reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Hej :-)
Wcinam sie bez nadrabiania bo mam pytanie :-p
Czy normalne jest zeby cyckowe dziecko spalo cala noc? Maciejos zasnal o 20.30 i wstal, a wlasciwie sama go zbudzilam co mu sie nieszczegolnie spodobalo :no: o 6.30 ;-)
Czy nie powinien przynajmniej raz w nocy budzic sie na karmienie? :baffled:
to sie ciesz kochana ze ci spal... bo to rzadko sie zdarza:-) widac nie mial potrzeby to sie nie budzil:-)

reklama
Czy normalne jest zeby cyckowe dziecko spalo cala noc? Maciejos zasnal o 20.30 i wstal, a wlasciwie sama go zbudzilam co mu sie nieszczegolnie spodobalo :no: o 6.30 ;-)

Moje cyckowe dziecko robi tak juz od mniej wiecej 3 tygodni. W sumie w ciagu dnia je raczej duzo i czesto wiec moze w nocy woli pospac. Ja nie konsultowalam tego z nikim - intuicja mi podpowiada zeby nie wybudzac :tak:

powiedzcie mi czy mozna takiemu maluszkowi dac troszke jablka ?? bo moja agatka ma takie problemy z kupa ze juz nie wiem co jej wymyslac !!

nie podaję... ale chyba w takim razie zacznę. co podajesz Rysiowi? bo ja mam chyba w domu Lacido Baby (dostałam w szpitalu).
..

my podajemy dicoflor 30 1/2 kapsulki wsypuje do mleka co dzien, mozna podawac do 6 m-ca to nawet, a zaczelismy od calej kapsulki przez 3 dni...

Chcialam sie podzielic radosna nowina moj Szymek od 2 dni zasypia sam w lozeczku bez bujania na rekach pol godziny a nawet w porywach do godziny hihi oby mu sie nie odmienilo jestem taka happy hhi moze to dlatego ze nauczylam go w dzien zasypiac samemu jak widze ze jest zmeczony to klade go do lozeczka nastawiam cicho karuzelke i zostawiam placze wtedy jakies 2-3 minuty ale nie az tak mocno najlepiej wyjsc do lazienki hihi zeby sie nie zlamac no i zasypia i zrobilam tak dzis po kapieli mleko odbicie spiworek i do lozeczka puscilam karuzelke pomarudzil i zasnal jeju oby tak juz zostalo bo to lulanie na noc to mnie meczylo bo wrzasku bylo co nie miara hiih

ale zazdroszcze jak tego dokonalas??
moj nc tylko na moim brzuchu..;/
a ja juz jestesm wykonczona..;/

ja tez sie witam ... ja moze wyskocze na szybki spacerek ale jeszcze sie zastanawiam bo po wczorajszym maluch nie chcial spac ... dzis wolalabym zeby pospala bo potem popoludniu jest nieznosna !!
my wlasnie wrocilismy bylismy godzinke i teraz spi mamnadzieje za pospi chociaz z pol godz jeszcze...

bo moje dzieck spi ok 2,5 h w dzien a noc spi od 21 do 5 rano z jedym karmieniem..wiec sumujac okolo 10-11 h na dobe..
chyba torszke za malo prawda??
o boziuuu kobieto uwazaj na siebie... ja na szczescie nie mam prolemu z dzieckiem na rekach.. kiedys owszem byl ten klopot ale odkad ma bujaczek to sie w nim zakochala... i juz na rekach nie chce byc chyba ze do karmienia....
ale o zdrowie swe dbaj i musisz Rysia oduczac.....

mojemu nawet zafundowalam mercedesa w postaci hustawki z projektorem a tu dupa siedzi w niej tylk ojak jest ciemno i widac projetkor tak ma ja gdzies...;/
Kurcze niefajnie.... ja miałam torbiel na ręku jak Antoś miał jakies pół roku, bolało jak diabli ale przeszło.... a jeden chirurg chciał mi to wycinać brrr
u mnie to po chemioterapii, mam martwice aseptyczna obojczyka i zatory szpiku w kosciach dlugich...

na scyntygrafie wgladAM JAKBYM miala caly uklad kostny w nowotworze...
dlugooo bardzo zajelo lekarzom dojscie do tego co mi jest...

tona badan operacje i leczenie ketanolem kilka lat bo nic nie pomagalo na ten bol...

a jak zaszlam w ciaze musialam odstawic leki przeciwbolowe o teraz jakos funkcjonuje oprocz reki..;/

Witam :-)

Duzo piszecie o wprowadzaniu nowych pokarmow a dla mnie to jeszcze jakas odlegla perspektywa. Raczej chcialabym zaczekac do tego 6 miesiaca i nie wiem czemu ale nie bardzo spieszy mi sie w tej kwestii.

Musze sie z Wami podzielic swoja radoscia :-) Nie wiem czy czytalyscie jak sie zalilam ze nie mam gdzie chodzic na spacery z Malym a te miedzy domami mnie nudza. Wczoraj poznalam dziewczyne (bardzo sympatyczna zreszta :tak: i tez mama malego dziecka) ktora pokazala mi idealnie ode mnie polozony PARK :-) Ciesze sie niesamowicie bo wizja wyjezdzania kolein w chodnikach latem nie bardzo mi sie podobala.

Marzy mi sie teraz kawka :tak:
zazdroszcze ja tez chodze miedzy doami i co chwila jakis pies mnie obszczekuje...
czekam az bedzie cieplutko zeby mozna bylo usiasc i nakarmic go na dworze to bede chdzila dalej...

ja tez czekam z jabluszkiem jeszcze...
10 marca mamy drugie szczeienie i moze jakies dwa tyg po szczepieniu zaczne czyli jak bedzie mial 3,5 m-ca..
lekarka kazala juz dawac od konca 3..ale czekam boje sie tego szczepienia na pneumokoki nie bede mu jeszcze dokladala problemow z brzuszkiem jakby mu jabluszko nie podeszlo...

noo nadroblam wczorajszy dzien...a co bylo wczesnie jniestety nie..wybaczcie ale nie daje rady kazda wolna chwile mam zajeta..albo jem, albo gotuje albo sprzatam..
a dzis juz wymiekam i maz ma mi mc-syfa przywiezc i wziac malego po poludniu..ja sie objem wypje karmi i odpoczne moze w koncu...

omg.. o kij chodzi z tym forum?
co oni tu porobili..

Wam powiem ze w koncu odzyłam.. :-D
cyc nie boli.. - obylo sie bez antybiotyku.. nie gotowałam mleka ani innych cudow nie wyczyniałam.. i Majka żadnych problemow z brzuszkiem nie miala.. :)
a tem miala ponad 39 stopni.. zbijalam tylko paracetamolem..;) no i lezalam pod koldra mimo ze lalo sie ze mnie z kazdej strony.. wypocilam to i po problemie..
jutro jednak do gina na przeglad..ALE.. zaliczylismy juz PIERWSZY RAZ :-D
nie dosc ze czulam sie jak jakas dziewica.. to bolało jak cholera..
biedny mój chłop całe plecy ma podrapane !! :-D
no i chyba przytyłam bo przy tym wszystkim łóżko złamaliśmy.. o_O :-D

moje dziecko grzecznie sobie spi... z reszta moja Majka to baaaardzo grzeczne dziaciatko.. nie mogłabym narzekać.. :)
przywykłam już że budzi mi sie o 2 w nocy..i dobrze ze sie budzi bo inaczej do rana cyce by mi rozsadziło chyba :-D

a teraz najlepsze..
mielismy w sobote gosci..
i uwaga.. dostalismy paczke pampersów..
rozmiar 1 :-D
ludzie to czasem potrafia zaskoczyc hehe :-D

Anka poryczalam sie z was ! to zescie poszaleli jak lozko polamane ahhahaha !Wariaci !;)

kasiekkrk jak chodzi ci facebook??? ja od kilku dni mam masakre by na niego wejsc!!!!!!!!
a kurcze wciagnelam sie w gry... zalozylam swoja farme i restauracje ahahahhahaa i ciagle mam straty bo farma gnije a w restauracji zlosliwe muchy sobie hoduje...ehhhh
Mi facebook chodzi ok :)
a jezeli chodzi o gry ,ja tez sie powkrecalam ale jakos ostatnio zapominam o nich hahah !

ja nie mam problemow z facebookiem
ja tez nie

Moj szymek przed chwilka zwymiotowal herbata jak chlusnelo to sie az wystraszylam a on jak gdyby nigdy nic sie cieszyl moze chcial tylko pocmokac i mial w brzuchu pelnosama nie wiem zdarza sie Waszym maluchom nieraz?

Normalne nie przejmuj sie :)

Tez to widzialam:tak:ja jednak wolalabym cos innego.

Tez tak mysle:tak:i nie karmie piersia dlatego ze jest taniej,wiadomo trzeba sie troszke poswiecic ale to potem procentuje:tak:moja corka np to okaz zdrowia:tak:

Ja bym chciala chociaz jedna taka noc:-D

Z tego co ja wiem to jesli sie karmi cycem to nie trzeba dopajac:no:ja nie daje zadnej herbatki:no:rozumiem w lecie ale nie w zimie.

My wrocilismy z usg,jest zdecydowana poprawa ale jeszcze nie jest super:no:musze nadla cwiczyc kóleczka:tak:no ale pan doktor powiedzial ze aparat jest nie potrzebny:-)za 6 tygodni kontrola;-)
Dziwi mnie tylko to ze wczesniej mialam oznaczenie PIa LIIa a teraz jest PIa LIb co to oznacza?
Kopciuszku wazne ze juz jest lepiej i ze nie trzeba aparatu :) ciesze sie a pocwiczysz z nim troszke i bedzie wszystko wspaniala na nastepnej wizycie !

nie wiem czy znajdziesz ... ale baba ma nierowno pod sufitem

kopciuszku najwazniejsze ze nie jest aparat potrzebny :) a oznaczenia to nie wiem co znacza ...

nie znalalzlam ale !!!! Ja wiem ze ona nie jest normalna ! tule mocno ! a dobra strona tego ze jak sie obrazila to masz teraz spokoj ahahah :)

Czołem! :-)

My kończymy dzis 2 mc, więc duże chłopy z Nas już, czas gadac ile wlezie i ile się tylko da :) tez sie slinimy na potęge, wkładamy garście do dzioba, no i cwaniej patrzymy na życie :)) zwłaszcza na cycki ;D

A tak serio-serio to umieram .... przez chwilę byłam z małym uwięziona w pokoju (małż zamknął drzwi i się zacieły na amen!) dobrze, że byłam z małym bo rozbieranie wrót to przedpokoju zamiast 40 minut trwałoby z 5 min, bo wywaliłabym szybe ot co :)

No jaki juz duzy chlop jestem ! A akcja z drzwiami bombowa dobrze ze dziecko mialas przy sobie ahahha bo szkoda drzwi !

Chcialam sie podzielic radosna nowina moj Szymek od 2 dni zasypia sam w lozeczku bez bujania na rekach pol godziny a nawet w porywach do godziny hihi oby mu sie nie odmienilo jestem taka happy hhi moze to dlatego ze nauczylam go w dzien zasypiac samemu jak widze ze jest zmeczony to klade go do lozeczka nastawiam cicho karuzelke i zostawiam placze wtedy jakies 2-3 minuty ale nie az tak mocno najlepiej wyjsc do lazienki hihi zeby sie nie zlamac no i zasypia i zrobilam tak dzis po kapieli mleko odbicie spiworek i do lozeczka puscilam karuzelke pomarudzil i zasnal jeju oby tak juz zostalo bo to lulanie na noc to mnie meczylo bo wrzasku bylo co nie miara hiih

super ! moj to jakos nie bardzo chce u siebie spac za to u nas w lozku nic go nie obudzi ! ehhh bede walczyc z tym jego lozeczkiem !chociaz wczoraj polozylam go do lozeczka wlaczylam karuzelke i lampeczke i tak sie gapil na to ze nagle patrze on spi ! No ale takich wieczorow bylo duzoooo u nas a przyjdzie dzien ze cos mu sie wyrko odwidzi i marudzi bo chce do nas !NAUCZYLAM WIEC MAM !buuu!

Dziewczyny założyłam nowy wątek o nowych smakołykach naszych dzieciaczków..coraz więcej o tym piszemy..Aśka już dawno wprowadza nowości..więc chyba się przyda co?

My narazie jemy jabluszko i marcheweczke ! nic innego nie dawalam narazie !Marchewke lubi ,jablko nie bardzo chyba kwaskowate dla niego ! bo az go trzepie jak polyka hahahh !a pomysl super !

Moje cyckowe dziecko robi tak juz od mniej wiecej 3 tygodni. W sumie w ciagu dnia je raczej duzo i czesto wiec moze w nocy woli pospac. Ja nie konsultowalam tego z nikim - intuicja mi podpowiada zeby nie wybudzac :tak:

moj tez w ciagu dnia nadrabia z jedzeniem a poznije w nocy nie chce jesc !

Strasznie dużo? to ile? Mój potrafi wydoić już 200...i nie wiem czy się martwić czy cieszyć...strasznie jest za jedzeniem! A jak patrzy na zwykłe jedzenie :szok: oczy mu z orbit wychodzą, ślina leci obficie...i NA PEWNO nie pogardzi czymś lepszym niz to śmierdzące mleko!
(a propos: robi żółte kupy już!! zawsze były zielone, a teraz zrobiły się znów żółciutkie!)
Tylko nie wiem czy bananowa kaszka może być...chyba będę musiała inną kupić na początek (ta to w promocji była i wzięłam hehe)
pytalam sie pediatry wlasnie o kolor kupki i mowila ze to zalezy od ilosci zelaza , wiec jest jest duzo to sa zielone a jak nie to zolte i nie ma sie co martwic:)

I niech któraś mnie oświeci, bo osiwieje! Nie chciałam zadawać głupich pytań i starałam się poczytać na necie, ale nic nie zrozumiałam i tak...Czy jak Aluś skończy 3 miesiące, to znaczy, że 'obchodzi' się z nim, jak z 4 miesięczniakiem? Tz jeżeli czytam o rozwoju dziecka np, to czytać pod 3 czy 4 miesiącem? Asia pisała, że jak dziecko skończy 3 miesiące tz, że wchodzi w okres 4 miesiąca...
no jak ma skonczony 3 mc to jest w trakcie 4-go mc czyli czytasz to co napisane pod 4 mc:)

tez kupilam te kaszki co sa w promocji:p
my juz po usg bioderek:) wszystko ok, zaraz wam napisze jaka przygode mialam:p

Każde dziecko inne jest;-) mój np wczoraj tez o 20-30 zasnął i obudził sie pierwszy raz o 5:tak: Jeżeli późneij w dzien dużo je i dobrze przybiera na wadze to tzreba się cieszyć że dziecko daje pospać;-)

u mnie to po chemioterapii, mam martwice aseptyczna obojczyka i zatory szpiku w kosciach dlugich...

na scyntygrafie wgladAM JAKBYM miala caly uklad kostny w nowotworze...
dlugooo bardzo zajelo lekarzom dojscie do tego co mi jest...

tona badan operacje i leczenie ketanolem kilka lat bo nic nie pomagalo na ten bol...

a jak zaszlam w ciaze musialam odstawic leki przeciwbolowe o teraz jakos funkcjonuje oprocz reki..;/

Kurcze Kasiu poważnie to brzmi:-(

Jak Aluś skończy 3 miesiące to znaczy że zaczął czwarty, a od czwartego miesiąca można wprowadzać nowe pokarmy np jabłuszko:tak: Ale nalezy pamietać, że wprowadzamy stopniowo z kilkudniowymi odstepami czasu, musimy obserwować dziecko.
Jak jest na produkcie napisane po 4 miesiącu tzn dajemy jak dziecko skonczyło 4 miesiące.
Co do kaszki to ja bym jeszcze nie podawała. Najlepiej zaczynac od jabłuszka bo jest najdelikatniejsze, dzieciom po 4 miesiącu można zagęszczać mleczko kleikiem ryżowym, można tez kupić mleczko nr 2 z oznaczeniem R, w nim jest kleik ryżowy np z Nan:tak:
z tym, że z kleikiem trzeba uważać, bo jak Aga pisze moga być zatwardzenia.
Ale Luzzzna skoro Alus przesypia noca 5 godz to nie ma pośpiechu, odczekaj z dwa, trzy tygodnie i dopiero zacznij od jabłuszka.

Wróciłam od pediatry! wrrrr
NIE KAZAŁA NIC DAWAĆ :-( No bo ma widzi-mi-się brrr....T ma alergię jak wiadomo (na pyłki) i dlatego mały nic nie może teraz dostać! Stara nietoperzyca! Powiedziała, że mamy się pomęczyć z nim i koniec...SAMA NIECH SIĘ MĘCZY!! Skierowała malego na odpłatne badania IgE (Żeby zobaczyć, czy ma alergię). Jakby nie stwierdzono u niego żadnej alergii, to i tak NIE MOGĘ NIC MU DAWAĆ oprócz mleka :no: Jedyne co, to mam zmienić mleko na NAN HA. Na ulewanie dała Nutriton.

reklama
zdążyłam odkurzyć i zmyć podłogi (została tylko sypialnia ale tam Daniel leży)... coś kwęka ale chyba dalej śpi, to zabieram się za obiad.

Do góry