reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

nie nic nie podaje bo ona zazwyczaj ma szczepienie po 8 rano i ma najlepszy humor.... zaczepia pielegniarki i lekarzy, gada i sie smieje.... na wadze podskakuje i nie idzie jej nigdy zwazyc..... mala cyrkownica i tyle.... nie wiem jakie teraz bede uklucia ale na pewno 3 boje sie tych domiesniowych w udo..... bo ten zwykly w raczke to nawet nie wiedziala ze cos ja ukulo...a przydomiesniowych plakala ale jak jest glodna to mocniej placze hehehe
To tak samo jak mój maluszek jak jest głodny to syrena na cały dom.

reklama
A my dziś z Małą od 8 na nogach. Wysprzątałam domek, poprasowałam ubranka Martynki (Mała towarzyszyła mi bawiąc się na macie), okąpałam się, zjadłam śniadanie. Zostało obiad zrobić. Masakra jak mnie głowa dziś boli! Jak na złość nie mam żadnej tabletki. Skoczę do sklepu jak mi włosy wyschną. I w ogóle niedobrze mi jakoś, to może przy tej głowie..

KAAAAWYYYY mi sie chce!
Pada i pada.

A my dzisiaj mamy z moim M randke :)
Idziemy sobie do restauracji za rogiem.
Polozymy Maxa spac i moj Erni posiedzi z nim. Wrocimy okolo 22, 23 wiec Max nie powinien sie do tej pory obodzic. A jak sie obodzi to Erni mu da smoka. Jesli mialby jakies problemy to zadzwoni i za 10 minut bedziemy w domu.

zebach to ja sie nie wypowiadam bo mam traumatyczne przezycia z nimi zwiazane.

Mialam dlutowane 4 zdrowe osemki bo mi sie w szczece nie miescily.
Poza tym leczenia kanalowe i tego typu historie.
brrrrrrrrrrrrrrr nawet nie chce myslec o dentyscie.
Chodze co pol roku i lecze wszsytko na bierzaco bo nie chce miec juz zadnych tortur.

No i robimy obiadek ... Igorek spiocha sobie :)
Chyba dzis pojdziemy na dluzszy spacer wezniemy mleczka z soba :)

Jesli chodzi o zeby to ja tez brrrrrrr boje sie dentysty bardziej niz porodu mowie serio :-) dentysta to koszmar .... hehe tez mialam kanalowe itd a jesli chodzi o stan uzebienia:-D to juz mam jedna porcelanowa koronke 5 u góry ... zachcialo sie kiedys piwa otwierac zębami było się młodym i głupim :-D a tak to na dole nie mam 6 musze wstawic odbudowe ... zbieram kase hehe nie no jakos nie mam czasu dpiero co koronke po ciazy zrobilam i jezdzila z 5 razy ;)

i to ten zab na dole po tej samej stronie co na górze wiem jestem gupppek ze otwierałam zębami pffko :confused::baffled::baffled::baffled:

Nie no i przypaliłam cebulke do sosu :confused:
Chyba mąż mi zablokuje strone BB ;) hehehe

wiem ze nie jestem sama hehe nie jedna juz rozgotowala cos czy przypaliła ehhh to BB hehe :-D

KAAAAWYYYY mi sie chce!
Pada i pada.

A my dzisiaj mamy z moim M randke :)
Idziemy sobie do restauracji za rogiem.
Polozymy Maxa spac i moj Erni posiedzi z nim. Wrocimy okolo 22, 23 wiec Max nie powinien sie do tej pory obodzic. A jak sie obodzi to Erni mu da smoka. Jesli mialby jakies problemy to zadzwoni i za 10 minut bedziemy w domu.
Ale fajowsko:tak::tak::tak: normalnie niankę w domku macie;-);-) super;-)
zebach to ja sie nie wypowiadam bo mam traumatyczne przezycia z nimi zwiazane.

Mialam dlutowane 4 zdrowe osemki bo mi sie w szczece nie miescily.
Poza tym leczenia kanalowe i tego typu historie.
brrrrrrrrrrrrrrr nawet nie chce myslec o dentyscie.
Chodze co pol roku i lecze wszsytko na bierzaco bo nie chce miec juz zadnych tortur.
No ja dzisiaj kończę wizyty u dentysty, 10 ubytków po ciąży miałam:szok: traume pzreżyłam:no: tak mi się po ciązy posypały te zęby, no i jeden ząb do wyrwania ale odpocząć troszkę muszę.... był leczony kanałowo ale nic z tego...:-( odsapne i po świetach pójdę żeby z głowy mieć:-(
Hej laseczki probowal;am nadrobic ale wszystkiego nie dalam rady.
Aniuuu kochana moim zdaniem podjelas sluszna decyzje teraz bedzie juz tylko lepiej zobaczysz!!!!!!!!!!!
U nas wszystko ok chrzciny byly super tylko te przygotowania mnie dobily hehe za duzo sobie wymyslilam gotowania i sie ledwo wyrobilam no i polowa zostala jak zawsze ale jakos dalam rade:). Maluch przespal cala msze i chrzcin ktore byly po niej nawet oka nie otworzyl w domku tez byl grzeczniutki smial sie gadal a jak go do lozeczka odkladalam to sie bawil na maxa dlugo pod karuzelka chyba wolal to niz przekladanie z reki do reki od babci do babci:) NO i maly od jakiegos tygodnia zasypia zupelnie sam najpierw bylo lulanie godzinne na rekach potem lulanie godzinne w lozeczku pozniej mu szumialam i glaskalam i z dnia na dzien coraz mniej i mniej a teraz odkladam do lozeczka i to w dodatku na gorze bo sie przetransportowalismy juz i on zasypia zupelnie sam nawet jak nie spi to sobie lezy az zasnie normalnie zyc nie umierac i budzi sie tylko raz w nocy dumna jestem z siebie ze go nauczylam tego zasypiania bo pierwszy miesiac to jakis hardcore byl ale mu nie uleglam:) Poza tym wszystko u nas po staremu robimy teraz balkon T maluje jakies plotki i bedzie je montowal zeby troche odgrodzic i zrobic oaze spokoju na grilka ja sie z malym bawie zaraz lece na spacer bo pogoda cudna;)
No to super;-) fajnie że był taki grzeczniutki;-)
A u nas wrecz przeciwnie.
Zjadl 30 min po polnocy a potem obudzil sie o 4 - PIERWSZY RAZ TAKA KROTKA NOCNA PRZERWA :)

Normalnie nie wiem co sie dzieje z Maxem. W zeszlym tygodniu jadl jak jakis pokrecony. Wyplowal smoka, wiercil sie, jeczal, jadl, wyplowal . Karmienie to byla meka jakas. Przeszlo na szczescie i znow cmokta az mu tcu brakuje.
Teraz natomiast mu sie spanie pokickalo. Do tej pory zasypial o 19.30 i spal do 3 (zjadl na spiaco) i spal do rana.
Od kilku dni jak sie obudzi o tej 3 to zje ale potem w lozeczku jeczy i steka i gubi smoka. A ja skacze w ta i sowrotem jak jakis kangur i mu tego dydka wciskam. Trwa to moze z 15 , 20 min ale w nocy wydaje sie jakby to byly godziny.
Ostatniej nocy nie mogl wcale zasnac wiec poszedl spac o 21. Obudzil sie o 0.30 zjadl i jeczal, potem o 4 -zjadl i jeczal a potem o 7 rano.
e zasypial 15 minut temu i oczywiscie stekal i jeczal i kopal.
Cos mi sie wydaje ,ze to skok rozwojowy sie zbliza bo nic innego mi do glowy nie przychodzi. Do opisu pasuje. Zaczyna sie od 14 tyg i moze trwac do 19. JEZUUU
Przy tych skokach ważne żeby sie nie dac;-);-) karmić mlekiem tylko w godzinach w których wczesniej jadł;-) jak sie budzi dodatkowo po północy to podaj albo smoka albo wodę, po kilku razach "zakoduje" sobie w głowce, ze nie opłaca się wstawać skoro nic dobrego nie dają do jedzenia;-) ten sposób naprawdę działa:tak:
Czyli młodemu kieł wyrasta :-D A to wampirzysko jedne :-D
Kurde zazwyczaj dzieciaczki wyglądają jak kroliczki z tymi dwoma ząbkami na dole, a moj będzie wyglądał dziwacznie
hehehe fajnie będzie wygladał, oczywiście jak już uzębienie będzie to fotki poprosimy;-):-)

No a ja mu podalam mleko w trakcie tej dodatowej pobudki.
Dzisiaj juz nie dam . Podam wode jak radzisz.
A moze dzisiaj juz nie bedzie takie potrzeby - oby bo sie rozleniwilam przez te jego spokojne nocki i mi sie nie chce wstawac dodatkow :)

Ale wyrodna matka jestem.

reklama
Emwu wcale nie wyrodna;-) Skoro wczesniej tak jadł tzn że mu starczało, a z wiekiem nasze maluchy powinny spać coraz dłużej w nocy :tak: Oczywiście są odstępstwa od normy, takie pojedyncze nocki mogą się zdarzać,ząbkowanie, choroby itd;-)

Do góry