reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Mleko, papki i kanapki :)

No wiem ze malutko wlasnie :( Jutro zajade na pogotowie bo przychodnia zamknieta. zobaczymy co mi powiedza. A waga nie mam pojecia bo nie wazylam ostatnio bo wydawalo mi sie ze przybiera ladnie. dopiero od kilku dni takie cyrki robi przy jedzeniu

ciekawe co poradzą...
a propos wagi - wlasnie obejrzałam Twoj suwaczek!! jestem pod wielkim wrażeniem :-D poczułam się domotywowana :-D

reklama
Najlżejszy jest kleik kukurydziany bądź ryżowy (ryżowy może zatwardzać), potem kaszki.
Dziewczyny po jakim czasie podawania zupek warzywnych wprowadzałyście mięsko. Kasiiula coś pisałaś ze po 2 tygodniach, a inne dziewczynki. Ja w mojej tabeli mam po miesiącu:
http://www.laktacja.pl/PDF/Zywienie2009.pdf

Ale chyba jak starsze dziecko to po 2 tygodniach, schemat cycusiowych.

Ja jeszcze nie dałam mięsa bo muszę czekać na kurczaczka aż podrośnie na babcinym podwórku:-D:-D:-D ma być gdzieś w czerwcu czyli jużjuż...

Oglądałam w tv niedawno program o mięsie własnie i było że wszędzie tam gdzie na opakowaniach jest (mom-mięso odzielone mechanicznie), to najgorszy syf ,że dzieciom nie powinno się podawać.

Patrzę wczoraj z ciekawości na słoiczek z kurczakiem gerbera a tam jak wół "mięso odzielone mechanicznie"...dziękuję , poczekam ...a cena jaka chyba ok 3zł...

No wlasnie, a u nas zamiast kleiku ryzowego byl po prostu ryz, z ktorego kleik sie robi ;-)
Ulenka co do mieska, to moja lekarka kazala mi od razu mieso podawac bez zadnych przerw:eek: ale ona to wogole dziwna jest:-D:-D:-D

Ja jeszcze nie dałam mięsa bo muszę czekać na kurczaczka aż podrośnie na babcinym podwórku:-D:-D:-D ma być gdzieś w czerwcu czyli jużjuż...

Oglądałam w tv niedawno program o mięsie własnie i było że wszędzie tam gdzie na opakowaniach jest (mom-mięso odzielone mechanicznie), to najgorszy syf ,że dzieciom nie powinno się podawać.

Patrzę wczoraj z ciekawości na słoiczek z kurczakiem gerbera a tam jak wół "mięso odzielone mechanicznie"...dziękuję , poczekam ...a cena jaka chyba ok 3zł...

Ja mam słoiczki Gerberka i takich cudów nie ma napisanych (oddzielone mechanicznie)??? Na Bobovicie jest napisane "mięso bez wywaru" to bardzo dobrze. Mój tato coś wspominał, ze na naszym podwórku kury zacznie chodować buehehehehhe ostatnie jakieś 15 lat temu psy podusiły. Ale jakoś nie widzi mi się, ze babcia idzie na podwórko kurczaka zabijać dla niuni....takiego naszego kurczaka, na nasyzm podwórku, takiego gdzie Oliwierek by za nim ganiał a potem by go jadł.......buuu

reklama
My mamy kurki, na podworku :) co prawda nie nasze, bo sasiad od nas kawalek ogrodu na te kury wynajmuje ale dostaje od niego mnostwo swojskich jajek i kurke tez miec bede :)

Do góry