reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2009

reklama
No tak pewnie,jak mi takie kupisz to bardzo chetnie:-Dmnie na takie nie stac:no:
hehe;-) Ale wiesz wkurzające jest to, ze to co dobre to kosztuje:-( pokazałam te nosidło, że jest fajne, niekoniecznie cena:-( może da radę znaleźć jakiś zamienik;-)

witam sie i ja:-)
nie zapeszajac dzis dzien dobrych nowin... maz przeprosil mnie za wszystko az lzy mial w oczach .... drugi ra widzialam jak placze...powiedzal ze kocha tylko mnie i julke i tylko my sie liczymy, jestesmy najwazniejsze, obiecal mowic juz same mile slowa do mnie i na mnie i nie krzyczec.. bedzie staral sie byc przykladnym mezem i ojcem... no zobaczymy staram sie w to wierzyc.... idac mu szanse bo kazdy na nia zasluguje:-) mam nadzieje ze bedzie juz tylko lepiej... na pewno nie od raza ale stopniowo trzeba wszystko naprawiac bo nie mozna tak sie klocic.. jeszcze niedawno na forum go chwalilam i masz tu babo... jak to sie mowi "nie chwal dnia przed zachodem słonca".. widzialam ze nessi ma podobnie tylko ze ona ze swoim synusiem hihihihi
moje malenstwo znow jak zasnelo o 20:30 tak wstalo wlasnie na jedzonko i teraz w bujaczku je swoje piastki i kloci sie z nimi:-) ten kleik dobrze ja trzyma i nie ejst w stanie zjesc nawet 120ml....
kupilam wczoraj Pentacrem i jest tez rewelacyjny..... ani sladu wysypku i nie musze smarowac co chwile....:-)
ostatnia nowinka to taka ze moj brat miał dzis 1 egzamin na prawo jazdy i zdał:-) ale sie ciesze...a zbieral sie za niego chyba 2 lata... mial oplacone wszystko, kurs skonczony wystarczylo zaplacic za egzamin i probowac swych sil...a on z tym czekal chyba ponad rok czasu.... ale moze sie oplacilo... moze wczesniej nie udalo by mu sie za 1 szym razem... tak czy siak zazdroszcze mu:-)
Ale się cieszę, ze jest dobrze!!!! Daffi super!!! Zobaczysz teraz juz bedzie tylko lepiej;-)

podaj maila to przesle
a masz program do otwierania plików PDF????

Mi otworzyło, fajne to, cenne wskazówki, niby to wszystko proste;-) zobaczymy hehe

Podaje codziennie,czasami dwa razy a czasami tylko raz na noc.Dawalam je corce,teraz daje Patrykowi i nie wiem co to kolka:-)nie wiem czy to dzieki kropelkom,czy po prostu moje dzieci nie maja z tym problemu;-)

A Co kopciuszku podajesz???

kasiek lub jakas inna laska ja tez chce ta dietke koniecznie jak najszybciej pilisss

kaska2emi@wp.pl

WITAM SIE u nas nocka piekna mleczko rano chwile zabawy i misiak spi juz dlugoo ja poodkurzalam i poczytalam inne watki ;-)

pijesz karmi jak karmisz cyckiem??

piję, tylko je odgazowuję.

kurcze,,poplacze sie dzis.... zle mi jakos a i jeszcze moje cyce chyba juz nie karmia malej tak dobrze jak kiedys... a tak bardzo chce ja jak najdluzej karmic:-:)-:)-(jeszcze walcze jak sie da ale i ona cos sie buntuje bo jak jej za malo leci to sie zlosci i tak placzemy obydwie.... ona z(chyba) glodu a ja z bezsilnosci........:confused:

aaa i martwie sie o te moja malenka..... cholera uparciuszek jeden znow glowe tylko na jedna strone trzyma... a jak chce z nia cwiczyc zeby druga tez zauwazala,,, to placz ze nie wiem,,,, spazmy normalnie ja lapia,,,,,,, ech,,,, no nie wyrabiam
o oczkach nawet nie wspomne,,,, te krople nic jej nie pomogly!!!!!!!!!!!!!

też przechodzę kryzys laktacyjny :sad: ale spokojnie, damy radę.
Daniel też gdy jest noszony trzyma główkę tylko na jedną stronę a jak próbuję go przestawić to jest płacz.
przy karmieniu też nie idzie mu jak z płatka odwrócić główkę na drugą stronę. teraz do snu podkładam mu poduszkę, żeby nie kladł główki na prawo.

gratuluje postepów z małym tyrankiem :-)

hehe, i jak z "Padam na twarz"? przeczytałaś? bo ja zmęczyć nie mogę.

Ja bym sprobowala wczesniej:tak:nie rob sobie zadnej diety bo ja ci babo mowie ze twoj przystojniak nie ma skazy;-)nie zrob takiego bledu co ja,nie stosuj diety:tak:bo ja niepotrzebnie ja mialam:tak:

heh, wiecie co, zjadłam ostatnio dwa jogurty (jeden pitny z Biedronki i Activię) i Danielka nie wysypało. dziś wypiłam kawę z mlekiem, zobaczymy...

Cherie skąd masz ten suwak Kłapouszkowy?:) Jest boski!!

Słońce na tej stronce jak się zalogujesz to możesz własne tło podać. ja je wzięłam z tej strony: Disney Countdown Tickers Timers Free (bo mi nie chciało utworzyć suwaczka).

Oj wybaczam, wybaczam nawet nieprzespane noce - ale o tym poniżej :)

No to może zrobię sobie dzisiaj bawarke :))

Teraz jest o 18:00 :) ale chyba znowu małego rozregulowałam! :)

I teraz:

''Nie chwal dnia przed zachodem słońca!''
Wczoraj małego pochwaliłam, że wstaje tylko na 3 karmienia i co ?
Od 19:00 spał do 22, potem do 01;30 i co ? i się wyspał!

Cała noc na czuja bo młodego do łóżka wziełam i kimałam :baffled: snu!

Ma ktoś instrukcję obsługi snu niemowlaka na zbyciu w formacie PDF ? :-)

ehhh, miałam podobną nockę.

witam sie i ja:-)
nie zapeszajac dzis dzien dobrych nowin... maz przeprosil mnie za wszystko az lzy mial w oczach .... drugi ra widzialam jak placze...powiedzal ze kocha tylko mnie i julke i tylko my sie liczymy, jestesmy najwazniejsze, obiecal mowic juz same mile slowa do mnie i na mnie i nie krzyczec.. bedzie staral sie byc przykladnym mezem i ojcem... no zobaczymy staram sie w to wierzyc.... idac mu szanse bo kazdy na nia zasluguje:-) mam nadzieje ze bedzie juz tylko lepiej... na pewno nie od raza ale stopniowo trzeba wszystko naprawiac bo nie mozna tak sie klocic.. jeszcze niedawno na forum go chwalilam i masz tu babo... jak to sie mowi "nie chwal dnia przed zachodem słonca".. widzialam ze nessi ma podobnie tylko ze ona ze swoim synusiem hihihihi
moje malenstwo znow jak zasnelo o 20:30 tak wstalo wlasnie na jedzonko i teraz w bujaczku je swoje piastki i kloci sie z nimi:-) ten kleik dobrze ja trzyma i nie ejst w stanie zjesc nawet 120ml....
kupilam wczoraj Pentacrem i jest tez rewelacyjny..... ani sladu wysypku i nie musze smarowac co chwile....:-)
ostatnia nowinka to taka ze moj brat miał dzis 1 egzamin na prawo jazdy i zdał:-) ale sie ciesze...a zbieral sie za niego chyba 2 lata... mial oplacone wszystko, kurs skonczony wystarczylo zaplacic za egzamin i probowac swych sil...a on z tym czekal chyba ponad rok czasu.... ale moze sie oplacilo... moze wczesniej nie udalo by mu sie za 1 szym razem... tak czy siak zazdroszcze mu:-)

super Daffi, bardzo się cieszę!

ehh, no to teraz o nocce...
przyjechałam do rodziców bo u nas w domu popsuł się piec i było masakrycznie zimno.
i Daniel (jak zawsze zasypiał o 19:30 i budził się raz w nocy na jedzenie, no góra dwa razy) zasnął o 19:30, obudził się o 22, później o 1, 4 i o 7... zasypiałam z nim w łóżku, ale jak tylko się przebudziłam to odnosiłam go do łóżeczka turystycznego (by po godzinie znowu wstać i wziąć go do jedzenia...). no masakra, nie najada się? niby nie było płaczu jakiegoś wielkiego... a może tak zareagował na zmianę miejsca? w sumie usnął sam bez problemu tylko te pobudki nocne...
a może to ten skok rozwojowy 3-ego miesiąca? albo za mało pokarmu? no sama już nie wiem... i męczy mnie to strasznie.

Ja pół Warszawy zjechałam i nigdzie nie było (serio chyba z 15 aptek zaliczyłam). Dopiero w takiej przy domu poszłam i poprosiłam, zeby zamówili i na następny dzień było:)

Oj widzę, że mamy podobne problemy. My z nierównym kładzeniem główki walczyliśmy od pierwszych dni (mały całą końcówkę ciąży leżał z jednej strony brzucha i stąd ta asymetria). Potem udało się z tego wyjść, a od paru dni znów masakra ;/ Walczymy takimi sposobami jak wcześniej i rezultaty są prawie natychmiastowe. Nieduże, bo nieduże, ale pojawiły się po dwóch dniach.
1. Ciągły parawanik po "ulubionej" stronie z pieluszki na jakimś pudełku albo czegoś innego równie monotonnego kolorystycznie.
2. Noszenie bokiem tak żeby ciążenie kierowało głowę na drugą stronę choć trochę
3. karmienie tylko z głową skierowaną w tę niedziałającą stronę, czyli u nas z lewego cyca spod pachy a z prawego normalnie
Wrzaski sa potworne, jakbyśmy go ze skóry obdzierali (bo mu zasłaniamy świat z ulubionej strony), ale trzeba to przetrzymać, lepsze to niż łażenie na rehabilitację 3 razy w tygodniu! Trzymam za Was kciuki :))))
A z oczkami nic nie pomogę, u nas uciskanie masowanie rumianek sól fizjologiczna, nic nie pomaga na dłużej niż 1-2 dni. Kolega powiedział, zeby jak najszybciej iść na odtykanie kanalików do okulisty bo u nich to się rok ciągnęło,a im później się ten zabieg robi tym bardziej nieprzyjemny dla dziecka.

Ech, ja to od drugiej nocy w szpitalu ciągle walczę o laktację. Laktator stał się moim najlepszym przyjacielem, bez którego byłaby dupa zbita, a nie karmienie.
Czasem aż wstyd się przyznać, miałam nadzieję, że już stracę całkowicie ten pokarm. Wtedy nie mogłabym się winić o to ,że się poddałam...
mialam tak samo! i przyznaje ze poszlam na latwizne z ta butla, i z jednej storny sie ciesze bo maly sie najada a i ja mam spokoj ale z drugiej ta wiez z dzieckiem podczas karmienia:)
wczoraj dalam mu cycka zeby sobie possal i nie chcial...:( chociaz czasem ciagnal...moze to ten kryzys??
Oj wybaczam, wybaczam nawet nieprzespane noce - ale o tym poniżej :)

No to może zrobię sobie dzisiaj bawarke :))

Teraz jest o 18:00 :) ale chyba znowu małego rozregulowałam! :)

I teraz:

''Nie chwal dnia przed zachodem słońca!''
Wczoraj małego pochwaliłam, że wstaje tylko na 3 karmienia i co ?
Od 19:00 spał do 22, potem do 01;30 i co ? i się wyspał!

Cała noc na czuja bo młodego do łóżka wziełam i kimałam :baffled: snu!

Ma ktoś instrukcję obsługi snu niemowlaka na zbyciu w formacie PDF ? :-)
hehehhee! padłam:p

mataka miedzy 3 a 4 miesiacem dziecku zmienia sie uklad w buzi jezyczka i inaczej zaczyna polykac wtedy czesto dzieci odrzuca cyca ale jak bedziesz walczyla to zlapie go i bedzie ciagnac dalej..tylk onie przestawiaj!!!
a na wiecej mleka ricinus communis 5CH, duzo wody i piwo karmi:)

trzymam kciuki!!

dziewczynki dietke rozeslalam jak o kims zapomnialam to pisac na prv to wysle:)

i co zrobi zta nadzerka o ja tez mam;/
i nie iwem ile czekac bo podobna ma sama sie wchlonac..
ale jakos i sie nie wydaje;/

a ja dzis pospalam az do 8 nie wiem co sie mojemu synkowi stalo ale tak mi peka glowa ze ledwo chodze i widze na oczy..;/

z nerwow chyba zanika mi mleko;/ musze juz 2 razy na dzien dawac sztuczne;/
niby jesem zmeczona scaganiem ale zal mi dupe sciska ze zanika;/

jade kupic sobie cos na chrzest..chociaz jeszcze nnie mamy daty:)
ale chcemy na piczatku kwietnia:)
ja tez mam nadzerke ale ginka powiedziala ze sama zaniknie... chociaz moja mama miala wypalana.... i chyba wlasnie przez to mam czesto stany zapalne:/
a qmpela tez miala i jej usuneli....:/

Ja mialam nadzerke od pierwszej wizyty u ginekologa:tak:chodzilam ja az 7 lat:tak:dopiero przed ta ciaza sie jej pozbylam:-)teraz mam spokoj;-)pamietajcie ze przy nadzerce moga czesto wystapic stany zapalne,moga wystepowac czesciej uplawy.
Ja nie wierze ze ona moze sie wchłonac:no:czemu mi sie nie wchloneła?Po pierwszej ciazy sie powiekszyla.

A p[owiedzcie mi czemu ja nie widze swojej dietki????Wszystko ladnie pieknie jest "niby' a jak chce otworzyc zalacznik to nic nie ma:baffled:co jest nie tak?
ja tez nie wierze:/

to ja sie dołaczam do NIE CHWAL DNIA PRZED ZACHODEM SŁONCA!
co sie kto pytal jak maly spi to sie chwalilam ze ładnie bo sie budzi o 4 a potem o 6/7 i masz babo! od 2 dni wstaje o 2,6,8.....:/ i czuje sie niewyspana:/

no i witam sie!
jutro do fyzjera na farbowanko!!!!!:D

reklama
issch.exe to plik systemowy skojarzony z nietórymi programami na Twoim koncie np. InstallShield czyli update .... - nie usuwaj go , trojan pewnie jest w tym katalogu lub też go zdublował !

Pierwsza rzecz o której zapomniałam to: wyłacz przywracanie systemu bo to co teraz usuniesz po restarcie wróci. Potem skan .. i co skan znajdzie to usuń za pomocą mks/a własnie

Do góry