reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

reklama
Chciałam tylko wrócić do pieluch. Bodajże Tysiolek pisała, że te tańsze są twarde. I uświadomiłam sobie, że dla nas to bardzo dobrze! Po lekarka kazała pieluchować, a tak ta twardsza pielucha trzyma nóżki szeroko :-) I nie muszę cudować z tetrą. Mówię, że mam ślepotę poporodową, że na to nie wpadłam.

No a ja mam dwa problemy:
1 to małe czerone krostki na karku i plecach (miejsca gdzie się poci). Podejzewam ze to potówki ale wczoraj dotał nowosc jablko z jagodami wiec moze to od tego? Co mylicie?

2 No top mamy co jakis czas zieloná kupe:sorry2: Moja mama mówi ze jak ju dziecko je inne rzeczy to nie nale az tak wagi do koloru kup przywiazywac tylko wazne zeby robil, a ja jednak sie stresuje. Jak u wa z tym. Nadmienie tylko ze gdybym miala sie zastanowic po czym te zielone to po jabłku a jesli to co wtedy? Nie dawac jabłka?:sorry2:

Chciałam tylko wrócić do pieluch. Bodajże Tysiolek pisała, że te tańsze są twarde. I uświadomiłam sobie, że dla nas to bardzo dobrze! Po lekarka kazała pieluchować, a tak ta twardsza pielucha trzyma nóżki szeroko :-) I nie muszę cudować z tetrą. Mówię, że mam ślepotę poporodową, że na to nie wpadłam.

Tylko by to twarde nie obcierało i nie uwierało malucha.

Jola to raczej potówki. Alergia raczej pojawia się na buźce.

Jola24 nie stresuj się niepotrzebnie:) Kupki są różnokolorowe a chrostki to na bank potóweczki:)
Jam dziś zakupila pieluchy w Biedronos ( jakieś Fiku Fifi czy coś za 24,90zł /64szt i nawet nieźle wyglądają jak sie sprawdzą to napiszę :) Bo cena wyjątkowa niska:)

Jola24 nie stresuj się niepotrzebnie:) Kupki są różnokolorowe a chrostki to na bank potóweczki:)
Jam dziś zakupila pieluchy w Biedronos ( jakieś Fiku Fifi czy coś za 24,90zł /64szt i nawet nieźle wyglądają jak sie sprawdzą to napiszę :) Bo cena wyjątkowa niska:)

ja je mam i nazywają się fachowo Fitti:-) ale Dada są lepsze.

reklama
Dzziuchy poradźcie jak wy robicie na spacerach? bo moja dziś ubrana króciutko i nogami macha - mam jej smarnąć ciałko filtrem? i jakim 30? czy wyżej/niżej? bo na razie osłaniam ją tetrą, bo sie boję słonka, ale jak mi się uda wyjść między 10-11 a nie o 12-13 to bym chciała jej troche promyczków wpuścic na troszeczkę...

Do góry