcu to możemy pomarzyć :-(Natomiast w Bredzie taki domek w szeregowcu z 5 pokojami i dużym ogrodem za 130-150 tys kupisz do remontu :tak::tak::tak:. Nie chciałabym mieszkać blisko Amsterdamu :no:, ale co ja mogę mówić jak ja w Hoorn palcem po mapie byłam :-D:-D:-D
Mój mąż pracuje w budowlance, ale nie chcę tak pracować do starości :no: Ja też mam większe ambicje :tak::-), ale musimy opanować język niderlandzki. Niestety przyszły takie czasy, że nie można robić to co się lubi, a to co daje pieniądze :baffled::-(
W Vlaardingen mieszka moja siostra i powiem Ci szczerze, że tam nigdy przenigdy nie chciałabym mieszkać :no::no::no:
Mój mąż natomiast wyczytał, że w 1953 roku zalało cały Zuid-Holland i zginęło 1835 osób :szok: dlatego nie chce mieszkać blisko morza :szok: :-D Ja tłumaczę mu, że w dzisiejszych czasach mimo większego zagrożenia Holandia jest lepiej zabezpieczona przed zalaniem niż Polska :tak::-)

Aneta, ta powodz, o ktorej czytal Twoj maz, to slynna powodz, o ktorej traktuje ostatnio popularny film "De storm". Ogladalismy go, bardzo dobry. Teraz Holandia jest naprawde bardzo dobrze zabezpieczona, mysle, ze nie ma sie co tak martwic. A bliskosc Amsterdamu tutaj raczej jest niezauwazalna. A przeciez w takim miescie wiecej ofert pracy. Ta lokalizacja jest super, masz spokoj wiejskiego :-Dzycia, a mozliwosci wiecej.
Jesli chcecie zobaczyc, jak tu jest, to serdecznie Was zapraszam. Mozemy sie umowic i zobaczycie. Co Wy na to?

Ostatnia edycja:
Sencilla z przyjemnością Was odwiedzimy, muszę tylko z M porozmawiać jakie ma plany na przyszłe weekendy :tak::tak: Myślę jednak, aby się spotkać jak Twój mąż wróci:tak::tak:, aby mój nie czuł się niewygodnie wśród tylu kobiet :-D:-D:-D:-D:-D CO Ty na to :confused:

reklama
Jasne, nie ma problemu. Wiem tylko,ze mamy juz gosci w weekend 21 marca, a moze tez 14 przyjedzie kolezanka z polski. Wiec te dwa odpadaja. Co do nastepnego, to bedzie to nasz pierwszy weekend po rozlace, wiec raczej bedziemy go chcieli spedzic sami ;) Jesli pasuje Wam ten 28go, to mysle, ze bedzie ok :)

Do góry