reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marzec 2009

reklama
tak sobie myślę, że to nie może być tylko wina jedzenia, jako noworodek nie jadła przecież nie wiadomo czego - a tam było napisane że też bardzo szybko tyła... może to jakaś skłonność genetyczna, czy co... teraz to pewnie ma rozepchany żołądek - taką masę trzeba jakoś "utrzymać" kalorycznie... ale żal mi jej bardzo...

Witam:-)
Ja na nogach dzisiaj od 6:szok::szok::szok:moja panna odmówiła spania i teraz zamulam brak tej godzinki pewnie odczuję przez cały dzień :-(zaraz się wezmę za sprzątanie to może się odmulę bo kawa mi nie pomogła

co do otyłości u takich małych dzieci to ja tez uważam ze to choroba do kliniki gdzie chodziłam w Pl z synem do endokrynologa obok był gabinet gdzie leczono otyłość często były to dzieci na sterydach z problemami astmatycznymi lub chorobą tarczycy równiez z zespołem dawna,sama osobiscie widziałm i znam 4 leta dziewczynke która była tak strasznie otyła nie wiem ile ważyła ale masakra to była mama woziła ja w wózku bo to biedne dziecko nie mogło aż chodzić,czesto widywałam ich jak chodzili na spacer a ja pracowałam w zakładzie fryzjerskim i na schodkach się opalałam z dziewczynami zawsze komentowałysmy że matka ja tak upasła az kiedys trafiła do mnie na strzyżenie rozmawiałm z mama jej i okazło się ze jest chora i najgorsze było to ze lekarze nie wiedzieli na co ona tyła i tyła nie pomagało nic,mimoz e nie jadło to dziecko wiele więcej niż powinno nawet na szpitalym jedzeniu tyła rodzice byli załamani nie wiem jak to się skończyło bo przestałam tam pracoeać

Masakra te Chinka, może i to choroba, ale pierwszym krokiem powinno się jej wprowadzić jakąś dietę, a nie cieszyć się, że dziewczynka ma duży apetyt :baffled:

Ja w ciąży jadłam sporo, ale dopiero od 4 m-ca, bo wtedy przestały mnie męczyć mdłości. Paczki to była codzienność, a mimo to przytyłam tylko 13 kg. Nic juz mi z tego nie zostało, a nawet ubyło.

Maniulka witam w zespole Mikołaj od tygodnia ma jakiś rozregulowany zegar i wstaje po 6 normalnie chyba wiosnę czują te nasze skarby a ja też w pracy będę miała maksa i jak przyjdę to zostanie mi tylko wyro i koła do góry

nie wiem, co to się porobiło z tymi naszymi szkrabami i ich spaniem :sorry2:

Eve, ja miałam podobnie, pierwsze 3 miesiące to nawet schudłam chyba ze 2kg, dopiero potem zaczęłam jakoś tam przybierać - w sumie 12,5kg, a w pierwszej ciąży nie rzygałam i przytyłam 13,8kg :tak:

maniulka, ja mam pytanie techniczne - czy jest jakiś sposób, żeby się wyświetlały za 1 kliknięciem wszystkie wątki w których piszę? poprzednio jak kliknęłam na "twój profil" co był na dole strony na pasku, to się pojawiało - a teraz muszę klikać szybkie menu, potem subskrypcje tematów, potem pokaż wszystkie - nie chce mi się tak ;-)

Ostatnia edycja:
Ola chyba własnie się nie da,ogólnie jak dla mnie nowe forum ma wiele niedociągnięć przede wszystkim sporo rzeczy jest w J angielskim-a to nie jest moja mocna strona a najbardziej mnie wkurza że sprawy moderacyjne też sa po angielsku i albo mąz mi tłumaczy(marudząc że mu tyłek zawracam)albo tłumacz gogle

Masakra te Chinka, może i to choroba, ale pierwszym krokiem powinno się jej wprowadzić jakąś dietę, a nie cieszyć się, że dziewczynka ma duży apetyt :baffled:

Ja w ciąży jadłam sporo, ale dopiero od 4 m-ca, bo wtedy przestały mnie męczyć mdłości. Paczki to była codzienność, a mimo to przytyłam tylko 13 kg. Nic juz mi z tego nie zostało, a nawet ubyło.
Boziu jak Ci zazdroszcze spadku wagi u mnie masakra ale po pierwszej ciąży też tak miałam że wszystko spadło a nawet więcej

Wiecie co dowiedziałam się dzisiaj że moja koleżanka zaszła w ciąże i strasznie się z nią ciesze i bardzo mocno trzymam za nią kciuki bo u niej to nieciekawie jest . Była już dwa razy w ciąży i u niej jest taki problem że w jakimś etapie płud- dziecko przestaje sie rozwijać i umiera. W pierwszej ciązy urodziła martwe w 8 miesiącu a w następnej w 4. I biedna strasznie się boi ale mam nadzieje że teraz jej się udam. Od ostatniej ciąży miała przerwę 8 lat. O j tak to właśnie jest te co niechcą i się niestarają to przeważnie wszystko ok potem na śmietnik wyrzucą a tu stara się człowiek chucha dmucha i co .

Jadźka, trzymam kciuki za Twoja znajomą - to musiało być naprawdę straszne, szczególnie w 8 miesiącu, aż mi się zimno zrobiło :no: :-(

maniulka, jak chcesz to ja Ci mogę tłumaczyć z angielskiego, o ile będę akurat na forum ;-)

reklama
Do góry