kokusia31
mamusia dwóch łobuzic
kakusia-to kiedy masz sie pojawic w szpitalu na te 2 dni?
to przykre ze nie moga Ci juz wyleczyc tego oka.
a co do tescia to strasznie nie odpowiedzialny![]()
No właśnie dzisiaj byłam ustalić termin i mam się stawić w szpitalu 25 sierpnia. W sumie to dziwię się po co kazali mi lecieć znowu dziś 60 km jakby nie mogli mi tego wczoraj ustalić. No ale cóż państwowa służba zdrowia
ja jak mlodego do mamy wioze to przewaznie bez fotelika
jakies 100 m
wstyd mi za to normalnie
Natali napraw się. U nas takie coś by nie przeszło bo dziewczynki od małego nauczone że jak się gdzieś jedzie to w foteliku i koniecznie przypiętym trzeba być bo inaczej płacz
kokusia mnie straszyli ślepotą podczas ostatniej ciąży i dlatego rodziłam poprzez cc ( wskazania okulistyczne- badana w ciąży od A do Z byłam dwa razy). Z tym , że mnie odkleja się siatkówka na obydwu oczach.:-( Nie wiem co tam u Ciebie wykryli, ale myślałam, że nie ma nic gorszego w okulistyce niż odklejająca się właśnie siatkówka i związane z tym liczne zwyrodnienia itc.
Wzrok z dnia na dzień mi się pogarszał...:-(
Teraz po ciąży ( minęło rok) jestem po laseroterapii i powinnam zgłosić się na wizyte kontrolną. Ale tak się boję...
Nie powinnam nic dźwigać, nadwyrężąć się, prowadzic oszczędny tryb życia.. ale weź tu nic nie rób przy trójce maluchów ( czwarty chłop).
Laseroterapia miała zastopować odklejanie się siatkówki . A ja przyznam z przykrością, że coraz gorzej widzę.:--(
Siostra męża skarży się na podobne objawy jakie ty masz. I dzielnie śledzę twoje wizyty u okulisty.Ona również w pewnym polu widzenia ma czarna plamkę, która przesłania jej widoczność. Młoda babka.... Nakazałam jej zapisać się czym prędzej do okulisty.
Z opowiadań jej najpierw ta plamka była mała, mało przeszkadzała. Potem ( czyt. dziś) stała się nie do zniesienia.
I jak tu czytam dziś co ci okulista powiedział....![]()
Justa koniecznie wygoń siostrę do lekarza. Ja też tak miałam na początku że była mała plamka i albo się przemieszczała albo całkiem znikała ale się tym zbytnio nie przejmowałam a teraz jest już za późno. Wczoraj mi pani doktor powiedziała że taka blizna jak moja robi się minimum 3 miesiące. No i życzę Ci żeby już więcej Ci się wzrok nie pogarszał
MH zgadzam sie z toba i nie dziwie sie reakcji tych ludzi , a trunek napewno ci smakował:-):-):-):-)
Ukraińskie truneczki są pyszne. Moja przyjaciółka za każdym razem jak jedzie do rodziców to mi potem coś dobrego przywozi
Witam z ranca
Ale tu rzeczywiscie pustkiMlode mi wstaly po 8 ale na szczescie nie placza na razie
Widac ze juz ladnie wyzdrowialy,wiec dzisija ostatni dzien dietki a pozniej pomalu do przodu
Niedlugo zadzwonie po wyniki i oby byly ok
Pogoda super bo jest bardzo cieplo i na razie swieci caly czas sloneczko
Ja chyba tez znowu pjade do lekarza bo Wiktoria ma jakies dziwne plamy na dloniach od wewnetrznej strony i na stopach i widze ze Jej tego przybywaNapewno nie jest to wina zadnego leku bo na dloniach zaczelo Jej to wychodzic juz w srode po wizycie u lekarza z tym ze na poczatku myslalam ze to jest od pisakow
Dowikła dobrze że dziewczynki już zdrowsze. A z tymi plamami to faktycznie lepiej sprawdzić skoro wykluczyłaś pisaki
My juz po lekarzuzafegmione moje dzieci
zostawiłam w aptece kolejną kase
no ale wszystko mi sie pokończyło
Lekarka przepisała mi nasiwin soft, ma beznadziejne dozowanie
tak na prwdę to nie wiesz cz psiuknęło czy nie
![]()
MH zdrówka dla dziewczynek
Wlasnie dzwonila moja siora Patyczak i z Jej ciaza jest wszystko okNie chcialam Wam nic wczesniej pisac zeby nie zapeszac bo na ostatniej wizycie( dwa tyg temu) lekarka widziala tylko czterotygodniowy pecherzyk a dzisiaj dzidzius ma 8 tygodni i dwa z dni z usg
I wszystko jest super
No to za 30 tyg zostane znowu ciocia![]()
Gratulacje
to z wieści optymistycznych z pesymistycznych ukradli nam wózekktoś wlazł na dół do domu drzwi musiały być otwarte i buchnął nam wózek
nosz myślałam że mnie szlag jsny trafi
Pietruszka z lekka podreperował Antoszki drugą parasolkę ale ona to licha i taka tylko na pogodę i bez zbytniego forsowania jej bo połatana juz jest z każdej strony :-(no więc licytujemy wózek na allegro używany w dobrym stanie z przekładaną rączką jutro się kończy lisytacja i mam nadzieję że wygramy wózek na 4 pompowanych kołach duży ale taki nam sie przyda zima na sniegi a jedna te 2.5 km w jedna stronę będę musiła 5 dni w tygodniu przejśc więc potrzebny nam masywny wózio
Pogoda wrrrrrrrrrrrrrrrrrrr deszcz wiatr aż 11* nosz wiosna pełną gębą![]()
Malinka co za ludzie Może jeszcze ruszy ich sumienie i oddadzą. Moja znajoma miała tak w tamtym roku. Ukradli im wózek więc już spisali go na straty a że mała miała niecały rok i nie chodziła to kupili w sklepie na raty drugi a za 3 dni jakaś kobieta im przyprowadziła ten wózek bo znalazła go porzuconego dwa osiedla dalej
A kaska za fotelik pójdzie na dzień dzieckaMoja Helenka już wybrała
LEGO DUPLO CARS 5815 KAWIARNIA LOLI {WAWA} (1056332489) - Aukcje internetowe Allegro
LEGO DUPLO CARS 5813 ZYGZAK McQUEEN {WAWA} (1056330402) - Aukcje internetowe Allegro
LEGO DUPLO CARS 5814 PLAC ZŁOMKA {WAWA} (1056331820) - Aukcje internetowe Allegro
No i będzie piękny prezent
u nas sliczne sloneczko
przed chwila dostalam wlasnie legginsy
jak je rozpakowalam to se mysle o matko przeciez ja w nie nie wejde
takie malutkie krociotkie
i juz zla bo mialy byc 3/4 a tu na takie do kolan wygladaja
ale trudno mowie przymierze i sa akurat
wlasnie je juz mam na dupci, widac jestem taka malutka i krociotka![]()
super że leginsy w końcu doszły i że jednak są dobre
A ja rogladam sięza jakimś skłądanym łóżeczkiem dal małego. Bo pewnie nie będę kupować drugiego łóżeczka żeby zaraz go sprzedawać. Tylko kupię juz większe łóżko i mam nadzieję, że mały zgodzi sięw nim spać.
Łaziłam po meblowyuch ale ceny są przerażajace..póki co najtaniej na allegroale czy ja wiem....ŁÓŻKO DZIECIĘCE ,,KUBUŚ AUTKO '' (1041064349) - Aukcje internetowe Allegro jak wam się widzi...tylko, że na tym jest pokazany rozłożony i nie wiem czy to czasem nie są jakieś metalowe zawiasy czy cuś ŁÓŻKO DZIECIĘCE ,,KACPEREK KWIATEK '' (1054063978) - Aukcje internetowe Allegro
Co jeszcze u nas....
więc mój brat kupił małemu rower taki 2-5latTak o po prostu bez okazji
No i wybulił 250zł
Mnie by długo nie było stać
Do tego bratowa co chwilemu coś funduje, że aż mi już głupio
Moim rodzicom się odmieniło i doszli do wniosku, że na rocznicę ślubu zakupią nam okap kuchenny i mam sobie wybrać a oni zabulą
A żeby było mało to Mima ma dwie górne czwórki
A żeby więcej niusów było to.......M oświadczył wczoraj że jedzie do W-wy do pracy:-( no i jednak zostane sama
jakos sięnastrajam...wieczorami jestem tak padniea, że tylko czekam aż M wróci i weźmie tą małą cholere zabawi a tu od rana do nocy sama z rwą kulszową..hahaha ale bedzie zabawnie
![]()
Ja Martynkę przesadzałam na większe łóżko ok drugich urodzin i obyło się bez większych sensacji. A łóżko ma podobne do tego kubusia tylko chyba troszkę dłuższe. I najpierw postawiliśmy je oparciami do środka pokoju żeby nie spadała z niego w nocy
Witam.
ŻYJĘ ;-):-):-)
Jutro 4 zaliczenia i egzamin z angielskiego pisemny i ustny.
Wieczorkiem przeprowadzka konika do innej stajni.
Trzymajcie kciuki,oby wszystko poszło z planem.;-):-):-)
Ps.Klacz moja jak się okazało z badań jest skrajnie niedożywiona,bo ma zaburzenia wchłanialności składników odżywczych.a wszystkiemu winny stres i jeszcze kilka drobiazgów.
Z Orinką już nieco lepiej.
Całe leczenie ma kosztować ok.2000 zł.
Kurczę to połowa nowego konia
Uciekam z młodym na SI
całusy dla wszystkich
As kciuki zaciśnięte