reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrzesień 2010...

Olcia 23 gratuluję dobrego wyniku!!!!
Jak właściwie jest z tą przeziernością? Miałam usg w 11 tyg i mój lekarz nic nie wspomniał na ten temat - pokazał mi dokładnie dziecko, powiedział o wymiarach i tyle. Zakładam, że skoro nic nie wspomniał to jest ok! Chociaż trochę się martwię - może zrobił badanie nie dokładnie?
Nie martw sie, mi tez nic nie napisał tak dokladnie, ale pokazywał dokładnie dzieciątko, a jak sie spytałam o te przezierność to usmiechnął sie tylko i powiedział, ze na mnie to sie mozna uczyć o doskonałej ksiazkowej ciąży,a potem dodał ze przeziernosc 1,3 wiec zupelnie w porzadku. Nie martw sie, albo sie swojego ginka wszystko wypytaj, niektorzy nie mowia wiele tak sami z siebie.

reklama
Dziewczyny :-) Muszę się Wam pochwalić, bo pękam z radości :-) Właśnie dzwoniłam do ośrodka badań prenatalnych , bo dzisiaj minęło 2 tyg od badania, pobrania krwi. Pani mi powiedziła , że wynik jest SUPER! Czyli moje wiekowe ryzyko bardzo, bardzo zmalało, ależ poczuła spokój i radość. Ufff:-) Dostałam termin na kolejne badanie c-d, a zarazem badanie połówkowe w 20 tyg c. , to już będzie tylko USG genetyczne, nie ma żadnych wskazań by robić amniopunkcję czy inne dodatkowe. jestem przeszczęśliwa !
super wiesci

ritka ciężko ci napewno ale jak mus to mus, leżenie w Twoim przypadku to koniecznośc, już niedługo plamienia pewnie ustąpią, głowa do góry!!
gaja ja też czuję takie małe kopniaczki ale mnie zastanawia bo w różnych częściach brzucha, raz po boku, razu u góry, myślicie że to możliwe żeby taka mała dzidźka tak się przemieszczała??
magi coś dobrego na obiado-kolację by się przydało, może coś z afrodyzjakami spożywczymi?? coś z lubczykiem i korzeniem pietruszki ;)

zgadzam sie z kazdym slowem
NIE no rewelka, wróżę szybką karierę jako rezydent wycieczek dla przyszłych mam, to ja zrobię jak mówisz i pogadam z ginem, choć jego podejśćie jest dosyć liberalne w kwestii ciąży i penie powie leć kochana,leć...
mnie opis bardzo sie podobal

co do wstawania to dzis tak tylko,normalnie wstaje o 7 i na 8 do pracy ,dzis na nogach od 5 i dwa seanse z kibelkiem
Onionek zarza wstawie chlopca jesli Kerna tego nie zrobila

olcia super że maleństwo zdrowe :)

no ja się tak najadłam ohhh pękam ale pyszna pieczarkowa mi wyszła:-) zapraszam :-D no i nie powiem że nie zjadłabym sobie pizzy :tak: właśnie samemu robionej...muszę mamę namówić bo mi napewno nie wyjdzie taka pycha :-D....nastałam się przy tych garach a teraz kręgosłup boli :-( a przedemna tyle sprzątania :wściekła/y: no ale muszę niestety nikt za mnie tego nie zrobi :no:........widzę słonko wychodzi a niedawno tak lało że szok :szok:

magii wysyłam do ciebie na priv wiadomości i teraz nie wiem czy je dostjesz bo mi wyskakuje że wystąpił jakis bąd :wściekła/y: kompletnie tego nie jażę :sorry2:

mamuśki jest któraś dziś na takim poverze żeby przyjść mi posprzątać chatkę ?????? :-D bo ja od rana straszny mułek jestem heheh od rana tzn od 12 :blink::szok::-D:-)

U nas dzisiaj pieknie ok 20 st. Wygrabilam druga polowke ogrodu , ugotowalam zupke z brukselki i do trgo pieczone udka i kartofelki :) Normalnie rozkoszuje sie tym cieplem najchetniej to caaaly dzien siedzialabym na podworku.Jeszcze mam ochote na saltke owocowa,wiec.... chyba wezme sie do roboty:)

Beniaminka gratuluje !!! Wiem jaka to ulga bo tezjestem w grupie podwyzszonego ryzyka :)

Nie martw sie, mi tez nic nie napisał tak dokladnie, ale pokazywał dokładnie dzieciątko, a jak sie spytałam o te przezierność to usmiechnął sie tylko i powiedział, ze na mnie to sie mozna uczyć o doskonałej ksiazkowej ciąży,a potem dodał ze przeziernosc 1,3 wiec zupelnie w porzadku. Nie martw sie, albo sie swojego ginka wszystko wypytaj, niektorzy nie mowia wiele tak sami z siebie.
Dzięki! Chyba tak właśnie jest! Gdyby coś było nie tak - to by mi powiedział. Mój dr wyznaje zasadę, że nie wolno wystraszyć pacjenta! Dobra zasada!
Nie jestem hipochondryczką, ale jakiś niepokój zakradł się w moje serce!

WItam :) Ja dzis juz tez po dlugim spacerku ale to jeszcze nie koniec na dzis :) Pogoda nas dzisiaj w Poznaniu normalnie rozpieszcza :) A co do obiadku to u nas duszone ziemniaczki z jajkiem sadzonym :)

Beniaminka gratuluje dobrych wiesci :)

No nic uciekam zjesc i dalej korzystac z pieknej pogody :)

oj korba chyba sie nam psuje ta pogoda w Poznaniu:) miejmy nadzieje ze nie bedzie padać bo tak sie jakoś zachmurzyło

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczynki spokojnie będziecie na liście :tak:trochę cierpliwości, dorotka albo kerna na pewno się tym zajmą :tak: teraz jest cięzko nadążyć wpisywać nowe osoby, bo dużo osób doszło po tym jak lista już była.

Mpik dawaj goferka :-) ja poproszę takiego z górą owoców: brzoskwinki, ananas, no może jeszcze truskawy i mnóstwo bitej śmietany :-D

Do góry