reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

mój Maluch dziś zasnął przy karuzelce - chyba był trafiony zakup. uwielbia projektor.
No właśnie- chcemy młodej kupić huśtawkę i zastanawiam się nad taką z projektorem. Mówisz że warto?
Dziewczyny, czy któraś ma inną huśtawkę niż fisher price rainforest? I ile za nią płaciłyście?- pytam o uzywaną.

reklama
No właśnie- chcemy młodej kupić huśtawkę i zastanawiam się nad taką z projektorem. Mówisz że warto?
Dziewczyny, czy któraś ma inną huśtawkę niż fisher price rainforest? I ile za nią płaciłyście?- pytam o uzywaną.

my mamy karuzelkę przy łóżeczku z projektorem.
a huśtawkę mamy fisher price aquarium - 280 zł (już z przesyłką).

dziewczynki,,, jakie macie karuzele z fisher price???? bo ja chce kupic cos malej i nie bardzo wiem co... mamy co prawda jedna ale taka zwykla i gra tylko moze 3 min,,,, a slyszalalm ze macie takie 18 minutowe........

A moja mała chyba złapała rytm- kładę ją lulu około 19- wcześniej kładłam ją jak najpozniej- jakos kolo 23 ale byla potwornie marudna. Teraz klade ja o 19, budzi sie okolo 22 na pol godzinki i potem juz budzi sie tak jak zwykle- miedz 2-3 i miedzy 4-5, 6-7. A przed 8 juz jest taka konkretna pobudka. Potem jakoś po 9 polgodzinna drzemka, kolo 12, 14,16 i znów o 19

A moja mała chyba złapała rytm- kładę ją lulu około 19- wcześniej kładłam ją jak najpozniej- jakos kolo 23 ale byla potwornie marudna. Teraz klade ja o 19, budzi sie okolo 22 na pol godzinki i potem juz budzi sie tak jak zwykle- miedz 2-3 i miedzy 4-5, 6-7. A przed 8 juz jest taka konkretna pobudka. Potem jakoś po 9 polgodzinna drzemka, kolo 12, 14,16 i znów o 19

no to Ci fajnie. mój załapał rytm nocny - kąpanie ok. 18:30-19:00, godzina na kąpiel, ubranie, jedzenie, zaśnięcie i pobudka ok. 4 nad ranem. a później o 6 rano i koniec spania... bo później to dopiero na spacerze ok. 13-14.

chyba się wezmę za jego spanie w dzień - tylko jak?

mataka- my mamy taka-KARUZELA KLASYCZNA TINY LOVE KURIER 24 H (930704676) - Aukcje internetowe Allegro
Cherie- ja wlasnie wiem ze to karuzelka ale powiedz mi czy Twoim zdanie m warto kupic taka hustawke z projektorem? bo karuzelke juz mam ale bez i teraz tak sie zastanawiam czy ten bajer przyda sie w hustawve czy i nez tego hustawka jest dosc atrakcyjna. Na hustawke mozemy sporo wydac bo na razie jedyne nasze zakupy dla malej to wozek i karuzelka- reszte praktycznie dostalismy- no wiadomo ze jeszcze jakies pieluchy, butla, smoczek... Ale malutka dostala sporo kasy i chcemy jej jakis bajer zafundowac

mataka- my mamy taka-KARUZELA KLASYCZNA TINY LOVE KURIER 24 H (930704676) - Aukcje internetowe Allegro
Cherie- ja wlasnie wiem ze to karuzelka ale powiedz mi czy Twoim zdanie m warto kupic taka hustawke z projektorem? bo karuzelke juz mam ale bez i teraz tak sie zastanawiam czy ten bajer przyda sie w hustawve czy i nez tego hustawka jest dosc atrakcyjna. Na hustawke mozemy sporo wydac bo na razie jedyne nasze zakupy dla malej to wozek i karuzelka- reszte praktycznie dostalismy- no wiadomo ze jeszcze jakies pieluchy, butla, smoczek... Ale malutka dostala sporo kasy i chcemy jej jakis bajer zafundowac

nie wiem jak z projektorem w huśtawce, chyba kasiekkrk ma taką dla Rysia więc może coś więcej Ci powie.
ja koniecznie chciałam projektor, żeby pomógł Danielkowi w wieczornym zasypianiu. i pomaga.
a w naszej huśtawce jest kula z wodą i światełkiem zmieniającym kolor - to interesuje Danielka najbardziej. tyle że coraz bardziej go zaczyna ta huśtawka nudzić... więc pewnie będziemy ją sprzedawać niedługo i kupimy bujaczek do 18 kg.

Aluś już śpi wykąpany i nakarmiony. Troszkę pomarudził ale smok uspokajacz zdał egzamin:) Ja szukam krzesełek do karmienia bo moja mama chce zafundować, żeby już było:)

reklama
Cherie- spróbuj go zmęczyć- moja pogada, pomacha kończynami, łaskoczę ją, gadam, a jak już się trochę zmęczy to biorę ja na leniwca-na mojej ręce brzuszkiem w dół i zazwyczaj w tej pozycji się wycisza i wtedy ją kładę do leżaczka i zasypia zazwyczaj. Bo do tej pory nosiłam, bujałam, próbowałam ją uśpić na różne sposoby i nic- dopiero ta leniwcowa pozycja pomogła. Dziecko jest główką w dół i nic go nie rozprasza, do tego brzuszek lepiej sie ma bo jest masowany. Aha- jeszcze jeden patent- L:idka ma taki mięciutki kocyk, który uwielbia i jak już ją odkłądam do lezaczka czy na łózko to rożkeim tego kocyka przykrywam jej policzek

Do góry