reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

ja z bolami gonilam na 3 pietro bo nie chcialam wejsc do windy a to wszystko prtzez tate... bo kiedys jechalismy winda bylam pod wielkim przymusem i tato specjalnie tupnal mi noga i winda lekko opuscila sie w dol taki male poslizgniecie miala a ja wrzeszcalam jakby mnie ze skory obdzierali az wszyscy sie patrzeli a bylo to w naszym Starostwie powiatowym ahhahahahah od tego czasu jechalam 2 razy winda...

reklama
nie wiem, wiem, że pakuje wszystko do buzi, już nawet wąskie grzechotki chwyta i je ssie, czyżby go dziąsła swędziały?
nie śpi mi w dzień, ucina sobie krótkie drzemki przy piersi i tyle... za to od 17 jest nie do wytrzymania! dziś go wykąpałam o 18:30 bo tak zaczął ryczeć, że aż się zachodził - nie, nie była to kolka jak wczoraj, bo brzuszek miękki i jak tylko go ubrałam i przystawiłamdo piersi to się uspokoił, zjadł i zasnął...
no masakra, przecież takie dziecko powinno spać w dzień, a on od 2 tygodni ma to w nosie...

Moja już od jakiś 3 tygodni postanowiła nie spać w dzień. Najwyżej zaśnie na 5-10 inut i po odłożeniu od razu się budzi.

co do wprowadzania nowych pokarmów a tu moje zdanie :-p
nie ma co sie spieszyc ;-)
niech ten układ pokarmowy naszych babelków sobie dojrzeje w spokoju na mleczku
jeszcze najedza sie marchewki , jabluszka i innych smakołyków

ja napewno przed piatym miesiacem nic nowego nie wprowadze jak nie pozniej
tymbardziej ze młoda miał problemy z tolerancja samego mleczka
u nas pediatrzy dziecia ze skaza wprowadzaja nowosci dopiero po 5 miesiacu

a co do snu to moje dziecie przed 20 albo chwile po juz spi :tak:
musielismy troche wszesniej kapac po juz padała na twarz
i budzi sie na jedzonko albo o 2 albo o 3
a pozniej 6/7
i czasami pospimy sobie do 11:-):zawstydzona/y:

Jestem tego samego zdania co do pokarmów. Mja myszka jest tylko na piersi i przybiera więcej niż książkowo, więc na pewno nic jej nie będziemy na razie podawać. Herbatek nie dajemy, bo nie ma takiej potrzeby.
Natomiast moja teściowa to masakra- twierdzi, że małej trzeba dać butelkę i nawet jej już chciała kupić razem z mieszanką, żeby mała miała, jak będziemy do niej przyjeżdżać. Nie żebym miała coś przeciw mieszankom generalnie. Ale skoro mała się NAJADA, to wara mi z tą butelką. I jak następnym razem mi to powie, to powiem mężowi, żeby jej wyklarował, że nie życzę sobie, aby dokarmiała nasze dziecko. Miała swoje, to mogła se je karmić, jak chce!

Hej :-)
Wcinam sie bez nadrabiania bo mam pytanie :-p
Czy normalne jest zeby cyckowe dziecko spalo cala noc? Maciejos zasnal o 20.30 i wstal, a wlasciwie sama go zbudzilam co mu sie nieszczegolnie spodobalo :no: o 6.30 ;-)
Czy nie powinien przynajmniej raz w nocy budzic sie na karmienie? :baffled:

Moja śpi już po 8 h bez przerwy w nocy. Jak zaśnie o 20:00 to budzi się dopiero o 4:00. więc chyba ok. Ja jej nie budzę. Widocznie nie jest głodna, skoro się nie budzi. Za to w dzień nadrabia ile wlezie '-).

wow... u mnietez nie ma przewijaka ani nic... sa krzeselka do siedzenia a w gabicnecie tez nie mozesz ubrac dziecka.... mysmy jak byli to zrobil usg nie zdazylam dobrze zapiac pampersa a juz nastepna babke poprosili do srodka i ona ju musiala rozbierac swoje dziecko a ja musialam wyjsc.... i w powietrzu ja ubierac... .dobrze ze maz byl.... trzymal julke a ja na nia wciskalam wszystkie te ciuchy eh... zero zorganizowania maja.... z tym ze u nas usg bylo na parterze!
ale przygode mieliscie niezla.. mi jakby tak w windzie swiatlo zgaslo to darlabym sie jk glupia tak sie boje wind!
nie no na szczescie ja na spokojnie ubralam i wyszlam...zero kreatywnosci w szpitalach...:/

Ja to nie wiedzialam ze mozna zmieniac pampki rzadziej i zmienialam malemu co 2 godziny haha i mialam nerwa ze tyle pieluch mi idzie i jak sobie teraz przypomne to ja czyste suche pampki nieraz wywalalam bo 2 godziny minely ale glupia baba :))) Teraz w dzien zmieniam co 3-4 godzinki chyba ze jest kupa to wiadomo od razu a w nocy zmieniam tylko raz to wychodzi jakos tak po 7 godzinach i dupcia sucha a maly mniej sika w nocy niz w dzien:)
łooo jezu to na ile Ci paczka starczala???!!
ja z bolami gonilam na 3 pietro bo nie chcialam wejsc do windy a to wszystko prtzez tate... bo kiedys jechalismy winda bylam pod wielkim przymusem i tato specjalnie tupnal mi noga i winda lekko opuscila sie w dol taki male poslizgniecie miala a ja wrzeszcalam jakby mnie ze skory obdzierali az wszyscy sie patrzeli a bylo to w naszym Starostwie powiatowym ahhahahahah od tego czasu jechalam 2 razy winda...
podziwiam..hehe ja zeszlam 3 schodki i wymieklam..:p

a moj szkrab mnie dzis wykonczyl....wogole nie chce spac, z godzinke w sumie moze posapal przez caly dzien;/i ciagle duzo ulewa...chyba bede dawac mu mniej mleczka...

witam!
podczytuje Was wieczorami, ale na pisanie nie mam juz siły. mam nadzieje że wszystko wróci do normy, bo teraz to dezorganizacja kompletna u nas. Rozalka po tygodniu w przedszkolu znowu chora, zapalenie gardła i zatok, gorączkowała na całego nawet 39,9 było, no ale ma juz sie lepiej, nawet jeść zaczęła.
Anielka miała okropna wysypke na czole i polikach, niby nie alergia od pokarmu tak twierdzila lekarka i przepisała elocom, ale jednak zaczęło schodzic jak całkowicie odtawiłam mleko, jajka, sery, wędliny, masło i chleb. jem teraz tylko duszonego królika, indyka, ryz,jabłka, marchewke i brokuły
no i juz głodomorek sie obudził
narazie później zajrze

Jak juz bylo wczesniej napisane to jest masc sterydowa i powiem ci ze nie powinno sie jej uzywac na takich malych malenstwach a juz tymbardziej na twarzy:tak:czytalam wiele na jej temat na necie:tak:fakt,mi tez przepisala pediatra ja i wysypka przeszla zaraz nastepnego dnia:tak:smarowalam na szyi.
Musisz natluszczac skore:tak:nawet smarowac go kilka razy dziennie:tak:polecam krem do twarzy Nutritic:tak:a do cialka super emulsje Cetaphil MD-drogie ale super nawilzaja:tak:

Hot chocolate ja też poproszę przepisiki, uwielbiam takie "inne" dania, szczególnie jak to łatwizna.
Tunia, Elocom nie jest dobry, ma chyba sterydy, można go tylko krótko stosować. Ja na Stasiu przetestowałam chyba ze 20 maści i powiem szczerze, ze te o których dziewczyny piszą na forum to wszystkie znam :-) U mnie jest problem dermatlogiczny i narazie żadna maść nie spowodowała zniknięcia krostek :-(

Martuś, gdzieś miałam, ale łatwiej będzie jak mi wyślesz. Poproszę "Uśnij wreszcie" na emac@wp.pl Dziękuję

Nam dzis dermatolog powiedziala ze takiemu maluszkowi trzeba intensywnie nawilzac skore:tak:maluszki maja niedojrzala skore,sa naladowane homonami wiec dletego te wysypki:tak:i wiekszosc nie jest skazowa:no:

powiedz mi gdzie kupujesz??? ja wczoraj kupilam 2opakowania w kazydym po 86 szt i jedno opkowanie kosztuje 49.99..
ile ciebie wychodza???

Ja chyba tez kupie na necie na allegro ale ja Pampersa:tak:zna ktoras dobrego sprzedawce?Z tego co pamietam to chyba Eliza kupuje na necie pamki?

Moja już od jakiś 3 tygodni postanowiła nie spać w dzień. Najwyżej zaśnie na 5-10 inut i po odłożeniu od razu się budzi.

Moj dzis odespal wczosrajszy dzien:tak:no ale ciekawe jak bedzie zasypial wieczorem:errr:az sie boje ze nie bedzie chcal sam zasnac w lozeczku.

My wrocilismy od dermtologa:tak:mam sie nie martwic bo napewno nie jest to skaza;-)na 100% potwierdzila nam pani ze skazowe dziecko wyglada fatalnie:tak:a u nas jest po prostu niedojrzala skora ktora trzeba nawilzac,nawilzac i jeszcze raz nawilzac:tak:problemy powinny sie za jakis czas skonczyc;-)mamy sie pokazac pod koniec marca i pani dermatolog powiedziala ze problem do tego czasu powinien minac;-)mamy zdrowe dziecko wiec nie mamy sie martwic:-)
Mowila tez ze pediatrzy nie znaja sie na skorze:no:ze z maluszkami warto isc do dermatologa i niech on zobaczy jak to wyglada bo w wiekszosci przypadkow mleka typu Nutramigen sa nie potrzebne bo to nie sa skazy:no:wiec dziewczyny jeslu macie taka diagnoze od pediatry to warto to sparwdzic;-):tak:

reklama
Do góry