reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Dziewczyny, po jakim czasie podawania papek przerzucilyscie sie na kawaleczki? Bo my od 6 m-ca probujemy (prawie 2 m-ce w sumie) i sniadan (kaszek) nie je, owocki i obiadki tylko zupki - papki, a jak poczuje grudke to odruch wymiotny i nie polyka, tylko wypluwa od razu. Chyba jeszcze nie pora, moze potrzebuje wiecej czasu?
No i ziemniaczki ze szpinakiem posmakowaly jej strasznie:) jutro sprobujemy indyka potem jagniecine albo nowy owoc. No i jak skonczy 8 m-cy to dopiero zoltko. Z alergenami czekam dluzej bo to wczesniak i maz byl alergikiem i glutenowcem i na mleko:(
Kuba też miał odruch wymiotny jak poczuł coś w zupce ,ale powoli dostawał coraz więcej takiego jedzenia i teraz już mu grudki nie przeszkadzają , musi się przyzwyczaić :)

reklama
iha ignas zjadl szpinak z ziemniaczkami..tak sobie to wszystko przemysliwam i dochodze do wniosku ze te nasze dzieci to tabula rasa z jedzeniem i kwestia tylko przyzwyczajenia do smaku..ignas na poczatku mial odruch wymiotny do wszystkiego a teraz zjada z checia jarzynkowa z kurczaczkiem, indykiem, kasza jaglana, o i dzisiaj szpinak itd..no i mleko, powoli powoli daje mu po miareczce zwyklego bebilonu i wypija o dziwo..najpierw przeszlam na AH a teraz na zwykly bebilon i licze na sukces!:D

Dziewczyny z ate ziemniaczki ze szpinakiem to z jakiej firmy, ja mam w domu 3 słoiczki: jeden Bobovity ale to szpinak, ziemniak i sok jabłkowy, Hipp ma w składzie mleko, Gerber też. Które Wy mieliście, ze tak smakowało?

Ps. dziś na szczepieniu lekarz wyjaśnił nam dlaczego brzuch malucha mógł troszkę pobolewać przy zmianie mleka z Pepti 1 na 2 - w 1 jest żelaza coś ponad 3, w 2 ponad 8. Dziecko które ma wrażliwy brzuś może to dość odczuć, bo po żelazie brzuszki mogą boleć, poza tym jest bardziej tłuste czyli bardziej ciężkostrawne.

Dziewczyny z ate ziemniaczki ze szpinakiem to z jakiej firmy, ja mam w domu 3 słoiczki: jeden Bobovity ale to szpinak, ziemniak i sok jabłkowy, Hipp ma w składzie mleko, Gerber też. Które Wy mieliście, ze tak smakowało?

Ps. dziś na szczepieniu lekarz wyjaśnił nam dlaczego brzuch malucha mógł troszkę pobolewać przy zmianie mleka z Pepti 1 na 2 - w 1 jest żelaza coś ponad 3, w 2 ponad 8. Dziecko które ma wrażliwy brzuś może to dość odczuć, bo po żelazie brzuszki mogą boleć, poza tym jest bardziej tłuste czyli bardziej ciężkostrawne.

ja mialam hippa:)

Uleńka ja tez bobovity:-)
Kurcze a ja myslałam , ze ta wysypka po jogurcie , odstawiłam a to nie znika , jest nawet wiecej..Teraz na to wpadłąm , ze z nowosci to kaszka malinowa jeszcze bobovita. Jutro wracam do zwykłej bezsmakowej. Moze to to_O ja matka...:tak:

Dziewczyny, po jakim czasie podawania papek przerzucilyscie sie na kawaleczki? Bo my od 6 m-ca probujemy (prawie 2 m-ce w sumie) i sniadan (kaszek) nie je, owocki i obiadki tylko zupki - papki, a jak poczuje grudke to odruch wymiotny i nie polyka, tylko wypluwa od razu. Chyba jeszcze nie pora, moze potrzebuje wiecej czasu?
No i ziemniaczki ze szpinakiem posmakowaly jej strasznie:) jutro sprobujemy indyka potem jagniecine albo nowy owoc. No i jak skonczy 8 m-cy to dopiero zoltko. Z alergenami czekam dluzej bo to wczesniak i maz byl alergikiem i glutenowcem i na mleko:(
pianistka moja też miała na początku odruch wymiotny, najpierw miała tak jak dawałam papki, później jak przywykła całkowicie do papek , to zaczęłam dawać ziemniaczka , bo się rozpuszcza , wiesz najpierw sama brałam do buzi a późńiej jej dawałam, i było ok,
późńiej większe kawałki tak samo robiłam, najpierw jej rozgryzłam i odałam, na początku dziecko zawsze ma odruch wymiotny , bo to coś nowego i nie wie co z tym zrobić, ale po czasie się przyzwyczaja,
ja zaczęłam dawać kawałki chyba miesiąc po papkach,ale papki nadal daje:tak:
a kawałki już wcina prawie miesiąc:tak:

dzisiaj jadła buraczka:-)

Uleńka ja tez bobovity:-)
Kurcze a ja myslałam , ze ta wysypka po jogurcie , odstawiłam a to nie znika , jest nawet wiecej..Teraz na to wpadłąm , ze z nowosci to kaszka malinowa jeszcze bobovita. Jutro wracam do zwykłej bezsmakowej. Moze to to_O ja matka...:tak:

wiesz ja zawsze daje bezsmakowa, wole do tego dodac owoca ze sloika :-)

reklama
Do góry