reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Świętochłowice mamusie obecne i te przyszle,zapraszam na forum

Moniat, ja poszłam w poniedziałek wieczorem do szpitala bo KTG nie podobało się lekarzowi, objawów porodu żadnych, żadnych odczuć niepokoju, byłam ewidentnie nastawiona na oxy na drugi dzień, a 2 godziny po przyjęciu do szpitala nagle zaczęły mi się skurcze co 4 minuty :tak: Trzymam kciuki, żeby poszło wszystko szybko i sprawnie :-)

Asiowo, siłownia jest u nas na Skałce :-) nie pamiętam niestety, ile płaciliśmy za karnety. A co powiedziałabyś na fitness na basenie? Jest chyba u nas na basenie w szkole. Moja sąsiadka już chodzi, ja też się wybieram jak już będę mogła.

A z dermatologiem niestety nie pomogę :-(

A u nas już jest spokój, mała rzadko płacze, śpi już regularnie 21.00-5.00, już się uśmiecha i wydaje z siebie coraz więcej nowych dźwięków :-) a oto ona:

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Pasibrzuch - a gdzie zdjęcie mamusi i Emilki??? Mała jest słodka:tak::tak::tak:!!! Takie fajne uśmieszki już rzuca:tak::tak::tak:!

Pasibrzuch... ja na basen jestem jak najbardziej chetna:-) Jakbys sie czegos dowiedziała tzn kiedy te zajecia sie odbywaja i jaki jest koszt to daj znac;-)poczekam az Ty bedziesz mogła sie ruszac:tak: a własnie... musze męża kiedys wyciagnac na basen:-):-p

I co dziewczyny?! Kiedy organizujemy wspolny spacerek?!:-)

Marzena... ja jestem moderatorem na styczniówkach... tu chyba nikogo z nas nie ma! pewnie ktos z adminów tylko nad nami czuwa:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witajcie
Ja nadal w dwupaku. Doszły jeszcze problemy zdrowotne teściowej, nie dość,że stresujemy się porodem to martwimy się o nią:no:

Pasibrzuch- Prześliczna Ta Twoja Emilka, nie mogę uwierzyć, że ma dopiero 2 miesiące:-)

Ja chyba jeszcze będę musiała trochę poczekać na swoje szczęście:blink:

Witajcie
Ja nadal w dwupaku. Doszły jeszcze problemy zdrowotne teściowej, nie dość,że stresujemy się porodem to martwimy się o nią:no:

Pasibrzuch- Prześliczna Ta Twoja Emilka, nie mogę uwierzyć, że ma dopiero 2 miesiące:-)

Ja chyba jeszcze będę musiała trochę poczekać na swoje szczęście:blink:

O! A ja myślałam, że już po wszystkim :-)
Mam nadzieję, że z teściową wszystko będzie dobrze no i czekamy z niecierpliwością na wieści :-)

Marzena80, mówisz i masz (za zdjęcie dziękuję Asiowo) :-D

Byłam dziś na KTG, położna też mnie zbadała, zero skurczy, szyjka długa i zamknięta, według niej do kwietnia się nie ruszy:no: A ja tak chciałam na Swięta z malym być w domu:-(

Byłam dziś na KTG, położna też mnie zbadała, zero skurczy, szyjka długa i zamknięta, według niej do kwietnia się nie ruszy:no: A ja tak chciałam na Swięta z malym być w domu:-(

A ile jesteś już po terminie?
PS. Mnie też w piątek położna powiedziała, że główka wysoko, nawet nie dosięgnęła do niej, wszystko pozamykane na 4 spusty i wg niej jeszcze długo mam się nie spodziewać porodu. A we wtorek było po wszystkim, więc nie trać nadziei :-)

Według mojej gin termin minął 21 marca, ja uważam, że 24. Tak czy inaczej jestem już przeterminowana:dry: W poniedziałek znów mam się zgłosić w szpitalu. Mam nadzieje, że przez weekend przynajmniej szyjka trochę się skróci. Jak narazie prowokacje są bezsensowne, Kubuś pozamykany na 3 spusty:no:, także nawet nie wiem, czy w poniedziałek bedą mnie chcieli już zatrzymać w szpitalu, czy puszczą do domu:baffled:

Pasibrzuch- Śliczna z ciebie mamusia:-)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny - trochę mnie nie było - bo generalnie mała nie lubi siedzieć w domu i ciągle jesteśmy na spacerkach po za domem...ostatnimi czasy jak wychodzę o 10.00 , 11.00 to wracam o 16.00-17.00 do domu - oczywiście butelka , mleko i termos w torbie, a pod wózkiem wiaderko i łopatka...;) jak wracam to pranie , obiad, kolacja i padam na .... nie mam na nić siły. Nie wiem od czego zacząć , tyle sie dzieje. Może po kolei - Melduje że jesteśmy już po chrzicnach - zorganizowaliśmy Chrzciny i urodziny Pawełka razem przy jednym zamieszaniu - wynajęliśmy lokal, 40zł za osobę - bez mycia, sprzątania...itd. a wrażeń było mnóstwo. Robimy drugie podejście do przedszkola. Małemu złozyłam deklaracje zobaczymy. Wyskakuje jak mąz jest tylko w domu popołudniami jak ma rano na basen na skałce - chciałam zrzucić ale jakoś cięzko - wybrałabym się chetnie na jakas na siłownie czy cuś ale brauje zaparcia i chyba trochę towarzystwa dla odwagi...

Moniat 84 - przed Tobą wielki dzień - mam nadzieje ze maluch urodzi sie 29.03 tak jak ja !!!! ;) a tak po za tym tylko spokojnie , choć te ostatnie dni sa najgorsze.

Pasibrzuch - fajna z Was parka !!!! A maleństwo urocze ;)

reklama
BezBez a to takie świeższe foteczki małej

Załączniki

• DSCF8390..jpg
    DSCF8390..jpg
    23,5 KB · Wyświetleń: 28
Do góry