reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

kakusia-to kiedy masz sie pojawic w szpitalu na te 2 dni?
to przykre ze nie moga Ci juz wyleczyc tego oka.
a co do tescia to strasznie nie odpowiedzialny:no:

No właśnie dzisiaj byłam ustalić termin i mam się stawić w szpitalu 25 sierpnia. W sumie to dziwię się po co kazali mi lecieć znowu dziś 60 km jakby nie mogli mi tego wczoraj ustalić. No ale cóż państwowa służba zdrowia

ja jak mlodego do mamy wioze to przewaznie bez fotelika
jakies 100 m:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
wstyd mi za to normalnie

Natali napraw się. U nas takie coś by nie przeszło bo dziewczynki od małego nauczone że jak się gdzieś jedzie to w foteliku i koniecznie przypiętym trzeba być bo inaczej płacz

kokusia mnie straszyli ślepotą podczas ostatniej ciąży i dlatego rodziłam poprzez cc ( wskazania okulistyczne- badana w ciąży od A do Z byłam dwa razy). Z tym , że mnie odkleja się siatkówka na obydwu oczach.:-( Nie wiem co tam u Ciebie wykryli, ale myślałam, że nie ma nic gorszego w okulistyce niż odklejająca się właśnie siatkówka i związane z tym liczne zwyrodnienia itc.
Wzrok z dnia na dzień mi się pogarszał...:-(
Teraz po ciąży ( minęło rok) jestem po laseroterapii i powinnam zgłosić się na wizyte kontrolną. Ale tak się boję...:shocked2:
Nie powinnam nic dźwigać, nadwyrężąć się, prowadzic oszczędny tryb życia.. ale weź tu nic nie rób przy trójce maluchów ( czwarty chłop).:cool:
Laseroterapia miała zastopować odklejanie się siatkówki . A ja przyznam z przykrością, że coraz gorzej widzę.:-:)-(
Siostra męża skarży się na podobne objawy jakie ty masz. I dzielnie śledzę twoje wizyty u okulisty.:tak: Ona również w pewnym polu widzenia ma czarna plamkę, która przesłania jej widoczność. Młoda babka.... Nakazałam jej zapisać się czym prędzej do okulisty.:tak:
Z opowiadań jej najpierw ta plamka była mała, mało przeszkadzała. Potem ( czyt. dziś) stała się nie do zniesienia.:dry:
I jak tu czytam dziś co ci okulista powiedział....:szok:

Justa koniecznie wygoń siostrę do lekarza. Ja też tak miałam na początku że była mała plamka i albo się przemieszczała albo całkiem znikała ale się tym zbytnio nie przejmowałam a teraz jest już za późno. Wczoraj mi pani doktor powiedziała że taka blizna jak moja robi się minimum 3 miesiące. No i życzę Ci żeby już więcej Ci się wzrok nie pogarszał

MH zgadzam sie z toba i nie dziwie sie reakcji tych ludzi , a trunek napewno ci smakował:-):-):-):-)

Ukraińskie truneczki są pyszne. Moja przyjaciółka za każdym razem jak jedzie do rodziców to mi potem coś dobrego przywozi

Witam z ranca
Ale tu rzeczywiscie pustki:szok::szok::szok:Mlode mi wstaly po 8 ale na szczescie nie placza na razie:tak::tak::tak:Widac ze juz ladnie wyzdrowialy,wiec dzisija ostatni dzien dietki a pozniej pomalu do przodu:tak::tak::tak::tak:
Niedlugo zadzwonie po wyniki i oby byly ok:tak::tak::tak:
Pogoda super bo jest bardzo cieplo i na razie swieci caly czas sloneczko:tak::tak::tak:
Ja chyba tez znowu pjade do lekarza bo Wiktoria ma jakies dziwne plamy na dloniach od wewnetrznej strony i na stopach i widze ze Jej tego przybywa:no:Napewno nie jest to wina zadnego leku bo na dloniach zaczelo Jej to wychodzic juz w srode po wizycie u lekarza z tym ze na poczatku myslalam ze to jest od pisakow

Dowikła dobrze że dziewczynki już zdrowsze. A z tymi plamami to faktycznie lepiej sprawdzić skoro wykluczyłaś pisaki

My juz po lekarzu :tak: zafegmione moje dzieci :eek: zostawiłam w aptece kolejną kase :eek: no ale wszystko mi sie pokończyło :dry: Lekarka przepisała mi nasiwin soft, ma beznadziejne dozowanie :no: tak na prwdę to nie wiesz cz psiuknęło czy nie :eek:

MH zdrówka dla dziewczynek

Wlasnie dzwonila moja siora Patyczak i z Jej ciaza jest wszystko ok:tak::tak::tak:Nie chcialam Wam nic wczesniej pisac zeby nie zapeszac bo na ostatniej wizycie( dwa tyg temu) lekarka widziala tylko czterotygodniowy pecherzyk a dzisiaj dzidzius ma 8 tygodni i dwa z dni z usg:tak::tak::tak:I wszystko jest super:tak::tak::tak::tak:
No to za 30 tyg zostane znowu ciocia:tak::tak::tak:

Gratulacje

to z wieści optymistycznych z pesymistycznych ukradli nam wózek :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ktoś wlazł na dół do domu drzwi musiały być otwarte i buchnął nam wózek :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nosz myślałam że mnie szlag jsny trafi:wściekła/y:Pietruszka z lekka podreperował Antoszki drugą parasolkę ale ona to licha i taka tylko na pogodę i bez zbytniego forsowania jej bo połatana juz jest z każdej strony :-(no więc licytujemy wózek na allegro używany w dobrym stanie z przekładaną rączką jutro się kończy lisytacja i mam nadzieję że wygramy wózek na 4 pompowanych kołach duży ale taki nam sie przyda zima na sniegi a jedna te 2.5 km w jedna stronę będę musiła 5 dni w tygodniu przejśc więc potrzebny nam masywny wózio :tak:
Pogoda wrrrrrrrrrrrrrrrrrrr deszcz wiatr aż 11* nosz wiosna pełną gębą :wściekła/y:

Malinka co za ludzie Może jeszcze ruszy ich sumienie i oddadzą. Moja znajoma miała tak w tamtym roku. Ukradli im wózek więc już spisali go na straty a że mała miała niecały rok i nie chodziła to kupili w sklepie na raty drugi a za 3 dni jakaś kobieta im przyprowadziła ten wózek bo znalazła go porzuconego dwa osiedla dalej

No i będzie piękny prezent

u nas sliczne sloneczko
przed chwila dostalam wlasnie legginsy
jak je rozpakowalam to se mysle o matko przeciez ja w nie nie wejde:szok:
takie malutkie krociotkie
i juz zla bo mialy byc 3/4 a tu na takie do kolan wygladaja:wściekła/y:
ale trudno mowie przymierze i sa akurat:tak::tak:
wlasnie je juz mam na dupci, widac jestem taka malutka i krociotka:-D:-D:-D:-D

super że leginsy w końcu doszły i że jednak są dobre

A ja rogladam sięza jakimś skłądanym łóżeczkiem dal małego. Bo pewnie nie będę kupować drugiego łóżeczka żeby zaraz go sprzedawać. Tylko kupię juz większe łóżko i mam nadzieję, że mały zgodzi sięw nim spać.
Łaziłam po meblowyuch ale ceny są przerażajace..póki co najtaniej na allegroale czy ja wiem....ŁÓŻKO DZIECIĘCE ,,KUBUŚ AUTKO '' (1041064349) - Aukcje internetowe Allegro jak wam się widzi...tylko, że na tym jest pokazany rozłożony i nie wiem czy to czasem nie są jakieś metalowe zawiasy czy cuś ŁÓŻKO DZIECIĘCE ,,KACPEREK KWIATEK '' (1054063978) - Aukcje internetowe Allegro
Co jeszcze u nas....
więc mój brat kupił małemu rower taki 2-5lat:tak: Tak o po prostu bez okazji:szok::tak:No i wybulił 250zł:szok:Mnie by długo nie było stać:dry:Do tego bratowa co chwilemu coś funduje, że aż mi już głupio:sorry2::sorry2:
Moim rodzicom się odmieniło i doszli do wniosku, że na rocznicę ślubu zakupią nam okap kuchenny i mam sobie wybrać a oni zabulą:szok::szok::szok::tak::tak::tak:
A żeby było mało to Mima ma dwie górne czwórki:-D:-D:-D:tak::tak::tak:
A żeby więcej niusów było to.......M oświadczył wczoraj że jedzie do W-wy do pracy:wściekła/y::-( no i jednak zostane sama:sorry2:jakos sięnastrajam...wieczorami jestem tak padniea, że tylko czekam aż M wróci i weźmie tą małą cholere zabawi a tu od rana do nocy sama z rwą kulszową..hahaha ale bedzie zabawnie:sorry2:

Ja Martynkę przesadzałam na większe łóżko ok drugich urodzin i obyło się bez większych sensacji. A łóżko ma podobne do tego kubusia tylko chyba troszkę dłuższe. I najpierw postawiliśmy je oparciami do środka pokoju żeby nie spadała z niego w nocy

Witam.
ŻYJĘ ;-):-):-)
Jutro 4 zaliczenia i egzamin z angielskiego pisemny i ustny.
Wieczorkiem przeprowadzka konika do innej stajni.
Trzymajcie kciuki,oby wszystko poszło z planem.:tak:;-):-):-)
Ps.Klacz moja jak się okazało z badań jest skrajnie niedożywiona,bo ma zaburzenia wchłanialności składników odżywczych.:szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:a wszystkiemu winny stres i jeszcze kilka drobiazgów.
Z Orinką już nieco lepiej.
Całe leczenie ma kosztować ok.2000 zł.
Kurczę to połowa nowego konia :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
Uciekam z młodym na SI
całusy dla wszystkich

As kciuki zaciśnięte

reklama
Witajcie piątkowo. Miałam dzisiaj takie plany że jak uwinę się z tym szpitalem to połazimy sobie trochę i porobimy jakieś zakupy a tu trzeba było szybko do domu wracac bo nie wiedzieliśmy co nas może czekac:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Wczoraj teściu mało nas nie spalił. Ma u siebie w pokoju czajnik elektryczny ale on już kilka razy reperowany i siię nie wyłącza. Już dawno mężowy kazał mu go wyrzucic ale jak grochem o ścianę. No i wczoraj wstawił sobie wodę i usnoł. Mąż jak wszedł to cały pokój był w dymie bo akurat się woda wygotowała. Szczęście że już w domu byliśmy. ZJa wiem że to brzmi okropnie ale chciałabym żeby to już sie w końcu skończyło:zawstydzona/y:

witam sie popoludniowo.:-)
my już po obiadku,dzieciaczki spia,krystek szaleje na polu a ja na bb wskoczyłam;
u nas sie sliczna pogoda zrobila,ceplutk ale mogło by byc goooooooorąco:tak:spacerek już zaliczony,ale jak pogoda sie nie spierdzieli to jeszcze na jeden sie udamy.

kernus-no to niee dobrze ze sama zostaniesz:-(
a rodzice fajny prezet wam zafundują.

kakusia-co ty masz za tescia???????????????????????:szok:
wcale Ci sie nie dziwie ze sie martwisz.

as-witam,i kciuki zaciskam.

Kokusia to faktycznie teścio nieodpowiedzialny ale tak to jest jak się z kimś mieszka :cool::cool: dlatego ja tak dążyłam żeby się od teściowej wynieść, zresztą z moją mamą też by były spięcia gdybyśmy razem mieszkali :cool::cool::cool:
My zaraz do teściowej się zbieramy, ale chyba jeszcze przed odjazdem naleśników trochę zrobię :cool2::cool2:

Witam wieczorkiem
Ja tylko na chwilke bo cos glowa mnie napiernicza:no::no::no:
A wiec wyniki niestety okazaly sie zle:no::no::no:Jak dzwonilam o 9;30 to lekarka kazala mi od razu przyjezdzac na kolejne badania:no::no::no:W Klaudii moczu wyszlo ze glukoze ma 300:szok::szok::szok:A wiec w surowicy mialaby pewnie z 500:no::no::no:Wiec szlam z Nimi do przychodni dla doroslych(bo tylko tam mnie przyjeli o tej godz i mieli od razu wyniki)i mialy obydwie robiona krzywa cukru ale na pasku.No i te wyniki wyszly niby ok.Dzwonilysmy z moja lekarka do tego laboratorium i ta laborantka powiedziala ze jak wyszedl lekko podwyzszony to moglo tak wyjsc:szok::szok::szok:szczerze mowiac to nigdy nie widzialam takich wynikow moczu:no::no::no:Taki poziom glukozy moze przeciez prowadzic do spiaczki cukrzycowej:no::no::no:Ale w poniedzialek obydwom powtarzam mocz i robie glukoze ale normalnie i we wtorek beda wyniki
A niestety u malych dziecki czesto objawem podwyzszenia cukru w organizmie jest ostry bol brzuszka a Klaudia taki miala :no::no::no:
Do tego maja nei za ciekawe wyniki ale na szczescie nie wiaze sie to z zadnym stanem zapalnym w drogach moczowych:no::no::no:
Na srode umowie sie do gastroenterologa

No i ta Wiktorii wysypka to szla juz Jej w gore bo na nogach az za kolanka i na calych raczkach miala
Teraz Jej troszke zbladla,ale dam Jej na noc zyrtec albo xyzal bo jest to ewidentna alergia kontaktowa:no:Teraz tylko pytanie od czego:no::no::no:
No i zwazylam Je z ciekawosci i Wiktoria ma 7900 a Klaudia 7700,wiec schudly przez te kilka dni,a dietke jeszcze tak do soboty jakas bede Im trzymala:no:No ale jedza juz coraz lepiej i wkoncu jakos zaczely pic,wiec mam nadzieje ze szybciutko to nadrobia

MALINUS
Doczytalam tylko ze zarabali Tobie wozek:szok::szok::szok:Cholera jak to jest mozliwe:confused:
Nie mam w tym domu kamer?

MH
zdrowka dla dziewczynek:tak::tak::tak:
No i fajen prezenty Helena wybrala sobie na dzien dziecka:tak::tak::tak::tak:
Ja moim chyba nic nie kupie tylko wrzuce cos kaski do skarbonek i pojedziemy na sale zabaw active:tak::tak::tak:
Oczywiscie Dominik zazyczyl sobie na dzien dziecka komorke:szok::szok::szok: ,no ale moze zapomniec:no:

skrzyneczki juz zaladowane kwiatuszkami tylko ze ich nie widac bo sa z małe musza urosnąć :-D:-D:-Dna wierzch kora z sosny zasypalam bo ja nie lubie ziemi widocznej w kwiatach nawet w domowych na wierzchu mam kamyczki wysypane :tak::tak::tak:
Maksiu mi dzielnie pomagał nie musialam co chwilke po cos latac tylko on mi przynosił nawet cegłówki mi przywiózł swoim traktorkiem na przyczepce:-D:-D:-D kochane te moje dziecko
A jak byłam w miescie to skusiłam sie i weszłam do sklepu dzieciecego no i kupilam dzidziusiowi juz pieluszki kolorowe bo mi sie spodobały:-):-):-)
Iwcik do lekarza na 13:confused: a wiesz któa już jest??:-D:-D:-D:-D
Mój M może nie fachura ale sporo sam sobie potrafi zrobić i na szczęście:-)
Ja sobie nie wyobrażam samej w domu teraz.no serio.......
Natalineczka leń jesteś a pierogi chce Ci sie kleić:-D:-D:-Dcoś tu ściemniasz:-p;-)

No tak wiedzialam która godzina ale musialam na tego kuriera poczekac bo do domu wróciłam dopiero po 15 dlatego napisałam ze sie spóznie:-):-):-):-)

Witam.
Ps.Klacz moja jak się okazało z badań jest skrajnie niedożywiona,bo ma zaburzenia wchłanialności składników odżywczych.:szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:a wszystkiemu winny stres i jeszcze kilka drobiazgów.
Kurczę to połowa nowego konia :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
Uciekam z młodym na SI
całusy dla wszystkich

O kurcze nie mały wydatek was czeka :-:)-:)-(&&&&zacisniete:-):-):-)

Oj As dobrze że jesteś już cie tu dziś wywołałam :-) a koń kurcze nie ciekawie :no:
MH właśnie ten ierwszy licytujemy bo spełnia wszystkie moje wymagania i nie jest dobity :tak::tak:
Natalineczka ja nie mam szans cichaczem coś zamówić na allegro :-D:-D:-Dbo konto ma mój Pietruszka i zaraz by wiedział a swojego nie zakładam bo i po co :-D:-D:-D:-Dzresztą u nas to najczęściej Pietrucha namawia mnie na zakup czegoś bo ja to zawsze myślę o potrzebach wszystkich a o sobie tak jakoś zapominam :confused:ale mam swój ukochany lumpek w którym ostatnio zakupiłam sobie nówki sztuki jeansy akuratne na moje gabaryty firmy lee za całe 30 zł :tak:Julce 5 bluzek na długi rękaw też nówek z metkami firmy h&m po 5 zł za sztukę i Antoniemu jeansy lee nic nie zniszczone takie na za 6 m-cy ale super takie męskie z paskiem za całe 2 zł i 4 bluzeczki na krótki rękaw 2 jakieś bez firmówki nowiutkie z metkami jedna w paseczki brązowo zielono beżowa polo druga w biało czerwone paseczki (patriotyczna :-D) z autkiem za 2 koszulki 4 zł i 2 z małpkami firmy h&m za 3 zł sztuka :tak:i Adamowi taką samą polówkę jak Antoniemu zielono brązowo bezową za 4 zł i bluzę z kpturem reswrwerd granatowo beżową za całe 5 zł a żeby nie było że o chłopa nie dbam to kupiłam mu koszulę letnią za 1 zł a nóweczka :-D:-D:-D więc ja mam swój ulubiony sklep :-D:-D:-D:-D
Iwcik na 13 powiadasz do lekarza masz /miałaś :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Ja zdążyłam sprzatnąć kuchnię zabrałam się za łazienkę ale Toni wstał więc mam chwilę przerwy i zaraz dlej sprzątam póki resztki weny zostało we mnie :-)

No tak miałam spózniłam sie tylko pół godzinki ale bez problemu przyszłam i nikogo nie było wiec wszystko od reki załatwiłam:tak::tak::tak:

Witajcie piątkowo. Miałam dzisiaj takie plany że jak uwinę się z tym szpitalem to połazimy sobie trochę i porobimy jakieś zakupy a tu trzeba było szybko do domu wracac bo nie wiedzieliśmy co nas może czekac:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Wczoraj teściu mało nas nie spalił. Ma u siebie w pokoju czajnik elektryczny ale on już kilka razy reperowany i siię nie wyłącza. Już dawno mężowy kazał mu go wyrzucic ale jak grochem o ścianę. No i wczoraj wstawił sobie wodę i usnoł. Mąż jak wszedł to cały pokój był w dymie bo akurat się woda wygotowała. Szczęście że już w domu byliśmy. ZJa wiem że to brzmi okropnie ale chciałabym żeby to już sie w końcu skończyło:zawstydzona/y:

No to widze ze ty masz jazdy z tesciem podobne do moich tylko ze z tesciową :tak::tak::tak: tylko ze ona to nic nie stawia na gazie a gaz odkreca , nie mówiąć juz ze swiatła nigdzie nie gasi zaswiecić zaswieci ale zgasic juz nie pamieta, zreszta z nia nawet nie pogada bo jej po udarze mowe zabrało i tylko chodzi i sie smieje czasami mam wrazenie ze nie rozumie co sie do niej mówi:tak::tak::tak:ciezki los ja spotkał bo jeszcze dwa lata temu to robiła wszystko całą gospodarka kreciła , była kobita na wysokich obrotach a teraz obróty o 360stopni:eek:

witam sie popoludniowo.:-)
my już po obiadku,dzieciaczki spia,krystek szaleje na polu a ja na bb wskoczyłam;
u nas sie sliczna pogoda zrobila,ceplutk ale mogło by byc goooooooorąco:tak:spacerek już zaliczony,ale jak pogoda sie nie spierdzieli to jeszcze na jeden sie udamy.

kernus-no to niee dobrze ze sama zostaniesz:-(
a rodzice fajny prezet wam zafundują.

kakusia-co ty masz za tescia???????????????????????:szok:
wcale Ci sie nie dziwie ze sie martwisz.

as-witam,i kciuki zaciskam.

No to pewnie spacerek zaliczony bo jak u mnie goraco tpo i u ciebie też:tak::tak:

Kokusia to faktycznie teścio nieodpowiedzialny ale tak to jest jak się z kimś mieszka :cool::cool: dlatego ja tak dążyłam żeby się od teściowej wynieść, zresztą z moją mamą też by były spięcia gdybyśmy razem mieszkali :cool::cool::cool:
My zaraz do teściowej się zbieramy, ale chyba jeszcze przed odjazdem naleśników trochę zrobię :cool2::cool2:

ale narobiłas smaka na nalesniki jadlam pierogi ale nalesnika bym pewnie jeszcze zmiesciła:-D:-D:-D:-D

Dowikla, duuużo zdrówka dla maluszków :tak:

A moja malizna usnęła o 17 i jeszcze spi, więc nockę ma zgłowy :wściekła/y::no:

Jutro mamy jechać do hurtowni z klockami lego, zobaczymy ile kasy tam zostawię :-D

Iwcik do lekarza na 13:confused: a wiesz któa już jest??:-D:-D:-D:-D
Mój M może nie fachura ale sporo sam sobie potrafi zrobić i na szczęście:-)
Ja sobie nie wyobrażam samej w domu teraz.no serio.......
Natalineczka leń jesteś a pierogi chce Ci sie kleić:-D:-D:-Dcoś tu ściemniasz:-p;-)
nie chcem ale muszem:-p:-D
wlasnie skonczylam 118 pierogów, i mam dosc
Witam.
Uciekam z młodym na SI
całusy dla wszystkich
no pokaala sie nam pani asowa:-D
wspolczuje konika
oby szybko sie wyleczyła:tak::tak:
Oj As dobrze że jesteś już cie tu dziś wywołałam :-) a koń kurcze nie ciekawie :no:
MH właśnie ten ierwszy licytujemy bo spełnia wszystkie moje wymagania i nie jest dobity :tak::tak:
Natalineczka ja nie mam szans cichaczem coś zamówić na allegro :-D:-D:-Dbo konto ma mój Pietruszka i zaraz by wiedział a swojego nie zakładam bo i po co :-D:-D:-D:-Dzresztą u nas to najczęściej Pietrucha namawia mnie na zakup czegoś bo ja to zawsze myślę o potrzebach wszystkich a o sobie tak jakoś zapominam :confused:ale mam swój ukochany lumpek w którym ostatnio zakupiłam sobie nówki sztuki jeansy akuratne na moje gabaryty firmy lee za całe 30 zł :tak:Julce 5 bluzek na długi rękaw też nówek z metkami firmy h&m po 5 zł za sztukę i Antoniemu jeansy lee nic nie zniszczone takie na za 6 m-cy ale super takie męskie z paskiem za całe 2 zł i 4 bluzeczki na krótki rękaw 2 jakieś bez firmówki nowiutkie z metkami jedna w paseczki brązowo zielono beżowa polo druga w biało czerwone paseczki (patriotyczna :-D) z autkiem za 2 koszulki 4 zł i 2 z małpkami firmy h&m za 3 zł sztuka :tak:i Adamowi taką samą polówkę jak Antoniemu zielono brązowo bezową za 4 zł i bluzę z kpturem reswrwerd granatowo beżową za całe 5 zł a żeby nie było że o chłopa nie dbam to kupiłam mu koszulę letnią za 1 zł a nóweczka :-D:-D:-D więc ja mam swój ulubiony sklep :-D:-D:-D:-D
Iwcik na 13 powiadasz do lekarza masz /miałaś :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Ja zdążyłam sprzatnąć kuchnię zabrałam się za łazienkę ale Toni wstał więc mam chwilę przerwy i zaraz dlej sprzątam póki resztki weny zostało we mnie :-)
u nas to ja mam konto i m musi ze mna uzgadnac szczegoly kupna:-D:-D
fajnie:-p
a ty skoro maz sklepik to superasnie ja tez takie sklepiki uwielbiam ale jak na zlosc nie ma w nich nic ciazowego:dry:
Antocha dostał jakiejś głupawy chodzi po domu i się śmieje :-D:-D:-D:-D:-D:-D
to wesolo macie:-D:-D:-D:-D
wspolczuje tescia kurcze:wściekła/y:
nie dziwie ci sie:no::no:
Witam wieczorkiem
Ja tylko na chwilke bo cos glowa mnie napiernicza:no::no::no:
A wiec wyniki niestety okazaly sie zle:no::no::no:Jak dzwonilam o 9;30 to lekarka kazala mi od razu przyjezdzac na kolejne badania:no::no::no:W Klaudii moczu wyszlo ze glukoze ma 300:szok::szok::szok:A wiec w surowicy mialaby pewnie z 500:no::no::no:Wiec szlam z Nimi do przychodni dla doroslych(bo tylko tam mnie przyjeli o tej godz i mieli od razu wyniki)i mialy obydwie robiona krzywa cukru ale na pasku.No i te wyniki wyszly niby ok.Dzwonilysmy z moja lekarka do tego laboratorium i ta laborantka powiedziala ze jak wyszedl lekko podwyzszony to moglo tak wyjsc:szok::szok::szok:szczerze mowiac to nigdy nie widzialam takich wynikow moczu:no::no::no:Taki poziom glukozy moze przeciez prowadzic do spiaczki cukrzycowej:no::no::no:Ale w poniedzialek obydwom powtarzam mocz i robie glukoze ale normalnie i we wtorek beda wyniki
A niestety u malych dziecki czesto objawem podwyzszenia cukru w organizmie jest ostry bol brzuszka a Klaudia taki miala :no::no::no:
Do tego maja nei za ciekawe wyniki ale na szczescie nie wiaze sie to z zadnym stanem zapalnym w drogach moczowych:no::no::no:
Na srode umowie sie do gastroenterologa

No i ta Wiktorii wysypka to szla juz Jej w gore bo na nogach az za kolanka i na calych raczkach miala
Teraz Jej troszke zbladla,ale dam Jej na noc zyrtec albo xyzal bo jest to ewidentna alergia kontaktowa:no:Teraz tylko pytanie od czego:no::no::no:
No i zwazylam Je z ciekawosci i Wiktoria ma 7900 a Klaudia 7700,wiec schudly przez te kilka dni,a dietke jeszcze tak do soboty jakas bede Im trzymala:no:No ale jedza juz coraz lepiej i wkoncu jakos zaczely pic,wiec mam nadzieje ze szybciutko to nadrobia
&&&&&&&&&&&&&&&&&&
oby badania wyszły dobre:tak:
i oby to nie bylo nic powaznego:no:

witam wieczornie zostalo mi juz tylko zaladowanie zmywary i wykapanie mlodego ale moze m wykapie a ja za ten czas zaladuje:eek:
zobaczymy
narazie siedze i sie obijam na bb ale juz dzis oprocz wyzej wspomnianych rzeczy nie robie:no:
legne i albo wlaczymy jakis film albo m sobie cos glupiego wlaczy a ja sie za ksiazke wezme;-):-p
moze jeszcze pozniej wpadne;-)

MH wez sobie duzo kasy bo lego troche kosztuja nie należa do najtanszych:-):-):-)

Natali no to miłego wieczoru :tak::tak::tak:moze jednak wspólnego:tak::tak::tak:

A ja zapatrzyłam sie na Top Trendy a moje dziecko jeszcze po polu biega z sasiadka i trzema pieskami bo dwa moje i sasiadki jeden , a sasiadka ma 13 lat :-D:-D:-Dale od małego sie lubia i tak razem sie bawią:tak::tak::tak::tak:

reklama
Czesc

Ja dopiero teraz bo wczesniej nie miala sil
Dostalam @ z takimi bolami ze popoludniu musialam sie polozyc spac.Obudzil mnie maz dajac sluchawke do ucha.Slysze a tu Agnieszka.Na szzcescie obudzilam sie bez bolu wiec pojechalysmy z dziewczynami na te kulki.
Znow mnie zaczyna bolec brzuchol wiec nie zabawie tu:dry:

Dowikla szok z tymi badaniami :szok:Koniecznie je powtorzcie i kochana dawaj znac co i jak.Ales mnie wystraszyla a tu jeszcze wysypka, spadek wagi szok:eek:
AS witamy ponownie
Iwcik co za szalenstwo kwiatowe.Maksiu dobry chlopak:tak:
Natalineczka ale zes zaszalala z tymi pierogami:szok:
MH udanych zapupow:happy2:
Kokusia ale tesc narobil strachu:cool:
Malinka fajny ten lumpik jak macie nowki z metkami i to firmowe:szok:za taka cene:szok::szok:

Do góry