reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Zapominajko ja z wychodzeniem to nie mam problemu bo jak tylko powiem idziemy papa to ona już jest gotowa pod drzwiami do ubierania:) Moja tez lubi bez pieluchy ale nie lubi sama w sypialni zostawać, więc u mnie to działa:)
Co do kremu....smarujesz młodemu kremem na słońce teraz buźke?

reklama
Zapominajko ja z wychodzeniem to nie mam problemu bo jak tylko powiem idziemy papa to ona już jest gotowa pod drzwiami do ubierania:) Moja tez lubi bez pieluchy ale nie lubi sama w sypialni zostawać, więc u mnie to działa:)
Co do kremu....smarujesz młodemu kremem na słońce teraz buźke?

Smaruję na każdą pogodę. Iggy też pod drzwiami czeka, ale się do tego przemieszcza.

Witam mamuśki
Poniedziałkowo i smutno. Jakiś ten 2010 rok nieszczęśliwy :(:(:( Co rusz to jakaś tragedia.
Widzę, że i Wasze dzieciaczki rozrabiają już pełną gębą. Hania też uwielbia uciekać podczas ubierania, a jeszcze bardziej się chować. Stanie za firanką i ani nie drgnie, jak ją wołam. A potem pęka ze śmiechu, jak ją w końcu dopadnę ;) Poza tym trudno u nas ostatnio o względną ciszę - Jaś wszedł w okres czteroletniej dociekliwości i zadaje tysiące pytań, non stop coś mówi albo śpiewa. Hania zachęcona przykładem brata też śpiewa, w dodatku czysto, szok ;) Plus jest taki, że jest dużo bardziej samodzielna i dzielna niż Jasiek w jej wieku.

Witam

Jeny dziewczyny,a ja już myślałam,że tylko moja córa taka niesforna....:-D najgorzej u mnie z przewijaniem...po prostu masakra...mowy nie ma żeby w spokoju dała się przewinąć:wściekła/y:...ucieka i sika gdzie popadnie zanim uda mi się ją dorwać:-(.Jeśli chodzi o spacer to młoda uwielbia ,ale żeby ją ubrać muszę ją pół godziny gonić i ubierać na raty bo sekundy w spokoju nie usiedzi.......

Chciałam Was spytać o jedną rzecz.....moja córa odkąd tylko zaczęła chodzić jak siadamy do jakiejś zabawy to po kilku minutach wstaje,ciągnie mnie za rękę i chce żebym z nią chodziła....tak jest już od kilku miesięcy i zastanawiam się czy Wasze pociechy też tak robią?????

Witam
Gabi jak się zajmie jakąś zabawą dłużej niż 5 minut to już sukces.
Widzę że dużo dzieciaczków przechodzi teraz okres buntu, nasza mała to rzuca się na podłogę albo beczy. Ostatnio to wszystko najchętniej robiła by z babcią a jak próbuję ją zabrać to jest taki płacz i "nie,nie,nie..." że brak słów i mówi do babci "mama" i jak ktoś się jej pyta gdzie jest mama to pokazuje na babcię.
A od 3 dni budzi mi się ok 23-24 i buszuje 2-3 godzin w sobotę siedziałam z nią do 2:30 a o 6 musiałam już wstać na zajęcia.

U nas z ubieraniem na szczęście nie ma problemu. Z przewijaniem też nie. Jak zapytam Jaśka - idziemy? To przynosi buty :-)

Tylko od paru dni chce tylko na rączkach - a jak go nie biorę to mi siada np. na korytarzu w bloku i wyje. To ja idę dalej zatrzymuję się i czekam. Powyje chwilę i przychodzi. W domu też czego tylko zabronie - ryk jakby go ze skóry obdzierali. Dziś już samego siebie przechodził.

Witajcie, w końcu i ja dotarłąm do kompa...troszeczkę Was poczytałam....

U nas podobnie jak czegos nie dostanie wrzask jak cholera!!!!!:-p:-p:-pale ja staram sie byc nieugięta:blink::blink::blink:

Co do ubierania to na szczeście nia mam zbyt dużego problemu, wychodzenie na spacer też ok, przynosi mi buciki jak tylko usłyszy słowo spacer a dzisiaj to nawet siadłą w wozek w przedpokoju:-D:-D:-D:-D
ale mam problem jak Myszqa z rączkami, non stop chce byc noszona...walczę i jakos na spacerze idzie, troche pokweka ale dajemy radę

Chciałam Was spytać o jedną rzecz.....moja córa odkąd tylko zaczęła chodzić jak siadamy do jakiejś zabawy to po kilku minutach wstaje,ciągnie mnie za rękę i chce żebym z nią chodziła....tak jest już od kilku miesięcy i zastanawiam się czy Wasze pociechy też tak robią?????

Yoka Jula robi tak samo a ja czasami juz mam tego dosyć....

Niestety wstyd przynać się ale z moja ierpliwością jest coraz gorzej...chyba mam jakis kryzys:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

Zdróweczka dla wszystkich chorowitkow.....

Mam jeszcze do was prośbę.....
Proszę pomóżcie mi!!!!Co moge kupic przyjaciółce na 30 urodziny?????(dodam że jest w ciąży)

Witam

Jeny dziewczyny,a ja już myślałam,że tylko moja córa taka niesforna....:-D najgorzej u mnie z przewijaniem...po prostu masakra...mowy nie ma żeby w spokoju dała się przewinąć:wściekła/y:...ucieka i sika gdzie popadnie zanim uda mi się ją dorwać:-(.Jeśli chodzi o spacer to młoda uwielbia ,ale żeby ją ubrać muszę ją pół godziny gonić i ubierać na raty bo sekundy w spokoju nie usiedzi.......

Bianka tak nie robi,raczej wstaje sama i po prostu sobie idzie do drugiego pokoju albo włazi na łożko i po nim skacze, jak ja wychodzę to idzie za mną.

a co do buntu to Bianka też go przechodzi, to chyba najgorszy okres jak dla mnie,bo mam wrażenie ,że jak teraz popełnię jakiś błąd to szybko odbiję się echem i dziecko będzie mną rządzić,raczej staram się być nie ugięta,ale nie zawsze mi to wychodzi :)

Madzieńka ja ostatnio mojej przyjaciółce kupiłam takie ogromne kieliszki do czerwonego wina bo wiedziałam że jej się coś takiego podoba bo ja mam podobne i zawsze się nimi zachwycała, no ale jak twoja koleżanka jest w ciąży to może jakiś super poradnik o dzieciach

reklama
Do góry