reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Listopad 2010

reklama
Powiem szczerze ze napewno nie jest tak jak w Polsce ale dodoatkowo dla mnie jest trudnije bo jestem tu dopiero pol roku i mieszkam w malutkim miasteczku no i niestety ma to swoje zalety ale tez i duze wady.Slyszalam ze w wiekszych miastach sa lepiej wyposazone gabinety i lepsi lekarze a do najblizszego takiego miasta mam godzine drogi samochodem no ale coz mam zamiar tam szukac lekarza jak wroce z Polski. Niestety do Angli nie mam porownania bo nie orietuje sie za bardzo jak tam jest z tego co dziewczyny pisaly na forum to wiem ze lekarze nie chcal nic robic do 12 tyg.

tofiś a co dokladnie Ci sie dzieje, ze myslisz ze to zapalenie drog moczowych? Czesto parcie na mocz to normalny objaw w ciazy. Czy cos poza tym Cie jeszcze meczy?

yasemeen a masz zagrozona ciaze, ze tak Cie martwia te bole brzuszka? Co do mdlosci to szczerze wspolczuje, mnie w pierwszej ciazy to ominelo i mam nadzieje, ze teraz bedzie podobnie:tak: Musisz wytrwac jeszcze troszke ponad miesiac, bo zwykle po pierwszym trymestrze mijaja te nieprzyjemnie dolegliwosci. Moja znajoma zwracala cala dobe do 6-tego miesiaca, a ja patrzylam na nia i nie moglam uwierzyc, ze niektore kobiety tak sie mecza w ciazy. Teraz znow jest w ciazy i ma powtorke z rozrywki:baffled:
Glowa do gory kochana, bedzie dobrze;-) Czego sie nie robi dla malenstwa:tak:

modlisia dziekuje kochana naprawde wsparlas mnie psychicznie i dodalas otuchy, ze nie bedzie tak zle:tak: W sumie to moj Filip nie jest jakims badzo absorbujacym dzieckiem, ale i tak nie wyobrazam sobie posiadania za chwile dwojki:-D
Swoja droga syneczek przesliczny:tak:

Dobra dziewczyny zmykam spac. Rano pewnie synek nie da mi pospac, wiec mamusie jeszcze bez dzieciaczkow korzystajcie poki mozecie:tak:
Dobranoc

No dokładnie. Będę na bieżąco opisywać co i jak. W poniedziałek mam wizytę (pierwszą) z lekarzem pierwszego kontaktu - on dalej mi powie co i jak. Podobno pierwsze USG jest po 12 tygodniu, ja jednak nie będę czekać - pojadę prywatnie ok 8 tygodnia.
Pozdrowionka

Asiulkaa - to były początki zapalenia - znam to uczucie doskonale bo bardzo często wraca. Poradziłam z nim sobie dzisiaj (mam nadzieję że na dłużej) wypijając 2 litry wody z cytryną + witamina C - czyli zakwasiłam florę i często siusiałam nie pozwalając bakteriom się rozwijać. Mój plan na najbliższe 2 dni to pić pić pić i jeszcze raz pić ! Nie dam się :wściekła/y:
Ja też zmykam spać - dobranoc

Ostatnia edycja:
dzwonilam do polskiego lekarza i powiedzial ze ciaza moze byc zagrozona bo silnie krwawilam w poniedzialek i od poniedzialku sa te bole , niestety nie mialam mozliwosci spotkac sie z nim bo byl po za londynem a poza tym wizyta 120f czyli jakies 500zl niestety w tej chwili nie moge pozwolic sobie na taki wydatek a bylam z tym krwawieniem w angielskim szpitalu to zrobili usg mowili ze jest ok i zapytali sie po co przyszlam skoro nie krwawie a ja mowie ze przestraszylam sie bo krwawilam dosc silnie rano no ale czekajac 5h w kolejce krwawienie ustalo tylko bole nie zniknely powiedzieli na odchodne ze nastepnym razem mam przyjsc jak krwawienie bedzie jak przy okresie czyli silne i dluzsze niz 1 dzien

agrafka_7 ja też nie mam żadnych objawów ciąży tylko czasem pobolewa mnie brzuch i mam piersi jakoś większe. To nie jest powód do zmartwień :) możemy się tylko cieszyć ze nie przechodzimy tego co niektóre dziewczyny, może nas to ominie miejmy nadzieje :) Pierwsze USG mam dopiero 6 kwietnia a wedlug moich obliczeń to termin mam na 20 listopada. Dziewczyny jakie witaminki bierzecie ?? Moja gin poleciła mi Feminatal N, kupiłam i jest ok. Moja koleżanka tez go brała i czuła się super przez całą ciążę.

Hej dziewczyny! Witam porannie.

Myślałam, że będzie już jakaś wiadomość od Myszy, ale pewnie pojechała nad to morze. Mysza odezwij się!!! My tu czekamy z niecierpliwością! :-)

Jak tak czytam o Waszych objawach, a raczej ich braku to strasznie Wam zazdroszczę. Niedawno sama jeszcze tak miałam. Teraz nudności, wszystko mi śmierdzi - jestem przez to strasznie nerwowa.
Wczoraj się na dodatek rozchorowałam. Zaczęło się od bólu gardła, potem dołączyła gorączka 38,2, bóle pleców, głowy, mięśni i dreszcze i tak zdychałam całą noc. Teraz temperatura spadła ale coś mi mówi, że to jeszcze nie koniec. Mam nadzieję, że moja dzidzia dzielnie to zniesie.
Pozdrawiam wszystkie mamuśki i życzę spokojnego dnia.

Witam dziewczynki!
Chciałam Was poinformować, że wczoraj wieczorem na forum "ciąża po poronieniu" jedna z dziewczyn otrzymała od Myszy sms'a, że wszystko ok i że serduszko bije!
Gratuluję Mysza!
Życzę wszystkim miłego, spokojnego i pięknego dnia!

reklama
Do góry