Pianistka
Szczesliwa mamusia!
Cześć Dziewczyny!
Nie udzielam się zbytnio na tym forum, ale czasem czytam, bo też jestem listopadową mamusią
Mój syn jest cycowy i cały czas na cycu, ale od początku maja wprowadzam mu sukcesywnie nowe jedzonko - owoc raz dziennie i zupka, na razie ze słoiczków. Chciałabym dodać trzeci posiłek - kaszkę. I tu moje pytanie - czy mogę mu podać kaszkę mleczno-ryżową? Średnio mi się uśmiecha ściąganie mleka do kaszki bezmlecznej bo nie znoszę ściągać mleka, więc zastanawiam się czy mogę dac od razu kaszkę mleczną np. Nestle i przygotowac ją na wodzie i dać małemu. Do tej pory nie wykazywał oznak alergii na nabiał który ja jadlam, a te kaszki są na mleku modyfikowanym, prawda? Ciekawe tylko czy na mleku modyfikowanym następnym po 6 mies.?
Czy któraś z Was podaje takie kaszki i z jakiej firmy?
Będę wdzięczna za odpowiedzi
Pozdrawiam
My tez na cycu, od kilku dni daje kaszke ryzowa jablkowa nestle, bezmleczna (bo z mlekiem sie balam, a moje mleko przez caly dzien i tak jej wystarczy), przygotowuje na wodzie i jest pyszna. Czasem zje kilka lyzeczek, czasem nic, ale polecam.

Ryżu dziś nie rozgotowałam, był bardziej sypki a i tak Joasia nie zakrztusiła się ani razu.
 Ryżu dziś nie rozgotowałam, był bardziej sypki a i tak Joasia nie zakrztusiła się ani razu.