reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

KAAAAWYYYY mi sie chce!
Pada i pada.

A my dzisiaj mamy z moim M randke :)
Idziemy sobie do restauracji za rogiem.
Polozymy Maxa spac i moj Erni posiedzi z nim. Wrocimy okolo 22, 23 wiec Max nie powinien sie do tej pory obodzic. A jak sie obodzi to Erni mu da smoka. Jesli mialby jakies problemy to zadzwoni i za 10 minut bedziemy w domu.

Ale wam zazdroszczę, marzy mi się jakieś wyjście :-)

A co u Amelki i Jonaszka?

Dzięki, że pytasz.
Bardzo dobrze u Amelki, świetnie się uczy, tylko z angielskim ma problemy.
Jonasz chory ale jak jest zdrowy to wszystko ok. chodzi do zerówki przy szkole Amelii więc idę sobie z Kajem na spacerek i zbieram dzieci po drodze i lecimy na plac zabaw.
Ja mam spacer z Kajem a dzieci się cieszą bo plac zabaw wielki :-D

Jedyny problem taki, że po 3 dni robie jakieś pierdoły do szkoły i mam wrażenie, że do nich nie dociera, że jak matka nie pracuje to przy 3ce dzieci i tak ma co robić :-D

ojjj gorąco..super...u nas rano było pochmurno ,ale już o 10 wyszło słonko i jest przepięknie... na spacerze oczywiście mój 'ulubiony widok' -mamuśka w krótkim rękawku i spódnicy a dziecko w grubej czapie polarowej i kapturze...echhh..

Elizka to pikuś, ja sobie idę - Kaj w body i do tego ciepła bluza dresowa rozpięta i spodenki i idzie sąsiadka (dodam, że ja się w cienkiej bluzce gotowałam)
Dziecko w zimowym kombinezonie i czapce przykryte kocem!!! i to grubym kocem, po prostu szok, to maleństwo było czerwone. Masakra

Ja biorę Azalię i rozpoczęłam opakowanie bez okresu :-) Przerw się nie robi ;-)

ja tez biore Azalie..konczy mi sie 1 opakowanie i tylko raz wzielam o dokladnej godzinie tabletce ;/...

ja juz jestem z okresem ..zaczelam brac jakos na poczatku marca i gin mi kazal az do okresu wspolzyc z prezerwatywa jeszcze..a po okresie juz bez.. ;)

No laseczki ja biorę cerezete i płacę 39,80 ile dajecie za Azalię? Bo myślę nad przejściem?

reklama
dzień dobry!!!:tak:
Georgina-u mnie było odwrotnie-to mąż bardzo naciskał na zaręczyny a później na ślub-ja byłam raczej ostrożna i nie spieszyło mi się tak ale dałam się namówić:tak: i jakoś nam razem leci:-D
ja po piwie mam biegunkę-zawsze:szok:
co do kąpieli-zawsze myliśmy małą w kranówie bez gotowania itd
na początku płynem z hippa a teraz z nivei:tak:i jest ok

mam inny problem-moje dziecko nimieści się już prawie do gondoli
nie wiem czy mogę już ją powoli do spaderówki włożyć...

Dziewczyny czy takie małe dzieciaczki mogą już mieć alergię- ale wziewną na pyłki (nie pokarmową)? Bo moja ma takie objawy jak ja podczas alergii. Strasznie kicha i ma furczący nos i do tego lecą jej łezki (jakby podrażnione spojówki) i ma trochę czerwone powieki? Temperatury nie ma ani nic innego. Je i śpi normalnie. Wiem, że o tekj porze już coś pyli (chyba olcha), więc może to być to? Jak myślicie?
Ja mam uczulenie ale na trawy- to jest maj/ czerwiec. U pediatry będziemy dopiero w środę, więc zapytam go, co to.

Witam sie:-)u nas dzis deszcz pada i wietrznie wiec narazie o spacerku mozemy pomarzyć:-(
dzień dobry!!!:tak:
Georgina-u mnie było odwrotnie-to mąż bardzo naciskał na zaręczyny a później na ślub-ja byłam raczej ostrożna i nie spieszyło mi się tak ale dałam się namówić:tak: i jakoś nam razem leci:-D
ja po piwie mam biegunkę-zawsze:szok:
co do kąpieli-zawsze myliśmy małą w kranówie bez gotowania itd
na początku płynem z hippa a teraz z nivei:tak:i jest ok

U mnie bylo podobnie:tak:jakos nie spieszylo mi sie do slubu:tak:no ale widocznie umial dobrze przekonywac:-D:-D:-D

Dziewczyny czy takie małe dzieciaczki mogą już mieć alergię- ale wziewną na pyłki (nie pokarmową)? Bo moja ma takie objawy jak ja podczas alergii. Strasznie kicha i ma furczący nos i do tego lecą jej łezki (jakby podrażnione spojówki) i ma trochę czerwone powieki? Temperatury nie ma ani nic innego. Je i śpi normalnie. Wiem, że o tekj porze już coś pyli (chyba olcha), więc może to być to? Jak myślicie?
Ja mam uczulenie ale na trawy- to jest maj/ czerwiec. U pediatry będziemy dopiero w środę, więc zapytam go, co to.

Nie wiem ale wydaje mi sie ze chyba moze...

jak sie nie miesci to chyba nie masz innego wyjscia !!

1. dzieci kichaja oczyszczajac plucka - bardzo pozytywny objaw ...
2. zatkany nos moze byc spowodowany tym ze sie mocno wysuszylo powietrze !!
3. łezki z oczu leca bo wlasnie teraz zaczynaja naszym dzieciakom intensywnie pracowac gruczoly lzowe !!! najwiecej podczas jedzenia bo miesnie twarzy pracuja !!!

imho na alergie pylkowe chyba za szybko ... a ma alergie pokarmowe ??

Ja już dokładnie nie pamiętam bo kupowałam prawie 3 miesiące temu, ale to było niecałe 100zł za 3 opakowania ;-)

dzieki bogu za cilest - 10 zl za opakowanie :) ale wy chyba jak karmicie to go nie mozecie brac ...

reklama
U nas wietrznie i zapowiada się deszczowa sobota bo takie jakieś ciemne chmury wiszą...
Mexi- co do alergii to ja nie mam pojęcia ale podejrzewam ze jest tak jak Mea pisze. Moja młodsza siostra nie ma jednego kanalika łzowego- jak tylko jest wiatr czy trochę słońca to też łzy jej same lecą ale4 jej to zdiagnozowali zaraz po urodzeniu więc to raczej nie to
Dagmar- azalia trochę tańsza ale nie wiem czy się opłaca zmieniać bo cerazette trochę lepiej chroni przed ciążą- ma jakiś tam dodatkowy składnik chyba. A nie myslałaś nad zaspiralkowaniem się? To sporo taniej wychodzi. Ja się zastanawiałam ale planujemy za jakieś 3 lata drugiego bobasa więc lekarz odradził

Do góry