reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniówki 2010!!!

ze słodyczy to zjadłam dwa ciasteczka, ale to już po wystąpieniu problemów... czekolada tylko biała... no i zjadłam kilka landrynek... HELP ME !!
póki co wyeliminowałam nabiał... zobaczymy jak pójdzie.

Ja wcale nie jem słodyczy.. ponoć nei są dobre... u nas lepiej po wyeliminowaniu nabiału i podaniu kropelek (więc tak naprawdę nie wiem co pomogło) ale czekałam 3 dni na efekty... i są. Ogórek raczej nie -ja jem parę plasterków do kanapki -z pomidorem ostrożnie...
Ważne jest to ze do mleka to nie idzie od razu -jak już pisąłam to jest 3-5 dni więc poczekaj tyle i podawaj esputicon 2x2krople

[/B]My na brzuszek niestety nie możemy, bo ten cholerny kikut jeszcze trzyma

U nas mała na brzuszku od początku była -z kikutem czy bez -Ona uwielbia spać na brzuchu:baffled: a ponoć nie wolno -ale co Jej poradzę -raz dziennie pozwalam

kobieto ja na przekąskę więcej wciągam!!! ciągle coś ciamkam

Dziewczyny, czy Was też ciagle wszyscy pytaja czemu Wasze dzieci płaczą?

Ja odpowiadam "bo jej płaczno":-) albo "za tatusiem/babcią ma taką buzię" (zależy ko pyta);-)
nie stresuję się tym bo wszyscy widzą ze nie wpatruję się w Nią tylko masuję obracam okręcam głaskam -a czasem po prostu musi poryczeć -płuca przewietrzyć...

Kiedy to dziecię wstanie -na spacer chcę...

reklama
czesc dziewczynki, nie było mnie tu tydz czasu- bo nie mialam dojscia do neta.
u nas wszystko oki. maly grzeczny, zarłok tylko straszny.
widze ze ktos tu korzysta z ostatniej szansy na ur w kwietniu :) Elvie 3 mam kciukasy
pozdrawiam i lece pocztac co u was

Jezzzzuuuu!!!!- Jak to czytam to nie wierzę- miałam Wam właśnie napisać co się u mnie działo wczoraj- ale już nie musze bo właśnie to opisałaś!!!!- Dokładnie tak samo miałam- myślałam już że dizś rano do lekarza pojedziemy bo nie wiedzieliśmy co się dzieja- prawie cały dzien nie spała, mało jadła i się darła niesamowicie! Aż nagle o północy trochę zjadła i zasneła wreszcie na 6 godzin! A dziś spokój!- tzn teraz wieczorem znów kwęczy i coś ją brzuszek boli ale to u nas smutna norma, ale wczorajsza histeria nas wykończyła!
Justa- to chyba tak musi być...tul, kołysz, puszczaj wodę w kranie, suszarka, odkurzacz itp ;) wiem co czujesz, ale uszy do góry- jutro minie ;)
no dokladnie tak jak mowisz, w nocy juz lepiej spala, nie plakala, a dzis tez juz lepiej, ja sama nie wiem co z tymi maluchami, wszystkie bole brzuszka maja czy jak? ja sie jakos martwilam ze moze ona ma cos w gardle, ze ja przelyk boli jak polyka mleko albo co? ja juz nic nie wiem

mam dokładnie to samo... już drugi dzień... dzisiaj mamy wizyte kontrolna to spytam lekarza co z tym zrobić... serce mi peka jak widze ze go boli... :-(

aaaa plus u nas jest po ten straszne ulewanie nawet ponad godzine po jedzeniu... martwie się :-(
to napisz koniecznie tutaj co lekarz powiedzial:tak:

moje dziecie to niejadek i nie chce spac tak jak wasze, przespi gora 3 godziny ale najczesciej tylko dwie, i je z butli gora 80 ml, co wszyscy mowia ze za malo, ale lekarz mi powiedzial ze mam tego nie liczyc i sie stresowac sie bo mala dobrze przytyla...

dzien dobry;-)

ja wlasnie jem snidanie:eek: bo moje dziecie laskawie usło:sorry: i nadrabiam zaleglosci z calego dnia:tak:

my zdazylysmy juz zrobic zakupy i zaliczyc spacerek, wyprac sterte ubran i pieluch, a za zakretem czai sie zelazko i inna sterta ubranek i pieluch do wyprasowania:baffled:

3mamy kciuki za Elvie i czekam na wiesci o Lence :-)

buziaki

Meldujemy się po 3h spacerku.
Zosia zjadła dwa cycochy i się rozgląda

Annaoj kce starszak trochę czasu potrzebuje, żeby się z nową sytuacją oswoić. Najważniejsze że już w komplecie w domciu jesteście

Elvie rzutem na taśmę załapała się na kwiecień:tak:

Lecę pranko rozwieszać a potem drugi spacerek po Oluśkę do przedszkola

cześć mamuśki, melduje się z domu- wczoraj wóciliśmy
jesus, nie wiem od czego zacząć bo wiem że zaraz będe musiała kończyć bo moja kluseczka nie daje szans na zrobienie czegokolwiek
ja czuje się dobrze -jestem pozszywana wzdłóż i wszerz podwójnym haftem kaszubskim:zawstydzona/y:oojj....poród u nas równióteńkie 5 godzin-szczegóły opisze później
niestety chroniczne wykończenie i bra snu powodują że wszystko doprowadza mnie do płaczu. w szpitalu było strasznie mały wogóle nie spał a ja z nim. Cały czas płakusiał i na chwile uspokajał się przy cycku a potem znowu afera.
Dziś w nocy przespał w ciągu prawie 2.5 godziny , a teraz kima od prawie 1.5 więc mam nadzieje że mu się wszystko normuje...
problem mamy taki że ja nie potrafie go przystawić do cyca a on nie potrafi zakumać jak chwycić brodawkę:szok:i wtedy nerwy mamy oboje a mi z cyców leci jak z kranu
no i martwie się bo mi kupek nie robi ....ma dziś 5 dobę a zrobił tylko 3 kupki- ostatnią w srodę w szpitalu a tak to tylko purta- nie wiem co z tym zrobic- a pewnie dlatego jest taki niespokojny:-:)-:)-:)-:)-(
jak znajdę chwilę popiszę więcej , ale jeśli któryś maluszek ma tez taki problem z wypróżnianiem poradźcie co robicie

reklama
Do góry