reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
Nic nie mówił Kochana tylko tyle że u mnie w 13dc pęcholek miał 14mm i w prawym jajniku i kazał za dwa dni przyjść żeby zobaczyć czy rośnie a mówił że nawet przy 18 może pęknąć a powyżej 24 to przerośnięty :tak: zobaczymy jutro już :baffled: mam stresa bo nie wiem czy rośnie :-( a jakby urósł to bym chciała zastrzyk na pęknięcie bo pewności nie mam czy pęka to mój pierwszy monitoring
:szok:

widze ze co ginek to inna wersja , moja mowi ze min musi byc 2,5 i jak mialam 2.8 to juz wogole byl piekny , juz nic z tego nie wiem :( i dlatego pytam a ja jak pytalam sie czy napeno peka to uslyszalam ze laski nie robi i musi peknac i badz tu babo madra
co mogae tobie podpow to sexik dobrze wpywa na pecherzyki potem rosna..... hehehe

Ostatnia edycja:
widze ze co ginek to inna wersja , moja mowi ze min musi byc 2,5 i jak mialam 2.8 to juz wogole byl piekny , juz nic z tego nie wiem :( i dlatego pytam

wiesz ja myślę że dla każdej kobiety wielkość jest indywidualna bo np jeśli ja miałam w 13 dc 14mm a średnio przyrasta 0,2 mm na dobę to dziś powinnam mieć 16mm jutro 18mm a z testów owu wynikało mi że mam owu dopiero 17dc czyli pęcherzyk powinien mieć jakieś 22mm to ja już też nic nie wiem ale mimo wszystko chciałabym spróbować z tym zastrzykiem z pregnylu może coś pomoże :sorry2:

wiesz ja myślę że dla każdej kobiety wielkość jest indywidualna bo np jeśli ja miałam w 13 dc 14mm a średnio przyrasta 0,2 mm na dobę to dziś powinnam mieć 16mm jutro 18mm a z testów owu wynikało mi że mam owu dopiero 17dc czyli pęcherzyk powinien mieć jakieś 22mm to ja już też nic nie wiem ale mimo wszystko chciałabym spróbować z tym zastrzykiem z pregnylu może coś pomoże :sorry2:

Mój pęcherzy w listopadzie miał 18mm i zaszłąm wtedy w ciążę.

wiesz ja myślę że dla każdej kobiety wielkość jest indywidualna bo np jeśli ja miałam w 13 dc 14mm a średnio przyrasta 0,2 mm na dobę to dziś powinnam mieć 16mm jutro 18mm a z testów owu wynikało mi że mam owu dopiero 17dc czyli pęcherzyk powinien mieć jakieś 22mm to jzya już też nic nie wiem ale mimo wszystko chciałabym spróbować z tym zastrzykiem z pregnylu może coś pomoże :sorry2:
wlasciwie nie myslmy tak o tym bo ma sie udac i koniec czy ma 16 czy 25 :) i basta

reklama
Erba właśnie wyczytałam, że

cyt: W pełni dojrzały pęcherzyk ma 21 –22 mm średnicy. Wbrew pozorom nie powinniście jednak czekać, aż osiągnie on tę wielkość, ponieważ plemniki mogą mieć za mało czasu na dotarcie do komórki jajowej. Dobrze, jeśli uprawiacie seks, kiedy pęcherzyk ma 18–19 mm, czyli jeden, półtora dnia przed owulacją. Wówczas plemniki ukochanego dotrą do miejsca przeznaczenia w najlepszym możliwym momencie

Do góry