Kasiiula
mamusia Pawełka :)
u mnie roznie spi czasem od 21 do 4 razno czasem do 2czyli jednak nie ma sztywnego przepisu tylko sypie się na oko ?
a jak dajecie swoim skarbom taki posiłek na noc ( tzn o której wieczorem ) to ile potem śpi ???
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
u mnie roznie spi czasem od 21 do 4 razno czasem do 2czyli jednak nie ma sztywnego przepisu tylko sypie się na oko ?
a jak dajecie swoim skarbom taki posiłek na noc ( tzn o której wieczorem ) to ile potem śpi ???

Jedyne co mi przychodzi do glowy to go przetrzymac dluzej bez mleka, najpierw 15 min, potem pol godziny itd. I w efekcie bedzie bardziej glodny wiec zje wiecej. Ale to tylko teoria, w praktyce moze byc trudno![]()
a moze herbata oszukac.... ale kurde jak wypije herbate to zaraz ulewa nia bo wodnista strasznie ...Jedyne co mi przychodzi do glowy to go przetrzymac dluzej bez mleka, najpierw 15 min, potem pol godziny itd. I w efekcie bedzie bardziej glodny wiec zje wiecej. Ale to tylko teoria, w praktyce moze byc trudno![]()
u nas było podobnie ale trwało to tylko kilka dni... nie wiem od czego to jest zależnedziewczyny moj synek je po 60ml czasem ciut wiecej ale co 2h ... co zrobic zeby jadl wiecej a rzadziej ? oszukiwac woda? ale ile moge go oszukac pol h ? czy nawet do godizny? jedynie na noc zje wiecej nawet 150ml bo to z kaszka bananowa wiec wcina ... a tak nie chce...
u mnie bylo trudno:/ i tak naprawde w pewnym momencie on sam zaczal jesc co 3 h, 3,5 i je teraz 100ml najwiecejtaki i sie trafil, ale bywa ze i po 2,5 h sie domaga, nie zabraniam i go przetrzymuje dluzej na spacerze np
mnie sie wydaje kasia, ze musisz poczekac az on sam sie unormuje....przeciez go nie zmusisz zeby wiecej zjadl.....taki okaz ci sie poprostu trafil....moja je 160 czasem 180 co 4,5-5htroche malo....ale rosnie, jest zadowolona wiec staram sie nie martwic.....dzis dalam jej troszke jabluszka...ale wcinala....hahaha nagralismy ten historyczny moment...kalendarzowo nie ma jeszcze 4 miesiecy ale ma juz 16tyg wiec jestem pewna, ze nic jej nie bedzie![]()