reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Jak wczesniej pisałam na bb to Gabi usnęła teraz nie wiadomo kiedy pójdzie spać :baffled: potem ja sie drzemnęlam Wojtek z Zuzką to z nudow dostaja malpiego rozumu Wojtek matmy nie chce robic nie spakowany na jutro :baffled: ide napiję sie herbatki i zjem kisiel z kubka malinowy Jutro wolne trzeba poprasować i jakies sprzatanie zrobic ,pewnie pranie też będzie no i obiad
Teraz troche będe w stresie pracować i każdego podejrzewac z wózkiem ze chce mnie sprawdzić :baffled::crazy:

reklama
Oj, sorki, zz pamięci pisałam, ale widzisz? O Tobie myśłłąm, hehe

A moze to nie dziecko nie potrafi wyzdrowieć, tylko lekarz jest o kant dupy?
Kurcze, przykro mi strasznie, mała się meczy strasznie. Chucham zdrowiem w monitor, łap!
no to super ze o mnie myslalas:))))
no i dzieki kochana za te chuchanie w monitor zdrowiem mam nadzieje ze cos doleci;))))))))))

witam Was :-):-):-)

Oliwka dzis zybciutko usnęła,przeczytałąm jej bajeczkę,już sama się codziennie domaga i usneła bez żadnego marudzenia.

Wszystkiego Najlepszego dla Helenki.buzieczki:tak::tak::tak::tak:

agunia Wszystkiego najlepszego dla męża

jutro m jedzie po rowerek dla Oliwki,bierze ją ze sobą.

znależliśmy sklep w którym zrobili promocję Hello Kitty ale się cieszę z 500zł na 319zł :tak::tak::tak::tak::tak: i dzwoniliśmy do tego sklepu zrobiliśmy rezerwację i zostawią anm do jutra.
także rowerek jest już praktycznie nasz.Oliwka się już nie może doczekać.:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

a jak pakowąłm dziś ten stary rowerek to skubana nie chciał go oddać :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

witam wieczornie
dopeiro dotarlam
dzionek minal w miare
Weronika jednak ma katar:-( mam nadzieje ze szybko jej przejdzie

po poludniu poszlam do mamy,przyjechala siostra.posiedzialysmy,pogadlaysmy,bylo wesolo.nawet nam sie transport trafil do domu:-D

dziewczyny spia,psy nakarmine,wszytsko ogarniete

nie pochwalilam sie wam ze kupilam wczoraj sobie kalosze:tak::tak::tak:
bo do tej pory lazilam w gumofilcach swojego starego i wygladlam jak klaun bo to romiar 46 a ja nosze 39:-D:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

ide poczytac

Julka moja siedzi na laptopie swoim zabawkowym i bawi się w pisanie wyrazów tzn lektor mówi napisz latawiec i ona pisze a on powtarza po kolei litery i mówi na koniec czy dobrze czy źle:tak:ale w szoku jestem bo ja nie wiedziałam że ona zna juz wszystkie litery:szok::szok::szok:i że np wyraz czapka to :c:i "z" jest na początku:szok::szok::szok::szok::szok:kiedy ona sie tego nauczyła:szok::szok::szok::szok:

alez zdolna z niej babka:tak::tak::tak::tak:

Dzięki dziewczynki :-)

Moja Helenka też się nauczyła literek na laptopie :tak: Zna prawie wszystkie :tak:

Na imieninki kupiłam jej grę z tzw magicznymi długopisami, ale chyba jeszcze za wcześnie... :dry: BArdziej jej się spodobała piłeczka z 5 zeta dla Aniki :-D:rofl2:

juz zna????????
szybka bestia:rofl2:

Anabuba-A pro pos przypominania-kupiłas butki wczoraj???

.

hmmm nie
spoznilam sie 2minuty na aukcje:wściekła/y:
dzis cos popatrze jeszcze

ale czekam na te adidaski

Tyje się po tabsach, kurde ja mam tyle wątpliwości ale nie lubie gumek.
[/B]

kazda kobieta na tabsy moze reagowac inaczej
np Diana jest bardziej na tradzik i risna po niej piersi(kolezanka je bierzez dlugo),ale dziala tez anty
ja na pocztaku dobrze sie czulam,cera mi sie poprawial,ale po roku spadlo mi libido wiec byla podwoojna antykoncepcja:rofl2:
i zaczelam zbierac wode

ale sa dziewczynyktore dobrze reaguja
gin musi Ci dobrac odpiwednie
pamietaj zeby najpierw sie upomniec o badania.te podstawowe,usg,do tego proby watrobowe koniecznie

Wczoraj pokonał siebie i mu się udało.!!!!
Dziękuję za życzenia dla taty,przekażę.
Zgadzam się z Tobą co do rowerka.
Ja uważam,że dla takiego dziecka to trzeba dobrać model rowerku w sklepie.
14" nie jest równa 14" ,wystarczy,że będzie inna długość lub kąt nachylenia kierownicy i dziecko może sobie nie poradzić.:no:
Jeśli chodzi o rowerek to przede wszystkim komfort jazdy się liczy a nie wygląd a tego przez internet nie sprawdzisz.:no:

Witam się wtorkowo.
Hurra !!! i znów wygrałam z nauczycielkami.:tak::laugh2::laugh2::laugh2::sorry2::sorry2::happy::happy::happy:
Kocham panią dyrektor i fajnie,że mnie posłuchała.:tak:
Od dziś dzieci nasze w szkole nie wychodzą na przerwach same, tylko pod opieką nauczyciela wspomagającego.:tak:
Pani Kasia ma zniesione dyżury na górnym korytarzu ,ale i obiadki na długiej przerwie też.
Dostanie obiad jak nasze dzieci pójdą do domu.:sorry2:
Dodatkowo dyrektorka zorganizowała małą salkę do pracy z nimi na przerwach .Będą mieli zajęcia sportowe ,relaksację i wyciszanie lub ponowne tłumaczenie materiału,jak zaistnieje taka konieczność.:tak:
Ja mogę też pokazać Kasi masaż Wilbargera i kompensację stawów i ona będzie Kubusia dociskała co 2 godziny .:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
Dla niewtajemniczonych to coś takiego
Kompensacja stawów(dociskanie)
i następnie masaż Wilbargera szczotką chirurgiczną
[video=youtube;v7vXA2f9QRI]http://www.youtube.com/watch?v=v7vXA2f9QRI&feature=related[/video]
Ależ się cieszę.
Kolejna bariera pokonana.:-D:-D:-D:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::happy::happy::happy::happy::happy:

super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wiedzialsymy ze dasz rade:tak::tak::tak::tak:
a jak sie tata czuje?juz po operacji czy jeszcze nie?

Cześć laski

Ale jestem zmordowana normalnie jakbym tone wegla przewaliła:-D:-D:-D

Nocke miałam do dup.. nie mogłam jakos spac i jestem nie wyspana , rano pojechałam na badania i to na czczo .masakra ledwo wysiedziałam tam a jeszcze taka kolejka ze godzine czekalam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:wkońcu blada sie zrobiłam i kilka osób przedemna mnie puscilo.........
Dobrze ze obok był sklep to szybciutko po buleczke poleciałam i było uz lepiej , a w domciu normalne sniadanie wkońcu zjadłam:-):-):-)i jest oki tylko spac mi sie chce a tu obiad trzeba robić:wściekła/y:

Kto co robi na obiad bo ja mam pustke w głowie jakos mysleć mi sie nie chce:no::no::no:

zaraz wracam ide was poczytać:tak:

ehhh babo...trzeba bylo sobie zrobic w domu kanapke i zjesc jeszcze w przychodni:tak::tak::tak::tak:

Ja o plastrach nawet nie myślałam bałabym się czy się odklei, po niedzieli ide do gina i Paweł będzie musiał sie dostosować.
As podziwiam Cię, ja nie wiem czy miałabym tyle siły żeby pokonać to wszystko i ciesze sie że Tobie się udaje.

bedzie musial sie dostowac
jak Cie kocha to zrozumie
poza tym przy tabsach masz sex bez stresu,niepotrzebnych nerwowo itd
mysle ze to akurat do niego przemowi:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
jedyny minus ze trzeba o nich pamietac:baffled:

Dzieci w szkole ,m w pracy ,a właśnie pisałam wam ,ze nie ma pracy...no i moi rodzice wymyślili ,ze zrobia remont łazienek dla wczasowiczów byleby tylko jakieś zajecie chłopaki mieli,za paare groszy ,ale lepiej te parę groszy zarobić niz pozyczać ,choć i tak nie starczy na wiele.

dobra i taka robota:tak::tak::tak::tak:

Anika zapoznaje się z nocnikiem :-D Zastanawia się jak go na głowę założyć :-D:-D:-D

Paulina ma nawet pare takich zdjec:tak::tak::tak::-D:-D

A
Iwcik a ty nie powinnas bez kolejki wchodzić na takie badania??????a co do twojego usg to myślę że ja bym pewnie poszła tez prywatnie tylko po to by sie uspokoić a senność ,bóle rozrastającej się macicy są tylko objawem tego że ciąża rozwija się prawidłow:tak::tak::tak::tak:a ja brałam magnez 3 razy dziennie prawie całą ciąże no-spe forte tylko w razie konieczności tzn kiedy czułam że mnie boli w środku że mnie ciągnie brzuszek itp....a mój lekarz kazał mi pić też sok pomidorowy i jeść pomidory one mają potas czyli peirwiastek jak najbardziej potrzebny w ciąży no i działający też rozkurczowo:tak:a twoja kobietka w brzuszku rozwija się wzorcowo mówię ci!!!!!:tak:

a najlepsza metoda antykoncepcji taka na 100% pewna to szklanka wody....zamiast ;-):-):-):-):-):-)

metoda na 102!!!!!!!!!:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

a ja w obydwu ciazach latalam jak szalona.smieli sie ze mnie ze brzuch zgubie jkak bede tak nogami przebierac:-D:-D:-D
ale poza tym bylam starsznie senna i kochalam spac,kocham i teraz ale czasu brak
i odpukac mojedziecwzyny tez ze spiochow

Ostatnio jak w szkole był gin to opowiadał o samych plusach i że jest odwrotnie niz Ty piszesz, że tabletki nie zatrzymuja wody, likwidują niepotrzebny zarost i są dobre na trodzik i dlatego mam taki mętlik w głowie a z tą szklanka wody to racja tylko kto by to wytrzymał.:-D

kazdy organizm inaczej reaguje

Witam Was Kochane. Komputer mi dzisiaj strasznie muli, nawet nie miałam jak poczytać :no: także wybaczcie :-( WSZYSTKIEGO NAJ NAJ DLA HELENKI :-D:-D:-D:-D
Pogoda taka sobie, trochę chmur, trochę słońca, ale wieje :sorry2: dzisiaj do sadysty idę na 17 następnego wyrwać :baffled: a mnie katar męczy i głowa do tego boli, a jak zęba wyrwę to już kompletnie nie wyrobię :dry: Kubek już zdrowy i szaleje, zaraz go kładę spać bo już mnie doprowadza do białej gorączki :no: M mi wczoraj napisał że chyba tej "dotacji" do mieszkania nie dostanie :crazy: no trudno i szkoda :dry: Jak Kuba zaśnie to wejdę jak mi się uda :tak:

i jak bylo?
od razu bylo sobie wziac cos przeiwbolwego powyrwaniu

Laski wlasnie umówiłam sie na jutro na usg :tak::tak: prywatnie w rzeszowie na 12.45 może wtedy bede spokojniejsza bo dzisiaj znów mnie kuje cos ale kupiłam nospe wiec chyba wezne tablete jedną:tak::tak:
Trzymajcie kciukasy zebym nie wrócila z płaczem :-:)-:)-:)-(

mamita ja tez myslałam nad pomidorowa i chyba zrobie:-):-):-)
ale placków to mi sie nie chce robić , bo zjeśc to bym zjadła:-D:-D:-D

i jak bylo na usg?bo jeszcze nie doczytalam

B

Wstawiłam pranie, jedno poskładałam i pochowałam. Musze podłogę zmieść, bo mam piasku na przedpokoju troche z kółek i tylko patrzeć jak się poroznosi a ak mi się nie chce nawet miotły sięgnąć, ech...
Gdybym była dziś gdzies umówiona, to na bank spóźniłabym się-w sumie to nawet śniło mi się, że spóźńiłam się pierwszy dzień do pracy i małej nie odprowadziłąm do przedszkola-dziwne-no właśnie mi się przypomniało.

Czytam tak o tych krążkach Nuvaring i mogą rzeczywiście być fajne. NO cena jeszcze nie teges, niby nie dużo, ale jak płacę za tabsy od 10 do 13zł to od 44 do 55zł jest różnica. Muszę to przedyskutować z Piciem późńiej z giniem.

Kurde, nawet nie chce mi sie książki dokończyć...

dobrze ze ja wozka nie musze do domu wprowadzac:tak::tak::tak::tak:

a ja dzis tez taka spiaca i w ogole a moje dzieci rozdraznione ale chyba przez waitr
a do tego pelnia wiec sni mi sie glupoty
a moja kotka sie rajcuje juz
malpa jedna!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

iWCIK I SUper że jutro idziesz na usg z płaczem :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:no wyjdziesz z płaczem kochana łzy szczęścia jest kobietka i rozwija się wzorowo:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Kernuś ty to się w ciąży na biegasz:-D:-D:-D:-D:-D:-Dspacery no jak nic aktywna mama równa się aktywne dziecko:tak:cos w tym jest bo ja z Antkiem w ciąży to jak nakręcona i non top w ruchu i on też i ja cała ciąża bezsenność i on też:crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:
Lunka to się mówi masz big lenia tak??????:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-pno zdarza się najlepszym:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
Antek ma nowy wyraz:-D:-D:-D:-D:-D:-Dmama tam ze zrozumieniem i mama gdzie jak czegoś szuka no dumna jestem z niego następna gadułka rośnie:baffled::-):-):-):-):-):-)
pogadałam z madziulą miałam natchnienie co by łazienke wyszorować ale jakoś uleciało:dry::dry::dry::dry:może jutro nadejdzie:dry::dry::dry::dry::dry::dry:a jak nie to Pietruszka będzie miał co w weekend robić:-p:-p:-p:-pja okrutna jestem:-p:-p:-postatnio cały tydzień nie prasowałam tylko jemu na weekend zostawiłam:-p:-p:-p3 godziny przy żelazku tańczył:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: i pokój dzieci mu zostawiłam do generalnego sprzątania i korytarz:sorry2:teraz pewnie tez coś mu zaplanuję:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:ech no skoro ja kura domowa od poniedziałku do piątku to on weekendowa kura domowa a raczej kogut:ninja2::ninja2::ninja2::ninja2::ninja2::ninja2::ninja2::ninja2::ninja2::ninja2::ninja2::ninja2::ninja2::ninja2::ninja2:
dobrze robisz
weekndowy kogut:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

k
Witam my bylismy z Emily u kontroli i niestety nic nie jest lepiej dostala nastepny spray do inhalacji tym razem z kortizonem
na dodatek ma znowu zapalenie uszu i dosc sporo wody w uszach jej sie nazbieralo
no i zapalenie spojowek dzis rano jak ja obudzilam oczow nie mogla otworzyc tak miala je zaropiale i posklejane:(((((
Mamy zrobic jej znow badania krwi i dodatkowe badania na alergie zobaczymy co z tego wyjdzie kurcze ta jej choroba ciagnie sie juz od poczatku stycznia i dziecko mi nie umi wyzdrowiec:((((((

a nie macie plesni w domu czy wilgoci?
a w kwiatkach nie ma plesni?tych doniczkowych?
]zdrokwa dla malej
a robaki wykluczone?

I

wszystkiego najlepszego w dniu urodzin dla męża AGUNI IN zdrówka szczęścia wygranej w totka co najmniej 6 a wtedy rodzeństwa dla Misi:-)
malinka z rodzinką

ja tez sie dolaczam do zyczen:tak::tak::tak::tak:

Malinka dzięki niezle sie czuję troche jestem zmęczona ale powiem szczerze ze umowa to nie wszytko :szok::-( musze sie pilnować ja i tak zaglądam do wszyskich pudełek ,na mieso tez zwracam uwagę ja na pewno tez będe mial taki wózek testowy tylko nie widomo kiedy :crazy: z jednej strony ich rozumiem leklerk jest prywatny sami na siebie zarabiaja moze faktycznie duzo towru wychodzi ze sklepu nie policzone ale szkoda mi tych koleżanek przeciez maja rodziny dzieci :-(

o kurcze
trzeba sie pilnowac

B
No to tez mialaś nie za fajnie, od początku jestem w grupie ryzyka i na początku robił mi usg co wizyte i byłam spokojna , a teraz nie...... z synem jak chodzilam to tez miałam problemy od 6 miesiąca juz ytrzyma nie mogła zaczełam puchnąć i moje nogi zamieniły sie w jedn wielka ranę bieraa mi sie woda w organizmie w zastraszajacym tępie no i szpital tez mnie nie ominął , pózniej juz do porodu poszłam w czerwcu to mnie trzymali jeszze ze urodze bo miałam skurcze ale nic z tego musieli zrobic cesarkebo mialm juz wody seledynowe choć codziennie rano badali poprez pobranie przez brzuch igłą ale i tak sie momentalnie zmieniły i nie był na co czekać bo dzecko by sie udusiło no i powód cesarki to pisali zamartwica plodu.......a dwie które poroniłam to własnie miedzy 3 a 4 miesiącem dlatego sie denerwuje........

dobrze bedzie
zobaczysz!

Kurcze normalnie jestem wkurzona. Nie mogę dostać się do ginekologa :-(
Zapisy jak na audiencję u papieża.
To jest totalna paranoja. Dali mi termin na wrzesień :-( bo nie jestem ciężarną...

na wrzesien?????????/
gdzie Ty mieszkasz?

uspałam maksa.... i mam chwilkę dla siebie, ale dosłownie chwilkę, bo musze gary pomyć i chyba za prasowanie się wziąć bo nie miałam kiedy dzsiaj:szok::szok: maks wyobraźcie sobie całyd zien marudny- wogóle nie spał- nie dało sie go uspac:no: i na spacerze w gondoli leżec za chiny ludowe nie chciał:no: wył całą drogę:dry::dry:

głowa mnie boli wrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

nie wiem czy to skok czy co:sorry2: w kadym razie dzis mam dość:baffled:

a jutro musze psa ogolić i do detysty idę:nerd::nerd::nerd: a za okna to nie wiem kiedy się wezme:eek:

to od tej pogody

witam Was :-):-):-)

Oliwka dzis zybciutko usnęła,przeczytałąm jej bajeczkę,już sama się codziennie domaga i usneła bez żadnego marudzenia.

Wszystkiego Najlepszego dla Helenki.buzieczki:tak::tak::tak::tak:

agunia Wszystkiego najlepszego dla męża

jutro m jedzie po rowerek dla Oliwki,bierze ją ze sobą.

znależliśmy sklep w którym zrobili promocję Hello Kitty ale się cieszę z 500zł na 319zł :tak::tak::tak::tak::tak: i dzwoniliśmy do tego sklepu zrobiliśmy rezerwację i zostawią anm do jutra.
także rowerek jest już praktycznie nasz.Oliwka się już nie może doczekać.:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

a jak pakowąłm dziś ten stary rowerek to skubana nie chciał go oddać :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

o prosze jaka przecena
ale teraz zaczyna sie sezon to rowerki beda drozec az do czerwca

prosze mnie nie zbamowac ale musialam pociac post bo byl za dlugi

widze ze juz zadnej nie ma wiec ja tez odpadam
wpadne rano jak mala pospi,a ze ma katar to nie wiadomo jak bedzie

Anabuba jak juz wczesniej pisalam mamy grzyba w domu tzn m go zlikwodowal jakis specjalnym srayem ale moze dalej siedziec w scianie
co do plesni w kwiatkach wykluczone bo kawiatow nie mam
a co do robakow hmmm jedyne badanie ktore lekarz zrobil pare dni temu bylo pobranie krwi nawet nie wiem co sprawdzal powiedzial tylko ze wyniki sa super

Agnes no to bedzie miala Oliwka boski rowerek az jej zazdroszcze:)))))

Wpadam na forum o nie ludzkiej porze.:-D:-D:-D:-D:-D
Dziewczynki mamy na forum technologa żywienia?:szok::sorry2::sorry2:
Potrzebuję informacji w zakresie zdrowej ekologicznej żywności i żywności zmienionej genetycznie:baffled:
chyba czas się położyć spać ,bo o 6.30 pobudka.:-D:-D:-D:-D
Dobrej nocki.:tak:

reklama
no no Agnes to Oliwka będzie miała super rowerek:tak:

ja też taki chce....:zawstydzona/y:

no nic idę się kapać.....
może wózek dziś przyjdzie :confused::-)

Do góry