Nie martw sie, mi tez nic nie napisał tak dokladnie, ale pokazywał dokładnie dzieciątko, a jak sie spytałam o te przezierność to usmiechnął sie tylko i powiedział, ze na mnie to sie mozna uczyć o doskonałej ksiazkowej ciąży,a potem dodał ze przeziernosc 1,3 wiec zupelnie w porzadku. Nie martw sie, albo sie swojego ginka wszystko wypytaj, niektorzy nie mowia wiele tak sami z siebie.Olcia 23 gratuluję dobrego wyniku!!!!
Jak właściwie jest z tą przeziernością? Miałam usg w 11 tyg i mój lekarz nic nie wspomniał na ten temat - pokazał mi dokładnie dziecko, powiedział o wymiarach i tyle. Zakładam, że skoro nic nie wspomniał to jest ok! Chociaż trochę się martwię - może zrobił badanie nie dokładnie?
reklama
dorotka.1
doube mamy 06.07,09.10
super wiesciDziewczyny :-) Muszę się Wam pochwalić, bo pękam z radości :-) Właśnie dzwoniłam do ośrodka badań prenatalnych , bo dzisiaj minęło 2 tyg od badania, pobrania krwi. Pani mi powiedziła , że wynik jest SUPER! Czyli moje wiekowe ryzyko bardzo, bardzo zmalało, ależ poczuła spokój i radość. Ufff:-) Dostałam termin na kolejne badanie c-d, a zarazem badanie połówkowe w 20 tyg c. , to już będzie tylko USG genetyczne, nie ma żadnych wskazań by robić amniopunkcję czy inne dodatkowe. jestem przeszczęśliwa !
ritka ciężko ci napewno ale jak mus to mus, leżenie w Twoim przypadku to koniecznośc, już niedługo plamienia pewnie ustąpią, głowa do góry!!
gaja ja też czuję takie małe kopniaczki ale mnie zastanawia bo w różnych częściach brzucha, raz po boku, razu u góry, myślicie że to możliwe żeby taka mała dzidźka tak się przemieszczała??
magi coś dobrego na obiado-kolację by się przydało, może coś z afrodyzjakami spożywczymi?? coś z lubczykiem i korzeniem pietruszki![]()
zgadzam sie z kazdym slowem
mnie opis bardzo sie podobalNIE no rewelka, wróżę szybką karierę jako rezydent wycieczek dla przyszłych mam, to ja zrobię jak mówisz i pogadam z ginem, choć jego podejśćie jest dosyć liberalne w kwestii ciąży i penie powie leć kochana,leć...
co do wstawania to dzis tak tylko,normalnie wstaje o 7 i na 8 do pracy ,dzis na nogach od 5 i dwa seanse z kibelkiem
Onionek zarza wstawie chlopca jesli Kerna tego nie zrobila
beti14011984
Fanka BB :)
olcia super że maleństwo zdrowe 
no ja się tak najadłam ohhh pękam ale pyszna pieczarkowa mi wyszła:-) zapraszam
no i nie powiem że nie zjadłabym sobie pizzy
właśnie samemu robionej...muszę mamę namówić bo mi napewno nie wyjdzie taka pycha
....nastałam się przy tych garach a teraz kręgosłup boli :-( a przedemna tyle sprzątania
no ale muszę niestety nikt za mnie tego nie zrobi
........widzę słonko wychodzi a niedawno tak lało że szok 
magii wysyłam do ciebie na priv wiadomości i teraz nie wiem czy je dostjesz bo mi wyskakuje że wystąpił jakis bąd
kompletnie tego nie jażę 
mamuśki jest któraś dziś na takim poverze żeby przyjść mi posprzątać chatkę ??????
bo ja od rana straszny mułek jestem heheh od rana tzn od 12 

:-)
no ja się tak najadłam ohhh pękam ale pyszna pieczarkowa mi wyszła:-) zapraszam

magii wysyłam do ciebie na priv wiadomości i teraz nie wiem czy je dostjesz bo mi wyskakuje że wystąpił jakis bąd

mamuśki jest któraś dziś na takim poverze żeby przyjść mi posprzątać chatkę ??????

Trixi
Wrześniowka 2010 i 2011
U nas dzisiaj pieknie ok 20 st. Wygrabilam druga polowke ogrodu , ugotowalam zupke z brukselki i do trgo pieczone udka i kartofelki
Normalnie rozkoszuje sie tym cieplem najchetniej to caaaly dzien siedzialabym na podworku.Jeszcze mam ochote na saltke owocowa,wiec.... chyba wezme sie do roboty
Beniaminka gratuluje !!! Wiem jaka to ulga bo tezjestem w grupie podwyzszonego ryzyka
Beniaminka gratuluje !!! Wiem jaka to ulga bo tezjestem w grupie podwyzszonego ryzyka
Dzięki! Chyba tak właśnie jest! Gdyby coś było nie tak - to by mi powiedział. Mój dr wyznaje zasadę, że nie wolno wystraszyć pacjenta! Dobra zasada!Nie martw sie, mi tez nic nie napisał tak dokladnie, ale pokazywał dokładnie dzieciątko, a jak sie spytałam o te przezierność to usmiechnął sie tylko i powiedział, ze na mnie to sie mozna uczyć o doskonałej ksiazkowej ciąży,a potem dodał ze przeziernosc 1,3 wiec zupelnie w porzadku. Nie martw sie, albo sie swojego ginka wszystko wypytaj, niektorzy nie mowia wiele tak sami z siebie.
Nie jestem hipochondryczką, ale jakiś niepokój zakradł się w moje serce!
beti14011984
a mnie dalej nie ma na liście wrześniówek 
KAROLINA84
WItamJa dzis juz tez po dlugim spacerku ale to jeszcze nie koniec na dzis
Pogoda nas dzisiaj w Poznaniu normalnie rozpieszcza
A co do obiadku to u nas duszone ziemniaczki z jajkiem sadzonym
![]()
Beniaminka gratuluje dobrych wiesci
No nic uciekam zjesc i dalej korzystac z pieknej pogody![]()
oj korba chyba sie nam psuje ta pogoda w Poznaniu
Ostatnia edycja:
Mnie niestety też! A zgłaszałam się!:-(a mnie dalej nie ma na liście wrześniówek![]()
KAROLINA84
a mnie dalej nie ma na liście wrześniówek![]()
Betii krzycz głośno,bardzo głośno to napewno cie wpiszą
napewno jak sie tylko kerna pojawi do cie wpisze na liste wrzesnióweczek
reklama
msdracula
Dziewczynki spokojnie będziecie na liście
trochę cierpliwości, dorotka albo kerna na pewno się tym zajmą
teraz jest cięzko nadążyć wpisywać nowe osoby, bo dużo osób doszło po tym jak lista już była.
Mpik dawaj goferka :-) ja poproszę takiego z górą owoców: brzoskwinki, ananas, no może jeszcze truskawy i mnóstwo bitej śmietany

Mpik dawaj goferka :-) ja poproszę takiego z górą owoców: brzoskwinki, ananas, no może jeszcze truskawy i mnóstwo bitej śmietany