reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Mleko, papki i kanapki :)

a ja juz zakupilam wafelki ryzowe z bobovity ale one do 7 miesiaca dałam jeden wczoraj dla Pawełka to tylko ciumkał :D wylizał całego hehehe ale poczekamy jeszcze troche i bede dawała :) a i widzialam tez ciasteczka od 7 miesiaca :)

moj chrupki tez zajada jak wariat ale powiem wam ze kupiłam takie długie ze lepiej trzymac dziecku itp ... i jak zje jeden to pozniej drugim rzuca :D heheh widocznie ta 1 mu starcza :D a najlepsza buzia wymazana pozniej ;P

reklama
Cześć Dziewczyny!

Nie udzielam się zbytnio na tym forum, ale czasem czytam, bo też jestem listopadową mamusią :)

Mój syn jest cycowy i cały czas na cycu, ale od początku maja wprowadzam mu sukcesywnie nowe jedzonko - owoc raz dziennie i zupka, na razie ze słoiczków. Chciałabym dodać trzeci posiłek - kaszkę. I tu moje pytanie - czy mogę mu podać kaszkę mleczno-ryżową? Średnio mi się uśmiecha ściąganie mleka do kaszki bezmlecznej bo nie znoszę ściągać mleka, więc zastanawiam się czy mogę dac od razu kaszkę mleczną np. Nestle i przygotowac ją na wodzie i dać małemu. Do tej pory nie wykazywał oznak alergii na nabiał który ja jadlam, a te kaszki są na mleku modyfikowanym, prawda? Ciekawe tylko czy na mleku modyfikowanym następnym po 6 mies.?
Czy któraś z Was podaje takie kaszki i z jakiej firmy?
Będę wdzięczna za odpowiedzi :)
Pozdrawiam

Jeżeli chodzi o mleko w zupkach ze słoiczków to ja mam jarzynową Gerbera i ma w składzie mleko pełne w proszku i masło, jaka ona pyszna!!! Tylko ze po niej u nas Synek miał czerwone policzki, my na Pepti. Myślę, ze jeżeli dziecko nie jest uczulone to takie zupki śmiało może jeść. Nie wiem na ile my jesteśmy uczuleni bo ja do gotowanej swojej zupki dodałam z 1/2 łyżeczki masełka i małemu nic nie było. Może za dużo tej zupki zjadł i tym samym za dużo tego mleka na raz. Moja kuzynka swojej rocznej córce daje zwykłe mleko z kaszką manna na wieczorną butlę i jej nic nie jest. Pewnie co dziecko to inaczej reaguje na wszystko.

Pyszczek jeżeli dziecko nie jest alergikiem to spokojnie podawaj kaszki mleczno - ryżowe. Podobno na mamimym mleku kaszki nie będą nigdy gęściejsze tylko takie rzadkie. Bobovita ma tyle smaków, ze hej! Ja kupuję Bobovity bo sama się nimi zajadałam kiedyś i stwierdziłam ze Bobovity smaczniejsze troszkę i jest o wiele więcej smaków i wyborów.

Moja Julia z kolei bobovity przełknąc nie mogła i tylko nestle akceptowala. A ze słoików tylko gerber, bobovitą pluła.

Koleżanka ma roczną córę i tylko na Gerberkach, więc polecała. Oliwierowi z Bobovity smakuje marchewkowa z ryżem (może dlatego ze w skladzie ma sok z winogron i jest słodsza). Jarzynowa Bobovity i Hippa nie podeszła Synkowi. Dziś nakupowałam znowu całe mnóstwo Gerbera ale one są z mięskiem więc jeszcze troszkę poczekają. Swoją drogą na wszystkich słoikach Hippa jest napisane ze warzywa ekologiczne, a na Gerberze nie, jest specjalna linia Bio i tylko na niej - swoją drogą dziwne bo to drugie to niby na czym?

moj chrupki tez zajada jak wariat ale powiem wam ze kupiłam takie długie ze lepiej trzymac dziecku itp ... i jak zje jeden to pozniej drugim rzuca :D heheh widocznie ta 1 mu starcza :D a najlepsza buzia wymazana pozniej ;P

ja mojej pierwszy raz podalam chrupka 3 dni temu, tez dlugiego, wszamala w ciagu paru sekund a pozniej zerknelam na sklad a tam kasza kukurydziana i sól :szok: szokens. Zaraz kupilam inne samej kaszy bez dodatkow, wada: sa krotkie i gorej trzymac, ale Milci smakuja wybornie :-D

reklama
My też tylko krótkie. Długich zwykłych pałek i tak nigdzie dostać nie mogę, jedynie w auchan były te:Zobacz załącznik 245600ale bardzo łatwo się łamią(są plecione) i w efekcie Asia napchała sobie cała gebe tych chrupków i o mało się nie udusiła. Więc Julia zjadła, a Asia dostaje tylko najzwyklejsze krótkie.

Do góry