reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

A moje dziecko śpi już 2 godziny na macie... co się przebudzi to widzi przed oczkami pszczółkę, uśmiechnie się do niej i śpi dalej.

Jejuuuuu ale Ci zazdroszczę. Moja znowu przestała sypiać w dzień- jedynie na spacerze śpi, a jak wypadnie nam spacer, to nie śpi cały dzień!!!

My też nie chorujemy, nic a nic ;-)

% !!
\

Moja na cycu też na razie odpukać tylko raz miała katar. A tak nic nawet wysypki.

No i
Maciek pcha do buzi całą piąstkę, a ostatnio osiołka lub pieluchę :-D Kciuka nie ssa, ale ja bym się tym nie przejmowała ;-)

Moja też całe piąchy ładuje do buźki.

reklama
Lajtway gratulacje! Kasiuch zdrowiej kobiecino i wracaj do nas!
dziekuje:*

Filip tez pakuje do buzi całe piąstki ;) szczerze to wolałabym żeby ssał smoka, ale On oprotestował go i kazda próba "podmiany" kończy się wypluciem didka :tak: podobno jak dziecię nauczy się ssac paluchy to cięzej go odzwyczaic niz od smoka (tak słyszałam) :confused:
u mnie tak samo...
O matko. Mam nadzieję, że już lepiej się czujesz;*

Ja to Cię podziwiam, że w ogóle tę tabletkę wzięłaś. Rozumiem, że nie chcesz ciąży tak szybko, ale to wiesz.. zabezpieczenia się jeszcze.. no a tabletki takie wczesno poronne zazwyczaj mają straszne skutki.
dziekuje, ale szekszu nie bylo! opisywalam cala sytuacje...bylo minelo....teraz trzeba dojsc do siebie:)

rigevidon mi gin zapisała;)
A to nie słyszałam o takich- ja brałam kiedyś o zgrozo- Diane a potem marvelon i ten był dla mnie super.
Dziewczyny, po co właściwie smarujecie te wysypki? Chyba nie powinno się ich smarować- szybciej by zniknęły. BEpanthen, alantan czy linomag natłuszczają- jak jest oprócz wysypki sucha skóra to i owszem. Zaszkodzić nie zaszkodzą ale na alergiczne wysypki chyba lepiej niczym nie smarować żeby skóra pooddychała. U nas po wysypce grejpfrutowej po 24 h nie było śladu

A to nie słyszałam o takich- ja brałam kiedyś o zgrozo- Diane a potem marvelon i ten był dla mnie super.
Dziewczyny, po co właściwie smarujecie te wysypki? Chyba nie powinno się ich smarować- szybciej by zniknęły. BEpanthen, alantan czy linomag natłuszczają- jak jest oprócz wysypki sucha skóra to i owszem. Zaszkodzić nie zaszkodzą ale na alergiczne wysypki chyba lepiej niczym nie smarować żeby skóra pooddychała. U nas po wysypce grejpfrutowej po 24 h nie było śladu
też brałam Diane:tak: i to była tragedia bo po odstawieniu ich dostałam takiej wysypki na twarzy że rok z nią walczyłam:wściekła/y: ale wyczytałam że trzeba czekać na pierwszy dzien krwawienia więc muszę się dostosowac.., oby @ przyszła szybko ;-) a mi na wysypke alergiczna kazalismarowac maścią bo dziecko to bbaardzo swędzi:tak: Filip pocierał łapkami cała twarz i był niespokojny i lekarka mnie zgromiła że ne smarowałam, teraz półki co wysypka po maści zniknęła więc mam tylko skóre natłuszczać kremami , uzywam Balneum i jest poprawa :)

a orientjesz się może czy to nie jest niebezpieczne ? tzn czy jak wezme dzis pierwsza nie czekając na @ to czy przypadkiem nie narobię sobie jakiegoś diabła? (np skok hormonalny itp..) ?

My sle ze mozesz wziasc:tak:tylko pamietaj ze w pierwszym cyklu moga byc plamienia i lepiej dodatkowo sie zabezpieczyc:tak:

Z dnia na dzien mam mniej mleka i ochoty zeby zmuszac moja core do picia mojego mleka :zawstydzona/y: Ona tylko widzi mojego cyca i zaczyna plakac, co drugie karmienie ma z butli, tylko w nocy udaje mi sie karmic piersia. Juz nie wiem co robic, chcialabym pokarmic piersia jeszcze do 6 miesiaca ale zaczynam zastanawiac sie czy to ma sens jesli moje dziecko jest przez to nieszczesliwe... Aha i jeszcze jedno, odkad karmie tez butla nie mamy bolow brzuszka, moze to przypadek, ale juz sama nie wiem co o tym myslec...

Sama zdecyduj co jest dla twojego dziecka dobre;-)nam trudno ci doradzic.
rigevidon mi gin zapisała;)

Cytuje Dawkowanie

Przyjmowanie po raz pierwszy preparatu należy rozpoczynać pierwszego dnia cyklu (pierwszy dzień krwawienia miesiączkowego) 1 tabl. dziennie, o stałej porze dnia, przez 21 dni. Następnie 7 dni przerwy przed rozpoczęciem następnego opakowania. W okresie przerwy powinno wystąpić krwawienie odpowiadające miesiączce. Niezależnie od tego, czy się ono zakończyło, czy jeszcze trwa, po 7 dniach przerwy należy zażyć pierwszą tabl. z następnego opakowania. Przyjmując pierwszą tabl. w 5 dniu miesiączki, należy stosować dodatkową metodę antykoncepcji lub wstrzemięźliwość przez cały pierwszy cykl. Stosowania dodatkowej metody antykoncepcji można uniknąć rozpoczynając przyjmowanie tabletek 1 dnia cyklu. W razie opuszczenia jednej tabletki, należy ją przyjąć jak najszybciej. Zapobieganie owulacji można uważać za przerwane, jeśli między przyjęciem dwóch tabletek upłynęło więcej niż 36 h. Po porodzie u kobiet, które nie karmią piersią stosowanie doustnego preparatu antykoncepcyjnego można rozpocząć pierwszego dnia pierwszej miesiączki (przez pierwsze dwa tygodnie może on nie zapewnić działania antykoncepcyjnego). Po poronieniu przyjmowanie tabletek należy rozpocząć natychmiast (nie ma konieczności stosowania innych środków antykoncepcyjnych). Przy stosowaniu preparatu w celach leczniczych stosuje się inne, indywidualne schematy dawkowania.

Wiesz jak dziecko sobie tylek odparzy to tez nie bedziesz smarowac?Przeciez nie ma wtedy suchej skory?Rozumiem ze dobrze jest dac skorze oddychac ale raz dziennie mozna uzyc cos co natlusci.Pozadtym takie kremy maja pantenol ktory goi skore.

Ostatnia edycja:
Macol cały czas w 62 śmiga :tak:

eliza80, sorry, że się powtarzam, ale może nie doczytałaś mojego pytania wcześniejszego :baffled: Z tego co pamiętam to pisałaś, że używałaś wcześniej laktator ręczny Medeli i zmieniłaś naelektryczny. Czy ten elektryczny 'wyciąga' więcej mleka :-D Bo mi odciąganie ręczne nie specjalnie wychodzi i rozważam zakup elektrycznego ;-)

moja w 68 i tak mysle ze jeszcze z 2 tygodnie pochodzi
ja miałam elektryczny medeli
a z recznym wogole nie mogłam sobie poradzic:baffled:

ja tak sobie mysle zeby moze załozyc watek karmienie piersia i jesli jest potrzeba dzieciaczki butelkowe
jesli ktos bedzie sobie chciał czytac na dany temat to pojdzie na odpowiedni watek
bo wydaj mi sie ze tutaj sa "niepotrzebne" dyskusje
i niektore dziewczyny to rusza
wszycy juz wiem ze karmienie piersia jest najlepsze na ale...
tylko mnie tu nie zlinczujcie:cool2: plllliiissss:-)

też brałam Diane:tak: i to była tragedia bo po odstawieniu ich dostałam takiej wysypki na twarzy że rok z nią walczyłam:wściekła/y: ale wyczytałam że trzeba czekać na pierwszy dzien krwawienia więc muszę się dostosowac.., oby @ przyszła szybko ;-) a mi na wysypke alergiczna kazalismarowac maścią bo dziecko to bbaardzo swędzi:tak: Filip pocierał łapkami cała twarz i był niespokojny i lekarka mnie zgromiła że ne smarowałam, teraz półki co wysypka po maści zniknęła więc mam tylko skóre natłuszczać kremami , uzywam Balneum i jest poprawa :)
Ja tez Diane bardzo xle wspominam. A no widzisz- dobrze że piszesz bo tak mnie zastanawiało po co smarować. Lidki nic nie swedziało widocznie bo się nie drapala

reklama
i ja Diane wspominam okropnie... krwawiłam i krwawiłam ponad miesiąc, nabawiłam się anemii i musiałam brać lek na wstrzymanie krwawienia :baffled: nigdy więcej.

Danielek już śpi a mama idzie się uczyć na egzaminy.

Do góry