reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrzesień 2010...

Dzień dobry wrześniowe mamusie :-) Ja także przy porannej kawce z dużą ilością mleka, tak jak lubię. Budzę się, ciśnienie też niskie :-/ Słonko niewyraźne.Deszczu nie planuję ;-) Nie łupie mnie po kściach, powinno być OK :-) Marzę o spacerku , może w naszym chorzowskim parku, powinno tam być już ładnie.
Pogodnej niedzieli dla Was ! :-)

reklama
Witam.
Skrzat 910 co do ciśnieniomierza najlepiej idź do apteki i tam zapytaj mnie osobiście doradziła pół elektroniczny niż elektroniczny chociaż ten drugi był droższy. Przede wszystkim jest długa gwarancja bo aż 3 lata. Na ciśnienie choruję od 5 lat i też tak długo się leczę. W tej chwili mam ciśnieniomierz f-my Hartmann Tensoval kosztował 130 zł. Jeśli trzeba mierzyć ciśnienie to lepiej mieć dobry ciśnieniomierz. Ja mierzę do kilku razy dziennie i to zapisuję.
Co do przeziębień to domowe sposoby najlepiej. A na gardełko tak mi doradziła lekarka woda z solą i płukać.
Miłej niedzieli.

jeju a tak strasznie wyglądam :( pytałam lekarza powiedział że to juz 2 trymestr i nic nie zaszkodzi a jak ufarbuję to będę miała pewnie wyrzuty i myślówki czy wszystko z dzieckiem dobrze ....

Beti-mam ten sam problem-odrosty na 10 cm,zawsze farbowalam na czarno wiec masakra....ale odposcilam ,tak wiele roznych opini...z Beniaminkiem nie farbowalam i przezylam i i tu przezyje:)

to zaczynamy regularne mierzenie ciśnienia :blink:ja już się ogarnęłam teraz sie ubrać i w drogę ... szkolenia kto je w niedziele wymyślił ... :dry:
W ogóle widzę że wy już tutaj z doświadczeniem jakimś co mnie baaardzoo cieszy :tak: bo mogę liczyć na radę :cool2:
Dziewczyny ja też farbuję i to ciągle nie mogę mieć odrostu bo mi nie wypada pracując w zakładzie ważne żebyście powiedziały o ciąży i wtedy da się co nieco zrobić może jakieś refleksy fryzjerka wam doradzi moja zawsze ma jakiś pomysł mnie lakarz niczego nie zabronił w tej kwestii

Ostatnio edytowane przez moderatora:
hej Mamuśki :-)
widzę że nie tylko ja nie sypiam do południa w wolny dzień :-D ale to nie zmienia faktu że brak mi sił:-( mam bardzo niskie ciśnienie tzn tendencję spadkową dziś hit 98/63 ciekawe jak będzie wieczorem:baffled: ma któraś jeszcze takie rewelacje? a muszę dzisiaj wyjąś z domu wypiłam już kawę 1 od hoho i trochę była pyszna słodka :sorry2: mniam bo na początku to wstręt okropny mieliśmy z kruszynką a teraz trzeba działać żeby się rozruszać :-p

Witaj w klubie u mnie norma 90/50,masakra chodze jak zombi ,w glowie mi sie kreci ale coz na wysokie cisnienie lekarz reaguje a na niskie ....

pozdrawiam

Cześć dziewczyny! Po deszczowym poranku na niebie pojawiło się słoneczko!:-) Piękny dzień zapowiada się! Sąsiedzi rozpoczęli coniedzielne tłuczenie mięsa na schabowe (huk w całym bloku) - to znaczy, że zbliża się pora obiadowa!
A na mnie czeka kolejny dzień w łóżku - koszmar, już nie wiem jaką zająć pozycję - tak wszystko boli.:-( Ale muszę rozprawić się z tym krwiakiem!
Wszystkim życzę miłego dnia i dobrego samopoczucia!:-)

Beti-mam ten sam problem-odrosty na 10 cm,zawsze farbowalam na czarno wiec masakra....ale odposcilam ,tak wiele roznych opini...z Beniaminkiem nie farbowalam i przezylam i i tu przezyje:)

no tak odrost wygląda strasznie powiem Ci że ja nawet jak sie normalnie ubiore i umaluję to przez te włosy czuję się fatalnie jak taka szara mysz :-( kurde każdy ma innaą opinie na ten temat że już jestem zielona :szok: no ale skoro lekarz pozwolił to powinnam mu zaufać dużo ludzi mówi żeby nie dać się zwarjować....ja już sama nie wiem :no:

A tak pozatym dziendobry wszystkim

U mnie bole i twardnienia brzucha nadal,ale skoro mam nie panikowac nie panikuje,i okropne bole nog,tak jak pisalam mega zgaga wiec tylko na lekkie rzeczy mam ochote-dzis z rana jak wstala i zajrzalam do kuchni-mowie wam raj-jogurty z ziarnami,banany,jablka,pomarancze,paczki,twarozek,dzem z czarnych wisni mmm pycha!

A wczoraj zaliczylam pol sloika ogorkow kiszonych...
jak ciaza to ciaza

milej niedzieli:):-)

nie możecie dać się zgnębić ze dziecko rude będzie lub coś innego włos to wyrostek skóry działacie na niego a nie na organizm ważne żeby uważać na skórę głowy spokojnie się farbujcie ale u fryzjera to jest ważne kilka pasemek lub jakieś refleksy nie zaszkodzą też mam klientki w ciąży a jestem kosmetyczką więc jestem na bieżąco bo dziewczyny z fryzjerstwa o to dbają :-D najpierw idźcie sie zapytać do jakiegoś zakładu na pewno coś poradzą :tak: macie kwitnąć :cool2: ja dzisiaj kwitnę słabo bo to ciśnienie ale spoko nie jest źle :-p

reklama
beti-jasne mi znowu polozna mowila ze lepiej nie,bylam w ziolowym i pytalam o ziolowe farby -babka dzwonila do producenta i to samo ze lepiej nie.

Ja sama juz nie wiem a korcilo mnie zeby sobie balejarz zrobic...

Do góry