reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Ania, Aga ...

bede kupowala na allegro tarke do jabluszka bo u nas w sklepach nie ma ich nigdzie !! kosztuje 5,50 plus przesylka ...
Tarka do owoców i warzyw dla dzieci + Gratis! K5 (938030052) - Aukcje internetowe Allegro
jak chcecie tez to kupie wiecej i odbierzecie odemnie albo bedzie pretekst zeby sie spotkac :)
Jak juz bedziesz szaleć zakupowo to proponuje kupić jeszcze taki gryzaczek do jedzonka;-) super wynalazek, naprawdę:tak::tak:
Gryzak do podawania owoców i warzyw - NUBY- SKLEP (962227501) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Dziewczyny a powiedzcie mi jaki prezent dziecku na chrzciny od rodzicow robilyscie? Ja bym chciala malemu taki pamiatkowy srebrny smoczek kupic i zalozyc malemu konto w banku, na ktore bedziemy mu jakas kaske skladac...moj maz nie bardzo chce ten smoczek, bo mowi ze bedzie lezal...a ja uwazam, ze fajnie zeby mial cos pamiatkowego od rodzicow....
Konto w banku to super pomysł, mój starszy syn ma, otworzyliśmy mu na funduszu;-) Młodszemu tez tak zrobię;-)
dokładnie ! my tez jak zakladamy o 21 to zmieniamy 7-8 :) pomimo,ze wazy chyba z 2kg to przy pupie sucho :)
U mnie też pampek na całą noc starcza, zakładam o 20 a sciągam o 9 rano jak wstaje;-)
ok ide juz spac z mala bo mam dosc..... nie mam sily juz plakac bo glowa mi peka..... wszystko co jest nie tak to moja wina codziennie mi uswiadamia jaka to ja zla jestem itp myslalam ze juz jest dobrze ale nic z tego zawsze bede ta najgorsza!~mam dosc takiego zycia.... sluchac obelg wyzwisk i martwic sie o pieniadze za co przezyje kolejny miesiac.. tak bardzo bym chciala mieszkac znow z rodzicami i julka! pomalu czuje niechce do meza..... aj przepraszam ze wam tu sie tak wylewam...oki ide bo glowa mi peknie. do jutra kochane!
Trzymaj sie Kochana, tak to czasami bywa.... na poczatku zawsze jest ciężko, najwazniejsze żeby w tym wszytskim sie nie pogubic i mieć wzajemnie do siebie szacunek, nie wyzywac się, cieszyć się z wspólnych chwil. Z drugim człowiekiem po prostu trzeba nauczyć się żyć, porozmawiajcie jakie macie wobec siebie oczekiwania, bez wyrzutów, bez krzyku, spróbujcie!;-)
co do pampersów to my kupilismy ostatnio w promocji w tesco 186szt Pampersa za 95zł..i powiem ze te pampersy sa genialne.. ;)
fajnie trzymaja sie pupy i faktycznie nawet zesikane sa i tak suche.. ;) slicznie pachna i sa mieciutkie ;)
Tez w tej promocji kupiłam:tak:
Bartek płakał teściowa wielkie oczy czemu odchodze..
on to chcial mie przytulic nawet ale ze łzami w oczach się nie dałam..

pozwoliłam mu tylko Maje pocałować..
i powiedzialam zeby sie zastanowil czy załatwiamy sprawe Majki w sadzie czy sami sie dogadamy..
choć przyznam ze wolałabym mieć sądowie wszystko pozałatwiane..
No jasne, że sądownie tzreba! Bez dwóch zdań!
Ania trzymam kciuki, jestes silna kobietą, dasz sobie radę! Wspaniała i odważna z Ciebie matka, naprawdę, podziwiam Cie!Bo wiem, że łatwo jest doradzać, trudniej jest to zrobić.
bardzo dziękujemy z Danielkiem za kciuki! :tak:
Danielek ma zdrowe i prawidłowo rozwinięte bioderka! mam przed sobą wydruk z USG i wszystko super widać. koniec z pieluchami, które i mnie i Maluszka doprowadzały do szału!
lekarz miły i konkretny, zagadywał Danielka a ten ani nie pisnął przy badaniu (a w szpitalnej poradni preluksacyjnej płakał), opłacało się iść prywatnie.
ale się cieszę! :tak:
zmykam do nauki, dziś mąż ma dyżur wieczorny przy Danielku (hehehe, a ten jak na złość nie chce spać :-p).
To cieszymy się z dobrych wieści:tak:
a jakieg kucha upiekłas ;)? zrobiłas mi takiego smaka na ciasto że chyba męża dzisiaj do kuchni zagonię :D:D:D:D
EEEE zwykłą bułkę z jabłkami, ale dobre cokolwiek;-)
Martus a powiedz mi teraz gdzie ty kupilas te firanki do salonu?Juz wczesniej pytalam ale nie odpowiedzialas:-(robilas je sama czy moze gdzies kupowalas?Zrob fotke z bliska i pokaz jak ta roleto-firana wyglada,bardzo mi sie cos takiego podoba wiec moze spapuguje po tobie;-)
jasne Kopciuszku, zrobie później foteczke z bliska;-) Te firanki to rolety są i były szyte na zamówienie;-) Firany i zasłony - Teresa Wojnowska - Olecko

reklama
hej'hej,to'ja:)rzadko'sie'ostatnio'pisze'ale'niestety'klawiatura'popsuta-nie'dzialaja'niektore'literki'z'dolnego'rzedu,nie'dziala'spacja'i'takie.Dzis'synus'dostal'szczepionke;pierwszy'raz-dwie'w'uda..ta"5w1",strasznie'plakal..az'lzy'poszly..dzidzia11tygodni,wazy;7.100'i'71'cm:)))strasznie'rosnie'miesiac'teu'ial6.200'i'65cm.Takze'u'nas'wszystko'super,nie'przesypia'jeszcze'calej'nocy,na'razie'jego'rekord'to'6;godzin'ez'poodki,zazwyczaj'po'kapaniu'zasypia'ok'21:30,poodka'ok'2:00,pozniej"ok5iwstaje'po'6,pofika'troche'i'znowu'z'godzinka'spania..zdrowy'jest'ale'trzea'do'ortopedy'isc,chya'ma'"krecz"szyi-w'jedna'strone;tylko'trzya;glowe'jak'lezy;na;rzuszku,nie'potrafi'w'druga'orocic,a'jak'na'prawy'bok'go'odwroce'to'glowe'skreca'tak'silnie'jaky'lezal'na'rzuszku-buzia'w'przescieradle..nieciekawie'to'wyglada..krzywa'glowe'tez'a,ale'pediatra'powiedziala'ze'czaszka'jeszcze'iekka,i'ze'wiekszosc'dzieci'tak'a,ale'ze'to'sie'sao'unoruje'jak'sie'zacznie'wiecej'wiercic.
ok'sory'ze'tak'pisze'ale'nic'nie'poradze:)tzn'naprawie'wkrotce:))pozdrawia'wszystkie'i'kazda'z'osona:)

Ze ci sie chcialo tak pisac:tak:pelen podziw za pomysl;-)

jasne Kopciuszku, zrobie później foteczke z bliska;-) Te firanki to rolety są i były szyte na zamówienie;-) Firany i zasłony - Teresa Wojnowska - Olecko

A ile cie to kosztowalo?No i jak to sie nazywa?Ty dawalas swoje firanki czy ta pani ma wszystko?

My dzis wyspani:-)za oknem piekna pogoda wiec humor dopisuje:-)

Oj Daffi nie smuc sie.
Jutro bedzie lepszy dzien
Skoro tak bardzo obawiasz sie tej zdrady no to moze jakos go sprawdz dla swietego spokoju. Ale pamieaj ,ze jak cos znajdziesz to cos z tym musisz zrobic. Pytanie czy jestes gotowa na znalezienie.
Jednak jesli cie nie zdradza to przynajmniej spokoj ducha osiagniesz.

Brak pieniazkow i stresy z tym zwiazane nie sprzyjaja problemom miedzy partnerami.

dokladnie za duzo na glowie a ja nie chce sie juzniczym przejmowac.. niech jedzie do tej Belgii i chce zobaczyc kase z tego wyjazdu! wyplaty meza mam ja wiec jakby pozyczyl od kogos to nie wiem jak odda hahaha
wczoraj przysiagl mi na Julke ze nigdy mnie nie zdradzil! wierze mu a czy dobrze robie waszym zdaniem? mysle ze nie jest takim draniem bo on od zycia tez dostal po garbie!
zobaczymy co bedzie dalej.. a ja pojde do mamy nie bede sama w domu bo ja sie boje:-p

Witam wszystkie grudnióweczki i dzieciaczki!
Ja nadal walcze z laktacją i chyba coraz lepiej mi idzie bo Hania pije z piersi w zasadzie wszystkie posiłki, jedynie moje nogi na tym cierpią bo muszę chodzić karmiąc :baffled: zatem butli nie podaję, ale każdego dnia stojąc z małą na rękach zastanawiam się w imię czego karmię w taki sposób ;-) Nadmienię tylko, że jak podaję butelkę to Hania łądnie piję i nie muszę wtedy chodzić ;-) Zatem dziecko szkoli mnie na potęgę, ja jednak nie jestem jej dłużna i oduczam spania na rączkach, efekty na razie trochę słabe bo muszę ją tak usypiać, ale potem ją odkładam na kanapę i tam sobie śpi. W nocy śpi dalej bezproblemowo, zje, odbije i śpi w łóżku. Chociaż przyznaje sie, że rano biorę ją do swojego łóżka na 2 godzinki aby pospała jeszcze do 9 :tak:

Podziwiam :tak: karmienie piersią na tojąco to jest coś :szok:

ale mi dziwnie ...
źle mi.. ale gdy tylko zaczyna mi go brakowac patrze na siebie...

dzisiaj sobie grzebalam po swoim komputerze u rodzicow..
kiedys bylam taka wszedzie usmiechnieta.. mialam pelno znajomych...
bylam szczesliwa...

a teraz?..
patrze na siebie i sie pytam gdzie jest ta Ania ..
ta którą byłam..

ale stane na nogi.. no musze bo co innego..

bede pewnie ryczec nie raz ale ....
przynajmniej bede spokojna o Maje ..

ehh mi tez brakuje czasami młodości...jak patrzę na zdjęcia...ale cóż to za nami ;) Trzeba spoglądać w przód. Trudne to, ale trzeba dorosnąć dla naszych pociech ;) Oczywiście nie za bardzo :-D Co by się nie przemęczyć ;-D
Jesteś dzielna, dasz radę, weź się w garść, spójrz na Majkę i zrób to dla niej !

Dzwinym trafem dzis moj maz powiedzial mi ze chce dorobic pieiedzy.. mowie do niego w jakis sposob??? a on ze na pewno mi sie to nie spodoba... no to mowie mu mow lepiej bo mnie denerwujesz! a on na to ze wyjezdza na 2 dni do Belgii!!!!! ale powiedzial ze jak sie nie zgodze to zadzwoni i odmowi! po jakims czasie podejrzen i przemyslen mowie do niego: dzwon i powiedz ze nie pojedziesz! wkurwil sie powiedzial ze tego nie zrobi ubral sie i wyszedl! o nie tego za wiele zostawil mnie przed kapeila z wszytskim sama! mam go juz w d***! zamknelam drzwi na klucz i nie wyjmuje klucza a go gnoja do domu nie wpuszcze!
jestem pewna teraz ze mam kogos. mysla ze sie zgodze a tu zonk i wpadl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Daffi Ty też masz światów z mężem....delegacja taa? podejrzana sprawa :p A jak jeszcze nie chciał dzwonić....Ja to mam luksus jeszcze - jak T będzie chciał jechać na delegację, to i tak będzie gadać o tym albo teściu albo szwagier albo sąsiad - wszyscy z jednej firmy :-D
Ale Kopciuszek bodajże ma rację - sprawdź go, bo ile można Cię w bambuko robić?

Bartek płakał teściowa wielkie oczy czemu odchodze..
on to chcial mie przytulic nawet ale ze łzami w oczach się nie dałam..

pozwoliłam mu tylko Maje pocałować..
i powiedzialam zeby sie zastanowil czy załatwiamy sprawe Majki w sadzie czy sami sie dogadamy..
choć przyznam ze wolałabym mieć sądowie wszystko pozałatwiane..

Ehee sztuczne łzy...dobrze, że się nie dalaś, bo jakbyś uległa, to by Cię pobił za samą chęć odejścia. Powiem jeszcze raz - SŁUSZNA DECYZJA! Tak trzymaj i nie cofaj się.
lepiej sądownie pozałatwiaj wszystko, bo z takim psycholem nigdy nie wiadomo...potem jeszcze problemów Ci narobi.

heh mi chyba jutro minie rok od tego jak dostalam ostatni okres.. ;)
a teraz siedze drugi dzien i tak ze mnie leci ze prawie leci po kitach :)
poierwszy okres mialam ledwo ledwo a teraz to mnie dosłownie krew zalewa.. ;)[/QUOTE ]

Ojj mnie też....dziś 2 dzień i szlag mnie bierze...w nocy mnie zalało ehhh

czesc dziewczynki,,, zxajrzalam i nadrobilam(w koncu:):):))

aniu gratuluje podjecia dobrej decyzji,... i nie LAM SIE my jestesmy z Toba..

pisalyscie cos o przybieraniu dzieci na wadze,,,, no wiec moja po pierwszych 6 tyg miala 1500g na plus .. po kolejnych 5-tylko 400g a teraz w ciegu 3 tylko jakies 210!!!! wiec co ja mam robic jak nie dokarmiac??? przeciez mi sie dziecko zaglodzi/// a dzis w nocy snilo mi sie ze po wazeniu u lekarza mala miala tylko 1 kg!!! no juz w jakas paranoje popadam!!!!!!!!!!

a ja w piatek ide na spotkanie mam baby-boomowych z lublina:) organizuja nam takie spotkanie-wiec zobacze sie z innymi mamami:) moze jakas kolezanke do spacerkow znajde:):):)

Kochana nie łam się....bo wykończysz się psychicznie...dokarmianie nie jest końcem świata! Dokarm jak jest potrzeba i finał (jak to mawia moja mama). Zobaczysz, że poczujesz się lepiej ;)
Ja też mam spotkanie mam Toruńskich :)):-) Ale dopiero kwiecień maj, jak dzidzia jednej laski będzie większa, bo urodziła niedawno, a bardzo jej zależy na spotkaniu ;-)

a ja sie przyznam ze dzisiaj uzylam tylko dwoch pampersów w dzień..
maja robi tylko jedną kupke dziennie i to z ranaale dzisiaj mi nuer wywinela bo wiedzialam ze jeszcze narobi ale plakala to zmienilam.. jak tylko sciagalam spioszki juz sie smiala.. otworzylam pampersa i czekam..i czekam.. i nicc...
zakladam nowego tylko zapielam rzepy i slysze jak jej targa jelitkami.. nosz obsrala sie na calego pampka ..no to zmienilam go .. a nastepnego kolo 14 chyba i pozniej dopiero po kapieli..czyli nocny ktoryczasem jak nam sie przyspi bytuje do 10 ;| taka ze mnie matka.. ale pupa jeszcze ani razu nie byla odparzona..

Mój robi tak samoooo:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Robi w czyste pampki, bo w brudne mu chyba nie wypada:-D
Ale zmieniam mu częściej, bo on sika na potęgę:szok: pije i sika ciągle:-D

hej'hej,to'ja:)rzadko'sie'ostatnio'pisze'ale'niestety'klawiatura'popsuta-nie'dzialaja'niektore'literki'z'dolnego'rzedu,nie'dziala'spacja'i'takie.Dzis'synus'dostal'szczepionke;pierwszy'raz-dwie'w'uda..ta"5w1",strasznie'plakal..az'lzy'poszly..dzidzia11tygodni,wazy;7.100'i'71'cm:)))strasznie'rosnie'miesiac'teu'ial6.200'i'65cm.Takze'u'nas'wszystko'super,nie'przesypia'jeszcze'calej'nocy,na'razie'jego'rekord'to'6;godzin'ez'poodki,zazwyczaj'po'kapaniu'zasypia'ok'21:30,poodka'ok'2:00,pozniej"ok5iwstaje'po'6,pofika'troche'i'znowu'z'godzinka'spania..zdrowy'jest'ale'trzea'do'ortopedy'isc,chya'ma'"krecz"szyi-w'jedna'strone;tylko'trzya;glowe'jak'lezy;na;rzuszku,nie'potrafi'w'druga'orocic,a'jak'na'prawy'bok'go'odwroce'to'glowe'skreca'tak'silnie'jaky'lezal'na'rzuszku-buzia'w'przescieradle..nieciekawie'to'wyglada..krzywa'glowe'tez'a,ale'pediatra'powiedziala'ze'czaszka'jeszcze'iekka,i'ze'wiekszosc'dzieci'tak'a,ale'ze'to'sie'sao'unoruje'jak'sie'zacznie'wiecej'wiercic.
ok'sory'ze'tak'pisze'ale'nic'nie'poradze:)tzn'naprawie'wkrotce:))pozdrawia'wszystkie'i'kazda'z'osona:)

No w końcu:-D
A ja byłam hardcorem i dotrwałam do końca:-D:-D dla Ciebie wszystko:-D
Super, że dzidzia ok:-) Oby tak dalej:tak: Wracaj do nas - nie obrażę się, jak z nową klawiaturą wrócisz:-D

Aniu - co do promocji pampersa: Ja kupiłam te 186 sztuk za 85 zł :tak: w realu. Najlepsza promocja jaka była. Od razu parę kartonów zakupiłam hehe

a u nas Babcia obraduje :-)
Wczoraj byłyśmy na zakupach w Galerii i jakos milej mi się zrobiło:tak: Ehh te mamy:-D
Mały standardowo spał w nocy. Kupiłam mu smoczki 2, ale do zagęsczacza i tak są za wolne, więc kupię jeszcze 3....
No i kupowałam wczoraj mleczko (znow Bbilon) 2 opakowania narazie i farmaceutka do mnie ;15 zł' Myślałam, że policzyla za 1 opakowanie :szok: i mowię jej, że się pomyliła chyba...a ona, że nie :no:
No po prostu cud malina! Mleko za 7.50???? Gdzie ja znajdę w lepszej cenie inne?:-)
Zaraz ruszamy na spacer, bo cieplutko:tak:

Trzymaj sie Kochana, tak to czasami bywa.... na poczatku zawsze jest ciężko, najwazniejsze żeby w tym wszytskim sie nie pogubic i mieć wzajemnie do siebie szacunek, nie wyzywac się, cieszyć się z wspólnych chwil. Z drugim człowiekiem po prostu trzeba nauczyć się żyć, porozmawiajcie jakie macie wobec siebie oczekiwania, bez wyrzutów, bez krzyku, spróbujcie!;-)
wiesz ja probuje ale on to nerwus jest i zaraz krzyczy ale conieco zostalo juz wyjasnione!

reklama
a u nas Babcia obraduje :-)
Wczoraj byłyśmy na zakupach w Galerii i jakos milej mi się zrobiło:tak: Ehh te mamy:-D
Mały standardowo spał w nocy. Kupiłam mu smoczki 2, ale do zagęsczacza i tak są za wolne, więc kupię jeszcze 3....
No i kupowałam wczoraj mleczko (znow Bbilon) 2 opakowania narazie i farmaceutka do mnie ;15 zł' Myślałam, że policzyla za 1 opakowanie :szok: i mowię jej, że się pomyliła chyba...a ona, że nie :no:
No po prostu cud malina! Mleko za 7.50???? Gdzie ja znajdę w lepszej cenie inne?:-)
Zaraz ruszamy na spacer, bo cieplutko:tak:

a jakie smoczki kupilas do zageszczacza????

Do góry