reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mleko, papki i kanapki :)

to odważna jesteś :) mnie też korci aby coś podać więcej, mężowi dziś wspomniałam zeby moze dziś dodać łyżeczke-czy dwie kaszki do mleczka wieczorem, ale tylko on bąknął ze raczej za wcześnie..a ja już nie mogę sie doczekać, aż bedę go karmiła łyżeczką :)
A powiedz mi , bo podałaś mu jabłuszko przetarte ze słoiczka- a ze córcia malutka- nie miała problemów z połykaniem?? udało Ci sie ją nakarmić łyżeczką bez problemów ??? :)
gosia ja tez dawalam wczesnije kasze daje juz dluzszy czas ale na noc do butli a jabłuszko jest srarte i synek moj ładnei łykał :) mnial zabawe przy tym ale z tego co pamietam to np Mamulicy synek nie chcial łykac i grymasił

reklama
a ja wlasnie dałam małemu mleko z łyzeczka kaszki <z zalecenia pani doktor bo mały mało przybrał znow> no i jak zwykle jadl 60 to cale 120 zjadl :) zobaczymy za ile bedzie wołał na jedzenie etraz :)

a ja tylko o lyzeczce, poniewaz dajemy ignasiowi takie lekarstwo na brzuszek 3x dziennie na lyzeczce to on swietnie sobie radzi:tak: super je z tej lyzeczki, od razu, no i oczywiscie pyszczka otwiera od razu bo widzi ze cos do jedzonka:laugh2: a potem zonk bo niedobre (sama probowalam):baffled:

ulenka jesli chcesz namiary na dobra pediatre ktora nam dala te kropelki na brzuszek to napisz mi na priv:) pediatra jest z raszyna, uwazam ze dobra, ale to moje zdanie:)

jak dawac te sloiczki 1 na dzien po polowie 2razy , czy sloiczek na 2 dni??
Moj zjadl dzis pol jabłuszka i cyca i spał 2 h szok:O: i na spacer już za pozno hah

Cleo - słoiczki mozna trzymac w lodowce 48 godzin czyli jeden sloiczek moze starczyc na 3 dni. Otwierasz dzis np o 15 dajesz dzis, jutro i pojutrze ok 15 wiec jest 48 godzin otwarty:-):-)

Gratulacje, widac zasmakował:tak:

Ale jesli dawalo sie prosto ze sloiczka i zostalo to niestety juz nie mozna dac. tak samo raz podgrzanego obiadku drugi raz nie wolno podgrzewac i kaszka nadaje sie tylko bezposrednio po przyrzadzeniu. Takie sa zasady a i tak widze ze mamy roznie robia ;-) a zamkniete sloiczki oczywiscie nie trzeba trzymac w lodowce a w szafie wystarczy.

reklama
Dziunka najlepiej wyjac czesc obiadku/jablka ze sloiczka i wlozyc do miseczki, a reszte do lodowki i problem z glowy ;-) Ja tak bede robic , kupilam juz takie malutkie porcelanowe miseczki i teraz musze czekac do 5-6 miesciaca .

Do góry