reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

povczytałam o niej troszkę i była by super, tylko można ją używać do 35 r.ż , no i cena, musze sie rozejrzec u siebie po ile to cudo!!! Jeśli koło 30zł, to się skusze ( za tabsy daję 13zł, więc różnica jednak jest ) , bo niekonieczność pamiętania o tabsach bezcenna o wadze nie wspomnę, hihi
Tyje się po tabsach, kurde ja mam tyle wątpliwości ale nie lubie gumek.
Napisze mi któras jak wstawic zdjecie, nie przyzwyczaiłam sie do starego wyglądu a tu nowy i już calkiem sie gubię.

Moja Klaudia też ma laptopa ale jeszcze nie bardzo czai o co tam chodzi więc wielkie gratki dla Waszych dzieci, które juz cos na takim laptopie się nauczyły

reklama
Witam dziewczyny
Żadna nie trzymała kciuków ( no cóż, nie prosiłam ) to wyszła lipa u lekarza, ech... Cos czułam, że tak będzie, bo strasznie mnie odpychało od tej wizyty.
Mała jeszcze śpi, nadrobiłam wczorajsze popołudnie i zaraz wracam z cytatami.
Powtórzysz i dobrze będzie.:tak:

Dzis ide sie podpisac do urzedu pracy 3 majcie kciuki aby nie dali mi zadnej oferty pracy.Bo ja nie chce isc sie tlumaczyc ze ja do pracy nie chce isc ,ze mam chore dziecko itp.

Ide was poczytac .Oliwka jeszcze spi :-).
Z tym urzędem pracy to jest.
Jak powiesz w urzędzie ,że z powodu małego lub chorego dziecka nie możesz iść do pracy to automatycznie wylatujesz z listy.
Urząd pracy wspiera osoby szukające pracy a nie wyłudzające ubezpieczenie jak mi to powiedziano....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Przychodząc i rejestrując się w urzędzie masz być na 100 % gotowa w każdej chwili podjąć pracę.:baffled::baffled:
Dla mnie to chore,ale tak właśnie jest.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

A i przypomniało mi sie
Dorota! Jak mogłas pić, skoro M ma być trzeźwy?????!!!!!!!! To byo paskudne. Skoro oczekujesz , że nie będzie pił, nawet przy takiej okazji, ( no bo jak inaczej) to dlaczego siedziałąś o bok i piłaś????!!!! To nie jest wsparcie!
Jestem za.
Dorotko zrobiłaś błąd dla mnie niewybaczalny i żadne tłumaczenia nie pomogą.
On Ci pozwolił,ale jakie on przeżywał katusze w środku ,tak wewnętrznie to tego nie wiesz.:no:
Ty się dobrze bawiłaś,a on na pewno cierpiał.
Zapewne pozwolił Ci ze względu na brata (mam taką nadzieję),bo może być też taka opcja kiedy zaistnieje podobna sytuacja.np: ktoś z jego rodziny przyjedzie i on Ci powie.
Ja Ci pozwoliłem jak przyjechał Twój brat to teraz Ty mi pozwól ,bo to mój.....ktoś tam.
Nieprzewidziane są różne sytuacje,dlatego powinnaś bardziej być przewidywalna i brać bardziej szczegółowo pod rozwagę jego słowa.

.Uwazam ze kazdy z nas wie na co moze sobie pozwolic a na co nie.On i tak wie ze ja pije raz na rok :-).Pytalam go wiele razy i nawet wlasnie przez telefon sie go pytalam.A wiem ze on by mi powiedzial.Z ta choroba jest tak ze to on jest chory a nie ja i to nie znaczy ze ja nigdy sie napisc lampki alkoholu nie moge :-).
.
Jak jest alkoholik w domu to tak jakby była chora cała rodzina.
Wszystkich obowiązuje abstynencja :tak::tak::sorry2::sorry2:

wstawie fotki jak zrobie no i jeszcze firanke musze wyprasowac pogoda super tak wiosennie.
Kamil mi kawe dopił ech
czekam na fotki

nie no szlak mnie trafi z tymi cytatami, zaznaczam nowe, a wyskakuja mi takie co juz dawno uzylam, ech...
Mam to samo i też się wczoraj wściekałam.:angry::angry:

Są tu jakies dziewczyny które biorą tabsy. Napiszcie mi czy macie jakies skutki uboczne lub wręcz przeciwnie i jak isę po nich czujecie
Biorę 3 rodzaj tabletek.
Dla mnie wszystkie odpowiadają z tych które brałam.
Gorzej jest z plastrami.
Dla mnie za silne i dużo za dużo.
Chodziłam po nich senna,libido spadło do 0 ,włosy z głowy wyjmowałam garściami,było mi niedobrze jak w ciąży,ciągle mogłam spać.:no: Dla mnie plastry to porażka,ale inni chwalą.:tak:

Dorota, jeśli chodzi o twojego M to on teraz twierdzi, że ok, ale za jakiś czas powie ci, że skoro ty możesz wypić kieliszek i on nie ma pretensji, to on też moze i na tym się skończy jego niepicie ... Ale też się nie wypowiadam więcej na ten temat. Wasza sprawa.
dokładnie jestem tego samego zdania:tak:

Witam kochane moje wtorkowo:happy:
As bałwanek śliczny:tak::tak::tak::tak::tak:zainspirowałaś mnie i dziś z Julką robimy to samo:tak::tak::tak::tak::tak::tak:tylko Julia chce robić domek z kuleczek:tak::tak::tak::tak::tak:zdrówka dla taty mam nadzieję że wszystko pójdzie ok:tak::tak::tak::tak::tak:
Agnes moja Julia miała rowerek 14 jak miała 3 latak i powiem ci że dorosła do niego w wieku lat 3.5:dry:no ale ona z tych mniejszych......ale ja bym spróbowała w sklepie ją dopasowac do jakiegoś rowerka bo 14 a 14...tzn inny model roweru już inaczej się dziecku jeździ..np Julia na kolegi rowerze śmigała tzn próbowała a na swoim tez 14 nie umiała bo u niej bardzo ciężko pedałować......mi się podobają te z frędzelkami sama jak byłam mała to taki chciałam oglądałam "cudowne lata" i tam dziewczyna Kewina taki miała ta śliczna czarnulka...ech......i myślę jak dziewczyny to nie nam się ma podobac nie tobie a Oliwce a jej napewno cukierkowy róż i frędzelki się spodobają:sorry2:ja różu nie lubie wręcz nie cierpię a moja Julia miała okres kiedy wszystko musiało być cukierkowe słodkie błyszczące no takie wręcz odpustowe...no nic trzeba i taki okres przeczekać...same przez taki przrechodziłyśmy:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:ja pamiętam jak się uparłam i na komunie kuzyna do niebieskiej sukienki miałam czerwone lakierki:baffled: zresztą za małe trochę:baffled: więc spokojnie z tym rowerem teraz dopiero się zaczyna na nie sezon i ceny będą lepsze i wybór większy:tak:a odnoszę wrażenie że masz trochę na niego ciśnienie że musi być już i koniec:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2: kochana a tłumaczenie że Oliwka widzi dzieci i chce....no dzieci dużo chcą to nie znaczy że mają to dostać już natychmiast,,,,,sorrki ale takie jest moje zdanie:sorry2:
Lunka nosz ....... to kiedy ponowny zabieg z tą nadżerką?????
Anabubka z tym nadgarstkiem kochana jak nic przeforsowałaś:-:)-:)-:)-(masz altacet w żelu?????bo jak masz to smaruj i może zawiń w opaskę elastyczną????albo zrób okład z wody z octem .....a ty juz z nim miałaś chyba problemy co???????????
Mlenko tacy sa rodzice:angry::angry::angry:wiem coś o tym pzerabiałam to w szkole Adama:baffled:Adam tez w tamtym semestrze z kolegą napisał brzydki list do koleżanki moja interwencja była natychmiastowa wstydził sie jak diabli musiał przeprosić dziewczynkę najpierw na forum klasy przy wszystkich a potem poszliśmy do jej domu z czekoladkami i przepraszał przy jej rodzicach...mama tej dziewczynki była w szoku i mówiła że nie trzeba że to tylko dzieci i aż tak nic strasznego nie napisał...a ja jestem innego zdania..zawstydziło go to okropnie i drugi raz zanim coś takiego zrobi 5 razy pomyśli a może nie zrobi nigdy bo będzie pamiętał ten wstyd:sorry2:a jego kolegi rodzice stwierdzili że nic się nie stało to tylko dzieci :wściekła/y:no i co???????juz jest na czarnej liście szkolnej bo nawyzywał i to okropnie wulgarnie dziewczynki w szatni:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
Dorotko nie unoś się proszę nie obrażaj ale ja jestem tego samego zdania co Lunka:baffled::baffled::baffled::baffled:nie pij przy nim nie powinno się prowokować wogóle sytuacji kiedy alkohol jest w domu no ale u was wyszło jak wyszło nie mieszkancie sami....ale powinnas w momencie kiedy alkohol zawędrował na stół przeprosić towarzystwo i wyjść ..ty masz być jego ostoja opoką....nie ważne że on mówi że ma w tobie oparcie .......on ma je mieć zawsze tak jak ty w nim...kochana nikt nie mówi że ty masz do końca życia nie pic bo on nie pije...ale ile on się leczy?????miesiąć?????dwa???????????to jest nic!!!!!!!!!!!!!!a ile pił???????kochana ja mam kolegę alkoholika .....dużo gadaliśmy nie raz...on był na dnie na samym......pił że:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:stracił wszystko ...a teraz jest kimś............kochana uwierz mi to nie jest dobre co zrobiłaś:no::no::no::no:przepraszam takie jest moje zdanie.
MH i co dostałaś się na to rtg?????????
u mnie za oknem świeci big big słońce ale pizgawa dalej no trochę mniejsza:sorry2:
sprzątnięte już mam,ziemniaczki do obiadu obrane,mięsko doprawione,Julia w domu kaszel ma taki że:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:no muszę ją przetrzymać:dry::dry::dry::dry:
wszystkiego najlepszego w dniu imienin dla naszej Helenki dużo słonka słodyczy
malinka z rodziną życzy;-)
Malinka dziękuję za pochwałę,zobaczysz jaka fajna zabawa z tym wyklejaniem.:tak:
Ja często z Klaudią tak kiedyś wyklejałam,a Kubuś do tej pory nie dawał rady przez tę obniżoną motorykę.
Wczoraj pokonał siebie i mu się udało.!!!!
Dziękuję za życzenia dla taty,przekażę.
Zgadzam się z Tobą co do rowerka.
Ja uważam,że dla takiego dziecka to trzeba dobrać model rowerku w sklepie.
14" nie jest równa 14" ,wystarczy,że będzie inna długość lub kąt nachylenia kierownicy i dziecko może sobie nie poradzić.:no:
Jeśli chodzi o rowerek to przede wszystkim komfort jazdy się liczy a nie wygląd a tego przez internet nie sprawdzisz.:no:

Witam się wtorkowo.
Hurra !!! i znów wygrałam z nauczycielkami.:tak::laugh2::laugh2::laugh2::sorry2::sorry2::happy::happy::happy:
Kocham panią dyrektor i fajnie,że mnie posłuchała.:tak:
Od dziś dzieci nasze w szkole nie wychodzą na przerwach same, tylko pod opieką nauczyciela wspomagającego.:tak:
Pani Kasia ma zniesione dyżury na górnym korytarzu ,ale i obiadki na długiej przerwie też.
Dostanie obiad jak nasze dzieci pójdą do domu.:sorry2:
Dodatkowo dyrektorka zorganizowała małą salkę do pracy z nimi na przerwach .Będą mieli zajęcia sportowe ,relaksację i wyciszanie lub ponowne tłumaczenie materiału,jak zaistnieje taka konieczność.:tak:
Ja mogę też pokazać Kasi masaż Wilbargera i kompensację stawów i ona będzie Kubusia dociskała co 2 godziny .:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
Dla niewtajemniczonych to coś takiego
Kompensacja stawów(dociskanie)
i następnie masaż Wilbargera szczotką chirurgiczną
[video=youtube;v7vXA2f9QRI]http://www.youtube.com/watch?v=v7vXA2f9QRI&feature=related[/video]
Ależ się cieszę.
Kolejna bariera pokonana.:-D:-D:-D:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::happy::happy::happy::happy::happy:

Cześć laski

Ale jestem zmordowana normalnie jakbym tone wegla przewaliła:-D:-D:-D

Nocke miałam do dup.. nie mogłam jakos spac i jestem nie wyspana , rano pojechałam na badania i to na czczo .masakra ledwo wysiedziałam tam a jeszcze taka kolejka ze godzine czekalam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:wkońcu blada sie zrobiłam i kilka osób przedemna mnie puscilo.........
Dobrze ze obok był sklep to szybciutko po buleczke poleciałam i było uz lepiej , a w domciu normalne sniadanie wkońcu zjadłam:-):-):-)i jest oki tylko spac mi sie chce a tu obiad trzeba robić:wściekła/y:

Kto co robi na obiad bo ja mam pustke w głowie jakos mysleć mi sie nie chce:no::no::no:

zaraz wracam ide was poczytać:tak:

Ja o plastrach nawet nie myślałam bałabym się czy się odklei, po niedzieli ide do gina i Paweł będzie musiał sie dostosować.
As podziwiam Cię, ja nie wiem czy miałabym tyle siły żeby pokonać to wszystko i ciesze sie że Tobie się udaje.

No wyszedł mi ten post długaśny że:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
Meduska to się naspał:szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D:-Dskąd ja to znam mój Antocha tak zawsze spał:-D:-D:-D:-D:-D:-D a do wózka no sie nie dziwie sama bym sie doczekać nie mogła:-D:-D:-D
Julka moja siedzi na laptopie swoim zabawkowym i bawi się w pisanie wyrazów tzn lektor mówi napisz latawiec i ona pisze a on powtarza po kolei litery i mówi na koniec czy dobrze czy źle:tak:ale w szoku jestem bo ja nie wiedziałam że ona zna juz wszystkie litery:szok::szok::szok:i że np wyraz czapka to :c:i "z" jest na początku:szok::szok::szok::szok::szok:kiedy ona sie tego nauczyła:szok::szok::szok::szok:
Brawa dla Julki.
Kuba się nauczył wszystkich literek na grze ABC z Reksiem.
Super gra edukacyjna polecam wszystkim serdecznie.:tak::-):-)

A więc kolejna kuracja powinna być po najbliższej miesiączce, ale zrobię po nastęnej, bo teraz nie będę miałą kasy, żeby to tylko x1, ale na dwa opakowania to juz nie wyciułam.
Uważam, ze Wasza postawa była wzorowa, Adaś zrozumiał i najadł się wstydu-nie zapomni
No i dołączam się do życzonek!!!

povczytałam o niej troszkę i była by super, tylko można ją używać do 35 r.ż , no i cena, musze sie rozejrzec u siebie po ile to cudo!!! Jeśli koło 30zł, to się skusze ( za tabsy daję 13zł, więc różnica jednak jest ) , bo niekonieczność pamiętania o tabsach bezcenna o wadze nie wspomnę, hihi

A no włąśnie-AS my tez dziś cos "ładnego" wylepimy-dzięi za pomysła.
Proszę bardzo.
Lunka co ty za tabsy bierzesz za 13 zł.?
Ja za swoje płacę ok.40 zł często nawet 47 :zawstydzona/y::zawstydzona/y::szok::szok:

...
Zgadzam się z Tobą co do rowerka.
Ja uważam,że dla takiego dziecka to trzeba dobrać model rowerku w sklepie.
14" nie jest równa 14" ,wystarczy,że będzie inna długość lub kąt nachylenia kierownicy i dziecko może sobie nie poradzić.:no:
Jeśli chodzi o rowerek to przede wszystkim komfort jazdy się liczy a nie wygląd a tego przez internet nie sprawdzisz.:no:

...

Dokadnie, urok rowerka nic nie da jak sie bedzie źle jeździło.

MH dużo zdrówka dla Helenki :-D:-D:-D
Niech Ci słonko ciepło gra,
niech Twój uśmiech długo trwa,
nie trać swej wesołej minki,
dziś są Twoje Urodzinki!

reklama
Hejka lasencje ,troszkę podczytałam ,ale tyle piszecie ,ze nie jestem w stanie wszystkiego ogarnąć.
Agnes rowerek teraz to będzie taki mały trójkołowy ,bo Oliwka mała ,poczekaj troche ,albo zainwestuj w taki z dokręcanymi kółkami,ale szczerze ci powiem wątpię by polubiła jezdzęnie ,bo ona ma 2i pól roku ,a to jest duzy wysiłek,na pewno będziecie musieli ją pchać na kijku,(też warto zeby rowerek miał z tyłu kijek)
No i jeszcze muszę wtrącić swoje 3 grosze ,jeśli chodzi o Dorotę ,a ja uwazam inaczej w końcu to G jest alkoholikiem ,a Dorota wspiera go z całych sił i trwa przy nim.To nie ona jest uzależniona i jeśli ma ochotę raz na rok napoić sie likieru z gośćmi to jej prawo,G jest sam sobie winny i to on powinien być abstynentem.Musi G umieć powstrzymywać sie ,i sam pilnować, Dorota za niego tego nie zrobi.

no,Lunka te szablony to od Beaty:-D

U mnie git,wczoraj siłka tak mnie wykonczyła,ze ledwo żyłam wieczorem:-D przetrenowana jestem czy co??:-D
Dzieci w szkole ,m w pracy ,a właśnie pisałam wam ,ze nie ma pracy...no i moi rodzice wymyślili ,ze zrobia remont łazienek dla wczasowiczów byleby tylko jakieś zajecie chłopaki mieli,za paare groszy ,ale lepiej te parę groszy zarobić niz pozyczać ,choć i tak nie starczy na wiele.

Do góry