reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

no i mam jeden pokój sprzątnięty :) ufff jeszcze jutro drugi i moga byc swieta :) no moze niezupelnie bo jeszcze czeka mnie pieczenie ale to juz sama przyjemnosc :)

reklama
Ja tylko na chwilke.
Chcialam zameldowac ,ze pewnie nie bedzie mnie az do 13.04 .
Moze zagladne od czasu do czasu na chwilke a moze nie znajde na o czasu.
Wybaczycie?
Weekend bede miala zajety, w pon trzeba sie szykowac do podrozy i ostatnie rzeczy pozalatwiac w Dublinie a we wtorek ssssrrrrruuuuuuuuuuuuuu do Polski :).
Karnitynko - zapisalam Twoj numer i zadzwonie .

Jesli chodzi o spotkanie to ja sie dostosuje do Waszych decyzji. Jedynie termin moze byc dla mnie problemem ale jesli miedzy 7.06 a 15.08 nie powinno byc najmniejszych klopotow z moja obecnoscia.

Buziaki dla Was i dla dzieciaczkow.

emwu ja nie wiem jak my bez ciebie przezyjemy !!! to bedzie straszne ale dla zobaczenia twoich cycoli i ciebie szczesliwej to chyba jakos damy rade ... no ale agatka to bedzie tesknic za nowymi filmami maxia ;/ bede jej to musiala jakos wytlumaczyc !!! bo do tej pory ogladamy wszystkie na biezaco :)

Marcin, mój lektor musiał odwołać zajęcia, więc nie musiałam się spinać ze sprzątaniem. Choć miałam wenę bo czuję wiosnę. Pobawiłam się z Frankiem, zainteresował się matą, której wcześniej nie lubił. Ale słabiutki jest, nie widzę poprawy, tak mi go szkoda. Serce się kraje. Zaraz muszę iść po Stasia, poprosiłam sąsiadkę żeby została z małym, jednak nie będę go dziś brała na dwór.
A powiedz mi czym czyscisz fugi?Bo u mnie tez by nalezalo je wyczyscic:tak:
Sylwia, używam starej szczoteczki do zębów i wody z kranu :-) Nie bawię się w żadne płyny, bo nie ma to najmniejszego sensu w mojej kuchni. Za tydzień znowu będą brudne. Dobra rada dla tych co się urządzają lub będą urządzać: NIGDY JASNYCH FUG NA PODŁODZE W KUCHNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Marcin, mój lektor musiał odwołać zajęcia, więc nie musiałam się spinać ze sprzątaniem. Choć miałam wenę bo czuję wiosnę. Pobawiłam się z Frankiem, zainteresował się matą, której wcześniej nie lubił. Ale słabiutki jest, nie widzę poprawy, tak mi go szkoda. Serce się kraje. Zaraz muszę iść po Stasia, poprosiłam sąsiadkę żeby została z małym, jednak nie będę go dziś brała na dwór.

Sylwia, używam starej szczoteczki do zębów i wody z kranu :-) Nie bawię się w żadne płyny, bo nie ma to najmniejszego sensu w mojej kuchni. Za tydzień znowu będą brudne. Dobra rada dla tych co się urządzają lub będą urządzać: NIGDY JASNYCH FUG NA PODŁODZE W KUCHNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja polecam na fugi sodę oczyszczona;) Ładnie wszystko schodzi

Ja jutro rozpoczynam wieeelkie porządki :-( Babcia ma się zająć Maćkiem a ja z mężem będziemy pucować mieszkanko ;-)

emwu, baw się dobrze w PL i koniecznie pochwal się pięknym 'nabytkiem' :tak:

My już po jednym spacerku, a teraz babcia śmiga z Maćkiem na drugim :tak:
Macie jakąś dodatkową osłonę na budzie od gondoli? Jak słońce padnie na oczy Maćko to on się strasznie wkurza a ja nie jestem w stanie cały czas go zasłaniać :baffled: Wczoraj gimnastykowałam się z tetrówką no ale też nie zawsze mi się udało go uchronić przed słońcem :wściekła/y:

A zmieniając temat to myjecie dzieciom codziennie włosy szamponem?

Też to mam i jest oka. Tylko denerwuje mnie, że gdy wleję odrobinę za dużo to główkę Aleksa i ciałko od spodu jest oblepione białą mazią...
Bardziej mi służy hipoalergiczny Płyn do kąpieli z oliwką z Nivei za 15 zeta. Działanie podobne a wygoda dla mnie większa.
A jakiego szamponu używacie?? Ja Delikatny szampon łagodzący też z Nivei
my uzywamy bambino

A my dziś jedziemy załatwić chrzest dopiero:/
Zobaczymy co ksiądz powie, że mamy tylko cywilny jak zapyta dlaczego to powiem zgodnie z prawdą, że obecnie to za duży dla nas wydatek, żeby wziąć i kościelny i dziecko ochrzcić
my powiedzielismy to samo
ale goraco dzis

Cześć mamuśki z rana ;)

U nas po nivea na każdą pogodę pory się strasznie zatykają na czole i policzkach i zaraz się robią takie wągropodobne krostki. Więc wniosek taki, że krem super, ale bardzo ciężki dla skóry (bo baardzo gęsty i tłusty).
aaaa bo on jest chyba na mróz i wiatr a nie na każdą pogodę...my też używamy i jak było zimno to się zprawdził a teraz jakoś tak nie bardzo chyba... musze kupić inny...lżejszy z filtrem.

ojjj gorąco..super...u nas rano było pochmurno ,ale już o 10 wyszło słonko i jest przepięknie... na spacerze oczywiście mój 'ulubiony widok' -mamuśka w krótkim rękawku i spódnicy a dziecko w grubej czapie polarowej i kapturze...echhh..

Ostatnia edycja:
A my dziś jedziemy załatwić chrzest dopiero:/
Zobaczymy co ksiądz powie, że mamy tylko cywilny jak zapyta dlaczego to powiem zgodnie z prawdą, że obecnie to za duży dla nas wydatek, żeby wziąć i kościelny i dziecko ochrzcić
Nam ksiądz nie komentował za bardzo i o dziwo polecił wziąśc przynajmniej narazie cywilny dla dobra dziecka skoro nie mozemy sie z kościelnym zebrać...az byłam w szoku normalnie !

reklama
My dziś też po spacerku- młoda była w tym, w czym chodziła w domku- body z krótkim rękawkiem i welurowy dresik. Założyłam jej też czapeczkę i bluze ale po kilku pierwszych krokach zdjęłam. Miałam opory jeśli chodzi o czapeczkę ale Lidka ma gęstą czuprynkę więc czapeczka została zdjęta.
U nas tetrówka sprawdza się świetnie- składam ją na pół i jeden koniec do gondolki- żeby jej nie wywiewało a drugi za rączkę na budce- u nas budka ma tam taki otworek przy rączce. Jeśli ktoś nie ma to można przypiąć zwykłym spinaczem do bielizny żeby pieluszka nie odfruwała;)
Ja dziś z samego rana posprzątałam i teraz siedzę sbie z kawką i czekam na koleżankę

Do góry