reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reakcja moze byc od razu, albo nawet za dwa dni!!
najszybciej moja ela zareagowala na sezam w chałwie - ugryzła i usta jej zaczeły puchnąć i plamy wokół ust sie zrobiły - choc nawet nie zdazyła połknąć! oczywiscie wypluła, uniknelismy uogólnionych objawów.

reklama
czuje ze jakos jestem do tylu z tym karmieniem. fakt ze jojek je kaszki, kleiki, sloiczki, i utarte jabluszka. ale sama nic mu nie gotuje, nie miksuje, nie przygotowuje. mam male wyrzuty sumienia, ze nie dbam o jego diete ...

skoro dałąś dwie nowości jednego dnia, to nie wiesz na co źle zareagował. A w jakiej formie dałaś ten gluten?

Kaszka bezmleczna jabłko-gruszka dodana do mleka.

Dziś już ok nie ma policzków czerwonych, także nadal nie wiem co z glutenem.

Jak mały ma teraz pół roku to mammu podawać tylko słoiki po6m-cu czy mogę te po 4tym i 5tym też?
Dałam mu wczoraj warzywa na parze z ryżem po 6tym m-cu ale było zagęste dla niego... A dając mu ciągle rzadkie to nigdy się nie przyzwyczai.

Kaszka bezmleczna jabłko-gruszka dodana do mleka.

Dziś już ok nie ma policzków czerwonych, także nadal nie wiem co z glutenem.

Jak mały ma teraz pół roku to mammu podawać tylko słoiki po6m-cu czy mogę te po 4tym i 5tym też?
Dałam mu wczoraj warzywa na parze z ryżem po 6tym m-cu ale było zagęste dla niego... A dając mu ciągle rzadkie to nigdy się nie przyzwyczai.

ale to byla kaszka pszenna?

pewnie ze mozesz dawac te dla młodszych - mpja siedmiolatka wciaz uwielbia kaszke bezmleczna z malinami robiona na wodzie, ona tez dla malenkich bobasków ;-)
a do wiekszych kawalkow w koncu sie przyzwyczai, jesli teraz sobie nie radzi - odpusc na tydzien i spróbuj jeszcze raz :-)

Ja wczoraj ugotowalam malej pierwszy raz zupke jarzynowa. Efekt byl taki ze musialam dodac troche obiadku ze sloiczka puree ziemiaczane z indykiem bo inaczej by nie zjadla. Krzywila sie,plula itd

Mam pytanko: jak podac malej herbatke/wode/soczek?? Wydaje mi sie ze troche za malo plynow dostaje a nie chce po obiadku/sniadanku niczego juz wypic.

reklama
Mam pytanko: jak podac malej herbatke/wode/soczek?? Wydaje mi sie ze troche za malo plynow dostaje a nie chce po obiadku/sniadanku niczego juz wypic.

A dajesz od razu po posiłku? Bartek od razu po obiadku nic nie wypije, ale tak godzinkę po to już ma ochotę na herbatkę.

Do góry