reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

lazzanie?? chyba naprawde mi ten pył zaszkodzil:-D:-D przeciez to sie zupelnie inaczej pisze:-D na mózg mi padlo calkiem:baffled::baffled: ale ochoty sobie narobilam:-p

sienio a wiesz, że ja nawet nie zwróciłam uwagi na to:-D najważniejsze, że wiadomo o co chodzi:-):tak:
trzymam kciuki aby chumorek się szybciutko poprawił:tak:

anaconda no chyba tylko z parasolką do tego reala

reklama
Hej :-)nie mam weny do pisania:no::-( bo noga mnie boli i jutro do rodzinnego śmigam rano żeby dał skierowanie na RTG - trochę spuchnięta zaczynam kuleć - nawet jeśli to i z gipsem dojadę;-):tak:. Ciocia na nockę przyjdzie żeby rano z młodymi zostać:tak:.
Córkę kumpeli na służbie będę miała więc nie da rady do kompa się dopchać:no::sorry2:.
Miłego dnia.

Monia zawsze była oblegana ;) jest dobra w tym co robi a teraz okres komunii i wesel się zaczyna więc pełno klientek na pazurki ;)

dzisiaj się zapisałam na 15stego maja bo 22 mamy wesele 23 komunię ;) a na tygodniu jak mąż wraca koło 20stej nie dam rady więc umówiłam się na sobotę - Gabi podrzucę do mamy ;) niech babcia się wykaże :)

Super, z chęcia obejrze bliżej twoje pazurki!!!:tak::tak::tak:

ok jak mi się uda zagonić małżowego żeby mi to spakował to wieczorkiem na pocztę Ci podeślę:tak:

Madzienka my się chyba dzisiaj też wybieramy na ten plac, o tej samej godzinie, chyba że pogoda się popsuje:sorry2:

To ja czekam.....

My dzisiaj nie wyszlismy na spacerek, za to zakupy zrobione:tak::tak::tak:

Talia a dajesz jej do picia herbatkę z kopru włoskiego? Jeśli nie to spróbuj :tak::tak::tak:

A może plantex!!!!

talia
my też mieliśmy problemy z kupkami mimo że 15 m-cy był na cyciaku :tak: Pediatra twierdziła że to normalne jak dziecko 10 dni się nie wypróżnia:szok: przy karmieniu piersią. Wkońcu wylądowaliśmy u gastrologa dziecięcego, ten zalecił podawać lactulozę i po ok 1 m-cu unormowało się. Na początku dawaliśmy 2 x dziennie po tyle ml ile miał wagi, później po 2 tygodniach było 1x dziennie. I od tamtej pory wypróżnia się 1 raz dziennie, zazwyczaj rano na nocnik jak go posadzę.

Talia my tez mieliśmy problemy z kupkami i podobnie jak Antuanet dostalismy Lactulosum, Jula na poczatek dostala 5ml z rana i jak sytuacja kupkowa unormowala sie zmniejszalismy dawke...i do tej pory problemu nie mamy!!!!
Zapytaj lekarza o ten syropek....
Ale mozna go kupic bez recepty...

Witajcie, my już po zakupach w tesco...kupiłam Julci bodziaki z krótkim i długim a także...strój kąpielowy nie mogłam mu się oprzeć....

A jak nasze chorowitki????wykurują się do soboty???

Martus
oby z nózką nie było nic poważnego...trzymamy kciuki!!!!

hej dziewczynki ja tylko na chwilę ;)
mam urwanie głowy dzisiaj - byłam z Gabi na spacerze ale dzisiaj taka pogoda ze najchętniej zakopałabym się pod kołdrę.

Wczoraj poszłam spać po 3 ;) bo się zasiedzieliśmy z goścmi ;) okazało się ze ta moja koleżanka co do nas przyjechała jest w ciąży!! i ukrywała to przed nami ;) hehe wczoraj się wygadała ;) miałyśmy tyle tematów do obgadania ;) a i czas szybko zleciał :)
Gabi ładnie usnęła przed 23 i ładnie spała - o 4 przebudziła się na przytulanki i cysia ale pamiętam to jak przez mgłę chyba karmiłam ją na śpiąco ;)

Madzianka jak będę po pazurkach to mogę Was nawiedzić gdzieś na placu zabaw ;)

Gabi już nie kaszle :) katarku też już prawie nie ma !! KAMIEŃ Z SERCA!! ma jeszcze małą chrypkę ale i tak jest o niebo lepiej :) w sobotę będziemy na bank jestem bardzo zainteresowana tym wykładem!!

mam nadzieję ze będzie ładna pogoda ;)

co do kupek to ja od początku dawałam małej koperek z kminkiem do picia marki humana POLECAM!! nie miałyśmy nigdy żadnych problemów z kupkami najdłuższa przerwa to chyba były 2 dni bez kupki i to chyba tylko raz czy dwa taka sytuacja się zdarzyła ... tydzień to dla mnie abstrakcja ...

Marta coś ty sobie w nogę zrobiła ??

u mnie na obiad pulpety w sosie pomidorowym z kaszą i z sałatą :)

A ja dzisiaj nic nie gotuję, mojego wygoniłam do mamy niech tam się naje a ja mam zupę jarzynową z wczoraj :-p:-p:-p
A pogoda faktycznie beznadziejna a ja zaraz muszę po mojego bączka mykać :szok::szok:

Marta oby Twojej nodze nie było nic poważnego, ja w zeszłym roku miałam dwa zabiegi na kolano i wiem co to kontuzja.
Mazienka i
Antuanet24 dzięki za nazwę syropku zakupiłam dziś czopki glicerynowe w razie czego dam na wieczór, a do lekarza na szczepienie idziemy za tydzień w środę więc na pewno zapytam co jej podawać.
Co do mojej przeprowadzki to był to emocjonalny koszmar mój lekarz został w Głogowie i ważne osoby, wielki strach nam towarzyszył w tej drodze i kiedy dojechałam w wersji 2 w 1 cieszyłam się strasznie.
Mieszkamy w Puławach bo mój mąż jest wojskowym i pracuje teraz w Dęblinie a to taka dziura w której nie chcemy mieszkać więc są Puławy.
Rodziłam w Puławach choć chciałam w Lublinie jednak nie miałam tam swojego lekarza i było duże prawdopodobieństwo ze mnie tam nie przyjmą i będą odsyłać od jednego szpitala do drugiego więc zrezygnowałam z tego pomysłu. Wszystko skończyło się dobrze bo na porodówce spędziłam tylko 2 godziny i moja Gabrysia była już na świecie.
Muszę przyznać ze Zachód Polski lepiej prosperuje na różnych polach nie wiem jak to będzie jak zacznę szukać pracy czy znajdę coś?
Tak w ogóle to z mężem pochodzimy z Lubelszczyzny tzn z Biłgoraja no i można powiedzieć ze wróciliśmy w swojej strony chociaż zżyliśmy się już z zachodem i chyba muszą minąć długie miesiące zanim się zaklimatyzujemy tutaj. Mi jest szczególnie ciężko bo mam tylko Gabi do towarzystwa i nie sadze ze jeżeli nie pójdę do pracy zawre tu jakieś znajomości. Stąd jestem na forum BB.

zawsze robiłam żelowe ale na ślub miałam szklane ?? czy jakoś tak ;) miałam robione od nowa :) bo włąśnie miały być długie a w żelu była zatopiona złota koronka :) i do tego aplikacja i cyrkonie ;)

najlepiej bo we czwartek przed ślubem mieliśmy kolacje z księdzem :) przyjaciel rodziny :) i jak zobaczył moje ręce to Go zszokowało ;)

reklama
karlita ale szpony!!!!!!!!!!!!:szok::szok::szok:

Witam wszystkich!Ja tylko na chwilke,przelecialam z grubsza po postach,ale naskrobalyscie ze szook!!!
martuś oby nic powaznwego noga nie bylo, dajznac po RTG.
taliaradzislabym pojsc do lekarza z mala, tu juz nie ma zartow,wekend sie zbliza i dopiero moze byc klopot jak przychodnia bedzie zamknieta.
Ja bylam dzisiaj na dniu otwartym z zlobku na Pulawskiej-sympatyczni ludzie a jakie te dzieci "dorosle" :laugh2::laugh2::laugh2:

Do góry