reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Kaszka bezmleczna jabłko-gruszka dodana do mleka.

Dziś już ok nie ma policzków czerwonych, także nadal nie wiem co z glutenem.

Jak mały ma teraz pół roku to mammu podawać tylko słoiki po6m-cu czy mogę te po 4tym i 5tym też?
Dałam mu wczoraj warzywa na parze z ryżem po 6tym m-cu ale było zagęste dla niego... A dając mu ciągle rzadkie to nigdy się nie przyzwyczai.

A dawałaś wcześniej kaszki smakowe? Bo to mogłaby być też reakcja na kaszkę jabłko-gruszka (na ten dodatek smakowy).

reklama
Tak dawałam mu malinową a co do tego smku to myślę ze nie może mieć przez to ,bo mały je słoiczki z zawartością jabłka jak i gruszek.

Wyjatkowa jesli masz watpliwosci co do glutenu to idz do lekarza. On zadecyduje.

Ja gluten wprowadzam po 10 miesiacu chociazby z tego wzgledu ze badania nad wczesniejszym wprowadzaniem glutenu wciaz trwaja, dotychczasowe wyniki nie sa jednoznaczne, wiec wole dmuchac na zimne :p

Ilonko a jest na cycku? Jak tak to on zupelnie zaspokaja pragnienie :)

Eee to chyba nie...a czemu myslalam ze karmisz? Cos mi sie pochrzanilo :D przyzwyczajaj, przyzwyczajaj, w koncu zacznie pic, rob tak jak Basia - podawaj w innych porach.

Tak dawałam mu malinową a co do tego smku to myślę ze nie może mieć przez to ,bo mały je słoiczki z zawartością jabłka jak i gruszek.

Jabłka ze słoiczka a kaszka o smaku jabłkowym to nie to samo.

Wyjatkowa jesli masz watpliwosci co do glutenu to idz do lekarza. On zadecyduje.

Ja gluten wprowadzam po 10 miesiacu chociazby z tego wzgledu ze badania nad wczesniejszym wprowadzaniem glutenu wciaz trwaja, dotychczasowe wyniki nie sa jednoznaczne, wiec wole dmuchac na zimne :p

Zgadzam się z Dziunką w obu kwestiach.

Mam pytanie do mam które dawały brokuły w kawałkach. Czy one znalazły się w kupie? Ja dałam wczoraj Asi jedną różyczkę i wsunęła całą a dziś kupa z zielonymi drobinkami brokuła. Dosłownie jakbym jej pokruszyła i w majtki wsadziła:-D Czyli nie strawiła.

dziunka - to samo, ale duzo ciemniejsze niz przed zjedzeniem :-) i w pieluszcze a ni w majtkach, my nie nosimy majtek :-D

reklama
hahaha, przypomnialo mi sie jak starsza kiedys dawno temu najadła sie czeresni :-) jakos jak jadla, nie zwróciłam uwagi na to, ze nie produkuje pestek. Niezły miałam szok, jak pozniej otwieram jej pieluchę, a tu mi sie małe kamyki (czyli te pesteczki rzecz jasna) na podłoge wysypały :-D

Do góry