reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

witam porannie
za oknem 18stopni i chmury,ale nie pada i dobrez,bo zapowiadlai opady i wczoraj i dzis ale narazie sucho:tak::tak::tak::tak:
ale w domu mimo pouchylanych okien strasznie parno i duszno.wstalam dac malje o 7 butle i juz sie nie kladlam

w poniedziake wzielam sie za porzdaki w pokoju Pauliny korzytsajac z jej nieobecnosci i sgregacja i sprztanie zajelo mi 3godz:szok::szok::szok::szok:
moje dziecko uprawia zbieractwo pospolite chyba,kazda najmnijesza karteczke,nawe niepotrzebna gdzies chowa zamiast ja do kosza wywalic,pozniej jeszcze w amlej zabwkach robilam porzadki i tez mi sie zeszlo

wczoraj pojechalysmy do MH na plotki:-):-):-):-)
a tak w ogole to WSZYTSKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WAS I DLA WASZYCH DZIECIACZKOW Z OKAZJI WCZORAJSZEGO DNIA DZIECKA:tak::tak::tak::tak::tak::tak::-D

przy oazji plotek kupilam malej na bazarku sandalki za 40zl:-) i sobie czarne balerinki za 65zl:tak::tak::tak:
zadowolona jestem z zakupow

potem do Mh na ploteczki,dziewczyy sie poawily i spowrotem do domu
Weronika w drodze powrtonej w pociagu,zatloczonym zreszta strszanie dorwala sobie towarzysza.chlopka na oko moze ze 22 lata,kazal jej usiasc na swoim bagazu bo taksatlysmy przez pol drogi.a ze kupilam malej komiks toma i Jerego to onadawaj mu ten omiks pokzaywac:-D:-D:-D
ale widac ze chlopak ma podejscie do dzieci(okazalo sie ze ma 3 letnia chrzesnice)
tak wiec meczyla go tym komiksem,ale widac bylo ze jemu tez to nie przeszkdzadza:-D:-D
w koncu zwolnilosie miejsce to usiadlysmy,to pozniej poszla obok do dziewczyny(chyba gmnazjalistka),bo uczyla sie geografii,wiec Weronika wladowala sie jej na kolana i ta ja uczyla geografii:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
tak wiec do samych mrozow mialam spokoj z dzieckiem:tak::tak::tak::tak:
ten chlopak jeszcze pmogl mi wysiascz pociagu,bo trafilam na stary sklad wiec wszytsko wysoko.
no i spacerkiem dotarlysmy do domu

dzsi w planach mam zamiar odwiedzic bratwoa i mame:tak::tak::tak:
Weronika ciagle dopytuje czy idziemy do Julii (mala bratanica moja).
wiec jak ppogoda pzowli to wsiadziecmy na rower i pojedziemy,przy okazji jakies zakupy trzeba zrobic bo lodowk apusta:sorry2:

z racji bozego ciala p wczora i dzis dlugo pracuje to co bedziemy sie kisic w domu,trzea korzystac:tak::tak::tak::tak:

Paulina zadowolona z wycieczki.panie mowia ze dobrze soie radzi:tak::tak::tak:
a Weronika cigale mowi ze Kiki w szkole:-D:-D:-D:-D

Lidka to juz wiem ze teraz Ciebie bede o pogode pytac bo moje dziecko kawalek od ciebie jest:tak::tak::tak::tak::tak:

Malinka wspolczuje problemow z pecherzem.oj widze ze wam sie cigale cos czepia
chyba Urosept jest bez recepty.do tego duuuuuuuuuuzo witaminy zeby mocz zakwasic:tak::tak::tak:
i do tego koniecznie probiotyki.je sie bierzez nie tylko przy antybiotykach.i zrob sobie nasiadowke z korzenia pietruszki:-D:-D:-D:-D:-D ale z takie prawdziwej warzywnej:-D:-D:-D:-D:-D
i pij duuuuuuuuuuuzo

Natali Pulmeo jest dobry,mozesz go d mleka dolac:tak::tak::tak::tak: zreszta reszte syropwo tez

Luna szybkieo ukonczenia remontu zycze!czekamy na efekt koncowy:tak::tak::tak::tak:

Medea a Twoj klip to bejrze jak bede u mamyi pozniej cie pochwale:cool2::cool2::cool2:

Asiu zdrowka dla Gabi
Beata dla Kuby tez.no i szybkiej przeprowadzki yzce

Dowikla dobrze wyniki lpiej wyszly:tak::tak::tak::tak:
e no to super ta podroz mialas autobusem :tak::tak::tak:
a mala jaka kontaktowa:szok::tak::tak:
świetnie;-):tak::tak:
heloooooołłłłłłłł:-D:-D:-D
jestesmy juz po szczepieniu...
powiem Wam ze nie za ciekawie z waga malej... :szok::szok::szok:
jak dla mnie wazy za malo, ale lekarz nic nie powiedzial no bo ona ma 5,700 gram :szok:
Sewek w jej wieku (mam porownanie bo identycznie chodzili na szczepienia - wkoncu z tego samego dnia i m-ca sa) i wazyl juz 6,500 gram no to jest roznica... Sewek w jej wieku mial glowke jak sloneczko polsatu :-D:-D:-D a ona taka malutka mi sie wydaje... jakby byla wczesnaikiem... :sorry2::sorry2::sorry2:
nic trza zaczac ja bardziej futrowac a naprawde je sporo... wiec nie wiem :dry:
moze juz jej sam pokarm nie wystarcza :confused::confused:
martwie sie tym :-(
no ale ogolonie to zdrowa...
dzisiaj mam klientke na tipsy zobaczymy czy mala mi na to pozwoli... :-D:-D
wstawie potem fotke efektu koncowego :tak::tak:
a jaka była waga urodzeniowa:confused:
mi wydaje sie że nie jest źle weź pod uwage że to dziewczynka a nie chlopczyk to zawsze wolniej przybierają i rosną:tak::tak:

witam sie porannie mlody juz szaleje a ja z sniadankiem i herbatka zasiadam:-D
u nas 10* i deszcz leje od rana balkon mam cały mokry wiec niezle musialo zacinac:sorry2:
a kwiatow nie schowalam znow:dry:
teraz ogladam dd tvn i siedze sobie z wami;-)
moze dzis pojedziemy do kamiennej na dzien dziecka do tego mamy chrzesniaka:tak::tak:

reklama
ale plama a na suwaczku jak krowie na rowie napisane 2960:sorry2:
ślepy to ślepy:-D:-D
sama widzisz że mała była malutka więc tak jak Ci MH napisała nie kombinuj, malutka waży tyle ile ma ważyc:tak::tak:

Witam Was kochane po malej przerwie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Medeuska ja rowniez mysle ze Max jest za maly do takiego fotelika:tak::tak:
Ja mam taki fotelik z Maxi Cosi i jestem z niego bardzo zadowolona

MAXI-COSI PRIORI SPS ENZO 2010 - NOWY - OKAZJA ! (1062510590) - Aukcje internetowe Allegro

Iwcik super ze masaze pomagaja:tak::tak:

Dowikla dobrze ze wyniki sa juz lepsze

Agnes oby Oliwki nic nie chycilo:tak::tak: duzo zdrowka zycze:tak::tak:

My dzis bylismy na szczepieniu Emily nawet nie zaplakala tylko powiedziala ze mam jej podmuchac bo boli :tak::tak: zrobilismy przy okazji badanie wzroku i wszytko jest ok:tak::tak:

Potem pojechalismy na zakupy i moje dziecko wybralo sobie prezencik na Dzien Dziecka Laleczke z kucykiem :tak::tak:
Emilka twarda sztuka a dmuchac kazala zebys nie myslala ze nawet nie poczula tego ukucia.To bylo preformens :))
No i piekny prezent sobie wybrala :D
A przy okazji moj wyjezdza to organizujemy cos?
no i żescie mi nagadały na ten fotelik ze kurde nie wiem teraz co zrobić:eek:
podobno 1 wybor najlepszy
Ja jak kupuje kiecke to namierze sie jak glupia a potem i tak te 1 biore:-D:-D
witam porannie
za oknem 18stopni i chmury,ale nie pada i dobrez,bo zapowiadlai opady i wczoraj i dzis ale narazie sucho:tak::tak::tak::tak:
ale w domu mimo pouchylanych okien strasznie parno i duszno.wstalam dac malje o 7 butle i juz sie nie kladlam

w poniedziake wzielam sie za porzdaki w pokoju Pauliny korzytsajac z jej nieobecnosci i sgregacja i sprztanie zajelo mi 3godz:szok::szok::szok::szok:
moje dziecko uprawia zbieractwo pospolite chyba,kazda najmnijesza karteczke,nawe niepotrzebna gdzies chowa zamiast ja do kosza wywalic,pozniej jeszcze w amlej zabwkach robilam porzadki i tez mi sie zeszlo

wczoraj pojechalysmy do MH na plotki:-):-):-):-)
a tak w ogole to WSZYTSKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WAS I DLA WASZYCH DZIECIACZKOW Z OKAZJI WCZORAJSZEGO DNIA DZIECKA:tak::tak::tak::tak::tak::tak::-D

przy oazji plotek kupilam malej na bazarku sandalki za 40zl:-) i sobie czarne balerinki za 65zl:tak::tak::tak:
zadowolona jestem z zakupow

potem do Mh na ploteczki,dziewczyy sie poawily i spowrotem do domu
Weronika w drodze powrtonej w pociagu,zatloczonym zreszta strszanie dorwala sobie towarzysza.chlopka na oko moze ze 22 lata,kazal jej usiasc na swoim bagazu bo taksatlysmy przez pol drogi.a ze kupilam malej komiks toma i Jerego to onadawaj mu ten omiks pokzaywac:-D:-D:-D
ale widac ze chlopak ma podejscie do dzieci(okazalo sie ze ma 3 letnia chrzesnice)
tak wiec meczyla go tym komiksem,ale widac bylo ze jemu tez to nie przeszkdzadza:-D:-D
w koncu zwolnilosie miejsce to usiadlysmy,to pozniej poszla obok do dziewczyny(chyba gmnazjalistka),bo uczyla sie geografii,wiec Weronika wladowala sie jej na kolana i ta ja uczyla geografii:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
tak wiec do samych mrozow mialam spokoj z dzieckiem:tak::tak::tak::tak:
ten chlopak jeszcze pmogl mi wysiascz pociagu,bo trafilam na stary sklad wiec wszytsko wysoko.
no i spacerkiem dotarlysmy do domu

dzsi w planach mam zamiar odwiedzic bratwoa i mame:tak::tak::tak:
Weronika ciagle dopytuje czy idziemy do Julii (mala bratanica moja).
wiec jak ppogoda pzowli to wsiadziecmy na rower i pojedziemy,przy okazji jakies zakupy trzeba zrobic bo lodowk apusta:sorry2:

z racji bozego ciala p wczora i dzis dlugo pracuje to co bedziemy sie kisic w domu,trzea korzystac:tak::tak::tak::tak:

Paulina zadowolona z wycieczki.panie mowia ze dobrze soie radzi:tak::tak::tak:
a Weronika cigale mowi ze Kiki w szkole:-D:-D:-D:-D

Lidka to juz wiem ze teraz Ciebie bede o pogode pytac bo moje dziecko kawalek od ciebie jest:tak::tak::tak::tak::tak:

Malinka wspolczuje problemow z pecherzem.oj widze ze wam sie cigale cos czepia
chyba Urosept jest bez recepty.do tego duuuuuuuuuuzo witaminy zeby mocz zakwasic:tak::tak::tak:
i do tego koniecznie probiotyki.je sie bierzez nie tylko przy antybiotykach.i zrob sobie nasiadowke z korzenia pietruszki:-D:-D:-D:-D:-D ale z takie prawdziwej warzywnej:-D:-D:-D:-D:-D
i pij duuuuuuuuuuuzo

Natali Pulmeo jest dobry,mozesz go d mleka dolac:tak::tak::tak::tak: zreszta reszte syropwo tez

Luna szybkieo ukonczenia remontu zycze!czekamy na efekt koncowy:tak::tak::tak::tak:

Medea a Twoj klip to bejrze jak bede u mamyi pozniej cie pochwale:cool2::cool2::cool2:

Asiu zdrowka dla Gabi
Beata dla Kuby tez.no i szybkiej przeprowadzki yzce

Dowikla dobrze wyniki lpiej wyszly:tak::tak::tak::tak:
uuuuuuu piekny dlugi post:-D:-D
Ty to masz szczescie do tych butow za 40zl:tak:
Werci bratanica sie spodobala :))
jak dla mnie wazy za malo, ale lekarz nic nie powiedzial no bo ona ma 5,700 gram :szok:
Sewek w jej wieku (mam porownanie bo identycznie chodzili na szczepienia - wkoncu z tego samego dnia i m-ca sa) i wazyl juz 6,500 gram no to jest roznica... Sewek w jej wieku mial glowke jak sloneczko polsatu :-D:-D:-D a ona taka malutka mi sie wydaje... jakby byla wczesnaikiem... :sorry2::sorry2::sorry2:

tak, mam papier fotograficzny - fajnie wychodza zdjecia a zaoszczedzic idzie na tym :tak::tak::tak::tak:

no witaj kochana :-):-):-)
widzialam Twoj fotelik u Was w autku - podobal mi sie :tak::tak:
fajnie ze z mala wszystko ok - zuch dziewczyna :-):-)

hehhe, sama zdecydujesz co dla Maksia bedzie dobre ;-);-)

no tak zaklupy udane to i humor lepszy
no widzisz jakie masz flirciary :-D:-D:-D:-D
ale mialam ubaw jak to czytalam :tak::tak::tak:
fajnie ze spotkanie udane...
nie pamietam co jeszcze mialam odp :sorry2:
Kochana mala dobrze wazy jak by wazyla za malo to by ci lekarz powiedzial
NO i czekam na efekt paznokci:-)
ale plama a na suwaczku jak krowie na rowie napisane 2960:sorry2:
ślepy to ślepy:-D:-D
sama widzisz że mała była malutka więc tak jak Ci MH napisała nie kombinuj, malutka waży tyle ile ma ważyc:tak::tak:

:-D:-D:-D:-D

Laura oglada baje a ja szybko na BB
Musze umyc wlosy czego nieznosze potem jakis obiadek na szybko bo na 13:30 jestem umowiona w sumie jeszcze2,5h ale moze mi czasu braknac:-D:-D
Wieczorem czeka mnie stanie przy zelazku bo koszyk juz pelny:dry:ze tez musi sie tak sybko wypelniac:-DI znow bedzie trzeba poprac:cool2:

czesc mamuski!!!
witam sie i ja z cholernym bólem głowy.juz mam dosyc tej pogody:wściekła/y:,dzisiaj znowu zmno i pada.noc mialam straszną,budzilam sie kilka razy bo tak strasznie padalo że az sie bałam co to bedzie:-( i jeszcze sereny zaczely wyc to już wogole miałam stracha.
wczoraj do was nie zagladałam bo nie mogłam sie z internetem połaczyc:wściekła/y:ale mam nadzeje ze dzis bedzie już ok.
miłego dnia:-)

dowikla-super ze wyniki sa leposze:tak:

ania-fajnie że lali zadowolona z przedszkola.a jest sliczna dziewczynką wiec sie nie dziw ze ma adoratorów;-)

natalineczka-co za sen:szok:
a jesli chodzi o truskawki to u nas w rzeszowie za kg 17 zł:szok::szok:

agnes-zdrówka dla malej.

anabuda-a gdzie jest twoja córcia?

patrysia-super waży malutka:tak:,nie martw sie.

iwicik-to dobrze ze masaże ci pomagaja:tak:a ty kochana mialas mnie chyba odwiedzic??

No to pakowanie zaczęłam od zabawek dla dzieci :-D Przezucam im bajki na laptopa, tak na wszelki, jakby pogoda nie dopisała :eek: tylko, M wyniósł z domu wszystkie karty pamięci i męczę się z gigową :eek:

Witam z ranca
Pogoda do d**y i jakas nerwowa jestem:no::no::no:Dzieciaki mi marudza i stale przy mnie siedza:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Wiktoria mi znowu w nocy goraczkowala i miala rozwolnienie:no::no::no:

PATRYSIA
Jak dla mnie to mala ladnie wazy:tak::tak::tak:Jesli je i nie jest jakas oryczana i Jej waga nie spada tylko idzie w gore to nie ma sie czym przejmowac:tak::tak::tak:No i moze byc drobniejsza od Sewka bo to przeciez dziewczynka:tak::tak::tak::tak:
Moje w tym wieku wazyly ok 4 kg:tak::tak::tak::tak:

A&E
Ale dzielna Twoja coreczka:tak::tak::tak:
Moje to na widok igly czy nawet pielegniarki od razu placza:no::-(Tylko ze One czasami sa kłute po kilka razy w miesiacu:-:)-:)no::no:

MH
To niezle zaczelas pakowanie:-D:-D:-DCiekawe ile Ci to zajmie;-):-)

LIDUS
WSpolczuje bolu glowy i paskudnej pogody:no::no::no:

ANKA
Widze ze dzisiaj Ciebie czeka szalenstwo na sali zabaw:tak::tak::tak:Super
Mnie do dzisiaj wszystko boli hehe:szok:
A dzieciaki juz sie pytaja czy jedziemy na sale Active-no nie zmordowani sa normalnie:-D:-D:-D

tak, mam papier fotograficzny - fajnie wychodza zdjecia a zaoszczedzic idzie na tym :tak::tak::tak::tak:

no witaj kochana :-):-):-)
widzialam Twoj fotelik u Was w autku - podobal mi sie :tak::tak:
fajnie ze z mala wszystko ok - zuch dziewczyna :-):-)

hehhe, sama zdecydujesz co dla Maksia bedzie dobre ;-);-)

no tak zaklupy udane to i humor lepszy
no widzisz jakie masz flirciary :-D:-D:-D:-D
ale mialam ubaw jak to czytalam :tak::tak::tak:
fajnie ze spotkanie udane...
nie pamietam co jeszcze mialam odp :sorry2:

PAtrysiu jakby mała nie dojadała to na pewno by Ci płakała. A przecież ona niedawno chorowała więc pewnie i waga jej troszkę spadła. Szybciutko nadgoni. I nie masz co porównywać bo każdy dzieciaczek jest inny

No to pakowanie zaczęłam od zabawek dla dzieci :-D Przezucam im bajki na laptopa, tak na wszelki, jakby pogoda nie dopisała :eek: tylko, M wyniósł z domu wszystkie karty pamięci i męczę się z gigową :eek:

MH bo zabawki są najważniejsze. Ja zawsze jak podrzucam dziewczynki do babci to też pierwsze co pakuję to torbę albo pudło z zabawkami a dopiero potem zapasowe ubranka i wszystko inne

A ja się chyba jeszcze nie witałam chociaż na bb już od dawna. U nas piękna pogoda więc byłyśmy już na dworku. Tylko jest strasznie duszno więc pewnie się rozpada na wieczór.
Pozazdrościłam Iwcik tych disco robaczków i też mieliśmy się wybrać z Tusią ale dziś mój mężowy nie ma szans żeby wrócić przed 16 a to ostatni seans.Do tego chyba na ten długi weekend wcisną mu służbowy samochód bo w piątek będzie miał dyżur w Warszawie i d*a blada bo nie pojedzie z nami do Mińska firmowym samochodem bo mógłby się natknąć na kogoś z firmy a oni nie mogą brać tych samochodów do domu. Za to obiecał nam że jak będzie o ludzkiej godzinie jechał do Wawy to nas może wziąć i podrzucić do mojej siostry

Kurcze na nowo powstającym forum dla mam dostałam propozycję bycia moderatorem i nie wiem czy mam się zgodzić bo się trochę boję

reklama
kokusia nie ma sie czego bac- nic w tym trudnego- trzeba tylko mieć czas, zebys iedziec przed przynajmniej 1/3 dnia przed kompem;-)

tymbardziej jesli to nowe forum- to wiadomo, ze duzo pracy będzie,
bo tu akurat za dużo nie ma- bo spamu nie ma, i wogóle raczej stałe dziewczyny piszą:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry