reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Aga - zdrówka dla dzieciaków!

witam się, Daniel zrobił mi pobudkę znowu o 6 rano... i Wredota nie chce już zasnąć, ale może się uda za jakąś godzinę.
mam zimno w domu, piec nam się rozszczelnił (już któryś raz z kolei), leje się z niego ciurkiem więc nie ma jak zapalić. w kuchni i w łazience na ścianie komina wyszły nam śmierdzące brązowe plamy, cuchną jak wygaszone papierosy, ble...
i wkur****a jestem, bo zimno, śmierdzi, ściany do tynkowania (bo nie zamaluje się tych plam, będą prześwitywać), kolejne wydatki którym można było zapobiec, gdyby piec już dawno wyniosło się do garażu i zrobiło w całym domu ogrzewanie podłogowe (a były wtedy na to pieniądze tylko teściom nie chciało się ekipy szukać...).
mi julka zrobila pobudke dzis o 5:45 ale wczoraj juz o 20 spala.... zasnela o 6 po czym wstala po 15 minutach postanwila kilka usmiechow do mnie trzasnac i pogadac troche przed 7 padla i etraz znow wstaje.. heheh
a wczoraj przed snem zjadla kaszke i wzielo jej sie natakie ostre rozmowy ze mi az kobita czkawki dostala...
wiemy ze zabki so juz tuz tuz.... jula placze ciagle... i juz nie tyle ze pcha do buzi wszystko tylko to gryzie dziaslami bardzo nerwowo!!!!!!!!

reklama
Czesc dziewczynki.Podczytalam Was tyci...
Z tego co piszecie to widze ze kazde dziecko jest inne i nie ma reguly ile je itd...
Moja mala je mniej wiecej tak:o 6 rano,potem o 12,17 i po 20...Dodam,ze z reguly wypija cala butle to jest 300 ml.Pozniej ok 21-22 zasypia i spi do rana:-)
Ciuszki roz.56 poszly jakis czas zemu w odtawke i mamy 62 i nawet pojedyncze juz 68.
Co do spacerkow to ubieram body,na to bluzeczka i bluza od dresu a na dol rajstopki i spodenki,na glowke cienka czapeczka a w wozku jeszcze przykrywam kocykiem.
Buziaki i dobrej nocki.

a to ciekawe, je nie tak czesto ale za to konkretnie,
moja je o 6, 9, 12, miedzy 14 a 16, miedzy 18 a 19, czyli ok. 5 posilkow po 160 ml - karmiona cycem, ale czasem sciagam stad znam mniej wiecej ilosc (od ok.21 spi do 5-6 rano)
to w sumie duzo mniej niz Twoja corcia...
no ale przybiera wiec narazie nie bede sie martwic...
urodzila sie 57 cm dluga 3,5 kg wagi, teraz 62 cm i 6 kg wiec jest niezle

mi julka zrobila pobudke dzis o 5:45 ale wczoraj juz o 20 spala.... zasnela o 6 po czym wstala po 15 minutach postanwila kilka usmiechow do mnie trzasnac i pogadac troche przed 7 padla i etraz znow wstaje.. heheh
a wczoraj przed snem zjadla kaszke i wzielo jej sie natakie ostre rozmowy ze mi az kobita czkawki dostala...
wiemy ze zabki so juz tuz tuz.... jula placze ciagle... i juz nie tyle ze pcha do buzi wszystko tylko to gryzie dziaslami bardzo nerwowo!!!!!!!!

boje sie zabkowania....
moja Miska tez gada i zaraz czkawke lapie biedulka

Aga - zdrówka dla dzieciaków!

witam się, Daniel zrobił mi pobudkę znowu o 6 rano... i Wredota nie chce już zasnąć, ale może się uda za jakąś godzinę.
mam zimno w domu, piec nam się rozszczelnił (już któryś raz z kolei), leje się z niego ciurkiem więc nie ma jak zapalić. w kuchni i w łazience na ścianie komina wyszły nam śmierdzące brązowe plamy, cuchną jak wygaszone papierosy, ble...
i wkur****a jestem, bo zimno, śmierdzi, ściany do tynkowania (bo nie zamaluje się tych plam, będą prześwitywać), kolejne wydatki którym można było zapobiec, gdyby piec już dawno wyniosło się do garażu i zrobiło w całym domu ogrzewanie podłogowe (a były wtedy na to pieniądze tylko teściom nie chciało się ekipy szukać...).

nie wiem czy to do konca tak jest, ale slyszalam, ze ogrzewanie podlogowe nie jest dobre na krazenie,
u nas w bloku tak biegna rury, ze mamy podloge w przedpokoju ciepla i to nie jest fajne, nawet w zimie

Ja tez juz mowie Dzien Dobry:-)moj maly tez nie spi od 6:00:tak:do tej pory jednak jakos udalo mi sie go zabawic w łozku;-)teraz czas na sniadanie:-)

CHARIE tak to juz jest:tak:zawsze cos,zawsze znajda sie jakies dodatkowe wydatki:tak:i nie martw sie nie tylko u ciebie tak jest;-)no ale smierdzacych scian nie zazdroszcze:no:

boje sie zabkowania....
moja Miska tez gada i zaraz czkawke lapie biedulka

jesli ma byc gorzej niz jest to juz w ogol... zreszta od wczoraj zostalam sama maz dopiero jutro wroci a ona wiedziala kiedy mi cyrk urzadzic...
te czkawki to juz mnie wkurzaja... ulk jest taka ardosna tak chce sie smiac i lubi ale zawsze dostanie czkawki jak sie rozbryka a tak slodko patrzy sie na takie dziecko jak piszczy z radosci bo moja miska nauczyla sie etraz glosno piszczec jak sie smieje ale czkawka zabija moje dziecko.

przed nami nowe wyzwanie - łapanie siuskow :)
Emilka ma miec badanie moczu i musze zakupic woreczek na siuski i jej podlaczyc...

co do kupki inaczej smrodkujacej chyba wszystko ok,
nowosc u nas - prawie dobe nie robi kupki to pierwszy raz tak,
wczesniej oddawala na biezaco, po kazdym karmieniu
ostatnio sa dluzsze przerwy, ilosc pieluszek/dobe mocno spada

Ja tez juz mowie Dzien Dobry:-)moj maly tez nie spi od 6:00:tak:do tej pory jednak jakos udalo mi sie go zabawic w łozku;-)teraz czas na sniadanie:-)

CHARIE tak to juz jest:tak:zawsze cos,zawsze znajda sie jakies dodatkowe wydatki:tak:i nie martw sie nie tylko u ciebie tak jest;-)no ale smierdzacych scian nie zazdroszcze:no:

moja Mala o 6 jak zje to jeszcze spi do 9
za to pozniej w dzien juz wogole nie spi, no moze kimnie pol godz, albo cos na spacerze

no wlasnie wydatki - u nas opony letnie;/ i ubezp i pasek rozrzadu ;/
do tego impreza pochrzcielna

jesli ma byc gorzej niz jest to juz w ogol... zreszta od wczoraj zostalam sama maz dopiero jutro wroci a ona wiedziala kiedy mi cyrk urzadzic...
te czkawki to juz mnie wkurzaja... ulk jest taka ardosna tak chce sie smiac i lubi ale zawsze dostanie czkawki jak sie rozbryka a tak slodko patrzy sie na takie dziecko jak piszczy z radosci bo moja miska nauczyla sie etraz glosno piszczec jak sie smieje ale czkawka zabija moje dziecko.

no wlasnie, moja tez mecza, najpierw sie poddawala z gadaniem ale ostatnio jest twardzielka i probuje przegadac czkawke,
usmialam sie tez bo glosno czka i to tak jakby prosiaczka za ogon ciagli kłiiiik :)

reklama
Nie martwcie się spaniem, w weekend zmiana czasu i zamiast 6 będzie już 7;-)

Co do wydatków to ja sie nie wypowiadam.... bo mamy ich masę.....Ale z jednego szczególnie się ciesze bo maż mi nowe autko obiecał kupić, szukamy teraz czegoś co mi odpowiada;-)

Do góry