reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama
Ilona kalafior wzdyma!!!! widac jej brzuszek nie dał rady, sróbuj później.

Dziunka jeżeli masz na tyle zaufania do opiekunki i ona sie teho nie boi nie rezygnuj z blw. Niech sie zapozna z pierwsza pomoca w razie czego . Szkoda uczyc malej papek skoro tego nie uznajesz

wasze dzieci tez juz robia taka zbita kupke odkad jedza juz cos innego oprocz mleka? ignas robi takie male zbite bobki kilka razy dziennie, glownie po jedzeniu, normalne to?:/

wasze dzieci tez juz robia taka zbita kupke odkad jedza juz cos innego oprocz mleka? ignas robi takie male zbite bobki kilka razy dziennie, glownie po jedzeniu, normalne to?:/

Tak normalne:-) u nas tez bobki takie plastelinki nawet ,a jak walnie większą to taka półna pół w konsystencji:-Dale żadziorów już nie ma jak na mleku:-D

Dziewczyny, po jakim czasie podawania papek przerzucilyscie sie na kawaleczki? Bo my od 6 m-ca probujemy (prawie 2 m-ce w sumie) i sniadan (kaszek) nie je, owocki i obiadki tylko zupki - papki, a jak poczuje grudke to odruch wymiotny i nie polyka, tylko wypluwa od razu. Chyba jeszcze nie pora, moze potrzebuje wiecej czasu?
No i ziemniaczki ze szpinakiem posmakowaly jej strasznie:) jutro sprobujemy indyka potem jagniecine albo nowy owoc. No i jak skonczy 8 m-cy to dopiero zoltko. Z alergenami czekam dluzej bo to wczesniak i maz byl alergikiem i glutenowcem i na mleko:(

reklama
tez ostatnio planowalam kupic obiadek z rybka w słoiczku, ale producenci, jeszcze nie uzglednili nowego schematu zywienia niemowląt ( z tego przynajmniej co sie zdazylam zorientowac) i słoiczki z rybkami są ale od późniejszych miesięcy.

Np.. bobovita ma 1 obiadek od 9 miesiaca z ryba:
Zobacz załącznik 251406
Z hippa tez znalazlam tylko jeden sloiczek. znowu tylko po 9 miesiącu

Zobacz załącznik 251407
Obiadki po 9 miesiącu nie maja struktury idealnej papki wiec nie nadaje sie jeszcze dla mojej marysi. Sama nie wiem jak w takim razie te ryby wprowadzic. Chyba zostaje gotowanie wlasnoręcznie, co mi sie wydaje dość ryzykowne z rybą (podobnie jak z kupym kurczakiem). Pozostaja chyba mrożone filety. Jestem troche zawiedziona, bo chciałam małej podawać duuuzo ryb (2 x w tyg)

Co do artykułu o rybkach dla dzieci, to polecam ten:
Mam ochotę na rybkę - Ryby w diecie niemowlaka - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety

Ktoś ma bardziej budujące przemyślania na ten temat????

http://www.osesek.pl/ksiazka-kucharska-dziecka/smaczne-strony/502-ryby-w-diecie-niemowlaka.html

No wlasnie, jak pisalam wyzej moja mala jeszcze nie toleruje kawalkow, je pol malego sloiczka dopiero, dlatego musze jej dac wiecej czasu i chyba poczekam z ta ryba... chyba ze za jakis czas zrobie papke sama. Z tego co czytalam, do 2007 rybe podawalo sie po 10 m-cu (albo nawet roku), dlatego nic sie nie stanie jak poczekam jeszcze miesiac:)

Do góry