reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

Kurcze dziewczyny poczytalam sobie o tej asymetrii ulożenowej i coś mi sie zdaje że juniorek ma z tym problem. Od okolo miesiąca zauważyla że wygina cialko w łuk zawcze w jedną stronę pomimo że ja uparcie je prostuje to za chwilke znowu jest rogalik. Na brzuszku kiedyś podnosil się na rączkach a teraz częściej uklada ręce wzdluż ciałka i unosi do góry nózki. Chyba wybiorę sie do pediatry, bo sie przestraszyłam ?!

reklama
Eff_k ja tez byłam na rehabilitacji z małym podobnie jak u Ciebie nie lubiał lezec na brzuszku a jak juz leżał to raczki zamiast z przodu dawał na boki.....
ale sama jestem rehabilitantka i tak w poradni pokazali mi jak mam ćwiczyc(pracuje z dorosłymi na codzien) i juz od tygodnia ćwiczymy 3 razy dziennie i musze przyznac ze postep jest Mati jak juz pisałam polubił lezenie na brzuszku coraz dłużej wytrzymuje..
jutro jedziemy sprawdzic postepy do poradni wiec jestem ciekawa....

Mi babka pokazała niby jak mam z małą ćwiczyć, jak ją nosić no i ćwiczymy przed kazdym karmieniem (a je śrenio co 2h) no ale ona dalej spięta, piąstki zaciśnięte (a ponoć powinna juz sie na dloniach podpierac i rece wyciągac do przodu a ona albo podpiera się na łokciach i piąstki ciumka albo chwile ma z przodu po czym łokcie w tyl :/ Rehabilitantka jakos ja za barki ustawia, ale nie mam pojecia jak to robi :( Helenko, może ty bys mi podpowiedziała jak ćwiczyć to lezenie brzuszkowe.

Eff_k ja tez byłam na rehabilitacji z małym podobnie jak u Ciebie nie lubiał lezec na brzuszku a jak juz leżał to raczki zamiast z przodu dawał na boki.....
ale sama jestem rehabilitantka i tak w poradni pokazali mi jak mam ćwiczyc(pracuje z dorosłymi na codzien) i juz od tygodnia ćwiczymy 3 razy dziennie i musze przyznac ze postep jest Mati jak juz pisałam polubił lezenie na brzuszku coraz dłużej wytrzymuje..
jutro jedziemy sprawdzic postepy do poradni wiec jestem ciekawa....
jak ćwiczysz? BO mój ostatnio też ma problem z tym brzuszkiem. Chętne leży tylko na prale po kąpaniu, bo wtedy jest wysoko iw idzi dokladnie jak brat w brodziku się pluska, wieć jest ciekawie
chodzilismy na rehabilitacje z powodu napiecia ale juz się poprawilo i rehabilitantka kazala nam od niej odpoczac (oczywiscie sami jeszcze troche ćwiczymy) i zglosic sie za jakis czas, wiec nei chce znowu leciec teraz, bo slabo na brzuszku leży, bo to chyba bylaby przesada, ale poćwiczyc by nie zaszkodzilo troszkę

jak ćwiczysz? BO mój ostatnio też ma problem z tym brzuszkiem. Chętne leży tylko na prale po kąpaniu, bo wtedy jest wysoko iw idzi dokladnie jak brat w brodziku się pluska, wieć jest ciekawie
chodzilismy na rehabilitacje z powodu napiecia ale juz się poprawilo i rehabilitantka kazala nam od niej odpoczac (oczywiscie sami jeszcze troche ćwiczymy) i zglosic sie za jakis czas, wiec nei chce znowu leciec teraz, bo slabo na brzuszku leży, bo to chyba bylaby przesada, ale poćwiczyc by nie zaszkodzilo troszkę

Pawełek tez jakos nie chetnie lezy czesto bywa tak ze lezy na brzuchu i za chwile przewraca sie ... ja na brzych on na plecy ... i tak caly czas nawet u lekarza lekarka smiala sie ze nei da posłuchac ... ale nic nei mowila ze cos zle jest

pozatym maluszek od paru dni przewraca sie z plecków na brzuszek jak chce jakas zabawke złapac :) :)

a Gaja do swojej ulubionej metki potrafi dotrzeć na wszelkie sposoby :D
[video=youtube;X3gbuPB8vVs]http://www.youtube.com/watch?v=X3gbuPB8vVs[/video]

dzięki :) ale za mała jest :( trochę mnie to martwi.. bo ona by tylko cyca, metkę i nogi jadła... nawet smoka nei chce: hihi
[video=youtube;IZDZUy9GxWw]http://www.youtube.com/watch?v=IZDZUy9GxWw[/video]
:D

reklama
Do góry