reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

MALINKA troche mnie to dziwi ze pracujesz bez umowy :baffled: tyle miesiecy czy nie myslałas zeby to jakos zmienic ? chociaż powinnac miec nawet na 1/2 ettu czy 3/4 ale zawsze to umowa
kochane moje ja nie jestem zatrudniona przez casto tylko przez firmę zewnętrzną tej mojej szefowej casto by sobie na to nigdy nie pozoliło:no::no::no::no: a umowy mieć nie mogę :no::no::no::no:jestem na urlopie wychowawczym :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: nie wolno mi pracować :no::no::no::no::no: bo będącna urlopie wychowawczym możesz podjąć tylko taką pracę w trakcie której możesz sprawować osobistą opiekę nad swoim dzieckiem :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
Joasiu nie mam koneserów w rodzinie :no: ale wystaw na allegro napewno sie chętny znajdzie :tak::tak::tak::tak::tak:
Kernuś a jak ma być na USG no bosko zobaczysz groszka posłuchasz bicia serduszka i dowiesz się że wsio ok:tak::tak::tak::tak::tak:
A co do tej naszej Gosiuni no to fałszywiec jakich mało nie tylko ja się na niej poznałam :sorry2:tzn ja ją najszybciej rozszyfrowałam :confused:bo jakoś tak pierwsze spojrzenie jak przyszłam do pracy i od razu wydała mi sie fałszywa ale myślałam no czas pokaże nie ma co siać boruty może się mylę:confused: po jakiś 2 tyg mój kumpel ja rozgryzł i jakoś tak się zgadaliśmy...potem kolejny ją rozszyfrował że ściemnia np idzie na górę czyta gazetkę w damskiej szatni schodzi po godzinie i mówi że sie tak narobiła że spocona jak szczur że brudasy itp...ale zapomniała zabrać któregoś razu mopa i wody :-D:-D:-D:-D:-D albo mamy telefon tki do odbierania zgłoszeń jak np na kasie się coś rozsypie rozleje itp i mówiła chłopakom jak to miała po 20 zgłoszeń że sie natyrała jak osioł i chłopaki jej współczuli smieci za nią znosili bo wykończona ale zdziwiło ich to że jak mają 2 zmianę i są od 14 do 18 z nią to zero zgłoszeń :confused: pytali mnie pare razy czy mam dużo zgłoszeń ja zgodnie z prawdą mówiłam czasami wcale czasami 4-5 ale bez sensacji.....i kiedyś ona narzeka jak to się narobiła że tyle zgłoszeń że telefon czerwony żeby jej pomogli śmieci znieść itp ci jej pomogli a potem na punkcie gdzie pani dzwoni ze zgłoszeniami mówią ale zwariowany dzień tyle zgłoszeń pani Małgosia miała....a dziewczyna oczy w słup bo nie było wcale zgłoszeń:szok: no i potem kilka razy podsłuchali jak to nadaje na resztę ekipy do szefowej jak ta przyjedzie jak kłamie i przestali jej pomagać czy cokolwiek mówić:crazy: potem na samym końcu połapała się na niej druga pani która z nią pracowała od 10-14.30 bo ta jej zawsze pomagała bo ta się nie wyrabia mówiła jej o wszystkim czasami jak była zła na szefową to cos tam powiedziała ta jej słuchała współczuła itp a potem kiedys była szefowa ta poszła do domu a Gosiunia została z szefową w naszym pomieszczeniu a pani B musiała wrócić bo klucze od domu zostawiła w szafce weszła na korytarz i słyszy jak ta do szefowej nadaje że pani B wcale się nie wyrabia że ciągle ją o pomoc prosi że do pracowników na szefowa nadaje itp pod nią się nogi ugieły weszła i pyta co ty Gośka mówisz????dlaczego kłamiesz przecież to ja tobie pomagam bo nie dajesz rady:crazy::crazy::crazy::crazy: zaczeła się z nią kłócić ale szefowa szybko to ucieła że nie życzy sobie kłótni w załodze itp......... więc jaka ona jest my wiemy ale sęk w tym że mocnych na nią nie ma bo szefowej wszystko donosi i ma u niej mocną pozycję...nawet głupotę typu ktoś się spóźnił 5 minut juz szefowa wie........nikt z nią nie przystaje dlatego taka zmiana ekipy Gosiuni jest na ręke:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a szefowa sama się pewnie o tym przekona i niech ma za swoje jak jej casto umowy na kolejny rok nie przedłuży bo nie będzie w sklepie czysto:angry:

reklama
o kurcze:szok::szok::szok::szok: a co to za post:szok::szok:

witam sie z Wami ale nie mam pojecia co to za post powyzej:szok::szok:

walne cos z pamieci ale tak fdlugo czytalam ze nie wiem czy duzo odpisze:baffled:

Iwcik trzymam kciuki za usg.Szwagrowi to tam dobra dawke walnij i szybko mu minie.Biedny oddychac nie umie a pamietam jak bylam co taki chory wrocil.Walnij mu dawke max witaminek i napewno bedzie dobrze:tak:

Agnes doczytalam ze rowerek zatryzmany dla Was mam nadzieje ze Oliwka da rade na nim jezdzic i ze bedziesz mogla go zakup[ic.Cena niezla jak na promocje:szok:duzo upuscili:tak:

Dorota wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy,Duzo zdrowka i milosci, zycia pelnego radosci, spelnienia marzen iw szystkiego czego pragniecie:-)

Natalineczka piekne zdjecie.,Niech fasolka rosnie duza duza i okraglutka :))Tulam odnosnie kredytu...

Dowikla Twoj to niespodzianke chcial Ci zrobic:szok::-D fajnie ze przyjedzie ale szkoda ze na swiet go nie bedzie z Wami:sorry2:I co zsnela Wiki na dywanie?

AS wspolczucia znow u Was zla wiadomosc- zalanie ale pocieszajac ajest wiadomosc ze szkoly.Wiodac Pani dyrektor Cie lubi:-)

Luna na wysokie cisnienie grefruty to wiem bo moj tato tez ma wysokie cisnienie i swietnie pamietam jak grejfruty wcinal:tak:Sama poczytam o tym krazku z ciekawosci

Malinka Jula jak madra dziewczynka mam nadzieje ze moja tez bedzie chciala sama sie uczyc bo jak narazie to glupoty jej w glowie:-D

Joanna zdrowka dla Gabi a rosolek jest dobry na wszystko:tak:

Mamita ja zawsez mam problem z prezentem dla faceta:baffled:moze portfel?

dobrze gada!! nalejcie jej:tak::tak::tak::tak:
anka jaki fajny post:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
natalineczka cholerna biurokracja:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ale lepiej się nie kłócić...ohhh jakosmusicie torozwiązać...
MH jak Helenka???
wiem kochana ale wszystko jest tj na mojej glowie i ja sie najbardziej martwie tym wzystkim, przynajmniej takie odnosze wrazenie, szwagier wogole ma to gdziesz, dla niego jak bedzie to bedzie jak nie to nie, kuźwa ale on nie ma dzieci i jest kawalerem wiec mu sie nie spieszy a co my mamy powiedziec:confused::confused::confused::confused::confused::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
za kazdym razem jak chce m naklonic do wspolpracy i zeby zaczal cokolwiek zalatwiac to on mnie zbywa i mowi ze truję:crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:
i tak siedze z tym sama, mowi njapierw ze musi wiedziec czy dostani kredyt ale zeby isc do banku i sie dowiediziec to nie kur...
mowi ze musi wiediec ile dostanie wpisu na umowe ale z szefem pogadac nie podzie, ja nie wiem on mysli ze szef sam do niego przyjdzie??
a moze ze ja pojde??
z mama swoja nie pogada ani o przepisywaniu ani o niczym innym
a z moim tata planuja juz jak to beda robic:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
niech sobie panuja dalej, i na tych planach sie skonczy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

NATALINECZKA warto zasięgnąć opini nie tylko w jednym banku...bo różne banki mają różne wymagania...a nawet gdyby to warto z teściową pogadać że chałpa się sypie nie wiem zrobić naradę rodzinną że nie wiem przepisane na jednego a ten będzie musiał po jakimś czasie drugiego brata spłacić......a mężem potrząśnij bo sam bank i kredyt do niego nie przyjdzie...i spokojnie kochana ty nie możesz się denerwować:tak:
Anka a co to za post:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-DNO GENIALNY:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
BEATA super że po sadyście ok i nic nie bolało:tak::tak::tak::tak: a dowcip super już go gdzieś słyszałam ale uśmiałam się przednio:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

NATALINECZKA warto zasięgnąć opini nie tylko w jednym banku...bo różne banki mają różne wymagania...a nawet gdyby to warto z teściową pogadać że chałpa się sypie nie wiem zrobić naradę rodzinną że nie wiem przepisane na jednego a ten będzie musiał po jakimś czasie drugiego brata spłacić......a mężem potrząśnij bo sam bank i kredyt do niego nie przyjdzie...i spokojnie kochana ty nie możesz się denerwować:tak:

widzisz wlasnie o to chodzi ze jakbysmy sobie wyremontowali pół chałupy to mielibyśmy mniejszy kredyt bo na remot tylko polowy domu, i nie musielibysmy splacac szwagra bo nas na to nie stac, no i oczywiscie jeszcze sprawa ze tesciowi trz by bylo mieszkanie jakies kupic a tak to pol chalupy by bylo do ich dyspozycji, a nie chcemy mieszkac z tesciem bo on z tych co to "lubi sobie wypić" w glebszym slowa tego znaczeniu wiec duze oszczednosci bysmy mieli jesli ta chalupa by poszla na pol a z czasem gdyby nam miejsca brakowalo zawsze od naszej strony mozna dobódówke walnac i juz.

ellooo

Wczoraj jakos nie mialam weny na kompa.Do poludnia bylam u jednej kolezanki potem zakupki, obiadek i na 17 ejchalam do Agnieszki.Bylysmy na spacerku potem herbatka u Agi
Wrocilam po 19 Laura zjadla kolacje, pizamka, spanko.
Oczywiscie tatus umyl zeby:-D:-D:-D
Ja zrobilam sobie kapiel w wannie i polezalam w piance.Po czymo 22:30 poszlam spac.laurze cos i przysnilo i wzielam ja do siebie spac a ze moj zasnal przed tv to laura spala ze mna do rana tzn do 10:-D:-D:-D
Moj sie przebudzil o 5:30 chyba zimno mu sie zrobilo bo slyszalam jak tv wylaczal:-D:-D
My wstalysmy zrobilam sniadanko i wzielam sie za mycie okiem:-):-):-):-)
Teraz Lali sie bawi a ja musze sie ogarnac bo latam w desiku a na 15 umowilam sie na sale zabaw wiec trzeba cos ze soba zrobic zeby jakos wygladac:-D:-D

no i Lali z gryzakiem przyleciala:-D:-D:-D

Na obiad mialam w sloiku grochowke to sie nie wysililam i ja odgrzalam:-D:-D
Wieczorem zrobie makaron z warzywkami z sosikiem i gotowe:-) Pewnie tez kolo 19 wrocimy

Dzwonilam do Siostry ale nie odbiera zraz dzwonie drugi raz bo sie stresuje tym usg

oj Natalineczka to macie twardy orzech do zgryzienia:dry:
Anka to się chłop ci wyspał:-D:-D:-D kocykiem nakryłaś go chociaż????????:-D:-D:-D:-D:-Ddaj znać co u Iwcik jak sie dodzwonisz :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

a oto nasze male cos, na nast usg bedze wiadomo juz kto to sie gniezdzi:tak::tak::tak:
Zobacz załącznik 220747
mam uż 4,5 cm i 11 i pół tyg:tak::tak::tak::tak:
Piękne ujęcie, hihi, będzie modelka, bądź model, hehehehe

Kerna, a nie da się odstawić auta i kupić ubezpieczenie jak kasa będzi epewniejsza? Ja się za bardzo na tym nie znam, taka luźna propozycja.

Natali sytuacja patowa, można rzec. Kurcze, jak nie w te, to w tamte, nie iwem, co Ci poradzić, żeby chociaz chłopu chciało iść się cos pozałatwiać, wywiedzieć to juz coś, a tak, stoicie niemal w miejscu.

reklama
musisz kochana byc dobrej mysli a jeśli mowa o łzach to tylko tych szczęśliwych:tak::tak::tak::tak::tak: wszystko bedzie dobrze jestem tego pewna:tak::tak::tak::tak:

mo m jest tech tech zywienia ale watpie zeby mogl cos pomoc bo pracuje w kamieniarstwie:sorry2::sorry2::rofl2::rofl2::rofl2:

widze baaaardzo aktywna mama podziel sie troszke ta energia bo mi jej calkowicie brak:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-D:-D
:-D
nie jestes sama, ja jestem daleko w polu a checi mi zadne nie przychodza:no::no::no::no:

witam was jestem juz wczraj nie wpadlam bo wieczorem tesciowa dzwonila na skype i m siedzial a ze za darmo to prawie god rozmawiali zreszta taka jakas bylam ze nawet nadrabiac nie mialam sily:no::no::no:

a oto nasze male cos, na nast usg bedze wiadomo juz kto to sie gniezdzi:tak::tak::tak:
Zobacz załącznik 220747
mam uż 4,5 cm i 11 i pół tyg:tak::tak::tak::tak:
a termin coraz blizszy zarka urodzin:tak::tak::tak::tak:
ciekawe czy uda mi sie wstrzelic;-);-);-);-)
badal mnie chyba z 5 min nie mogl znalezc faldu tego na karku ale w koncu znalazl nt wynosi 1,2 nie wiem czy to dobrze ale chyba tak:tak::tak::tak::tak:
tylko skierowanie na badania morf, mocz i PTA, bo slaba jestem jak nie wiem co:no::no:
Ale super:tak::tak::tak:Ciesze sie ze wszystko jest dobrze:-):tak:
Natalieczka, fałd musi mieć mniej niż 2 mm, więc jest ok :tak:

Malinka, tulam cię mocno :-:)sorry2: Współczuję bardzo tej sytuacji, szkoda, że ludziska nie rozumieją, że wystarczyła by odrobina szczerość a innym żyło by się lepiej :sorry2:

A mnie strasznie martwi samopoczucie Helenki, doła mam przez to okropnego :no:
Biedna Helenka:no:Koniecznie daj znac po lekarzu
długo obliczałaś prawdopodobieństwo???:-D:-D:-D:-D
Malinka a mi się wydaje, że cie nie zwolni:tak: jakoś tak....mam wrażenie że chodzi tu o coś lub kogos innego. A tamtej Gosiuni to bym zorbiła kawusię z dodatkeim przeczyszczacza:angry:
A tak w ogóle..to taka firma i zatrudnia na czarno:confused::confused::confused: yyyyy nie boją się:confused::confused:
Hehe dobry pomysł z tym przeczyszczaczem:tak::tak::tak:MALINUS zrob tak koniecznie;-):-D:-D:-D
ellooo

Wczoraj jakos nie mialam weny na kompa.Do poludnia bylam u jednej kolezanki potem zakupki, obiadek i na 17 ejchalam do Agnieszki.Bylysmy na spacerku potem herbatka u Agi
Wrocilam po 19 Laura zjadla kolacje, pizamka, spanko.
Oczywiscie tatus umyl zeby:-D:-D:-D
Ja zrobilam sobie kapiel w wannie i polezalam w piance.Po czymo 22:30 poszlam spac.laurze cos i przysnilo i wzielam ja do siebie spac a ze moj zasnal przed tv to laura spala ze mna do rana tzn do 10:-D:-D:-D
Moj sie przebudzil o 5:30 chyba zimno mu sie zrobilo bo slyszalam jak tv wylaczal:-D:-D
My wstalysmy zrobilam sniadanko i wzielam sie za mycie okiem:-):-):-):-)
Teraz Lali sie bawi a ja musze sie ogarnac bo latam w desiku a na 15 umowilam sie na sale zabaw wiec trzeba cos ze soba zrobic zeby jakos wygladac:-D:-D

no i Lali z gryzakiem przyleciala:-D:-D:-D

Na obiad mialam w sloiku grochowke to sie nie wysililam i ja odgrzalam:-D:-D
Wieczorem zrobie makaron z warzywkami z sosikiem i gotowe:-) Pewnie tez kolo 19 wrocimy

Dzwonilam do Siostry ale nie odbiera zraz dzwonie drugi raz bo sie stresuje tym usg
Ale mialas fajny dzionek:tak::tak::tak:A mezulek sie wyspal chociaz:confused::-D:-D:-D
Daj znac jak dodzwonisz sie do siory:tak::tak::tak:
A i fajnego posta napisalam wczesniej;-):-D:-D:-D

My juz w domku bo wzielam mlode i poszlysmy po Dominika:tak:Teraz dziewczynki spia,Dominik u siebie a ja wypilam capucinko i pozeram zupke pomidorowa amino:szok::szok::szok:
Przed wysjciem umylam sobie okna u dziewczynek i chyba tak na raty bede myla az wkoncu umyje wszystkie:tak:Ale zanim to nastapi to juz z powrotem bede pewnie musiala myc od poczatku hehe:-D:-D:-D
W drodze powrotnej ze szkoly zlapala nas taka sniezyca ze szok:szok::szok::szok::szok:A chwile pozniej wyszlo slonce:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Do góry