reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Juhu wychodzi u mnie słonko :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
ale się cieszę :-D:-D:-D:-D:-Dzaraz pranie nastawiam :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
MH u nas tak było czasami latem najechało się ciotek cioteczek dziecko rozbujały a potem dupki w auto a ty matka bujaj :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Natali a co CZarkowi było że tak się z kupką męczył?????zjadł coś nie tak?????????
Moje dziecię zasypia trzeba jakąś zupinkę nastawić:eek:
wydaje mi sie ze moze to od słońca, albo na zęby bo ostatnio bardzo marudny i sie slini:eek:
i jak sie go pytalam to mowil ze go brzuszek nie boli:no:
wydaje mi się że to od słońca, cały dzień na dworze w pełnym słońcu :sorry2:
czasem w cieniu:sorry2:
u mamy siostra jadla marchege zasmazana taka papke czerwona i dała troche czarkowi i tym sie wlasnie srujnął a marchew gotowana to na zaparcia dobra:tak::-D:-D
hej mamuski!!!
witajcie w ten piekny,sloneczny i upalny dzien:-)jak ja kocham taka pogode dla mnie 30*to jest taka teperatura jaka lubie;-)
moje dzieci juz spia ale jak wstana to zmykamy na pole,zastanawiam sie czy już im basen rozlorzyc(jak myslicie?)na obiad dzis robie ryż z truskawkami-strasznie mam na to ochote:tak:mam juz posprzatane,pranie sie kreci a ja sie obijam i kawke popijam:-):-)

miłego dnia:happy2:

mh-swietny weekend,musisz miec super rodzinke:tak:

natalineczka-jak tam czarus?plamki dalej ma?

malinka-daj znac co ci kurier przywiuzł.

kakusia-fajnie ze natalka juz nie goraczkoje i ze sie lepiej czuje.
po plamkach zostały siniaki:-D:-D:-D
Natali trzydniówka to na pewno nie była bo już ja przechodziła a na gorączkę dopiero antybiotyk pomógł. Ja obstawiam gardło bo przy badaniu było zaczerwienione a w sobotę ewidentnie coś jej w tej buźce przeszkadzało bo cały czas tam łapki pchała
ale trzydniówka to nie ospa, mozna ją mieć kilka razy :sorry2:

A pranie sie zrobiło i gdzie ja to teraz rozwieszę? Tak sobei mysle, rozłoże ramiona i zrobie helikopter, hehe.
ja chce zobaczyc ten helikopter plissssssss :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

witam sie i ja czarek mial isc spac ale buszuje po pokoju:sorry2:
dzis znow spania w dzien nie bedzie podejrzewam:dry:
u nas ciepelko raz chmury raz sloneczko, ale tak umiarkowanie:tak:
taka pogode wlasnie najbardziej lubie, nie za zimno nie za cieplo a w sam raz:tak::tak:

Tadam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jestem wyprasowałam wzystko do ostatniej skarpeteczki :-D:-D:-D:-D:-D:-D
no ale następne sie już kręci...............no nic puszczę kurierem do Lunki na ten helikopter do suszenia :-D:-D:-D:-D:-D:-D
Natalineczko nasza neonatolog twierdzi że trzydniówkę przechodzi się raz tą prawdziwą trzydniówkę z gorączką i wysypką :eek:
Lunka no cudo pokój małej wygrywa :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
MH no u Dowiklusi 11 to porannie :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Justys ciocia malinka i wujek Pietruszka już się cieszą :tak::tak::tak::tak::tak::tak:i materace dmuchają a każda para rąk do pomocy się przyda :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D a As była na weselu i chyba dopiero wczoraj miała wracać więc pewnie odsypia ...no znając ją to wpadła pewnie w wir obowiązków :-D:-D:-D:-D:-D
Zaraz zupka będzie gotowa i dobrze bo głodna jestem :-p
A koniec roku jest 25 czerwca tak???????????? bo moje dzieci tak twierda i to zgodnie oboje :eek: i zgłupiałam czy 25 czy 18 :cool2::cool2::cool2::cool2::cool2:

Czesc dziewczyny .Oliwka spi od jakis 40 minut,wiec ja korzystam i zagladam :-).Kolezanka poszla na 4 godziny do swojej pracy dorywczej -opiekuje sie takimi chlopcami.Ja od jakis 2 godzin bardziej odczuwam jajniki i macice.Boli raz bardziej a raz mniej .Staram sie lezec jak najwiecej bo nie wiem czy to bole to dobry czy zly znak.Bo moze sie wszystko rozrasta i jest okAle poki nie plamie to nie panikuje :-).Lece was poczytac troche.

hej mamuski!!!
witajcie w ten piekny,sloneczny i upalny dzien:-)jak ja kocham taka pogode dla mnie 30*to jest taka teperatura jaka lubie;-)
moje dzieci juz spia ale jak wstana to zmykamy na pole,zastanawiam sie czy już im basen rozlorzyc(jak myslicie?)na obiad dzis robie ryż z truskawkami-strasznie mam na to ochote:tak:mam juz posprzatane,pranie sie kreci a ja sie obijam i kawke popijam:-):-)

miłego dnia:happy2:

mh-swietny weekend,musisz miec super rodzinke:tak:

natalineczka-jak tam czarus?plamki dalej ma?

malinka-daj znac co ci kurier przywiuzł.

kakusia-fajnie ze natalka juz nie goraczkoje i ze sie lepiej czuje.

Ja tez planuje rozlozyc basen jutro:tak::tak::tak:
hahaha,dla mnie to akurat rano;-):-):-p:-p:-pBo ja jestem mega spioch a dzieci maja to za mna:tak::tak::tak:
a u nas zapowiadają tygodniowe upały 0d 25-32 C :szok::szok: i burze.:eek:

Taaa.... właśnie zwolniłam jedną szafkę.:cool2:
Mam ciocię w Szczecinie. Za porozumieniem wujka P. właśnie wysłałam całą trójkę kurierem na Szczecin.:-D:-D:-D:-D Cóż ,dodatkowa trójka dla cioci na pewno nie zrobi dużego wrażenia:-p:-D:-D;-) a i ciocia ucieszy się z pomocy starszaków. :-)
.
Kapi ten tydzień siedzi w domu, połowa jego klasy wyjechała na "Zieloną Szkołę" a z resztą klasy nie było co zrobić.:eek: Poza tym i tak do końca roku szkolnego 2 tyg. zostało.:dry:
Ł. też w domu przesiaduje, bo na zmiany wszedł. :growl:
Także urlopujemy , urlopujemy... w domu.:elvis:
Reperujemy zależały sprzęt - rowery. I spacerujemy dużo. :blink:

Czy ktoś wie co u As?:confused:
Ale Tobie fajnie:tak::tak::tak:
Mam nadzieje ze i u mnie sie utrzymaja upaly i sloneczko:tak::tak::tak:

No i jestem. A prosiłam o kopniaka? Kurcze, ulewa nas złapała, troszkę przesiedziałyśmy u znajomej w sklepiku, ale jak zaczelo grzmieć, to biegiem do domku, jednak...

A pranie sie zrobiło i gdzie ja to teraz rozwieszę? Tak sobei mysle, rozłoże ramiona i zrobie helikopter, hehe.

Jesli o remoncik chodzi, no to wyszło tak
1 i 2 -salon
2 i 3 -przedpokój
3 i 4 małej pokoik

Kuchni nie fotografuje, no bo tylko kolor sie zmienił
Zdolniacha z Ciebie:tak::tak::tak:Bardzo mi sie podoba:tak::tak::tak:
Jakby co to bede wiedziala do kogo uderzyc;-):-)

Czesc dziewczyny .Oliwka spi od jakis 40 minut,wiec ja korzystam i zagladam :-).Kolezanka poszla na 4 godziny do swojej pracy dorywczej -opiekuje sie takimi chlopcami.Ja od jakis 2 godzin bardziej odczuwam jajniki i macice.Boli raz bardziej a raz mniej .Staram sie lezec jak najwiecej bo nie wiem czy to bole to dobry czy zly znak.Bo moze sie wszystko rozrasta i jest okAle poki nie plamie to nie panikuje :-).Lece was poczytac troche.
Oszczedzaj sie Kochana ,oszczedzaj:tak::tak::tak:Zadne bole w ciazy to nie jest dobry objaw:no::no::no:Moze to byc rozciaganie sie wiezadel,ale pamietaj ze lepiej dmuchac na zimne:tak::tak::tak::tak:

MALINUS
I co byl kurier:confused:Bo jestem bardzo ciekawa;-):-):tak::tak::tak::tak:
A tak swoja droga to ja tez mam wuchte prasowania,ale kiedy sie za to wezme to nie wiem:no:
Pewni M bedzie prasowal za kare bo wlasnie wybyl do swojego brata i nie wiem kiedy i w jakim stanie wroci hehe;-):-)

U mnie wlasnie przeszla mega burze:szok:Tak wialo i lało ze szok:no::no::no::szok::szok::szok:A teraz juz wychodzi sloneczko:tak::tak::tak:Wicia spi a Dominik z Klaudia graja na sony w wyscigi samochodowe:tak::tak::tak:Obralam sobie ziemniaki i nie wiem co dalej:cool:

No i jestem. A prosiłam o kopniaka? Kurcze, ulewa nas złapała, troszkę przesiedziałyśmy u znajomej w sklepiku, ale jak zaczelo grzmieć, to biegiem do domku, jednak...

Jesli o remoncik chodzi, no to wyszło tak
1 i 2 -salon
2 i 3 -przedpokój
3 i 4 małej pokoik

Kuchni nie fotografuje, no bo tylko kolor sie zmienił

Lunka ślicznie. Nic tylko patrzeć i podziwiać

ale trzydniówka to nie ospa, mozna ją mieć kilka razy :sorry2:

Kochana właśnie trzydniówkę przechodzi się tylko raz i mała już ją miała chociaż wtedy myślałam że to po szczepieniu ale jak po kilku dniach wyszły plamki i potem równie szybko zniknęły to nasza pediatra potwierdziła trzydniówkę

Dorota uważaj na te bóle i jak nie będą przechodzić to na wszelki wypadek odwiedź gina

hej. jade wlasnie pierwszy raz z małym na basen. trzymajcie kciuki:-)

Trzymamy

Moje panny dziś na pierwsze danie wcięły po kotlecie mielonym i ogórku a ziemniakami młodymi pogardziły. Teraz już stygnie dla nich grochóweczka. A mężowy właśnie dzwonił że na trasie był jakiś poważny wypadek więc wraca okrężną drogą koło mamusi więc ma wstąpić i wziąć dla nas truskawek.
A my się kisimy w domu. Wyszłyśmy tylko dwa razy na krótko. Ale chociaż mogę sobie spokojnie i bez wyrzutów sumienia na dzisiejszy raport ponabijać postów na forach

Oliwka juz wstala wiec na szybko pisze.Bole przeszly.Tzn one mnie nie bola tak aby sie zwijac z bolu poprostu czuje ze cos mnie tam pobolewa ale biore leki i naprawde duzo leze.Cos tam robie bo same wiecie ze przy malym dziecku nie da sie nic nie robic.Ona nic przy sobie nie zrobi.I na dwor tez musze z nia wyjsc bo nie powiem dzieku ze przez 2 /3 tygodnie nie wychodzimy na dwor Staram sie jej prwie wcale nie dzwigac jedynie do wnny i z wanny . Poki nie plamie to nie panikuje.Ide grzac niuni zupke .Pozniej powiesze pranie i pozmywam.I MOZE wybiore sie z mala przed blok do piaskownicy.Oliwka sie sama bedzie bawic a ja na lawce posiedze :-) MEDEUSKA daj znac jak bylo na basenie. LUNKA super zdolniacha z ciebie :-).

hej mamuski.
a ja tak na chwilke zagladnełam na bb zobaczyc co sie dzeje.
mo dzieci z m na polku a ja z kawka zasiadlam i czekam na majke.dzisiaj bylam z dzieciakami na spacerze takim mega długim z (8km)myslalam ze padne,słonce tak swiecilo ze mażelam aby wskoczyc do wody i sie wykąpac.

luna-sliczne to twoje mieszkanie.zdolniacha jestes:tak:

dorota-dobrze ze juz cie nie boli brzuch.
badz dobrej mysli.

madeuska-koniecznie daj znac jak było na basenie?

reklama
Do góry