reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama
Cleo - słoiczki mozna trzymac w lodowce 48 godzin czyli jeden sloiczek moze starczyc na 3 dni. Otwierasz dzis np o 15 dajesz dzis, jutro i pojutrze ok 15 wiec jest 48 godzin otwarty:-):-)
to wiem
Gratulacje, widac zasmakował:tak:

Ale jesli dawalo sie prosto ze sloiczka i zostalo to niestety juz nie mozna dac. tak samo raz podgrzanego obiadku drugi raz nie wolno podgrzewac i kaszka nadaje sie tylko bezposrednio po przyrzadzeniu. Takie sa zasady a i tak widze ze mamy roznie robia ;-) a zamkniete sloiczki oczywiscie nie trzeba trzymac w lodowce a w szafie wystarczy.
to tez wiem

chodziło mi raczej jaką porcję można dziennie takiemu maluszkowi dać??czy cały słoiczekna dzień może zjeść w ratach czy połowa??

dzis dostałam ta przesyłkę reklamowa z hippa..była tak próbka mleka po 6 miesiącu i ulotki...ta próbka wazna do konca roku... ale i tak wczoraj zarejstrowałam sie do nich na strone...

dodaje do mleka z polecenia lekarza po 1 miareczce kaszki smakowej do mleka i nawet taka ilosc sprawia ze Paweł wcina 120ml smakiem :) super !

Tak samo oszukiwalam Julie - ona nie chciala pic mleka od jakiegos 8 miesiaca wiec dodawalam kaszki smakowej i po problemie :tak:

to tez wiem

chodziło mi raczej jaką porcję można dziennie takiemu maluszkowi dać??czy cały słoiczekna dzień może zjeść w ratach czy połowa??

Najpierw po pol sloiczka a jak zobaczysz ze bardzo chce wiecej to caly sloiczek na luzie mozesz dawac. I nie rob tego w ratach ale jako posiłek - podwieczorek np lub drugie sniadanie. Pozniej bedzie jesc obiadek + deserek.
Mozna tez dodawac deserek do kaszki.
No i jak po deserku maly bedzie glodny to mozesz dac cyca.

dziewuszki, poniewaz moj maluszek skonczyl juz 4 miesiace planuje wprowadzic mu do jadlospisu nowosci, ale nie wiem od czego zaczac...
pomozcie!
jablko, marchewka, sloiczek czy kaszka ryzowa o smaku np. bananow?

Najpierw po pol sloiczka a jak zobaczysz ze bardzo chce wiecej to caly sloiczek na luzie mozesz dawac. I nie rob tego w ratach ale jako posiłek - podwieczorek np lub drugie sniadanie. Pozniej bedzie jesc obiadek + deserek.
Mozna tez dodawac deserek do kaszki.
No i jak po deserku maly bedzie glodny to mozesz dac cyca.

Poł słoiczka na poczatek?? A to nie za duzo?? Ja slyszalam za 1-2 łyżeczki

dziewuszki, poniewaz moj maluszek skonczyl juz 4 miesiace planuje wprowadzic mu do jadlospisu nowosci, ale nie wiem od czego zaczac...
pomozcie!
jablko, marchewka, sloiczek czy kaszka ryzowa o smaku np. bananow?

Mi sie wydaje ze mozesz zaczac od czego chcesz, byle bylo dozwolone po 4 miesiacu czyli nie szynka napewno;-) Wprowadzaj produkty pojedynczo i z kilkudniowa przerwa, zeby zobaczyc jak maluszek reaguje. Na poczatek (z tego co slyszalam) 1-2 łyżeczki . Miłego ucztowania ;-)

a ja z kolei mam taki problem, nie sadzilam ze bede taki miec;-) od czasu szczepienia rota (albo zbieg okolicznosci) ignas zaczal mniej jesc:sorry2: tzn co 3, 4 h je mi po 60ml, w nocy wcina cale 100ml lub 120ml co 3 godziny, czy to kwesita tego szczepienia moze byc? czy moze troche zwolnil (nawet bardzo), oczywiscie wagowo sie nie martwie ale dziwne to dla mnie jakies, co myslicie?

a ja z kolei mam taki problem, nie sadzilam ze bede taki miec;-) od czasu szczepienia rota (albo zbieg okolicznosci) ignas zaczal mniej jesc:sorry2: tzn co 3, 4 h je mi po 60ml, w nocy wcina cale 100ml lub 120ml co 3 godziny, czy to kwesita tego szczepienia moze byc? czy moze troche zwolnil (nawet bardzo), oczywiscie wagowo sie nie martwie ale dziwne to dla mnie jakies, co myslicie?

Być może , moja po szczepieniu tez mniej jadla. Kiedy mieliscie szczepienie?? Podobno 3 dni po szczepieniu moze tak byc. Wiadomo kazde dziecko inaczej reaguje ;-)

reklama
Być może , moja po szczepieniu tez mniej jadla. Kiedy mieliscie szczepienie?? Podobno 3 dni po szczepieniu moze tak byc. Wiadomo kazde dziecko inaczej reaguje ;-)

ilona dzieki za odpowiedz:)szczepienie mielismy we wtorek, moze to to, wiesz jakos sie nie martwie, bo moja parowa to zawodnik sumo ale mimo wszystko:)

Do góry